אזהרת מסע, עם פוטנציאל להפוך לשרשור הדבר הדוחה ביותר ...

שקדייה

New member
אזהרת מסע, עם פוטנציאל להפוך לשרשור הדבר הדוחה ביותר ...

טוב,, אז אתמול בערב נפגשנו למפגש חברות סטנדרטי. מכיוון שיש בנינו כפר סבאית, מידי פעם אנחנו עושות ג'סטה ומקרבות את המפגשים לאיזור שלה.
היא בחרה והזמינה מקומות למקום שלא הכרנו, וגם לא ביררנו יותר מידי... כולה עוד ערב בנות, אין מה לעשות תחקיר שלם...

שם המקום- פליקנו
האיזור- איזור תעשייה של רעננה.
פורמט- מסעדת טאפאס בר

לא אתחיל לפרט את כל הטאפאסים שהזמנו, רק במילה כללית- כולם נורא משתדלים ליישר קו עם הטרדנים החמים בעולם הטאפאסים הישראלי (שזה לא ממש טאפאס, ולא ממש לא, מין בנות קטנות כאלו ללא כל קשר רעיוני בניהן אבל שמתאימות לחך המקומי. שזה סבבה אגב בעיני..) , אף אחד מהם לא ממש מצליח...
זו לא מסעדת שף. וגם הטבחים נראה שצברו את השכלתם הקולינרית בעיקר בצפייה בגיל חובב עושה שוק...

על כל פנים,
היתה מנה אחת שפוצצה במלח- הוחזרה וחזרה שוב בתיבול נורמלי
היתה מנה שלא הוזמנה- הוחזרה לטובת מנה אחרת
היתה מנה סתם מגעילה- אז פשוט לא נגענו.

אבל אזהרת המסע ניתנת בעקבות אינסידנט דוחה במיוחד..... מנת פולנטה (שדווקא היתה המוצלחת מכולן...) שבסיומה מצאנו בכלי ההגשה.....טדאם טדאם- מסטיק לעוס שמישהו זרק פנימה.
בכנות? כל כך לא האמנו, שמייד פצחנו בתחקיר סביב השולחן אולי מישהי חשבה שהמנה נגמרה, אז זרקה מסטיק פנימה... אבל לא, אף אחת לא לעסה מסטיק באותו הערב, וגם- זו בין המנות האחרונות שהגיעו לשולחן, ככה שבשלב זה, גם אם מישהי הגיעה עם מסטיק- כבר היתה נפטרת ממנו הרבה קודם.

מנהל המשמרת (נראה לי ..) שקיבל ממני את הכלי עם המסטיק היה קצת בהלם, ניסה להגיד שזה וודאי שלנו, או שלא, ושהוא יבדוק או ש..... והלך עם המנה.
מבינה אותו- זה היה מביך לגמרי.

אח"כ כפיצוי הציעו לנו סבב של צ'ייסרים- שסירבנו לו. לא בקטע של דווקא, פשוט לא שותות צ'ייסרים (הקוקטלים שהזמנו אגב, היו רעים לתפארת... רק היה חסר הקש של הטרופית בשביל שנתבלבל...)
ולסיום הוציאו לנו 2 קינוחים של גלידה (סוג ז') וניל עם שערות חלבה (לא איכותיות) וסילאן (שהיווה מרכיב בכל אחת ואחת ממנות הטאפאס שכבר אכלנו).

חוייבנו על מנת פולנטת המסטיק, ולא רק שחוייבנו עליה, חוייבנו גם על התוספת תשלום בגינה... (הדיל שם הוא 5 טאפאסים ב- 135 ש"ח אם אני זוכרת נכון את הסכום.. כשיש טאפאסים מסויימים שיש בגינם תוספת, כמו הפולנטה....).

המקום עצמו עם לוק של הכלאה של קפולסקי עם איזה דיינר באלאבאמה ... הרבה סקאי, שולחנות עץ ישנים והכל דביק דביק....

בקיצור, בחרנו לצחוק על הארוע בכללותו ולא להכנס איתם לפינה.
השארנו שם 750 ש"ח + שירות.

גסטרו

New member
אוי ואבוי !! אכלנו שם לפחות חמש או שש פעמים

תמיד היה טעים ומנת הפולנטה אהובה עלי במיוחד
החיוב על המנה הזו - שערוריה !!!! מציע הלך להתקשר לשוחח עם הבעלים- בבקור ראשון שלנו הוא היה שוחח איתנו עשה רשם טוב ואף שלח לק\נו OTH את הקינוח עם החלבה.. בשאר בקורי שם לא ראיתי אותו אבל זה היה תמיד בשעה מוקדמת לנצל את עיסקית הערב.

אני בהלם!!!!!

נתקלתי בגוקים וקרובי משפחה שלהם אבל מסטיק לעוס????
ועוד הייתה להם החוצפה לחייב על המנה????
מזל שלא חייבו על המסטיק....
&nbsp
כל הכבוד שהגבתן כמו שהגבתן, בצחוק...
אני הייתי מגיבה אחרת בעיקר כשהייתי רואה את החיוב .
&nbsp
מצתרפת להמלצה לפנות לבעלים...
טעויות קורות אבל יש דברים שלאעוסרים עליהם בשקט..

שקדייה

New member
אין לי שום מוטיבציה לפנות לבעלים.

שטחנו את התלונה שלנו במקום, ירצו לעשות עם זה משהו, יופי.
לא ירצו- בעיה שלהם ...

לא מעניין אותי לבזבז את הזמן בשביל להזדכות ב- 37 ש"ח.... בכל זאת, יש לי כבר עבודה.

אני מבינה אותך אבל אני לא בטןחה שיספרו על

כך בכלל לבעלים...
&nbsp
הייתי משתפת אותו לא בגלל הזיכוי אלא פשוט שיהיה מודע למה שמתרחש אצלו בעסק...
&nbsp
תודה על האזהרה

שקדייה

New member
תודה, אבל כבר יש לי עבודה

אני לא ממונה על התנהלות העסק שלו. בקושי משתלטת על שלי..

האמת,

שאם הייתי צריך לבחור בין מסטיק לעוס לבין ג'וק במנה, הייתי בוחר במסטיק לעוס.

שקדייה

New member
באמת?

טוב, כנראה עניין של סדרי עדיפויות....
אם מדובר על ג'וק תיקני ענק כזה, אז אני איתך.
אבל כשיש בסלט איזה חרג'וקון כזה או אחר, כזה אחד שנראה שהגיע ביחד עם החסה מהמקום בו גדלה, זה קצת פחות מגעיל אותי... אין לי בעיה להוציא אותו ולהמשיך הלאה..
גם אם יש שערה במנה זה לא נורא מזעזע אותי..

אבל איכשהו מסטיק לעוס, זה משהו שמה שבעיקר מגעיל בו, חוץ מהעובדה שהוא היה כבר בפה של מישהו תקופה, זו העובדה שמסטיק הוא לא דבר שנושר ממך בלי ששמים לב אם אתה מבין לאן אני חותרת...

החתולית

New member
לא נעים

קראתי את הדיווח שלך וחשבתי על הדיווחים החיוביים של גסטרו על המקום.
&nbsp
ההתנהלות שאת מתארת לא נעימה, ומאד לא חכמה. מנהל משמרת / מנהל מסעדה חכם, היה מתנצל, ולא מחייב עבור המנה. פיצוי, זה כבר ממש אקסטרה מבחינתי, מה שחשוב הוא התחושה שמתייחסים ברצינות לתקלה.

שקדייה

New member
אני חייבת להיות ישרה ולומר- שהם היו בסדר..

נראה שהם היו בעיקר מאוד מובכים מהסיפור.
ומכיוון שאנחנו לא עשינו בלאגן ולקחנו את זה קליל ובהומור, אז לא חפרו איתנו בתוצאות התחקיר שנעשה או לא נעשה.
אבל בהחלט הרגישו לא נעים, ולכן הציעו צ'ייסרים והוציאו שני קינוחים. זה שלא רצינו צ'ייסרים, ושזה שהקינוחים היו תת רמה בעיני- זה סיפור אחר.

לגבי התשלום, אני חושבת שבכלל לא חשבו על לזכות את זה, ומכיוון שאנחנו לא אמרנו כלום בנושא- אז לא ניתנה להם הזדמנות לחזור בהם ולזכות.

בקיצור, הם די התאימו את עצמם לאוירה הכללית, ולא עשו סיפור.

יויו13

New member
חחח הצחקת אותי מאד עם התגובות על התגובות

וגם אהבתי את הגישה המאד בריאה שלכן
מהארוע הדוחה הזה.
&nbsp

Gרר

New member
זה קטע עם הצ'ייסרים האלה

אני נתקל בבעיה דומה המון פעמים בפאבים. מציעים לך צ'ייסר שזה נחמד אבל או שמוזגים לך משהו שאתה לא אוהב בלי לשאול אפילו (עראק למשל שאני מתחלחל לשתות או טאקילה שזה אחד הדברים היחידים שעושים לי האנג אובר אפילו מהכמות הכי קטנה אז אני לא נוגע בזה) או שנותנים לך שתים שלוש אופציות של הדברים שאתה לא אוהב (תרצה עראק או טאקילה?). מודיע לאנושות שהמקום הראשון שיציע לי צ'ייסר של ייגר יירשם אצלי כסמל ומופת לעד.

באמת?

אף פעם לא הגבילו אותי ככה בפאבים. אמנם אני לרוב מעדיפה וודקה אבל זה מעולם לא היווה בעיה. מנסיוני, דווקא וויסקי או וודקה הם המשקאות go to במקרה של צ'ייסרים ונפוצים יותר, בטח אחרי שינוי המחירים שהקפיץ את מחיר הערק לשחקים.

Gרר

New member
אכן גל העראק שכח קצת וכיום הנפוצים הם

הוודקה והוויסקי וכשאני שותה בירה אני מעדיף לוותר עליהם. ייגר לעומת זאת עושה לי מאד נעים בבטן ואני שותה אותו ככה לאט לאט ונהנה מהמרירות הממכרת... כששואלים אותי אם אפשר להציע לי צ'ייסר אני אומר שהיה נחמד לקבל ייגר ובדרך כלל התשובה היא שאין ייגר (האם גילינו חוק פיזיקלי מוזר שקובע שמקומות שמציעים צ'ייסר לאורחים שלהם לעד לא יחזיקו ייגר?) ופעם אחת פשוט אמרו לי בכנות שאפשר צ'ייסר של ייגר אבל לא על חשבון הבית ובסופו של דבר אכן קינחתי בייגר על חשבוני

מגיל מסויים סיימתי עם הקטע של לרוקן לגרון צ'ייסר של משקה אלכוהולי כלשהו. אם אני כבר שותה משהו אני רוצה להנות ממנו תוך כדי השתיה... ייגר מבחינה זו הוא נאמבר 1 שלי.

שקדייה

New member
מה זה "הגבילו"?

כשמציעים לך צ'ייסר כצ'ופר, אז לרוב לא שואלים מה בא לך (כי אף אחד לא רוצה להסתכן שתבקשי צ'ייסר של ייגר..
), אלא מביאים מה שבא להם.....
ואני מצטרפת לעמותת הנמנעים מצ'ייסרים. מאוד אוהבת אלכוהול, לא אוהבת את פורמט השוט הנקי והזריז הזה, גם של משקאות שאני אוהבת...

ברוב המקרים בהם הזמינו אותי לצ'ייסר בחיים

שאלו אותי מה אני מעדיפה ממבחר מצומצם של משקאות ולא הכתיבו את המשקה אותו אשתה. במקרים בודדים הכתיבו ואז היה מדובר בוויסקי או וודקה מתוך הנחה שרוב האנשים ששותים צ'ייסר מעדיפים אותם.
&nbsp
צ'ייסר הוא הזדמנות להרים כוסית והוא משרת יופי את המטרה במיוחד בכל הנוגע לוודקה שבניגוד לוויסקי, שותים במטרה לנקות את החך לקראת המזון הבא. לא מזמינה צ'ייסרים בעצמי אלא אם מדובר בהרמת כוסית מיוחדת עם חברים (לעתים מאוד רחוקות) אבל כאשר הברמנים מזמינים אותי להרים כוסית אתם אני לא אומרת לא.

שקדייה

New member
אני מבינה מהי מהות הצ'ייסר...

אפשר להבין את המהות , אבל לא לאהוב, נכון?

למעלה