ביקור במסעדת "מול הים" - הפתעה מענגת

horseradish

New member
ביקור במסעדת "מול הים" - הפתעה מענגת

גילוי נאות: למסעדת "מול הים" שנמצאת בקרית ים, מול הים (מתבקש...), הגענו דרך ידיד שהמסעדה שלו אך בפועל אביו מבשל במסעדה ומנהל אותה.
לדבריו המסעדה היא בסגנון מסעדת הפועלים "מעיין הבירה" שבעיר התחתית חיפה רק "חצי במחירים". מקווה שתסלחו לי כי מחירים מדוייקים אני לא זוכרת, אלא טווחי מחירים.
כשהיינו באזור הקריות לסידורים, הזדמנו אל המקום ולא התאכזבנו.
ההנאה מתחילה בעיצוב המסעדה שהוא שובה לב. מחוץ מלמסעדה הקירות מצויירים בעליזות וכשנכנסים למסעדה רואים שהיא מעוצבת בסגנון ימי - כלומר, עוגנים והגאי ספינות תלויים בכל מקום, רשתות וחבלים, חולצת פסים שתלויה על הקיר ויצורים ימיים שפעם שטו באוקיינוס. המסעדה עצמה רחבת ידיים והשולחנות והכסאות עשויים מעץ כבד, נוחים ויציבים.
המלצרית שלא ידעה שאנו חברים של בעל המקום ניגשה אלינו מיד ותקשרה בעיקר ברוסית (בעלי דובר את השפה). אני מניחה שאם היה צורך בעברית, לא היתה בעיה. התפריט גדול ומגוון והמחירים ממש מצחיקים.
היא המליצה על כמה מנות ואנחנו שדי בקיאים באוכל רוסי בחרנו מרק סלנקה, עוף טבק ומנטי בקר-דלעת. הסברים על המנות יבואו בהמשך לטובת מי שאינו בקיא במטבח הרוסי ושלוחותיו.
האוכל הגיע די מהר.
מרק סלנקה הוא מעין שילוב של מרק צח עם נזיד. זהו מרק על בסיס ציר בשרי (בקר או עוף) שכולל כמה סוגי נקניק, ירקות שורש ותבלינים לכיוון המלוח-חמוץ. מרק הסלנקה שהזמנו היה מצוין (המחיר היה בסביבות ה 20+ או 30). הוא איזן יפה בין מליחות, קצת חמיצות ושמנוניות במידה. ניתן היה להרגיש שהוכן לא מזמן וחומרי הגלם היו טריים.
עוף טבק היא מנה קווקזית-גיאורגית (גרוזינית) שמכילה עוף שלם שלמעשה מבושל בעישון בשלמותו בעזרת טוסטר פרס גדול. התוצאה היא עוף בטעם מעושן ועסיסי מאוד. המנה שלנו היתה לא פחות מנפלאה והיתה ענקית! בקושי הצלחנו לסיים אותה (עלתה בסביבות 50 שקלים).
מנטי היא מנה קווקזית שמכילה מעין כיסונים (קצת דומה לבאו סיני אבל קטן יותר) שממולאים בדרך כלל בבשר טחון. המנטי שאנחנו הזמנו היה ממולא בבשר בקר טחון ודלעת. הססתי מעט כי יש לי בעיה עם דלעת - היא בדרך כלל לא טעימה לי - אבל לקחתי את הסיכון. המנה מוכנה במקום עם רגע הזמנתה וצוין בפנינו כי ההכנה תיקח זמן (כחצי שעה-40 דקות). זה בערך הזמן שבו היא הגיעה והיתה מושלמת מכל בחינה. מרקם הכיסונים היו נימוח בפה והטעמים של הבקר והדלעת במילוי השתלבו בצורה נפלאה. התבלון היה מדויק מאוד ולסיכום: המנה הכי טובה שאכלנו במסעדה. המנה מכילה שניים או ארבעה כיסונים גדולים ועולה 35 שקלים לערך. הבעיה היחידה היתה כנראה קשורה לשפה, כי בעלי לא הבין שאת המנה הם עושים במינימום של שתי הזמנות (כלומר, אם מבקשים מנה אחת, הם לא עושים אותה, בשל המאמץ והזמן שלוקח הדבר). כך קיבלנו שתי מנות (כלומר כמות כפולה) ולקחנו אחת מהן הביתה כי פשוט לא יכולנו לסיים. המלצרית התנצלה על אי ההבנה, אך לא הציעה פיצוי כלשהו.
זו היתה ה"נפילה" היחידה בכל הביקור ונראה כי היא נעשתה בתום לב ונבעה מקצר בתקשורת. בכל מקרה נהננו מאוד ביום שאחרי מהמנה הנוספת.
לקינוח תכננו לקחת בלינצ'ס במילוי פירות יער וקצפת, אבל בשלב הזה בקושי נשמנו מרוב שהיינו מפוצצים.
המקום פתוח כל יום, ובסופ"שים רצוי להתקשר ולהזמין כי יש קליקה קבועה של לקוחות שגודשים את המקום.
תמונות של המנות בקרוב :)
 

horseradish

New member
כיסוני מנטי

אז מסתבר שטעיתי והמנה כוללת חמישה כיסונים. כלומר היו שם איזה עשרה!!
 

bruno01

New member
נשמע בהחלט חביב, ולא מה שצפוי מהשם

שקצת עושה קונוטציות למול ים התל אביבית.


את מרק הסלנקה אני מכיר מהמשפחה, ודווקא לא כל כך מתחבר לשילוב הזה של נקניקים וחמוצים במרק, אבל יודע שיש לו מעריצים רבים.

את העוף והמנטי אני מכיר מהמטבח הבוכרי, וכנראה שהמטבחים באזור חולקים לא מעט מנות ושמות.

נראה טוב!
 

horseradish

New member
האמת היא שיש סיפור מצחיק עם השם


המסעדה הייתה קיימת לפני שפתחו את "מול ים" וכך גם קראו לה.
כשהקימו את "מול ים" הבעלים התעצבן שמישהו מנסה לגנוב לו את השם. אחרי שהוסבר שהמסעדה השנייה בתל אביב ולא באותו סגנון, הם שינו את השם ל"מול הים" כדי למנוע בלבול :)
 

sweetdreams

New member
נשמע טוב. את זוכרת איפה המסעדה נמצאת?

נראה שאתר מסודר אין להם, או שמא הוא נקבר מתחת לתוצאות פופלאריות יותר בגוגל..
 
מול הים נמצאת ממש נו.. מול הים

זה בקרית-ים על הכביש הראשי בערך מול פונדק ימית של ג'קי פאלאס,
שאת מסיימת את שדרות דגניה בקרית חיים ופונה ימינה על רחוב טרומן לכיוון צפון אחרי כ 2 קמ מול הים שם, ברח לי מהראש איך נקרא ההמשך של רחוב טרומן, עד ק ים זה טרומן ואחר כך שם הרחוב מתחלף, בכל אופן זה מול הים בקרית ים
 

sweetdreams

New member
את זה שזה מול הים הבנתי


אבל הים הוא לאורך כל הקרייה.

בכל אופן, תודה לך על התשובה המפורטת, וגם לhorseradish.
 
ברוכה הבאה

נכון, זה בשדרות פנחס ספיר, גם בסוף שדרות דגניה יש את מסעדת "המקום"שקצת מזכירה את מול הים, במסעדת המקום מבשלים יותר את הזאנר הרומני וקצת רוסי, בשבתות מלא שם בכל מיני דודות עם שמלות מלמלה או איך שנקראת השמלות וילון האלו עם הנקודות.
למי שאוהב את זאנר המסעדות הרוסיות סלאש בוכריות אז אלו 3 הכוכבים:
אצל אליק-מסעדה שממוקמת בחלוצי התעשייה ממש צמוד לבורקס העגלה
עליתה-מסעדה מהודרת יחסית מול אולמי כינורות גם על חלוצי התעשייה
קריסטל-היהלום שבכתר, נצצאת בעכו באזור תעשייה-מיועדת בעיקר לקווקזים ובוכרים, מתמחה בבשר על האש ובמאכלים מהמכורה באסיה התיכונה
 
האם אתה מכיר מסעדות בסגנון הזה גם באזור

המרכז- ראשון, תא?
אמא שלי היתה שמחה לאכול אוכל רוסי...בדיוק היום אכלתי מרק סביקולניק
 
אם אני לא טועה את מראשון או מחולון?

אם כן, אז יש באור יהודה כמה וכמה מסעדות בסגנון הזה.
קחי את אמא ברכבת לעכו למסעדת קריסטל, או למסעדת אליטה שציינתי, מסעדה מפוארת מרוהטת כמו ארמון ורסאי, תיכנסי לאתר של מסעדת אליתה ותתרשמי מהעיצוב המרהיב.
 
אני מראשון...

תודה על ההמלצות, מקווה שניסע אחרי תקופת הבחינות...
דיברנו על לעשות משהו מיוחד לכבוד סיום התואר הראשון...

טיול בעכו יכולה להיות אפשרות ממש נחמדה :)
 

horseradish

New member
המקום חמודים מאוד

אכלתי שם פעם :)
וסמואל, שכחת בז'אנר של המסעדות הרוסיות/בוכריות את מסעדת "חנוך" שבקרית חיים, שנמצאת בתחנת דלק, נדמה לי בתחילת חלוצי התעשייה.
מסעדה נוספת, קווקזית-רוסית שלא בדקתי ואני רוצה מאוד לבדוק היא מסעדת "עצמון" שברחוב הנביאים בהדר, חיפה.
 
למעלה