פוראמה - בן יהודה תל אביב

salo22

New member
פוראמה - בן יהודה תל אביב

ביקרנו השבוע ב"היכל הדים סאם" הזה &quot
שסוף סוף התחפש למקום עליו פינטזתי כל השנים. כתבנו פה בעבר קצת על ה"בעיות" בפוראמה ולא מכל הארוחות שם התלהבתי במיוחד, אבל הפעם הזאת הייתה מעולה, תזכורת למחוזות רחוקים, בדיוק כמו שצריך להיות, אז כיף שיש הזדמנות לפרגן
אולי השינוי קשור לעדכון וסידור התפריט, אני חושב שגם צימצום, אולי זה דווקא משהו בצוות של אותו ערב (דווקא הבעלים הצעיר יותר לא היה באיזור ובמטבח הייתה אישה סינית נעימה שלא ראיתי בעבר ובהחלט אולי נוכחותה משפיעה גם על האיכות
).

הזמנו את מנות 12,13,14,17,26 , לא זוכר כמובן כל השמות במדוייק אז נסתפק בתיאור חופשי : שישיית הדאמפלינגס המטוגנים עם בשר חזיר היו אדירים, חמים, אומנם שמנוניים יחסית, אבל עמוסי טעם והלכו נפלא עם הרטבי (הזרחני מתקתק בסיידר למרות שאני לא חובב גדול, חומץ עדין, מין סויה נעימה ורסק צ'ילי שצריך לבקש במיוחד).
ההאר גאו, כיסונים עדינים כמעט שקופים עם שרימפס היו מופלאים גם כן, כיסונים "עם קצת ציר" ובשר עוף היו טובים אבל מעט פחות משני הקודמים, כיסונים "פתוחים" עם בשר מעורב טחון כנ"ל ומספר 17 הוא לחמניות באו ממולאות במחית שעועית שחורה מתוקה, אני מאוד אוהב הסיגנון והביצוע בהחלט די טוב, אבל רק לחובבי הז'אנר.

למה זה היה כל כך טוב הפעם ? כי הכל הרגיש הרבה יותר מדוייק מבעבר - המעטפות לא גסות מידי, המילויים טעימים ומתובלים היטב ובעיקר בעיקר, הדיוק ב"טריות" ובאידוי היה מושלם לגמרי וכל הדאמפלינגס היו לעניין מבלי להידבק לתחתית עלי הנירוסטה ולהיקרע.. אידוי לפנתיאון וגם המנות הגיעו מאוד מאוד מהר, אבל היה יופי, לא גרע העניין במאום..
שתינו תה עם חלב וסאגו ובירה שחורה, סה"כ 152 ש"ח לזוג לפני עבור ארוחה שהשביעה בסדר גמור, בסין ברוב המקומות ארוחה כזו הייתה נחשבת יקרה מאוד אבל אצלינו זו תמורה נאב לכסף לארוחה "פשוטה" לזוג, שאפו פוראמה.. השירות אגב ניסה להתאים את עצמו לנושא ומקום והיה בסופו של דבר יעיל אך מוזר ובהחלט לא ידידותי
לא נורא בכלל למרות שלא יזיק להיות קצת יותר נעימים, אבל כל עוד אוכל מצויין, לא מפריע לי חוסר בחום אנושי :)

תודה על הדיווח...האם יש שם גם אפשרויות

צמחוניות (מילוי פטריות וכו)?...בן הזוג אמוד מחבב את הסגנון, אני קצת פחות אבל אם יש אופציה צמחונית אשמח לנסות...

איפה המסעדה נמצאת?..

תודה ושבת שלום :)

salo22

New member
רוזי בהחלט תנסו אותם

התפריט כאן :
http://www.furama.co.il/Pages/Index/4/תפריט-דים-סאם
בתפריט הדים סאם הרגיל יש אופציות עם ירקות והרבה מנות שלא תימצאו בארץ אלא במחוזות רחוקים, יהיה לך מעניין לנסות. אבל שימי לב שיש גם תפריט טבעוני מפורט מאוד.
שימי לב בבקשה שניסינו רק דים סאם שם ולא מוקפצים למינם, כך שלא יכול לחוות דיעה עליהם. אל תתביישו לנסות גם קינוחים, לפחות בשם העניין
כדאי לך אבל גם לשאול בתפריט הרגיל על מנות שהן לכאורה ללא בשר או ים, שלא בושלו או מעורב בהן שומן מחיות, אם זה עקרוני לך.

תודה רבה על התשובה והעצות

ממש מקווה שיצא לי לבקר שם אחרי הבחינות...
מהטיחה לדווח

bruno01

New member
רק צריך לשים לב ש"תפריט המסעדה" עם המוקפצים

ושאר האוכל מתייחס למסעדה באשקלון ולא לזו בתל אביב.
זה לא ממש מובן מהתפריט האינטרנטי הזה.

*נקרא, אוף תקופת בחינות...

אני גם רואה שחסר התוכן: עוד לא הייתי שם אבל המקום בהחלט ברשימה שלי ומקווה שמגמת השיפור הזו תמשיך.

PantherettePitz

New member
נשמע מעולה

היינו שם פעם אחת כשהפורום היה עמוס בדיווחים מתלהבים ומשבחים ולא הבנו על מה הרעש. יכול להיות שנפלנו על יום לא מוצלח, עומס או סתם באנו עם ציפיות לא אפשריות. מאז לא יצא לנו לתת לעניין סיכוי נוסף, אבל לאור הביקורת הזו יכול להיות שזה ישתנה.

salo22

New member
אני מקווה שיש שם יציבות

כי גם אנחנו בעבר לא נהננו כמו בפעם הזאת, למרות שהמנות אותן מנות, הביצוע וההגשה היו מרושלים יחסית. שוב, מקווה שמה שקיבלנו הוא מדגם מייצג של מה שקורה שם בזמן האחרון, זה מטבח נפלא שאני מאוד אוהב וזו בהחלט הייתה הפעם חוויית דים סאם ראוייה בהחלט.

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

בפעם היחידה שרצינו לנסות אותם הם היו סגורים ומאז לא יצא. התיאור שלך יגרום לי לנסות שוב.

horseradish

New member
נהניתי מאוד לקרוא את הביקורת :)

אולי אלך לשם כשאהיה בתל אביב בעוד כמה שבועות.
באופן כללי בא לי לחקור את רחוב בן יהודה.
הוא נשמע מעניין ומוצלח מאוד מהרבה בחינות ובפרט מהבחינה הקולינרית :)

salo22

New member
כיסון פתוח

באמת סבבה.. אבל כנראה בפעם הבאה עם חזיר..

למעלה