מיט -מרקט+הדוכן של שמואל מהקבבים וסטולץ' מהטורקי

מיט -מרקט+הדוכן של שמואל מהקבבים וסטולץ' מהטורקי

בדיוק באוגוסט לפני חמישים שנה נערך באקרון שבאוהיו קרב אגרוף דרמטי, סוני ליסטון גבר גדול וגבוה וחסון עם אגרופי-ברזל וצוואר בהיקף של פר , סוני הזה נולד באיזו מחוות-כותנה וגדל בשכונה קשה בשיקגו וכל ילדותו רב קטטות רחוב עם כנופיות ואף עשה תקופה בבתי כלא, מולו התמודד אחד בשם: קסיוס קליי, לעומת ליסטון הוא היה מפונק שגדל במשפחה נורמטיבית ממעמד הביניים, אמנם הוא היה חורז חרוזים ורברבן אולם לא נתנו לו שביב של סיכוי ותקווה מול ליסטון המגודל והבריון, אלא שקרב זה כמו מלחמה יודעים איך נכנסים, אולם לעולם אי אפשר לדעת מה התוצאה הסופית.
למה אני מבלבל לכם על קרב אגרוף מלפני חמישים שנה?
ובכן היום בתל אביב ראיתי מלא שלטי עידוד ותמיכה בתושבי-הדרום ובחיילים, זה חימם את הלב אולם גם צרם לי שחבל שבסתם ימי-חולין אין לנו את הביחדנס הזה וההדדיות, כאמור עד כמה שלא יפה לתת תוצאה לקרב צבאי אני בכל זאת אקבע שזה הסתיים בתיקו, במלחמה אין מנצחים לעולם, תמיד שני הצדדים מפסידים, נותר לי לאחל לנו רק ימים של שקט ושלווה והנאה מאוכל טוב ושתייה הגונה.

אז בצהריים שוק הכרמל לא היה עמוס יחסית, בכל זאת כבר יום רביעי והשבת בפתח, ציפיתי ליותר תנועה של קונים, לדעתי חלק מהאנשים היו ועדיין מסוחררים ומעורפלים מהחודש הנוראי שעבר עלינו, תחושה של בלבול ומשהו מוזר היתה באוויר, נקווה שהחיים ישובו למסלולם במהרה,
אז בסמטת הקצבים המיט-מרקט בולט בשילוט שלו, אותיות בפונט גדול אמריקאי שהזכירו לי את הסדרה מהטלוויזיה החינוכית שהייתי ילד, צוות של 8 עובדים משרת את הלקוחות, הבעיה שמלבד אמא ובת שישבו שם בשולחן לאכול בשר ולגמו בירה עם תגית מוזרה(מיד אסביר) לא ככ היה את מי לשרת. אני ניצבתי מול הויטרינה שמחולקת כפי שתום שלמוני הסביר ל2 קטגוריות:
בצד ימין הנתחים הזולים יותר לכאורה ובצד השמאלי הנתחים המובחרים,

לי קרץ האונגלה(נתח-קצבים) שאלתי אם אפשר להתקין לי לאכול בצלחת במקום ונעניתי בחיוב ובחיוך , נשאלתי מה תשתה? וכמו טמפיט עניתי :בירה, לא שאל אותי איזה בירה ואני גם לא ביקשתי בירה מסויימת, עוד לא הספקתי להגיד אבראקדאבא והוגשה לי בירה בשם: החתול השמן, תגית מצחיקה והטעם? וואלה לא הטעם שלי, בירה בסגנון של מרק פירות אלכוהולי, אני מעדיף לאגר פושטי שמחליק בגרון, ממש הצטערתי שלא הזמנתי יין אדום, רק לאחר בעצם תוך כדי האכילה ולגימת הבירה ראיתי שיש להם בקבוקי יין אדום על המדפים, לא נתקלתי בשרות מתנשא או מנוכר, הכל נעשה בסבר פנים נאות ובמקצועיות.

בגלל שנתח הקצבים שביקשתי שקל כ 600 גרם ביקשתי לחצות אותו ולהכין לי רק חצי ממנו,
הטעם? וואלה גן-עדן , נהניתי מכל רצועה, הנתח הוגש לי חתוך למפרע לרצועות דקות כי קצת קשה לחתוך אותו זה שריר כזה אמנם ללא עצם אבל לא הכי נוח לחיתוך קליל, כמו כן בצד היו תפוחי אדמה מעולים, במקום יש אשנב קטנטן ששם ניצב הגריל מן ומכין האומצה, אני ביקשתי מדיום-מדיום רייר, הוגש לי לבסוף מדיום, גם טוב, העיקר היה לי ממש טעים.
אפילו החתול מתגית הבירה כמעט וזינק מהבקבוק והצטרף לזלילה שלי,
מקום סבבה לגמרי, תודה לתום שעשה לי חשק לבדוק אותו.
 
תמונות מזירת הבשר המדמם







 
שמואל מהקבבים

וואלה למרות שזה עתה סיימתי 300 גרם בשר משובח היה לי עוד חשק ותיאבון, זה אף פעם לא מזיק להעלות את רמת הבי-12 בגוף, לאחר מנוחה של חמש דקות שמתי פניי לדוכן של שמואל מהקבב(סאלו לשאלתך אם הייתי שם או שמעתי עליו? לא שמעתי ולא הייתי אולם סיקרנת אותי ונכנסתי לשמואל) למרות שזה קרוב למיט מרקט לא מצאתי ככ מהר, שאלתי איזה מוכר דיסקים שהפנה אותי לכניסה של שמואל ממאיר בעל הנס, מקום ממוזג, בר ארוך יחסית, חלל צר עם תאורה של נורות גדולות תלויות למעלה, באמצע הבר בצד הפנימי יש מין מתקן של פלנצה עם גגון כזה כמו אפיריון שעליו הופקדה בחורה שעבדה על המנות שם,

המקום היה עמוס, אנשים יושבים ופשוט נהנים מהבקק או המעורב או השמואל,
שאלתי את שמואל מה הוא מציע לאדם רעב כמוני? חחח
הוא הסביר לי שיש לו מנה בשם שמואל:מעורב ירושלמי שעליו יושב קבב מפורק פלוס עגבניות צרובות, וואלה קנה אותי בתיאור הזה והתמסרתי לידיים שלו, בינתיים נצאתי לנטילת-ידיים בחדרון סמוך במאיר בעל הנס, כיור נקי עם ברז תקין ונייר סופג, המקום היה פתוח לרווחה לטובת הלקוחות והעוברים ושווים, השמואל היה לי טעים, חרפרף בדיוק במידה, ישבתי בשרפרף גבוה ליד ברזי הבירה והלכתי על סטלה צוננת, כמו כן הוגשה לי צלוחית של ירוקים צרובים שהכילה בעיקר פרוסות של קישואים על הפלאנצה,
האוכל? ציון 9, הטחינה בצד היתה מעולה, סלט ירקות קטנטן בצד , וואלה שיחוק אמיתי, סיימתי הכל יפה מהצלחת וזה לאחר האונגלה , חחח אמא הייתה גאה בי חחחח,
ביקשתי אספרסו קצר ונפרדתי לשלום, המנה עלתה:38, מה שעזר לי לאכול ככ הרבה בשר זה שלא נגעתי בלחם בכלל, משמואל עליתי לטורקי ודפקתי סוטלץ שזה אורז עם חלב מורתח וקינמון, חששתי שהבטן תתהפך לי אבל כנראה שהקיבה שלי במצב תקין יחסית.

סאלו-אחלה מקום, אחלה אווירה,
בשני המקומות נהניתי, אם אני צריך לבחור?לשבת במיט מרקט אבל על יין אדום כמו שצריך, אצל שמואל זה יותר מפנק מבחינת הישיבה .
לשמואל יש גם כניסה מרחוב הרמל ממש בין הבסטות, צילמתי את שני הכניסות
 
תודה על הדיווח...מעולם לא שמעתי על הבירה


שם מצחיק...
&nbsp
מה מוגש בקערית הלבנה (תמונה שנייה ליד הכוס עם הבירה)
 
דוקטור, ראיתי אותם , אכן קרוב למיט

הבנתי מהקריאה אותך שאתה מתמקצע בבירות בוטיק וכל הג'אז הזה,
מה אגיד לך? אני עד כה לא התלהבתי מאף בירת בוטיק מלבד האמבר של מבשלת אלכסנדר,
כל אחד היום פותח מבשלה ושם תגית עם שמות מאגניבים וכו ועושה לעצמו פרומושויין, והטעם? ממש לא הטעם שלי!
מה שמצחיק שהם דורשים הון תועפות על הבירות בוטיק הישראליות ,כן קראתי את הדיון לפני כמה ימים על מחיר הבירה המאמירים והמס שנלווה וכל זה,
אף אחד לא ישכנע אותי שעל בירה שאיזה מתבודד ייצר במצפה בגליל שווה לי לשלם 32 שקל,
אני אולד פאשן:
לוונבראו, קושוביצה, גם לפעמים טובורג למרות שאומרים שיש לה טעם של פיפי, וואלה אני אוהב את הפיפי הזה:)
חלק מהיופי בבירה זה הנגישות שלה, בירה זה לא מוצר כמו סינגל מאלט מובחר ,בירה אמורה להיותץ בכל מכולת שכונתית נגישה גם מבחינת המחיר וגם מבחינת ההיצע,
אם אבקש כעת מהחווני שלי תביא לי החתול השמן, הוא יחשוב ירדתי מהפסים,
אני כותב את זה בתור אוהב בירה, אבל שוב לא נסחף אחרי אף טרנד, בכלל הבירות הכהות סטייל הגינס ומרפי לא מתאימות בכלל בכלל לארץ שלנו, כבדות מאוד ולא מרעננות ,עזוב את זה שהם סמיכות, בירה מבחינתי זה המיץ של האלכוהול, חייבת לזרום טוב להחליק טוב בגרון ולעשות לי סוטול נעים כזה,
לא מחפש בבירה שלי טעמי דובדבן או ניחוח של איזה צמח שגדל במנזר בבלגיה במאה ה-14.
 
על טעם ועל ריח... ויש בירות מעולות

יש בירות מעולות בארץ- כל הבירות של מבשלת הדובים (בלי קשר שאני משקיע בהם), הבירות של מבשלת רונן, לאפינג בודהה ועוד לא מעט
השאלה איזה סגנון של בירות אתה אוהב- אני חובב מרירות גבוהה ו-IPA זה האהבה הגדולה שלי ולא כולם יכולים להתמודד עם המרירות שלה אבל היא בירת הקיץ האולטימטיבית בשבילי, והבירות הקראפט בארץ מקבלות ציונים גבוהים בכל העולם.
אני לא חושב שבירת קראפט ישראלית יכולה או צריכה להתמודד עם בירות קלות שתייה כמו טובורג או גולדסטאר אלא לנסות לעשות בירות מיוחדות ומפתיעות.
לגבי העלות- כמו שהסברתי עלות חומרי הגלם, הקמת מבשלה, אורך חיי המדף הקצר ושאר המעמסות של עסק קטן בארץ מייקר משמעותית את העלות הסופית לצרכן אבל בתמורה אתה מקבל מוצר טרי שלטעמי נמצא באותה השורה כמו מבשלות ומותגיי פרימיום, אתה צריך להשוות את בירות הבוטיק בארץ ללף לדוגמא, זה שור צעיר שנמצא בחיתוליו ואני מקווה שברגע שכמות הייצור תגדל והעלויות השוליות יפחתו נוכל גם להוריד את המחיר הסופי לצרכן, כרגע אין שום מבשלה קטנה שממש מצליחה להכניס כסף ואני חושב שכן צריכים להעדיף בירה מקומית טרייה על פני בירה מיובאת.
ובדיחה קטנה לסיום- בירת בוטיק ישראלית שמיוצאת לחו"ל נמכרת לצרכן הסופי בחו"ל במחיר זול יותר מאשר בארץ.... לך תבין
 

pix37

New member
1+ יש בירות בוטיק מצוינות-אבל ההמלצות שלי שונות משל הד"ר

סמואל תפסיק להתפתות לטעמים המעניינים - לך על הקלסיקות ותגלה כמה הפתעות נהדרות.
דווקא קבוצת הביניים של הבירות - לא מבשלות מוסך אבל גם לא טמפו - הן לרוב יהיו הימור טוב.

הליין של מלכה בעיני נהדר (בעיקר האדומה), וגם לאכסנדר ולנגב יש כמה יצירות נהדרות.

כעקרון אם הבנתי את טעמך נסה להתרחק מהבירות הבלגיות / ארופאיות הכבדות ובטח כאלה עם תוספות (דבש, פסיפלורה, קינמון וכו') ובמקום זאת לך על הלאגרים הקלים יותר (פחות מתוקים) ואשר הרבה יותר מתאימים לקיץ הישראלי. (ולאוכל שאנחנו אוכלים כאן)
 
ההגדרה של קבומת ביניים לא מדוייקת

אלכסנדר, מלכה, נגב וגם בזלת הם עדיין מבשלות קראפט אבל יחיסת גדולות שמייצרות בכמויות קטנות ובאופן ידני כמעט לחלוטין.
אומנם לא מדובר בייצור ביתי (שהוא של עשרות ליטרים בודדים כל פעם) אבל לא מתקרב בכלל למבשלות הגדולות, בעולם מבשלות הביניים מייצגות יצור של מאות אלפי ליטרים, בארץ אין שום מבשלה בסדר גדול שמתקרב לזה.
מה שמאפיין את אלכסנדר או מלכה לטעמי הוא טעמים יחסית פשוטים אבל מוצלחים וזה מתאים לחיך הישראלי ותענוג לשתות
לועמתם נגב הרבה יותר פראית באופי ומנסה לאתגר ולשמחתי גם מצליחה
 
תודה על התשובה המפורטת

מסכים עמך שעל טעם וריח אין ויכוח,
לא יטצא לי לטעום ממבשלת הדובים, אבל אולי זה בגלל שאת מעט הבירות בוטיק ישראליות שכן טעמתי לא אהבתי להבדיל מהאמבר שציינתי של אלכסנדר,
גם בחיפה יש איזה פאב בשם ליבריה שמכין בעצמו בירות, אף אחת מהם לא עשתה לי את זה.
שכתבתי שמבחינתי בירה זה ההמיץ של האלכוהול התכוונתי שכמו נניח שבא לי קוקה קולה בפחית או בלודיי ביום חמסיני אז אני יודע שאמצאנ את מבוקשי בכל קיוסק זניח,
אני אחד שבאמת אוהב ושותה המון בירות יש שיגידו יותר מדיי, אז נכון שאני לא מבין בכל המונחים של הסו קולד "מבינים" מה שמצחיק שאני שותה פי עשר מאותם מבינים מבחינת התצרוכת, בירה זה לא כמו קוניאק עבורי שצריך ללטף את הכוס ולהתמזמז עלייה במבט נוגה ומהורהר, בירה זה נניח פחית קרה של אפס פילזן מול הים שנלגמת בחמש דקות עם סרדינים.
מכאן אולי נובע ההבדל בגישה שלנו, על זה ששנינו אוהבים נבירה אין מחלוקת,
אגב גם אדלוויס מאוד טעימה לי לפחות,
בעקרון אוהב את הבירות חיטה הגרמניות או הפילזנר הצכי מבלי להיכנס יותר מדי לדקויות,
סקרנת אותי ואתן צאנס למבשלת הדובים ללא קשר שאתה מושקע שם:)
 
אני אזרח צ'כי- בירה אצלי זה צריכת חובה

קודם כל התפרסמה היום במוסף הארץ כתבה על המקום האהוב החדש שלי שאני הלקוח הקבוע שלו בשבוע קיומו- שווה לקרוא בשביל להבין את התרבות שהוא מנסה להביא לארץ.
אני ממליץ בחום לנסות את הבירות בסגנון IPA- זה סגנון מושלם לקיץ הישראלי שמשלב בין מרירות לפירותיות מדהימה ואני מחסל כמויות עצומות של הסגנון הזה על החוף, יש גם בירות שאני אוהב להאבק איתם ולשתות אותם באופן איטי שנותן לטעם להתפתח... בירות חיטה אישית פחות מענינות אותי בגלל המתיקות יתר שלהם שמסתירה טעמים אחרים.
אני חושב שזה היופי בשוק הישראלי של בירות הקראפט- יש עושר סגנונות וטעמים וניסויים מאוד נועזים, אחרי שכתבת נזכרתי בעוד לא עמט יצרנים ממזרים שעושים בירות מעולות, בתחילת ספטמבר יש תערוכת בירה גדולה ביד אליהו עם המון מציגים ואני ממליץ בחום להגיע, אני השנה רציתי להיות זה שמוזג אבל לצערי (או שמחתי) אני יהיה באמסטרדם באותם התאריכים.

ג'ופרס- בירת אייל קיצית מדהימה ובירה קלבסה רצחנית
לאפינג בודהה עם בירות כהות ומתיישנות
הרצל- שחקן חדש מירושלים עם בירות חצופות במיוחד
 
נו צ'כי ובירות זה כמו סוס ועגלה

אגב, מלבד הקרושוביצה אהבתי גם את הסטראופמן ועוד בירה שנמצאת במעדניה של קרל ברג בק אליעזר בירה בבקבוק עם לוגו של בניין בפראג כמו ארמון נשיאותי, בירת לאגר ממש קלה לא יודע את השם.

לא הצלחתי לקרוא הכתבה מהארץ כי אני לא מנוי שם, בכל מקרה קראתי רק את הפתיח על בני,
הלוואי ויצליח להגשים את החלום שלו
 
אני עושה כמיטב יכולתי לעזור לו


זה מאוד מאוד נועז לפתוח מקום כזה ודורש המון השקעה ויצירת קשרים אישיים עם כל המבשלות בארץ, המחירים יקרים בגלל העבודה הידנית הדורשת גם נסיעה אישית ומילוי של כל חבית וחבית, מצד שני הבירות שיוצאות מהברז יחודיות ואי אפשר לטעום אותם בשום מקום אחר, אבל הכי חשוב- זה ממש מתחת לבית בשבילי
לגבי הבירה אתה כנראה מתכוון לפאקה, בירה חביבה מאוד. ממליץ מאוד לנסות גם את קוזל שהיא מעולה בתחומה
הבירות הצ'כיות הן מאוד קלילות ונעימות לשתיה ואתה באמת יכול לשתות ליטרים מהם בלי להרגיש, מצד שני אין בהם אתגר שתייה אמיתית והם יורדות כמו מים קרירים במיוחד.
אצלי ערב בירות הוא דומה בכיוונו לערב יינות- שותים טעימות ממבחר גדול של בירות כאשר אני משחק בין סגנונות וטעמים ביחד עם הרבה אוכל טוב מרחבי העולם (או שוק לווינסקי בעיקר)
 

גסטרו

New member
הולכת לחפש הכתבה, אגב הזמנתי את אביבית חברתי לבירה שם

היא דיווח העל 4 בקורים מוצלחים בשושנה ! אז שני ערבים בשבוע הבא מסודרים.....
 
לאט לאט השם של המקום מתחיל להתפשט

אחרי הכתבה בהארץ ופירסום בכמה בלוגים של מומחי בירה אתמול הייתה יופי של תנועה ופתיחה של חבית חדשה של הפטריוט של דאנסינג קאמל- שליש קטן ומעולה מתי שאני שוכב על הדשא והכלב שלי מתרוצץ בחצות הלילה, בשבילי זה תענוג
אפשר לארגן מפגש פורום שם,בני שמח מאוד להסביר על מערכת המזיגה המיוחדת שלו ועל האהבה שלו לבירות בכלל
 
רק עכשיו שמתי לב לזה...

שונא את מתחם התחנה ואין ספק שזה לא המקום הנכון לאירוע הזה, ביד אליהו זה היה נפלא כי היה מרחב והסיבוב הבלתי נפסק השתלב לי יפה מאוד עם השיכרות הדי כבדה ...
אבל עדיין אני מתבאס שהשנה אני מפספס את האירוע, סוף סוף הייתה לי הזדמנות להיות זה שמוזג ולא רק זה ששותה
 
למעלה