TOKO - יס פלנט, ראשל"צ. ככי ככה....

mereng

New member
TOKO - יס פלנט, ראשל"צ. ככי ככה....

"ככי ככה " זה ביטוי שקראתי לראשונה בספר של גיל חובב, מטבח משפחתי נדמה לי. זו הגרסה הישרא-צרפתית ל- קומסי קומסה, וזה מה שעלה לי בראש בזמן הביקור במסעדה. תנודתי, עם שאיפה חזקה לבינוניות... חבל.

היינו זוג, שהשקיע הון קטן בביביסיטר וניסה להמלט מהשיגרה הלוחצת. התפריט באתר אגב, ממש לא מעודכן....
כשהתיישבנו, קיבלנו ע"ח הבית צלוחית עם כרוב כבוש - שמשום מה היה רופס ושמנוני ולא ערב לחיכי (ואני מאלה שמסוגלים לחסל קערות של זה, מאוד אוהבת בד"כ).
לראשונות הזמנתי סושי צמחוני מהספיישלים- "יסאי - דף סוי, אספרגוס, אבוקדו, צנון יפני, חסה, פטריות יפניות, מלפפון". הרולים התפרקו לי בחלקם (מעצבן א'), ודף הסויה שעטף אותם גרם לתחושה של יובש לא נעים בפה שאפילו הרטבים לא הצליחו לעמעם (מעצבן ב'). היה סתמי ממש (מעצבן ג').
הבחור הזמין סלט קלמרי חם - והיה מרוצה מאוד מאוד, בדיעבד זו היתה המנה המצטיינת של הארוחה.

בעיקריות הזמנתי חונקי כמרים ברוטב גבינה כחולה, צ'ילי וקשיו. המנה שהגיעה נראית שונה מהתפריט שבטאבלט, אבל ניחא. בסכ הכל מנה טובה, אבל הפריע לי אפטר טייסט של חמיצות שלדעתי נובעת מהיין הלבן שהשתמשו בו להכנת הרוטב, וכנראה לו צומצם מספיק. אלמלא החמיצות הזו הרוטב היה מושלם - חלק, עשיר וכבד ועטף את הפסטה.
הבחור הזמין ניוקי עם נתחי פילה - והתאכזב. הנתחים היו יבשים, כנראה יותר מידי זמן על האש. הניוקי היו במעטפת שנראתה פריכה אבל בפועל היתה שמנונית - כמו טמפורה לא מוצלחת, וכל המנה היתה בעלת טעם מתקתק אחיד של רוטב שתלטני. הבחור ניקר מעט, והותיר יותר מחצי מנה.

המים שביקשנו הגיעו לשולחן אחרי המנות הראשונות...

החלטנו לא להשאר לקינוח, והעדפנו לקנח בגלידה באייסברג הסמוכה.







 

mereng

New member
ושכחתי להוסיף המלצה לסרט "אפס ביחסי אנוש"

שהיה מצחיק וסוחף והצליח לתת לנו מנה גדושה של אסקפיזם עד שיצאנו החוצה.
 
מזדהה לחלוטין

היינו שם לפני חודש וחצי לערך. גם לתחושתנו היה בינוני. הזמנו למנה ראשונה קרפצ'ו מוסר 46 ש"ח היה טעים מאוד, אממה-מה שהרס את החוויה הייתה שערה שנמצאה באחד מפרוסות הפוקצ'ה , קראנו למלצר שמיהר לקחת את הצלחת למטבח, הוא חזר לאחר מיכן והתנצל. אני בהחלט מבינה דברים כאלה קורים, אין מה לעשות.למנה עיקרית הוזמנו יקיטורי סלמון(אני לא זוכרת מחיר משהו בין ארבעים לחמישים ש"ח ) בפועל הגיעו ארבעה שיפודים קטנים מפלסטיק על כול שיפוד ארבעה חתיכות קטנות של דגים. למה אני מדגישה את שיפודי הפלסטיק? לא אהבתי. אני חושבת שאם החלק התחתון של השיפוד נשרף אז כבר שיהיה מעץ, ולא מפלסטיק זה לא אסטטי, שלא לדבר על הפן הבריאותי, הסלמון היה סביר, לא מדהים ובהחלט לא משהו שאני אחזור עבורו. כמו כן הוזמן מוסר-אה-לה מאצ'ו 92 ש"ח (בדקתי באתר שלהם. ושם מופיע מחיר אחר, חלק מהמנות שלהן לא מופיעות, מחירים לא מעודכנים, בכלל יש תחושה של נתק בין האתר שלהם, התפריטים, לבין מה שקורה בפועל במסעדה ...)הבן זוג אכל את נתחי הדג אבל כול המסביב-עגבנית השרי, התרד, הלימון הכבוש, זיתים שחורים,הפיטריות ועוד ועוד לא מצאו חן בעיניו והוא השאיר את הכול בצלחת חוץ מהדג. טעמתי ואכן משהו בין המרכיבים לא היה מאוחד. אולי היה עדיף לפשט מעט את המנה, היה עמוס מידיי.גם אנחנו ,את הקינוח העדפנו לאכול במקום אחר, וביקשנו חשבון. קרוב לעשרים דקות חיכינו, בסוף פניתי לניצן רז שהיה שם ( אני לא מכירה אותו, בדקתי לפני שהלכנו את התפריטים, וראיתי תמונה שלו. וכך זיהיתי אותו) וביקשתי חשבון, ואמרתי לו שקרוב לעשרים דקות אנחנו מנסים לתפוס מלצר שיתן חשבון, הוא התפלא, ואחר חמש דקות הגיע החשבון. הם הורידו את המנה הראשונה, והמלצר טרח להגיד לנו את זה לפחות פעמיים...השירות לא היה משהו, תחושה של נתק בכול המסעדה, האוכל סביר אבל ציפינו ליותר, אולי באנו עם ציפיות גבוהות.
 
תודה על הדיווח

לא ברור לי למה לשלב ברוטב אחד גם צ'ילי וגם גבינה כחולה - לגבינות כחולות יש חריפות מצויינת משל עצמן והן לא זקוקות לתגבור, דווקא חיזוק הטעמים מסביב יכול להוביל למנה מאוזנת ומוצלחת יותר.

נשמע שהם עובדים בשיטת תפסת מרובה לא תפסת - הרבה מטבחים ואף אחד מהם לא קרוב ללהיות מושלם, חבל.
 
למעלה