רפאל - רשמים מביקור נוסף מני רבים

נחשונת

New member
רפאל - רשמים מביקור נוסף מני רבים

יש לנו מסורת משפחתית להתאסף תשע נפשות פעם בשנה בצהרי היום בחדר הפרטי של מסעדת רפאל. הפעם הגענו בחשש די מבוסס שזה לא יהיה כתמול שלשום. ואכן היו חריקות, אבל בסהכ הארוחה עברה בשלום בעיקר את הרף הקולינרי .

כנהוג בארוחה העסקית שעלותה הבסיסית 130 ש"ח לסועד, הוגשו לשולחן סלטים ומזאטים מגוונים (לבאנה, גבינה טעימה מאד שלא פיענחנו מוצאה, סלט תפו"א בינוני,חצילים עם ירקות, סיגרים ,חסה, עלי גפן ואולי עוד כמה שפרחו מזכרוני). הרוב היה טעים מאד, מעניין , מוגש אסטטי ובשפע.

לעומת זאת הלחמים והפוקצ'יה הידועה בציבור לא היו דומות למה שהורגלנו בעבר. הפוקצ'יה משום מה נפרסה לשני חלקים והייתה מחוסרת את הציפוי המבריק והנאה לעיניים. גם הטעם לא משהו.

למנה עיקרית הרוב הזמינו דג היום שהיה מוסר ים ולא תאם את רמת הציפיות. היה בסדר ותו לא. אני אישית אכלתי כבד עגל שהיה מצויין ובעיקר לא מיובש כפי שקורה לעיתים . הדעה הכללית הממוצעת הייתה של שביעות רצון מסוייגת. ציפו ליותר.

את היין הבאנו איתנו והופתענו מאד לגלות שדמי החליצה הגיעו ל 50 ש"ח לבקבוק. אני סבורה שזו שערוריה ומחיר גזל. כוס יין של עיסקית עולה 44 ש"ח שזה גם שוד ביום בהיר.על מחירי בקבוקים כבר נמאס לכתוב.

השרות היה קצת מבולבל, למשל המנות העיקריות הוגשו לפני שהניחו סכום על השולחן. כאילו חסרה יד מכוונת. עם זאת המסעדה עדיין משדרת שעסקים כרגיל למעט העובדה שהייתה חצי ריקה שזו תופעה שטרם נתקלנו בה.

המחיר הסופי הממוצע לסועד הסתכם ב 160 ש"ח כולל תשר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
למסעדת שף? לא לפי המחירים שאני קוראת...

למעשה אפילו במסעדות לא יומרניות במיוחד לא קשה בימינו להגיע למחיר כזה (אם כי לא בעסקית, בד"כ).
 

נחשונת

New member
לגבי מחיר לסועד

160 ש"ח במסעדת עלית זה סביר למדי ברמת המחירים הישראלית שהיא בעוונותינו מהגבוהות במערב (אם אנחנו מערב זאת כבר שאלה אחרת).
נכון המחיר כלל קינוח, אבל רק חלקי : 3 קינוחים שונים (פטיפורים, סורבה ועוד משהו) וכמה כוסות אספרסו.
לגבי נאותות התמורה: לא בטוח שקיבלנו את המקסימום. ציפינו ליותר בשל נסיון קודם.
 
שתיכן צודקות....

לא יודעת למה, הנלחתי שמדובר ברפאל בחיפה (איטלקית חדשה או משהו ככזה) ולא ברפאל של רפי כהן...

מחיר באמת סביר...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
המסעדה האיטלקית (המצוינת) בחיפה נקראת "רפאלו"

היא כבר לא ממש חדשה [ויש גם סניף כשר בקריון (קריית ביאליק) אבל לא אכלתי בו].
http://www.raffaelloc.co.il/
 
תודה על המידע...

אחר כך עשיתי חיפוש בגוגל וראיתי שמדובר ברפאלו...

היה לי יום ארוך והמוח נמס קצת :)
 

גסטרו

New member
זו מסעדה שצריך היה להזמין מקום לפחות שבוע

מראש לארוחת שבת, עצוב שכך התהפך הגלגל
תודה על הדיווח
אגב, גם בימי הזוהר קבלנו לא אחת פוקאצ'ה שתחתיתה שרופה והמלצר אמר שכך זה למרות שידעתי שלא.
 

נחשונת

New member
הזמנו כ 4 ימים מראש. אפשר היה להגיע בלי הזמנה

אכן זה מצער ויש לקוות שרפי כהן יחזור לנהל ולבשל או שיגיע שף שיכול להכנס לנעליו.
 
אני שמחה שחזרו לתפקד אבל

הם יאבדו את האנשים שמוכנים לתת צ'אנס נוסף אם ימשיכו לפי תיאורך
לא צויין קינוח
יין דמי חליצה 50 שח חלקי 9 זה בטל בשישים ( מסיקה כי היה יותר מבקבוק אחד? אלא אם חמישים עבור כל בקבוק?)
אני כבר מזמן הבעתי דעתי על גבי שרשורי הפורום:
<חזור והבע -יש לאמר בטרחנות יתרה> עסקית בה יין מתומחר מעל 35שח זו חזירות.
יש אפשרויות טעימות במחירים אף זולים מאלו ועדיין ניתן להרוויח זוז או 10 זוזים+ לקוחות מאושרים.
 

נחשונת

New member
50 ש"ח לכל בקבוק והיו שניים

אני לא סבורה שיש מקום לחשב דמי חליצה פר ראש. 50 ש"ח לבקבוק זה כפי שכתבתי שוד.
את בהחלט צודקת לגבי מחירי יין לכוס בארוחות עיסקיות. זה מערב פרוע. חזרנו מפורטוגל לפני 3 שבועות ושתינו שם הרבה יין כולל במסעדת 2 כוכבי מישלן (עע VILA JOYA) ומחירי היין בכלל כולל כוסות היו לפחות ב % 30 פחות ליינות ברמה טובה ושם המחיר לצרכן כולל גם שרות.
 

smaak

New member
50 שקלים זה בהחלט שוד


 
למה שוד?

שתו שני בקבוקי יין ושילמו על השירות הסובב אותם 100 ש"ח.
הרווח שהמסעדה הפסידה גם אם היו שותים את היין הזול ביותר בפריט הוא גדול יותר.
אם כוסות היין טובות וישנו מלצר יין למסעדה הרי שהם קיבלו שירות ושילמו בעבורו, במסעדות יוקרה בעולם נהוג לגבות סכומים גבוהים בהרבה בעבור חליצה, נתקלתי כבר בסכום של 80 יורו כדמי חליצה במסעדה בלונדון - כמובן שלא בחרתי באפשרות הזו.
 

smaak

New member
אני חושבת

שלא צריך לעשות מזה משהו כל כך מיוחד וטקסי . השירות הסובב אותם כולל כוסות של המקום, שצריך לשטוף, ואת השירות של המלצר/סומלייה.
אף אחד משני אלה לא צריך לעלות מאה שקלים.

אני מבינה שבמסעדה מכוונים לכך שהאורחים ירכשו את היין ממנה ולא יביאו אותו מהבית.
אבל הם לוקחים בחשבון שמי שכן מביאים יין מהבית,
מבינים דבר או שניים ביין,
ויין זה לא תחביב זול,
וזה אומר שאפשר לבקש סכומים מופרכים תמורת שירות שכזה, כי יש מי שיסכימו לשלם.
אני לא אחת מהם.


(ולא מבקרת אגב את מי שכן מחליט לשלם, אבל כלקוחה יש לי זכות בחירה, ואני בוחרת שלא)
 
במקרה שלהם לא לגמרי שוד אבל

זה מפני שהיו חבורה גדולה.
אנחנו לרוב זוג
25 שח לאדם בשביל מה?
כתבתי המון על הנושא בתגובה נפרדת אם יהיה לך כח
 

BdCh

New member
קצת על חליצה ומחירים

גילוי נאות אם צריך - אני מייבא יין (כך שמותר להסיק שיש לי אינטרס בדמי חליצה גבוהים),
ומצד שני תמיד מגיע עם בקבוקים למסעדות ומשלם בשמחה חליצה.

מכירות יין הן חלק חשוב עד קריטי מתקציב של מסעדה, כל מסעדה בכל רמה (כמעט).
יתרה מזו - במוסדות לא מעטים בעולם האוכל לא מרוויח ואת הכסף עושים בסוף רק מהיין.
אם זה ראוי או לא - ברשותך לא נכנס לזה, כי בסופו של דבר זכותנו להחליט איפה ועל מה להוציא את הכסף, כל עוד אין הפתעות.
(ואפשר לברר מחירי חליצה במעמד הזמנת המקום).

לכן, ובעיקר כחלק מההבנה שיין הוא ביזנס חשוב למסעדה,
אני מעודד מסעדנים לקחת דמי חליצה מעל לסמליים.
50 ש"ח למקום כמו רפאל נראים לי הוגנים והגיוניים
(כוסות, מתקן קרור מקצועי ויקר, סומלייה קבוע ועוד. זה עולה כסף).

מי שמכיר תמחורי יין בעולם ובישראל יודע כי גם בתל אביב, עיר מאוד יקרה במדדים העולמיים,
היין מחומחר במכפלות מקובלות, עד נמוכות.

הבעייה העיקרית - תאמינו לי שאני יודע על מה אני מדבר - היא במחירי הבסיס.
המחירים הסיטונאיים פה גבוהים באופן שאינו מתקבל על הדעת, משלל סיבות. חזירות היא לא אחת מהן בהכרח.
לכן הכפלה של פי 3 נניח, פה, תגרום ליין להיות יקר מהרבה מהכפלה של פי 4 בפריס, למשל.

הוכחה? תראו איך חי הרוב המכריע של העוסקים בענף היין. רובנו חיים חיים צנועים מאוד.
אין טענות, חלילה, אבל הכסף לא ממש גדל על הגפנים.
 

pix37

New member
למה כיבואן יש לך אינטרס בדמי חליצה גבוהים?

לא הבנתי מה ההגיון
אני הנחתי שאתה כיבואן רוצה למכור כמה שיותר יין לא שרותי מסעדנות ולכן האינטרס שלך אמור להיות דמי חליצה נמוכים על מנת שאנשים ישתו יותר.
 
הוא רוצה שהמסעדה תמכור את היין שלו

לצערי אני יכול להעיד שחלק גדול מהמביאים יין מהבית מביאים יינות שאינם מכבדים את המסעדה ואת השותים.
מאוד לא נעים כששולחן של 10 סועדים מביאים מהבית יין של 3 ב100. אפשר לדבר עד מחר על תרבות יין ועדיך שישתו 3 בקבוקים כאלו מאשר 2 שיקנו מהמסעדה אבל צריך להרוויח ממשהו
 

BdCh

New member
בדיוק כך, תום,

אבל רק "כאילו". פירטתי הלאה. בגדול, אני חושב שמסעדן טוב חייב להכיר בערך היין כמקור רווח משמעותי. מנגד, הוא גם חייב להכיר בערך החוויה שתפריט יין מספק. מי כמוך יודע. עשית עבודה טובה.
 
למעלה