טאיזו, עיסקית שבת

Gרר

New member
טאיזו, עיסקית שבת

[מגדל לוינשטיין, תל אביב רחוב מנחם בגין לא רחוק מרחוב הרכבת]
טאיזו כבר הרבה זמן מתחמקת מביקור שלנו. השבת ביקרנו שם לראשונה לעיסקית שבת בצהרים.

על פי תמונות של המסעדה אין ספק שבערב היא נראית במלוא הדרה. מצד שני האוכל שם, כפי שכתבתי בעבר, לא כל כך מסתתדר לי עם שעות הערב ולכן התפשרנו על עיסקית צהרים שמאפשרת בחירה של שתי ראשונות ועיקרית אחת (לתשומת לב כתית - שתי ראשונות ועיקרית, בלי קינוח
)

בהתאם לרוח המסעדה של שיירינג במנות - כל ארבע הראשונות הגיעו ביחד.

על פי סדר האכילה:

  • טרטר דגי ים בתוך קונוס אורז שהציץ מראשו "זר" ירוק שהסתיר את הפנים של הקונוס. ההנחייה היתה לאכול כמה שאפשר בביס אחד כדי להנות מערבוב הטעמים. היו שם באמת לא מעט מרקמים וטעמים (על פי התפריט קציפת סויה וביצי דג) ובכל זאת השילוב הכללי לא הצליף בלשון ונשאר די סתמי. המנה הכי פחות מוצלחת בארוחה לטעמי.

  • פוט סטיקרס עגל חלב: שלושה כיסונים ממולאים בכבד עגל חלב. אהבתי שהכיסונים קיבלו צריבה כלשהי אחרי האידוי, זה יוצא מוצלח יותר לטעמי מאשר רק מאודה ובכלל אהבתי את ה feel המאד מעודן שהיה לכיסונים והבשר. ראשונה מוצלחת

  • נמס: קצת שונה מהנמס של בית תאילנדי ששם בונים את העטיפה עם העלים שמוגשים יחד עם המנה. כאן הכל כבר הגיע עטוף במעין אגרול שברירי והעלים היו רק אופציה שויתרתי עליה. מאד אהבתי את השבריריות של האגרול. אנטיתזה לאגרולים של כל מיני מסעדות סיניות סוג ז'. מנה מוצלחת למדי.

  • ברווז "שלוש כוסות". הגירסה המקומית של טאיזו לסלאפי ג'ו? הוגש עם רוטב BBQ בתוך לחמניה מאודה. הלחמניה המאודה היתה מוצלחת הרבה יותר מזו של פופינה שסבלה ממסטיקיות מסויימת לאחר האידוי. כאן המרקם היה מושלם והלחמניה עטפה בצורה מושלמת את הבשר. מנה שעל פי התפריט היא ההכי "פושטית" מכל המנות ובכל זאת בשבילי היא היתה הראשונה המנצחת.

את העיקריות ביקשנו להגיש בזו אחר זו. שתיהן מנות של המטבח ההודי ושתיהן מנות היבשה. היתה לנו תחושה שלכל אחת מהמנות טעמים די דומיננטים שלא ישתלבו היטב עם מנות ים. .

  • ראשונה הגיעה מנת הוינדאלו: הכרנו את המנה מאינדירה, שם היא מוגשת במחבת מעלה עשן עם מרינאדה מצויינת ודווקא לא חריפה. כאן גירסה אחרת, מעט חריפה (או הרבה חריפה אם לא מסלקים את הצ'ילי) שהוגשה עם לחם (מצויין) להרכבה יחד עם שמנת חמוצה וכוסברה וגם עלי נענע שהאישה אהבה לשלב ולי הם דווקא הפריעו אז העדפתי בלעדיהם. לטעמי מנה חביבה, לא מעבר.

  • באטר צ'יקן: גם כאן אנחנו מכירים את הגירסה ה"רגילה", שם הרוטב הוא סמיך יותר וחמאתי מאד. כאן הרוטב היה אחר לגמרי, דליל יותר אבל עדין חמאתי מאד ועוטף בצורה מאד נעימה את העוף. מאד מאד אהבתי את המנה למרות שאני יכול להבין מישהו שרגיל לגירסה הסמיכה יותר של הרוטב ו"ייבהל" קצת מהגירסה הזו אבל בעיניי - שיחוק גדול והעיקרית שיותר אהבתי מבין השתים.

השירות שקיבלנו מהמלצר לאורך הארוחה היה מושלם. זה הגיע לידי כך שכשהשארנו את הכרטיס אשראי על החשבון המלצר שלנו בדיוק לקח הזמנה משולחן סמוך וקלטתי אותו מאותת למישהו אחר שייקח לנו את הכרטיס אשראי שלא יתעכב. תודעה סביבתית שנתקלים בה בחו"ל וכל כך חסרה לי ממלצרים בארץ. מעבר לזה הוא ידע לתת תיאור מאד נכון של המנות, להזהיר ממה שצריך (חריפות) וגם להיות יותר קליל כשצריך.

מחיר הארוחה 135 שקל לאדם. היין (52 שקלים לכוס – הרבה!) הקפיץ את המחיר מאד, אבל זה לא חדש שמסעדות מבססות הרבה מהרווח שלהם על היין.

בשורה התחתונה
הארוחה בטאיזו היתה מוצלחת למדי. אכלנו שם לא פחות משש מנות. למעט ראשונה אחת שלא התחברה לי - אף מנה לא סבלה מאיזה פגם מהותי או מנפילה כואבת. מצד שני – לא חווינו שם שום דבר יותר מדי מסעיר. היה טעים נטו.

גם אחרי שטעמתי נותרתי בדעתי לגבי ההתאמה של המקום לצהרים ולא לערב. פלוס העובדה שהיה נחמד אך לא מסעיר מקטלג אצלי את טאיזו כאלטרנטיבה חביבה לבית תאילנדי כמקום כזה של שבת בצהרים לארוחה אסייתית נחמדה אבל לא יותר.

זה שההשקעה בטאיזו נראית כאילו כוונה למשהו הרבה מעבר לזה... זה כבר סיפור אחר. מי שמסתדר לו ארוחה אסייתית כבילוי ערב מרוויח כאן את הערך המוסף של המקום בערב. אנחנו נותרנו עם מקום חביב לצהרים ולחזור כנראה לא נחזור בזמן הקרוב בין היתר גם בגלל שלא נראה שיש לקטנה שלנו מה לאכול שם.

בעתיד מתישהו אם יתחשק שוב פעם אז אני לא פוסל.
 
תודה על הדיווח. חייבת להגיע לשם כבר.

אגב, אין להשוות נמס לאגרול בלי קשר אם הסינית היא סוג א' או ז'. נמס זו מנה ויאטנאמית שנקראת באנגלית ספרינג רול. האגרול הוא סיני וצורת העשייה של שתיהן שונה לגמרי למעט הגלגול והטיגון. זה כאילו היית משווה נמס לסיגר מרוקאי.
שמחה לשמוע שהם היו טובים. אחת המנות האהובות עלי.
אשר לוינדאלו, זו מנה מדרום הודו שבמקור היא חריפה וכך היא צריכה להיות. הבעיה היא לא בטאיזו במקרה הזה.
 

bruno01

New member
כיף לשמוע שנהנתם.

אני מאוד אוהב את ארוחת הצהריים שלהם, אבל קצת מעצבן שבשבת המחיר שלה קופץ ככה (עליה של 35 אחוז) כשבעצם מדובר באותה ארוחה.
מצד שני, לא הרבה מסעדות מציעות עסקיות בשבת, וזה עדיין עדיף על מחירי הערב.

המנה של הוידאלו באמת קצת פחות מוצלחת, ובעיניי לא ממש מתאימה לרוב התפריט שהוא קצת יותר מעניין ממנה.

בפעם הבאה, נסו לראשונות את אחת ממנות הסלט או הירקות, הם עושים איתן דברים מוצלחים ביותר.

אגב, זו דרך ההכנה האמיתית של פוט סטיקרס (או גיוזה). טיגון-אידוי-טיגון ולא סתם אידוי. מתחילים בטיגון בווק על הצד הרחב של הכיסונים עד שהוא משחים, מוסיפים קצת מים ומאדים עם מכסה עד שהבצק מוכן ואז מסירים את המכסה ומטגנים שוב עד שכל המים מתאדים והתחתית חוזרת להיות פריכה מהטיגון. זה מה שגורם להם להיות ממכרים כל כך
 

sweetdreams

New member
תוכל בבקשה לפרט מהן המנות המוצלחות בעיניך?

אני חושבת שאני אנסה את העסקית שלהם בקרוב מאוד (בינתיים הנסיון להגיע אליהם בערב לא עלה בהצלחה), ובדיוק עוברת על התפריט ומתלבטת מה כדאי לנסות.
&nbsp
זה נקרא שאתה מכיר את התפריט היטב, אז אשמח לדעתך.
 

bruno01

New member
הסתכלתי בתפריט הנוכחי

ומהראשונות כנראה שמנת הירקות הסיניים, סלט השרימפס והלאב גאי.

בעיקריות הבאטר צי'קן ממש כיפית. אולי לא לגמרי אותנטי, אבל חמאתי ומושחת.
גם את מנת הקלאמרי הסגול אני מאוד אוהב. היא היתה האהובה עליי שם, אבל קצת שינו אותה.

את מנת קציצות הדגים ממש לא אהבתי. הרוטב היה מצוין אבל הקציצות עצמן היו די חסרות טעם (חתולית דווקא אהבה את המנה...)

עכשיו גם שמתי לב שיש לא מעט דברים חדשים ומעניינים, ובא לי גם ללכת שוב.
 

RandS

New member
האם תוכל לחזור בקצרה על הסיבה לדעתך המקום לא מתאים לערב?

זה מעניין אותי כי בעיניי , מעבר לאווירה שהיא לחלוטין מתאימה לערב, גם האוכל הוא כזה שמוגש במנות קטנות ומתובלות, מהסוג שהולך טוב עם קוקטייל בלי ״לשבת״ על הבטן.
קיבלתי המלצות מכל עבר לגבי עסקית הצהריים שלהם, אבל איכשהו המקום לא מסתדר לי בראש כמקום לצהריים.
 

bruno01

New member
מסכים איתך לגבי הערב.

לא רק שהמסעדה הרבה יותר מרשימה ויפה בערב, האוכל, האלכוהול והאווירה הרבה יותר מתאימים גם הם. הבעיה היחידה היא המחיר...

ולכן הצהריים הם בעיניי פיתרון מצוין לאיך כן לאכול שם לפעמים, או יותר.
אוכל לא כבד שאפשר להמשיך לעבוד אחריו, או להמשיך את היום חופש בקלות, הרבה מהמנות זהות או דומות לאלו של תפריט הערב כך שזו לא ממש פשרה כמו בהרבה מקומות אחרים, 6 מנות לזוג ככה שאפשר לטעום הרבה דברים, שבעייני זה תמיד הרבה יותר כיף, ומחיר שהוא עדיין משתלם למדי, גם אחרי עלייתו, במיוחד אל מול מחירי הערב.
 

Gרר

New member
זה מאד סובייקטיבי

אבל הטעמים האסייתים לא כל כך מסתדרים לי עם ארוחת ערב. משהו בטעמים האלה קצת חזק לי מדי בערב. אני מעדיף בערב משהו שהוא יותר מעודן.

מבחינת אוירה וכל היתר נראה לי שטאיזו מתאימה ביותר אז מי שאין לו את הבעיה הסובייקטיבית שלי - יכול בכיף להרוויח שם את אווירת הערב. אני כאמור נאלץ לוותר כיוון שקשה לי לחשוב ללכת לישון עם בטן רוחשת.
 

החתולית

New member
טוב לקרוא שנהניתם

אני חושבת שטאיזו מתאימה לערב, בגלל העיצוב והקוקטיילים המשובחים שמכינים במקום, אבל המחיר, אוי המחיר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווח! גם אני רוצה להגיע אליה בזמן הקרוב

(לעסקית ביום חול; אני דלת תקציב) לאור ההתלהבות ושלל ההמלצות שקראתי כאן שוב ושוב (לעומתן הביקורת שלך נקראת לי קצת פושרת, למען האמת). חשבתי לעצמי שאולי אפילו השבוע, אבל נראה שבסופו של דבר לא יצא.
 

Gרר

New member
נראה לי שזה בעיקר עניין של סיגנון

וחוסר שימוש בסימני קריאה שגורם למה שאני כותב להקרא קצת פחות מתלהב מאחרים. באשר לטאיזו היא עברה בהצלחה את מבחן ה"טעים" אבל לא צלחה את מבחן ה"מרגש" או ה"וואו". גם אצל האישה הבוטום ליין היה זהה ולכן היא גם לא הוסיפה תגובה.
 

Gרר

New member
אבל אני כן חושב

שהמסעדה בהחלט בהחלט ראויה לפחות לביקור אחד שבו תוכלי לדעת אם גם לטעמך זה רק "בסדר" או למעלה מזה.
 

יויו13

New member
טנדור וינדאלו זה בצלחת הלוהטת וינדלו ברוטב חריף זו מנה שונה.

 

Gרר

New member
תודה על התיקון!

באוכל הודי אני עוד איכשהו זוכר פה ושם את השמות אבל מסתבר שגם לפעמים מתבלבל. באוכל תאילנדי עם כל הפאק פאד קאי פו פי פאי מאי אני אפילו לא מנסה לזכור את השמות
 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

מכל המנות שתיארת מנת הברווז הכי קורצת לי.
 

sweetdreams

New member
אני חושבת שאני אבדוק את העסקית שלהם בקרוב מאוד

תודה לך על הדיווח.
 
למעלה