אז מה אכלתם בסופ"ש ?

אביeג7

New member
משלוח מצפרה

אתמול בערב אחרי יום שלם של רביצה בבית היה בא לי אוכל מעניין ולא התחשק לי לצאת מהבית..אז הזמנתי מצפרה סלט בודה ועוד מנת שרימפס.מחירה של מנת השרימפס 117 ש"ח.. וציפיתי לקבל תמורה נאה לסכום הנאה ששילמתי..בפועל הגיעה מנה בגודל בנוני מאוד ששווה אולי חצי ממחירה בעיני.אני יודעת שצפרה יקרה.. אבל לשלם סכום שכזה ולקבל מנה קטנה-בנונית וגם לא מיוחדת בשום צורה שהיא.. (שרימפס עם סויה והיה נדמה לי גם בצל ברוקולי (אחד.. נשבעת שנתקלתי בברוקולי אחד) ועוד סוג של ירק ירוק) אכזבה.
 

foofoo77

New member
שוב בבית

בשישי עוף ותפוחי אדמה בתנור. בחיי שרציתי משהו אחר אבל אבא שלי היה פה והוא אדון קיבעון אי אפשר לעשות דברים שהוא לא רגיל אליהם (זכורה לי לרעה ארוחת טורטיות שבה כל האוכל הוא קיטר שזה לא אוכל). בשבת היינו אצל אחי בקיבוץ שניצלים,סלוםי ג׳ו באדיבות גיסו והופס נגמרה השבת.
 

mereng

New member
הוזמנתי למסיבה טבעונית, ונתבקשתי להביא משהו

הבאתי שקדים ופקאנים בקרמל מתוק- מלוח - פיקנטי (קרמל עם מלח, פפריקה חריפה, פפריקה מעושנת וטיפונת קינמון).
יצא מושחת ונפלא ואכלתי הרבה יותר מידי מזה בסופ"ש.

מעבר לזה היתה פשטידת ירקות, קוביות תפ"א זעירות אפויות בשמ"ז ומלח רוזמרין, אנטיפסטי זוקיני ובצל בטימין, אורז עם פסטו, עוגיות שיבולת שועל עם נטיפי חמאת בוטנים שהבאתי מארה"ב, בראוניז נוטלה עם שכבת רסיסי טופי מלוח למעלה (גם אותם הבאתי מארה"ב).

 

החתולית

New member
נראה כמו משהו שהוא סכנת נפשות

בסגנון שאי אפשר להפסיק לאכול... מסוכן לאללה :)
 

PantherettePitz

New member
אצלנו

בשישי בערב היינו אצל ההורים של בן-הזוג והחום עשה את כולנו עייפים, אז החלטנו להתפנק במשלוח. לצערנו בחרנו להזמין מ-Bread story, שאמנם הביאו אוכל טעים מאוד לכולם אבל עשו בדרך כל-כך הרבה פשלות שכולם התבאסו. הגיעו אחרי יותר משעה וחצי (מתחייבים לשעה והתקשרו לומר שאולי יהיה איחור של 10 דקות. כשהתקשרנו לשאול מה קורה ענו לנו ש"השליח בדרך" ונתנו לנו לחכות חצי שעה). בנוסף, שכחו את התוספת של אחת הסועדות, וכשהתקשרנו הציעו "פיצוי להזמנה הבאה" שהמזמינים (ההורים, לא אנחנו שילמנו) סירבו לו כי הם לא מתכוונים להזמין שוב. הציעו לשלוח את התוספת החסרה ועוד אחת... תוך שעה וחצי נוספות. בחשיבה יצירתית ביקשנו להחליף את התוספות בבריושים (המחיר בתפריט זהה) ולאסוף אותם כקינוח בדרכנו חזרה למרכז העיר. החזיקו אותנו 5 דקות על הקו כדי להסכים, ואז עוד 5 דקות כדי לומר שבעצם נגמרו להם כל הקינוחים. וגם אחת התוספות שרצינו. הסועדת כבר הייתה שבעה וחסרת חשק ואנחנו לא רודפי פיצויים אז ויתרנו. האוכל באמת היה טוב מאוד, וזה רק המחיש כמה מתוך חוויית האכילה לא קשורה בכלל לאוכל. אתמול (שבת) אני למדתי למבחן משעמם ומייאש שהתקיים היום, וכידוע - מבחן שלא רוצים ללמוד אליו זו תמיד סיבה להתחיל לעשות דברים בבית במקום ללמוד. אז הכנתי אוכל להמשך השבוע. לי, שמשתדלת להימנע מפחמימות בתקופת מבחנים, פשטידת גבינת עזים עם תחתית עשויה קמח שקדים ופשתן טחון וקצת עגבניה לקישוט למעלה למעלה (הכנתי 3 אישיות, אכלתי אחת והקפאתי שתיים); ושתי חבילות מהאריזה שעוד הייתה בבית של סקיני פסטה ברוטב שמנת פטריות. לבן-הזוג, שמשתדל להימנע מקלוריות, את שתי החבילות הנותרות של הסקיני פסטה ברוטב עגבניות עם זיתים, שעועית ירוקה וגבינה מלוחה, עם תיבול של אבקת "פסטו" שקיבלנו מההורים שלו לפני כמה זמן בעקבות טיול לצפון. חלק נאכל/נטעם אתמול והיה נחמד מאוד (רציתי לצלם אבל שכחתי).
 

bruno01

New member
שוק מחנה יהודה ופסטה ביתית

בשישי, טיול משפחתי לירושלים, שהחלטנו לצבע למרות החום הנוראי, אבל הוא הצליח להתיש אותנו וגרם לנו לקצר ולבטל חלק מהתוכניות.

בבוקר הגענו ל"שוק איכרים" במושבה הגרמנית. במילה אחת: לא.
ביותר מילים: 6-7 דוכנים, לחלוטין לא מעניינים, ואין מה לעשות שם יותר מ-5 דקות. נקודת האור היחידה היתה דוכן עוגות ועוגיות של אמריקאי חביב, שקנינו ממנו 3 דונאטס ביתיות ב-12 ש"ח, אחת עם קינמון, אחת עם ריבת אוכמניות והטובה מכולם מוארכת בצורת אקלייר (הוא קרה לה long john) במילוי פטיסייר עדין. שלושתן היו טעימות וטריות למדי. אם אתם באזור, נסו סופגניה. חוץ מזה, ממש לא שווה הגעה.

לאחר מכן נסענו לאזור השוק, וניסינו למצוא מקום לקפה של בוקר (מאוחר) בטרטוריה חבה. כשהמארחת אמרה לנו שמדבור בהמתנה של 40-50 דקות, החלטנו להזמין to go ולאכול בחוץ. בסופו של דבר הזמנו כולנו קפה קר, ולקחנו עוגת שמרים גדולה ומלבנית אחת (שחתכו לנו לפרוסות) מבים המבחר הבאמת גדול והמפתה ברובו שהיה שם. העוגה, עם חלבה ופיסטוקים היתה מצוינת, והמחיר היה שפוי לגמרי, 28 ש"ח. גם הפרי ברסט ומגוון העוגות בויטרינות נראו מצוינות.

אחרי סיבוב בשוק וכל מיני קניות, הגענו סוף סוף לטופולינו. במבט ראשון הפשטות וחוסר העיצוב מוגזמים מדי (ראיתי פעם השוואה לפשטות של טאנטי באצ'י, אבל שם יש דווקא אוירה חמודה וביתית), אבל מיד כשהאוכל התחיל להגיע (ואולי בעצם כבר לפני, בזכות המלצרית הממש מקסימה) הכל נשכח. היה ממש ממש מצוין.

בהחלט הארוחה האיטלקית הטובה שאכלתי בארץ (ואולי בכלל). כל המנות היו נהדרות ללא יוצא מן הכלל, למרות שחלק עוד התבלטו יותר מאחרות. ניסיתי לזכור חלק מההמלצות של סאלו, ובזכותן הזמנתי את הריזוטו דג ואפונה שהיה באמת מושלם. לראשונות חלקנו את כיכר הקממבר עם השום והדבש, וסביצ'ה מקורי עם דובדבנים חמוצים ופלפל שאטה.

לעיקריות היו חוץ מהריזוטו, הניוקי א-לה רומנה (אלוהים, הרוטב הזה!), ניוקי סלק קצת כבד מדי, אבל טוב, ומנה נהדרת של מקרוני (שלי היה נראה יותר כמו בוקטיני) עם דג (מוסר במקום בורי), חמאת לימון וצנוברים.
היינו כבר מלאים אחרי העיקריות, אבל בכל זאת חלקנו קינוח אחד של ניוקי ערמונים ברוטב וניל ואמרטו. מנה סופר כבדה, אבל טעימה ביותר.

גם החשבון יצא סביר בהחלט. 2 ראשונות+4עיקריות+קינוח+2 בירות+כוס יין+2 אספרסו הסתכמו ב543 ש"ח. מחיר מצוין עבור ארוחה מפוצצת ובעיקר טעימה להפליא לארבעה. הלוואי שהיתה לנו מסעדה כזו בתל אביב.

בשבת, הכנו אצל חברים פסטה ביתית. טורטליני תרד, ריקוטה וזוקיני על פי מתכון מעולה מהבלוג המעולה לא פחות "טוניס שולחן". הרוטב עם הירקות וגם המילוי נהדרים, אבל השוס הגדול הוא הכנת קונפי שום, ושילוב של חלק ממנו בבצק עצמו, וטיגון הירקות בשמן של הקונפי. הבצק ה"שומי" שהתקבל באמת נהדר.
הכפלנו את כמויות הבצק במתכון והכנו גם רביולי בטטה שאילתרנו לבד. המילוי היה בטטה שאפינו בתנור ומערכנו את תוכנה עם בצל מטוגן, קצת מהקונפי שום ופרמזן, והרוטב היה רוטב שמנת פשוט (עם עוד קצת מהקונפי).

לקינוח הכנו טראפלס שוקולד טופי מלוח של עוגיו.נט. שילוב מופלא ממש.























 

mereng

New member
נקרא סופ"ש אלוהי, הכל ממש לטעמי !

חייבת למצוא תירוץ להגיע לטופולינו ולחבה.
 

ilovejerusalem

New member
נראה מצוין תודה על התמונות !

אני חייבת ביקור בטופולינו ( לא הייתי אף פעם!!)! סתם מסקרנות, מה טווח המחירים בערך למנות?
הייתי רוצה להזמין שולחן לקבוצה ובטח תהיה התעניינות.
בשיטוט באינטרנט לא ראיתי תפריט... תודה!
 
דווקא שם זה לא מקום לקבוצה גדולה

צפוף ולא כל כך נוח. אבל האוכל. .. אוי כמה טעים שם ...
 

bruno01

New member
הנה צילום של החשבון שלנו.

(והטראפלס שהגיעו איתו) כדי לקבל מושג. רוב העיקריות נעות בין 60 ומשהו ל-70 ומשהו.

קחי בחשבון שמאוד בעייתי להגיע שם בקבוצה. גם צפוף למדי, וגם המקום קטן מאוד גם ככה (מעריך שבאזור ה-25 מקומות בכל המסעדה, אולי טיפה יותר).

 

ilovejerusalem

New member
מצוין! תודה !

דווקא נראה סביר מאוד. וכן, במבט חטוף כשאני עוברת ליד שמתי לב שקטן מאוד.
אנחנו נהיה לא יותר מ-6 אנשים.
הטראפלס עם הקינוח זה טאצ' נחמד בעיני
 
למעלה