השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל: [email protected].

נא להימנע מניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סופ"ש נעים וטעים
ברונו והחתולית
 

החתולית

New member
פוטופסט במסעדת שולה דגים

שיתוף פעולה בין מסעדת שולה דגים ופירות ים סניף רעננה לבין צלם האוכל שחר פליישמן.

אירוע חוויתי של ארוחת גורמה בשילוב עם סדנת צילומי אוכל לרשתות החברתיות פייסבוק/ אינסטגרם וכו'.

האירוע כולל :
- הדרכה בצילום וצילום אוכל - שחר פליישמן
- פרזנטצית שף של מנות מהים + מתכונים - סבינה ולדמן
- ארוחת דגים/ פירות ים מלאה הכוללת שתיה קלה ויין חופשי, מנות
פתיחה וקינוחים למרכז השולחן, ומנה עיקרית אישית לבחירה.

האירוע יתקיים בתאריכים:
22/05
29/05
12/06

המחיר: 250 ש"ח לאדם.

מספר המקומות מוגבל, ויש להזמין מראש בטלפון: 09-7997775.
 

החתולית

New member
חיים כהן ויובל בנאי ביפו תל-אביב

חיים כהן ויובל בנאי מביאים את ירושלים ואת הגליל למסעדת יפו תל-אביב.

בשלושה ערבים בימים ג-ה ה-27-29.5, מסעדת 'יפו תל אביב' של השף חיים כהן תשנה אווירה ותארח את יובל בנאי, לערבים של מוסיקה ואוכל המחברים את העבר וההווה של כהן ושל בנאי, מהמקומות שהשפיעו על חייהם, יפו-תל אביב, ירושלים והגליל.

"למשך שלושה ערבים מענגים אנחנו מבקשים להחיות את ההנאה שבאיטיות, זו שבאה כשיש זמן: זמן לקבל מתכונים מפורטים מהדודה; זמן ללכת לשוק ולדבר עם הרוכלים; זמן לחכות שהזיתים בצנצנות הגדולות יהיו מוכנים לאכילה; זמן לעצור ולהסתכל על הנוף; זמן להקשיב, לעצמכם, לטבע, למוזיקה ובתוך כל זה – לשמחה.". אומרים בנאי וכהן.

חיים כהן יכין במיוחד לאירוע תפריט שמשלב מנות קלאסיות ומנות מיוחדות, בליווי שמן הזית של בנאי.
יובל בנאי אחראי בנוסף גם על המוסיקה – והרכיב תפריט מוזיקלי, שמגיע מצ'יל אאוט ועד לחפלה משוגעת.

בין המנות ראשונות: בייגלה שומשום, שמן זית של יובל ורסק עגבניות, טרטר שייטל קובהניא, תמנון קונפי ושעועית לבנה, קיגל ירושלמי, הרינג ושמנת חמוצה, קרפצ'ו דג ושמן זית של יובל. בין המנות העיקריות: לברק שלם צלוי בטאבון עם שעועיות, לחי בקר ובמיה/לוביה, מעורב ירושלמי (כבדים, פרגית, לבבות ושקדים) עם סופריטו תפוחי אדמה, מעורב ים (קלמרי, סבידה ותמנון) על חומוס.

בנוסף מספר מנות שמתבשלות לאט על פתיליות; חריימה דגים, שיפטה, ריאות, זנב/צוואר טלה.

המחירים למנות הראשונות נעים בין 45-65 שקל, ולמנות העיקריות בין 69-190 שקל.
 

החתולית

New member
רופ טופ ממילא - מחווה למנות ירושלמיות

לכבוד יום ירושלים, מסעדת רופ טופ של מלון ממילא הירושלמי, מצדיעה לקולינריה הירושלמית, בערב מחווה למנות הדגל של ירושלים
שיתקיים ביום ג' ה- 27/5/14.

בערב החגיגי יוגש תפריט מיוחד שהכין השף קובי בכר, בו יציג אינטרפרטציה שלו למנות דגל של הקולגות האהובים עליו בעיר.

בתפריט הערב החגיגי יהיו אינטרפטציות של השף למנות:
שיקשוקית של מסעדת "מחניודה" 52 ₪,
ניוקי ושוק טלה של מסעדת "צ'אקרה" 110 ₪,
מז'וז'ים של פיני לוי ממסעדת "המטבח של פיני" 68 ₪,
טחול ממולא של "מוריס" 68 ₪,
שורט ריב בפתיליה, חומוס ירוק וזעתר פריך של מסעדת "רופ טופ" מלון ממילא 89 ₪,

לקינוח - שטרודל תפוחים ושטרודל דובדבנים (50 ₪) של הקונדיטורית הכי ירושלמית שיש, קרן קדוש מ"קפה קדוש".
 

החתולית

New member
יקב טוליפ - אירוע יינות לבנים

יקב טוליפ יקיים לקראת חג השבועות אירוע מיוחד, במסגרתו יארח יקבים שונים מהעולם בחגיגת יינות לבנים.
האירוע יתקיים ביום שישי, 30 במאי, בשעות 10:00-15:00 בחצר יקב טוליפ, שבכפר תקווה.

במסגרת האירוע ייהנו המבקרים מטעימת יינות מגוונים (ללא תשלום), ממאפים של השפית נילי כהן מינץ וגבינות של מחלבת "ברקנית"– שימכרו במקום.
היינות יוצעו לרכישה במחירים מיוחדים, לכבוד חג השבועות.

היינות המשתתפים בחגיגת השבועות:
ווייט טוליפ 2013 וווייט פרנק 2013 של יקב טוליפ;
ריזלינג מגרמניה, וגוורצטרמינר מאלזס של מיזם היינות פיוז'ן;
שרדונה וסוביניון בלאן של יקב Undurraga מציל'ה;
וניו אייג' ונואסטרו לבן של יקב Bianchi מארגנטינה.
 

החתולית

New member
מאי-יוני פסטיבל היין בגליל העליון

במסגרת פסטיבל היין בגליל העליון, יתקיימו מספר פעילויות בהדרכת מורן עשור - סומליה ומומחית ליין.

סדנת טעימות סביב יין עם מורן עשור במסעדת "גילי – מסעדת שף"
הסדנא תתקיים במלון אמירי הגליל בתאריכים 29.5 ו- 5.6 משעה 19:30.
סביב ארוחת טעימות עשירה של מספר מנות שף תועבר סדנת יין - על התאמת יין לאוכל,
טקס טעימת יין ורקע על אזור הגליל והיקבים השונים.
כל מנה תוגש עם יין שיותאם לה מיקבים נבחרים מהגליל העליון (יקב אדיר, הרי גליל ורמות נפתלי).
עלות ארוחת טעימות + סדנת יין למשתתף: 235 ₪ לא כולל שירות. (הארוחה כשרה).
בחרו את תאריך הסדנה המתאים לכם: לפרטים נוספים והרשמה מראש: דנה – 04-6989-815
פתיחת הסדנה וקיומה מותנה במספר משתתפים.


סיור וארוחה בכרמים של יקב אדיר
ביום שישי ה- 13.6.14 בין השעות: 09:00-13:00 יתקיימו סיור ביקב אדיר וסדנת יין וגבינות, בשילוב סרטון המתאר את תהליכי הכנת היין והגבינות;
סדנת יין וטעימות של מגוון יינות הבוטיק של יקב אדיר בליווי מבחר גבינות.
הסדנא תסתיים בארוחת ברנץ' חלבית.
מחיר: 165 ₪ כולל מע"מ לאדם, האירוע מותנה בהרשמה מראש של מינימום 20 משתתפים
יש להזמין מקום מראש בטלפון: 04-69910-39
 

החתולית

New member
בראנצ'וק במטבחון

מסעדת המטבחון הממוקמת ליד שוק הכרמל בתל-אביב, מציעה לסועדים במהלך השבוע ארוחות בראנץ'-שוק. ארוחות בוקר משודרגות, שקשוקות מיוחדות ושולחן סלטים טריים המוגשים עם לחמים ושתייה חמה או קרה.
הבראנץ' מוגש עד השעה 13:00.

בתפריט:
תפריט טאפס (8-15 ₪) הכולל טחינה ירוקה, חצילים בטחינה, חצילים בפלפלים, לבנה, גבינת פטה, זיתים וסלט אבוקדו.

מבחר שקשוקות המוגשות עם טחינה ירוקה, מלפפון חמוץ וכרוב כבוש תוצרת בית, סלט ירקות, לחם ומיץ טבעי או שתייה חמה. שקשוקה קלאסית (44 ₪) עם עגבניות, פלפלים, שום, בצל, פטרוזיליה וכוסברה, שקשוקה בלקנית (48 ₪) עם זיתים ירוקים וגבינת פטה וגם שקשוקה שורפת (48 ₪) עם חצילים קלויים ופלפל שאטה.

סלטים גדולים המוגשים עם לחם, חמאה ושתייה חמה או קרה (31-46 ₪): סלט ערבי קצוץ- מלפפון, עגבניה, בצל סגול, פלפל ירוק, פטרוזיליה וסומק עם רוטב טחינה, סלט קינואה-קינואה, חמוציות, אגוזים ועשבי תיבול, סלט שורשים- חסה, עלי בייבי, גזר, סלק, צנונית ופרמזן ברוטב לימון ודבש, סלט יווני- עלי בייבי, עגבנייה, מלפפון, בצל סגול, פלפל ירוק, זיתים שחורים וגבינת פטה ועוד.

בורקס טורקי עם ביצה חומה, עגבנייה ומלפפון חמוץ מוגש עם מיץ טבעי או שתייה חמה (38 ₪).

לחובבי המוזלי- גרנולה עם אגוזים, פירות יבשים, יוגורט, פירות העונה ודבש או סילאן (42 ₪).
 

החתולית

New member
פופינה - תפריט קיץ חדש

לכבוד הקיץ התל-אביבי הבא עלינו לטובה, החליט השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה לרענן את התפריט במנות חדשות מחומרי גלם עונתיים מקומיים.

בתפריט הקיץ:
קרפצ'יו בקר עם אבטיח כבוש, קרם בולגרית, גרעיני דלעת קלויים וטרטר ג'ין וטוניק;
"לימון" קרם כבד אווז ועוף-סלרי, פקאן מסוכר, סלנובה ובריוש קלוי;
כרוב סיני ממולא טרטר ירקות שורש, קרם חציל ויוגורט ועגבניות שרי צהובות;
דלעת אפוייה במייפל ומרווה, קרם פרש, גרעיני דלעת קלויים ושמן כמהין; פילה מוסר ים מאודה עם קייל, ברוקולי, ארטישוק, חמאת עגבניות שרי ואבקת זיתים שחורים; "
נקניקיית סקלופס ומוסר ים"" עם כרוב לבן, תירס וקציפת שרימפס.

בין הקינוחים:
קרפצ'יו אננס צלוי עם גלידת שמנת חמוצה, קרמל טימין ושמן זית;
עוגת גבינה מאודה עם קרם לימון כבוש ופירורי בצק פריך וטארט פקאן, קציפת בוטנים מלוחים וגלידת בירה בבישול ארוך.
 

החתולית

New member
מסעדת בראנז'ה

המסעדן הראל בלו והשף אופיר וידבסקי פותחים במתחם שרונה את בראנז'ה - מסעדת איכות עם מטבח פתוח ותוסס, ובר לילי מוקפד.

בראנז'ה נפתחת בימים אלה ומציעה תפריט שף ספרדי ים-תיכוני שנבנה על ידי השף וידבסקי (עבד כטבח במסעדות באיטליה, ניו-יורק ואוסטרליה ובארץ היה השף של סיטארה, ועבד במסעדותיו של רושפלד ובסבסטיאן).

בקומת הקרקע של המסעדה נבנה החלל סביב מטבח פתוח.בקומה העליונה בתוך חלל שהיווה בעבר דירה טמפלרית, ממוקם בר באווירה לאונג'ית נינוחה, המשלים את חווית הבילוי במסעדה. הבית, שנבנה בשנת 1879 והיווה בית לגנן ומתכנן הנוף בשרונה, מוקף בגינה רחבת ידיים בה מגדל השף תבלינים וירק.

בתפריט ה- SHARING במסעדה:
אנשובי על לחם ספרדי עם משאושה ירקות צלויים;
איקרא ביתית;
"פאן קון טומאט";
סלט ברווז פריך – שומר, צנוניות, תפוחים ווינגרט תפוחים;
מנות מהים "על הפלנצ'ה לה בוקריה סטייל" עם שרימפס קריסטל, קלמרי, ושאר ירקות צרובים על הפלנצ'ה אשר יימכרו לפי משקל;
קלמרי "Istanbul style" במילוי גבינת טולום תורכית ורוטב סגנק;
אורז שחור "Cal pep style" – עם קלמרי מהים התיכון, וביצת עין;
ברזאולה סינטה אדומה מבפנים עם גורגונזולה, מח עצם, שום קונפי המוגשת לצד קרוסטיני פריך;
שישברק טלה עם בהרט וגבינת עזים;
שייטל קצוץ עם אנשובי, עגבניות ופסטו כוסברה.
 

החתולית

New member
מיזם חדש של סיורי יקבים

Jaffa - מיזם ערבי היין, הקולינריה והג'אז של דולב גבעון רוטר, וחברת התיירות Israel Wine Tour של האחים אלון וברק יצחקי, חברו לשיתוף פעולה בתחום היין במסגרתו יקיימו סיורי יקבים.

הסיור הראשון יתקיים ב-31 במאי ברמת הגולן ויכלול ביקור ב-3 יקבים: פלטר, אסף ואורטל.

ביקב פלטר הממוקם בקיבוץ עין זיוון יקיים טל פלטר, יינן היקב, טעימת יינות מודרכת.
ביקב אסף, הממוקם בכפר היין קדם שמחוץ למושב קדמת צבי, יקיים יינן היקב, אורן קדם, טעימה של יינות מתיישנים ושל יינות מבקבוקי מגנום, וכן יספר את "הסיפורים שמאחורי היינות".
לאחר טעימת היינות תתקיים ארוחת צהריים חלבית במסעדת היקב בניצוחה של בת המשפחה והשפית עדי קדם, בוגרת ה–French Culinary Institute.
בתום הארוחה ימשיכו המסיירים ליקב אורטל שבקיבוץ אורטל, בו יקיים יינן היקב, אילן זעפרני, טעימה של יינותיו האלגנטיים וכל זאת על רקע נוף קסום ושלו.

הנסיעה תתבצע באוטובוס מפואר, כאשר את הבוקר יתחילו הנוסעים עם קרואסונים, פירות ושתיה.

הסיור הראשון יתקיים ביום שבת, 31 במאי, יציאה ב-7:40 בבוקר מתחנת רכבת ארלוזורוב (חזרה משוערת ב-18:30), ומחירו 400 ₪ לאדם או 750 ₪ לזוג.

למידע נוסף ולהזמנות: 052-3180033 (דולב), 054-4761194 (אלון)
 

גסטרו

New member
פיצרון ארוחת בקר ביום ששי

'פיצרון', המסעדונת הכמעט צמחונית בשדרות ההשכלה 1 פינת עמינדב בתל אביב, נפתחת לארוחות בוקר בימי שישי! מדובר בהרצה בלבד ולכן (שימו לב) המחירים מגוחכים - מגוחכים לטובתנו!
הדגים הכבושים, למשל, עולים... 29 ש"ח! כן, כ"ט שקלים, כולל לחם שנאפה במקום. והפנקייקס שבצלחת הימנית עשויים מקמח מלא ומוגשים עם פירות טריים, יוגורט וריבה - אפילו הריבה היא עבודת יד של פבל קפלן המוכשר בטבחי תבל - וגם זה ב-29 ש"ח בלבד!
הוסיפו לכך את הסוד הידוע ש'בפיצרון' מגישים את ההפוך הטוב ביותר בתל אביב, מעשה ידיו של הבריסטה רועי, ואת הידיעה שיש גם כריכים בפחות מ-20 ש"ח ושקשוקה טבעונית ועוד ועוד ועוד והכל בזיל הזול, שיש Wi Fi בחינם ומוסיקה שאינה מרסקת אזניים
פתוח להרצה בשעות 08:00-13:00, ובהמשך

לקוח מהבלוג של גיל חובב עם השמטות שלי
 
למעלה