קיטשן מרקט

Gרר

New member
קיטשן מרקט

הרבה זמן שהמסעדה בראש ה-todo שלנו והברזת שישי של ההורים איפשרה לנו סוף סוף לסמן את ה-V המיוחל.

לצערנו לא ידענו שיש אופציה של ישיבה על הבר שמול המטבח... אחרת היינו מנסים להזמין לשם. יש קסם מיוחד בלראות מטבח בפעולה. בביקור הזה הסתפקנו במבט מרוחק יותר מהבר שבמרכז המסעדה. ככלל, דמיינתי את המסעדה כיותר אינטימית כשבפועל האווירה שם התגלתה כיותר "רועשת". לא הייתי ממליץ על המקום למחפשים מסעדה רומנטית, לפחות לא במובן הקלאסי של המילה.

הזמנו שתים מה"לכאן ולכאן" ואחת מהעיקריות, כשכדרכנו התחלקנו בכל.

ראושנה הגיעה הביצה (37). שהייתי מתאר אותה, בתקווה שזה לא יעליב אף אחד, כשקשוקה של פטריות
אם לשקלל את הציונים של האישה ושלי היא כנראה המצטיינת של הערב. פטריות צרובות כשעליהן ביצה רכה, פרמז'ן ושמן כמהין שאת הריח האופייני שלו אי אפשר היה לפספס. הרבה משחק של מרקמים, החל מהביצה הנוזלית ועד הקרוטונים הפציחים. הייתי מוסיף עוד קצת קרוטונים כי הם הוסיפו לי הרבה למנה אבל נגמרו מאד מהר. פתיחה מאד מוצלחת.

קצת אחרי הגיע ברולה פורצ'יני. (59). נראה כמו ברולה שמגישים לקינח, עם שכבת הקרמל למעלה, אבל מפורצ'יני וערמונים. ולפי התפריט היו שם גם פרושוטו ופרמז'ן. למרות שהמנה זוכה בפרס המנה המקורית של הערב, היא גם היתה המאכזבת מבחינת הטעם. שכבת הקרמל נתנה למנה מרירות לא נעימה וגם כל היתר שעל הנייר נראה כמו שילוב מנצח (מה יכול להיות רע בפורצ'יני וערמונים?) לא התחבר למשהו כיפי בפה. המנה אמנם נאכלה, אבל לא בהתלהבות.

מהעיקריות טרין חם של טלה. (98). אחת המנות העיקריות היותר יפות שפגשתי. מלבן מאורך של בשר הטלה (150 גר') שבושל בבישול ארוך ועליו קרם אפונה וערמונים ועל הכל הונחו ירקות (ברוקולי, כרובית וכו'). בצד פירה שחלקו התחתון היה ירקרק. מנה באמת מרשימה מאד. בחלוקת הציונים על הטעם אני אהבתי מאד. לאישה היה חסר יותר מהרוטב שליווה את המנה, והעסק היה לה קצת יבש. לי זה ממש לא הפריע להתענג על הטעם העמוק של הטלה. מהפירה, כהרגלי, התעלמתי.

עם היין שוב פעם הצליח לנו. יין מיקב שאטו גולן, לא זוכר איזה - אחד מאלו שהם מציעים בכוס, שהומלץ על ידי המלצר, היה מלווה מצויין לארוחה. גם השירות לאורך הארוחה היה בסדר גמור. הלחם שלהם חביב, מוגש עם סלסלת עגבניות טעימה.

סיכום. וואו. אחד הסיכומים שהיה לי יותר קשה לנסח. נעשה את זה ככה: איכשהו ממה שזכרתי מהדיווחים השונים התקבל אצלי רושם של מסעדה שמכוונת להיות אחת ממסעדות העילית של ישראל. ההתרשמות שלנו מהביקור, הן מבחינת האוכל והן מבחינת האוירה, היא שהקטגוריה היותר נכונה לה היא בליגה של מסעדות כדוגמת המזללה, קפה 48, וכו'. מסעדות עם אווירה יותר "קז'ואל" ועם זאת סופיסטיקייטד מבחינת האוכל.

בהסתכלות כזאת על המסעדה - יצאתי משם עם תחושה של מקום שהוא לא רע, עם מנות שהן מאד מושקעות מבחינה ויזואלית, ולמעט הברולה - גם טעימות במידה זו או אחרת, אבל אם בדרך כלל תמיד יש איזו מנה שאתה אומר ווי ווי את זה אני חייב להזמין גם בביקור הבא שלי שם - אז כאן, גם מבין שתי המנות המוצלחות של הערב, אף אחת לא השאירה רושם כזה של מאסט.

אם מתישהו התפריט יעבור איזה שינוי משמעותי שיסקרן אותנו לבדוק - נשמח לחזור, אבל לעת עתה - היה נחמד. היה סביר. אבל לא השאיר חותם מיוחד שיגרור אותנו לבדוק את המקום פעם נוספת בקרוב.
 

pix37

New member
היא נראית שונה לחלוטין מהמנה שהוגשה לי שם

לפני למעלה משנה - אז היא הוגשה בכוס שקופה קטנה יחסית - קצת יותר מכוח של שוט והיתה קטנה באופן משמעותי ונראתה שונה לחלוטין. הפטריות היו הרבה פחות דומיננטיות ולא היו ראשים שלמי כמו במנה שלך.
 

Gרר

New member
גם אני ראיתי צילומים של המנה בכוס קטנה

דווקא אהבתי את הפטריות כפי שהוגשו כאן. זה הלם מאד את המנה. הדבר היחיד שהייתי מוסיף זה עוד קצת קרוטונים
 

salo22

New member
בהחלט מנה מסקרנת

לא "מינימליסטי לחוץ" קצת יותר מידי ? קופץ לי לעין תמיד צילחות מעודן מידי כזה, פעמיים חצי פרח ברוקולי או משהו כזה ואיזה שלוש פיטריות שימג'י, שליכט פירה.. חסר לי קצת פראות ונדיבות בכל העניין
אבל אולי אני לגמרי לא בכיוון..
 

Gרר

New member
טרין זה טרין


הם היו צריכים לשמור על נאמנות כלשהי לשם המנה...

בסופו של דבר המבחן העליון באוכל הוא ההנאה שהוא נותן לך בפה. אם זה לא קורה - אז לא יעזור לא צילחות ולא שום דבר.

כל עוד הויזואליות של המנה לא פוגמת בטעם אז אני פתוח גם לצילחות יותר מעודן וגם לצילחות יותר מחוספס.

במקרה הזה הצילחות המעודן אפילו הוסיף לי להנאה כי ברגע שאתה נותן את הרספקט הויזואלי למנה ואוכל אותה בזהירות ותשומת לב כדי לא לפרק את הקונסטרוקציה ישר על ההתחלה - זה גם מוסיף משהו להנאת ההתעסקות עם המנה
 

Gרר

New member
הקינוח

אין!!!!

הפעם גם האישה הצטרפה לחרם הקינוחים שהכרזתי עליו בדיווח הקודם.
 

Gרר

New member
לא קשור למרירות

קשור לזה שברוב המקרים שאכלתי קינוח לא רק שהוא לא הצליח להתעלות על הארוחה עצמה אלא שגם בלא מעט מקרים הוא הצליח לגרום לי להרגשה כבדה שאני לא אוהב.

לא עושה לי את זה קינוחים, וכל פעם זה חוזר על עצמו. מסתכלים בתפריט. רואים משהו שנראה מעניין. מזמינים ו... מצטערים בדיעבד.
 

salo22

New member
תודה

אני מאוד אוהב קינוחים, נראה לי שכולנו
אבל יש פילוסופיה מאוד ברורה - במידה כשהטעמים הם הכל וכמה שפחות חמאה, סוכר וקמח.. גם שמנת לא מציאה גדולה.. אבל לשנינו יש ויכוח מאוד רציני בנושא של שוקולד מריר, בשבילי זה אחד מאבני היסוד &quot
 

sweetdreams

New member
חרם קינוחים?

אני בעצמי לרוב לא מוצאת את עצמי בגזרת הקינוחים.
בעיקר כי הכל לטעמי גדול מדי ומתוק מדי.. אבל אני מאוד בעד מקומות שמגישים קינוחים קטנים שנותנים ביס של מתוק בסוף הארוחה.

על שום מה החרם בגזרתכם?
 

Gרר

New member
ווי ווי הסתבכתי עם

מישהי ש"מתוק" זה חלק מהניק שלה


בעיקרון אין לי בעיה עם מתוקים אבל כארוחה נפרדת ולא כסיומת לארוחה.
 

sweetdreams

New member
חחח נו, אז זה רק שמתבקש..

.. שתהיה לי אג׳נדת קינוחים אם כך, לא?


אבל אל חשש, אתה לא מסתבך איתי, מתברר שהאג׳נדות שלנו בנושא לא מאוד שונות.
 

lady D 123

New member
היתי פעם אחת והכל היה לי טעים אך העיקריות

היו קטנות. אני זוכרת כמה האקס שלי התאכזב וקיטר לי שזו הסיבה למה הוא לא אוהב את כל הגורמה הזה
 

lady D 123

New member
פייר הרגשתי לא נעים שהוא נותר רעב אחרי ארוחה

כזו ... הצעתי שיזמין עוד משהו ... אבל מה שהזמנו לא דגדג לו
 
למעלה