COBEA - פריז (ותודה למיתר44)

COBEA - פריז (ותודה למיתר44)

COBEA השורה התחתונה מסעדה נהדרת ומצדיקה בהחלט את דרוגה
הודות ללינק ששלח לי מיתר44 הסתבר כי בסמוך למלון הקבוע שלנו
יש מסעדה בעלת כוכב מישליין והחלטנו ששווה לבדוק אותה מה גם שגם בTA
הגיעה לעשיריה הראשונה
כשנכנסו בדלת קיבל את פנינו מיזוג אויר (איזה כיף) והמלצרית בברכת שלום בעברית ומיד נזכרתי
שפגשנו בה לפני כשנתיים במסעדת K.G.B וכך בהמשך הערב קיבלנו הסברים בעברית אודות המנות
וכמובן שרות ידידותי השרות היה מצויין גם משאר הצוות
מסתבר כי המסעדה נפתחה לפני כ3 שנים והיא משתדלת למצב את עצמה גבוהה ושואפת לכוכב נוסף בקרוב. המנות הן מודרניות ומורכבות למדי עם שימוש (לעיתים ) ב"מטבח מולקולרי" וכן בהרבה עלים
הקונספט של המסעדה הוא ארוחת טעימות יש תפריט יומי בן 8 מנות (יש כמובן מתאבנים וסיומים)
וניתן לבחור ארוחה של 4 ,6 או 8 מנות כשכל השולחן מקבל אותן המנות
כמתאבנים קיבלנו:
צלחת ובה תלוליות של קרם קשיו עליהן נקניק חזיר ושני עלי אורז מטוגנים ושרימפס בתוכם
מהמטבח המולקולרי משהו שנראה כמו ביצה אך היה אמולסיה של מי ים שבתוכה דג בס נא
ומעל עלה של כובע הנזיר (אכיל)
הפתיחה הנהדרת הזו רק העידה על ההמשך
ולפי ההתחלה והתפריט המגרה החלטנו על ארוחה בת 6 מנות (למרות שהערכנו שיהיה קשה לסיים)



 
קישואים

פרוסות נאות(לאורך) של קישוא מגולגלות החובקות בתוכן קרם פילפלים כתום מדהים
כשבתוכו חתיכת קישוא מבושל
על הכל מונח קישוא מבושל ועליו פרח קישוא מטוגן והכל מעוטר בזיתים שחורים מיובשים ומפוררים
(מתנצל על איכות התמונה שלא מצליחה להעביר את יופי המנה)

 
צדפות

תוכנן של צדפות "רייזר" על מצע של חתיכות סלרי ופירה סלרי
וקציפה של עלי תבלין שהיתה מאד מיוחדת ולקישוט פרוסת קישוא עם פרח בקצה
כמו כן עלה של צמח (יפני) הנותן טעם מפתיע ומדהים של צדפות (נתקלנו בעלה כזה במסעדת HKK בלונדון)

 
דג "הנזיר"

מנה מדהימה של "דג הנזיר" - גלילה מצופה בקדאיף מטוגן בלווית פירה של חזרת וגזר מבושל
ומעל עלה של כובע הנזיר

 
טלה

טליה של פילה טלה ולצידו רביולי ממולא בכתף טלה שבושל ארוכות
בצק הרביולי היה נהדר והמילוי נימוח ועז טעם
מעל משמש פיטריות זירו קטנטנות ושקד טרי ומחית משמש מצומצמת מאד

 
קממבר

הגירסא של השף לגבינת הקממבר היתה מאד מיוחדת
הגבינה בצורתה הנוזלית ובתוכו תפוחים וצימוקים
הטעם העז של הגבינה הנוזלית עם מתיקות הפירות היה מושלם והיווה גשר נהדר
בין המנות לקינוחים

 
קינוחים

מגוון קינוחים
תחתית מרנג חובקת סורבה תות ובתוכו תות מבושל
צלוחית ובה מילפיי שוקולד
צלוחית עם סבלה לימון וסבלה קפה
חפסיפלורה חצויה

אגב לפתיחה קיבלנו גם לחם מצויין עם חמאת חרדל
ובגזרת היין (הפתעה למחירים הנוחים) הזמנתי סנט אמיליון 2006 ואז הגיע הסומלייה
והודיע לי בצער כי אמש נמכר הבקבוק האחרון ולא הספיק לעדכן את התפריט
והציע לי (באותו המחיר) יין מ"הוט מדוק" משנת 2002 שהיה מצויין
לסיכום מסעדה נהדרת קל"ב שבודאי נבקר בה שוב בקרוב







 
BISTROTTERS - פריז (ביקור נוסף)

את שבחי המסעדה הזו ספרתי כבר בעבר
כאמור היא מהווה עבורנו ביקור קבוע לסיום הסופ"ש הפריזאי
אספר היום על 3 מנות שדגמנו (על היתר בכר סיפרתי)
מנה ראשונה :סלט תפו"א עם נקניק פיסטוק על מצע חסות ופיסטוקים
ארוגולה, תפו"א סגול וזיתים
מנה מצויינת וקלילה

 
אוכף טלה

ביקשתי שהוא ייעשה מדיום רייר וזה הגיע מדוייק להפליא
על רטטוי מעולה , בצל מאודה ,אספרגוס ירוק וקולורבי
רוטב בשר ויין מצומצם
הבשר היה מצויין וכל השאר ליווי נהדר

 
מולית אדומה

פילה של מולית אדומה צרוב בגריל על מצע של ריזוטו וחתיכות סקוויד ואפונה
ומעל איטריות אורז אורז תפוח

לקינוח לקחנו שוב את מנת ה"לחם האבוד" שמלווה בדפי שוקולד
שנמסים לאיטם לתוכו וקרמל מלוח
קינוח מושחת וממכר
והיין הפעם היה לבן מאלזס

 

ו י ק י 3

New member
איזה כיף!

&nbsp
אשכרה צריך לבחור מסעדות לפי המזגן

מאוד סבלתי בצרפת מהבחינה הזו.
 

מיתר44

New member
אריה, המגדלור השגיא

אם לדמות את עולם המסעדות למים מלאי סלעים, ואת הפורום לאוסף
מגדלורים, הרי שאתה עבורי בראש הרשימה: לאור הפוסטים שלך על פריז וועל ארוחות
ההמשך בארץ המבוססות על יבול הצידה, אני מדמיין, מפנטז ולפעמים גם מיישם.
תודה על כך והוקרה
 
הסמקתי, תודה אבל....

חלק נכבד מהשבחים שייך לזוגתי
החיך הרגיש והזכרון המופלא שלה מסייעים לי רבות בכתיבת הפוסטים
אהבת הבישול והיצירתיות שלה דוחפים גם אותי (ואני בסה"כ הסו שף שלה)
לקחת חלק בהרפתקאות הקולינאריות שאנחנו מנחילים למשפחה המורחבת ולחברים

אגב הפעם הבאנו מפריז שני ראשי סלרי גדולים (אחד לסלט סלרי והשני לפירה סלרי ותפו"א)
לפתות קטנות (למילוי) שהצטרפו לסירי ממולאים של קישואים , תפו"א , חצילים, משמשים ותמרים
וכמובן מבחר גבינות
 

מיתר44

New member
אריה, המגדלור השגיא

אם לדמות את עולם המסעדות למים מלאי סלעים, ואת הפורום לאוסף
מגדלורים, הרי שאתה עבורי בראש הרשימה: לאור הפוסטים שלך על פריז וועל ארוחות
ההמשך בארץ המבוססות על יבול הצידה, אני מדמיין, מפנטז ולפעמים גם מיישם.
תודה על כך והוקרה
 
למעלה