LA CAGOOUILLE - פריז

LA CAGOOUILLE - פריז

קיץ הגיע לפריז אבל מיזוג האוויר עדיין לא (תמיד) הטמפרטורות מטפסות לרמה הת"א המוכרת
מתארגנים במלון מחליפים למכנסיים קצרים וטי שירט וממהרים לצאת לנצל את עונת הסיילים
זוגתי נכנסת לDU PAREIL AU MEME לקנות (הרבה) לנכדים המתרבים (כבר שבעה)
ואני ממשיך לLA CAGOUILLE לנסות להזמין מקום לצהריים
למסעדה הזו שלטעמי היא אחת ממסעדות הדגים ופירות הים הטובות בפריז (אם לא ה..) התוודענו
בזכותו של שאול אברון זצ"ל ואם בעבר (כשהתגוררנו באזור אחר בעיר) הגענו אליה במיוחד הרי בשנים האחרונות
היא ממש קל"ב עבורנו ומשמשת אופציה מועדפת לצהריים קליל (אבל בד"כ קשה להשיג מקום)
הפעם בגלל החום הרב לא היתה בעיה (אין מיזוג) וכך שלאחר השלמת הקניות ועם השקיות התיישבנו ב"חצר"
לארוחה שאין מתאימה ממנה לפתוח ביקור קיץ בפריז
מיד כשהתיישבנו הגיעה פנכה מלאה צדפות (שעל שמן קרויה המסעדה) שורות ברוטב חמאה
וכמובן לחם ששימש לטבילה וניגוב הרוטב - נישנוש קבוע וכייפי לפתיחה
הזמנו כמובן בקבוק גדול של מים מוגזים ובקבוק "גמד" של יין שבלי ללוות את הארוחה
בתמונה פנכת הצדפות

 
סלמון נא

זוגתי הזמינה למנה ראשונה סלמון נא עם סלט עלים
4 יחידות של סלמון מצויין טרי טרי שנכבש ע"י מיץ לימון בלבד ובין נתחי הדג פילטים של לימון
מנה קלילה ונהדרת

 
הרינג ותפו"א

3 יח' של נתחי הרינג צרוב קלות שומר על הטעם העז על הנתחים פרוסות גזר ובצל
בצד פרוסות חמות של תפו"א מבושל

 
מולית ותרד

למנה העיקרית הזמנתי מולית הגיע פילט של הדג (כנראה מאודה) ללא העור
ומצד אחד רוטב ירוק של תרד ומהצד השני עלי תרד חלוטים
הדג היה מדהים כשהמושג "נמס בפה" מציין במדוייק את אופן הכנתו
השילוב עם רוטב התרד עלי התרד המרירים קלות היה מושלם
בצד הוגשה פינה עם צ'פסים תוצרת בית
ממש מושלללם

 
מקרל ברוטב חרדל

לזוגתי מנת מקרל מצויינת כשהמקרל צרוב בגריל העור פריך
והטעם האופייני כ"כ של המקרל הושלם בצורה נהדרת עם רוטב חרדל
עוד בצלחת ציפסים של תפו"א מתוק
והתוספת בצד קצת מוזרה אבל טעימה פסטה טליאטלה גם היא באותו רוטב חרדל

 
אני זוכרת את המנה המצויינת הזאת שגם הזמנתי שם

עשית לי חשק לחזור לשם
ד"א כשאנחנו קיבלנו את הפסטה כמנת צד קראו לה: "légumes" כשהניחו על השולחן - יענו ירק. מעניין :) בכל מקרה גם הדג וגם הפסטה היו מעולים.
 
קינוחים

באירופה עונת התותים בעיצומה (בווימבלדון נאכלים טונות של תותים בשמנת)
וטוענים שהשנה האיכות מצויינת ולכן בהרבה מסעדות יש קינוחים סביבם
מילפיי תותים עם קרם וקצפת
וקינוח של פירות יער אדומים ותותים (כולל תותי בר) עם קצפת השלימו ארוחה נהדרת



 

salo22

New member
סוגי התותים שם, חלום..

תודה רבה על הדיווח המעולה..
 

ו י ק י 3

New member
כל מנה נראית נהדר


&nbsp
אבל מוזר לי הקונספט של ארוחה שלמה על טהרת הדגים,
למרות שאישית אני מאודדדד אוהבת דגים ופירות ים.
&nbsp
הקינוח מעלף
 

מ צ ד ה

New member
תמונה מקסימה
!!! ולחשוב

שאלו אותם צדפים שאוספים על חוף הים.
 
למעלה