מנות מומלצות ב״בית תאילנדי״?

רוןבכר1

New member
מנות מומלצות ב״בית תאילנדי״?

מאז ומתמיד שמעתי המלצות רבות על המקום הזה, מבקרים רבים משבחים אותה בתור המסעדה התאילנדית הטובה ביותר בארץ. מחר אני הולך לבדוק את ההתלהבות הרבה ולחנוך אותה בעצמי בפעם הראשונה. אשמח לקבל קצת פרטים לגבי המנות הפופולריות ביותר של המסעדה שהכי כדאי להזמין (מבחינת האוכל כמובן ולא המחיר)
:) תודה ושיהיה שבוע טוב ורגוע לכולנו.

C H 4

New member
סלט פאפאיה

אחד הפירות היחידים בעולם שאני ממש מסרבת לאכול, אין בו שום דבר חיובי.
למרבה ההפתעה (והמזל שהיה מי שדרש להזמין) זו מנת פתיחה מאוד מוצלחת עם טעם חדש ומבלי לסחוב את טעמי הלוואי של פאפאיה רגילה.

C H 4

New member

בטוסקנה גיליתי שצדפות זה לא תמיד מגעיל ולמעשה כשהן בתוך הריזוטו הנכון זה מהמם. בבית התאילנדי גיליתי שגם מפאפיה יכול לצאת משהו טוב. לא חשבתי שזו לא פאפיה, פשוט בשום קונסטלציה אחרת אני לא אנסה בכלל, כנ"ל לגבי צדפות מחוץ לאיטליה.

הצהרה קצת מצחיקה שלא תנסי צדפות מחוץ לאיטליה...

גם מחוץ ל'ריזוטו הנכון' אפשר לומר שהן 'די' טעימות.

C H 4

New member
היו 3

אני זוכרת מולים וכאלה שנראו כמו הצדפים שאוספים בים. והיה עוד סוג אבל אין לי תמונה שלהם בראש ושום סיכוי שאזכור.
באופן כללי פירות ים לא יושבים לי טוב במערכת העיכול וכשהם בגרסה לא קראנצ'ית זה ממש לא עושה לי את זה. אין לי הסבר מניח את הדעת למה בכלל הזמנתי אותה, ראיתי בשולחן ליד ופתאום ממש התחשק לי.

כנראה וונגולי. בכל מקרה לא אלה ולא

המולים מבושלים בצורה קראנצ'ית. אבל תמשיכי לנסות גם סוגים אחרים. לאט, לאט...

Gargeran

New member
לא לוותר על:

סום טאם (קלאסי)
פסה - מנת חובה של מיליון טעמים, עם לברק מטוגן, לימון, כוסברה, נענע, תמרינדי ועוד מלא דברים טובים. היא לא גדולה, אבל אין ביקור שאני אהיה מוכן לוותר עליה.
גם המנה של ה-קאנה טובה (לא יודע אם עכשיו זו העונה או לא)

בעיקריות:
מנת קארי ירוק (מניסיוני היא הכי טובה דווקא עם עוף ולא עם שרימפס או בקר) - הקארי הירוק הכי טוב שנתקלתי בו
ספייריבס - פריכים מבחוץ, נימוחים מבפנים, גדולים למדיי ומסבים אושר רב.

קינוח:
קינוח הטפיוקה הוא משהו שחובה לנסות לפחות פעם אחת, לא כולם מתחברים לזה, אבל זה נהדר לדעתי.
גם הארטיקים טובים וכך גם הסטיקי רייס והמנגו.

אם אתה הולך בצהריים יש שם עסקית זוגית מאוד משתלמת ב208 שקלים (או 218.. לא זוכר)
מלבד המנות שציינתי יש עוד המון מנות מצויינות, אבל אלו מבחינתי מנות החובה.
אם יש משהו שאולי הייתי פחות ממליץ עליו זה מנות עם קלמרי, שלפחות מניסיוני הרבה פעמים מגיע צמיגי

yogi3127

New member
המנה של הקאנה מעולה

הייתי חייב להיכנס עכשיו לגוגל לתמונות כדי לוודא שזה מה שאכלתי. אם יש זו פשוט מנה מדהימה, לכאורה סתם גבעולי ירק בתוך קצת נוזל אבל טעים בטירוף ממש הפתעה מבחינתי. אני לקחתי אותו לראשונה בעסקית. היה גם אגרול מאוד מוצלח ואאל"ט איזושהיא וריאציה על קציצות סרטנים נחמדות.
המנה של הקארי הירוק מופתית. אני גם לקחתי עם עוף, כי חלקתי אותה. באמת הגירסא הטובה ביותר שטעמתי עד היום, כולל מה שאני מכין...רוטב קרמי מאוד וחלק, אבל לא באמת חריף. היה מעניין לטעום את החצילים התאילנדיים הירוקים, ממש שונה מחציל רגיל. רק תוודאו לפני שיש חציל תאילנדי...
הפאד תאי היה סתמי ולא מעניין. זה של מינה טומיי טוב ממנו.
מנה נוספת של שרימפס עם אטריות אורז מגולגלות וברוקולי הייתה ממש אבל ממש מיותרת ולא מוצלחת.
הסלט פאפיה לא היה חלק מהעיסקית , חלקנו אותו והוא היה בועט ומוצלח.
לסיכום - stay away from the noodles יש מנות יותר טובות

רוןבכר1

New member
תודה לכולכם על ההמלצות

אז הלכתי לעסקית עם חבר ובחרתי את מנת הקארי הירוק שגרגרן המליץ עליה - "גנג קייאו וון גאי/ גונג" (86 ש״ח) המנה באמת הייתה הכוכבת של הארוחה. כמה שהקארי היה חריף כך גם המנה הייתה טעימה! לראשונה בחרתי את לביבות השרימפס שהזכירו מאוד שניצל בטעם והיו מעולות במיוחד עם הרוטב.
משום שסלט הסום טאם לא היה כלול בעיסקית הזמנתי גם אותו בנפרד כי הייתי חייב לדעת על מה ההתלהבות הרבה. שותפי לארוחה בחר באטריות שנהיי - "פאד קי מאו סן שנהיי"(82) ולראשונה חלק איתי את מנת האגרול. הוא התלהב גם ממנת הקארי הירוק שלי וטען שהיא טעימה בהרבה ממה שהוא הזמין. שנינו נהנינו מאוד.. האוכל התאילנדי ממכר ומדהים. אני בטוח אחזור, תודה לכם על ההמלצות

Gרר

New member
כן. לקחת בפרופורציות את הסלט פאפיה

סלט נחמד טעים מרענן אבל כולה סלט. הזמנו פעם אחת ומאז לא הזמנו שוב

מה שכן אהבנו זה את המנה עם השני עלי חסה שמעמיסים עליהם כל מיני הפתעות, מגלגלים ואוכלים ביחד.
עוד מנה קבועה אצלנו זה איטריות ביצים ואווז.
אבל האמת שבאופן כללי אם את פעם ראשונה שם הייתי מציע לקחת מנה מכל "מחלקה" של התפריט וככה תוכל לראות למה אתה יותר מתחבר.

Gרר

New member
אההה גרגרן הזכיר לי

פסה נקראת המנה המגולגלת

salo22

New member
איך עובר שירשור על הבית ולא מזכירים

את הפייבוריטים שלי ?
מרק הבקר שלהם הוא יצירת מופת מהגדולות בהיסטוריה הקולינארית, יש בראשונות נתח בקר רכים עם רוטב טבילה, היקרה יותר (למעשה הכל יקר יותר היום, גם הם העלו מחירים לאחרונה). בעיקריות יש קארי בקר עם לוביה ונצרי במבוק שהוא מצויין, מנת הלברק המאודה טובה מאוד גם כן. לביבות השרימפס אכן טובות מאוד וכך גם סלט שרימפס חריף מאוד עם אטריות אורז.
על סלט הפאפיה אפשר בשקט לוותר ולהכין מושקע יותר ובעיקר נדיב יותר מזה בבית.

Gרר

New member
לביבות השרימפס אכן חביבות

הקטנה השתלטתה לנו עליהן אז הצלחנו בקושי לטעום מהמעט שהצלחנו לשנורר ממנה.

למעלה