השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל: [email protected].

נא להימנע מתגובות ומניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סופ"ש נעים וטעים,

ברונו והחתולית
 

החתולית

New member
ווסט סייד - תפריט קיץ חדש

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' ת"א, משיקה תפריט קיץ חדש, ישראלי-ים תיכוני, עכשווי וכשר. המסעדה פתוחה לציבור הרחב (לא רק לאורחי המלון), ומציעה שירותי Valet Parking ללא תשלום (בתיאום מראש).

בין המנות הראשונות המוצעות לבחירה: סלט עגבניות של קיץ ואנשובי עם קרם בזיליקום, ביצה רכה, צנוניות צבעוניות ופירורי לחם שום (54 ₪); קרפצ’יו בקר אבטיח כבוש עם סלק ורוד כבוש, ג’לי בלסמי, שברי מרנג מלוח ועלים ארומתיים (58 ₪); טרטר מוסר ים עם גספצ’ו עגבניות ואפרסקים, ירקות פריכים וברוסקטה (65 ₪); דגים קטנים מהים ממול עם תפוחים סגולים פריכים, איולי חזרת, קרם שרי וטחינה (65 ₪); ועוד.

מנות העיקריות: מפסטה פפרדלה עם קרם עגבניות שרי צהובות, אפונת שלג, בזיל, זיתי קלמטה ופירורי לחם ביתיים בשום וכמהין (68 ₪); בורי מקומי עם מרק חצילים מעושן, פילה ליים, בטטה מקורמלת בלימון, זיתי טאסוס מיובשים ופפריקה מעושנת (95 ₪); אנטריקוט עם ראגו של פטריות, שימאג’י בציר פטריות ותפוח אדמה ראטה פריך (135 ₪); ועוד.

בין הקינוחים המוגשים בתפריט הקיץ: שוקולד בר, מרנג קפוא, פירות טרופיים בזביון שמפניה ועוד.
 

החתולית

New member
סדנת יין עם יאיר גת במיזם ג'אפה

ביום א' ה-7.9 יחלו לקיים במיזם ג'אפה סדנאות יין עם יאיר גת, אשר מיועדות ל"מתחילים" ולמתעניינים בתחום היין.
&nbsp
במסגרת הסדנה, שתועבר על ידי יאיר גת, שהינו כתב היין של 'ישראל היום' וממחברי 'מדריך היין הישראלי החדש', ירכשו המשתתפים מושגים בסיסיים בתחום יין – לבן, ורוד, אדום, מבעבע וקינוח; יקבלו כלים שימושיים לטעימה והערכה של יין; וישמעו סיפורים מהכרמים וממרתפי החביות של היקבים בישראל.
&nbsp
בנוסף, יטעמו במהלך הסדנה 6 יינות מהארץ ומהעולם, אשר לצדם יוגשו ירקות ופוקאצ'ות.
&nbsp
&nbsp
הסדנה הראשונה תתקיים ביום ראשון 7.9, בשעה 20:00 (אורכה כשעתיים), ביפו, ומחירה 220 ₪ לאדם.
&nbsp
למידע נוסף ולהזמנות: 052-3180033, http://www.jaffawines.com/
&nbsp
 

החתולית

New member
פורטו - ערב פורטוגלי

בבר היין פורטו בתל-אביב יקיימו ביום ה' ה- 4/9 עוד ערב פורטוגלי.
&nbsp
במסגרת הערב יוצע מבחר של 12 יינות פורטוגלים בכוסות ובחצאי כוסות, במחירים של החל מ-18 ₪ לחצי כוס.
בין היינות, שיוגשו במהלך הערב: ויניו ורדה (לבן), דאו ריזרבה (לבן), זגלוס (אדום), פורטל קולייטה (אדום) ומיאנדרו דורו (אדום).
&nbsp
בין המנות הפורטוגליות, שיוגשו בערב חגיגי זה, במחירים של החל מ-30 ₪ למנה: פאייה פירות ים, דגי ים בגריל, סרדינים בגריל, "פרגו" – לחמניה עם נתחי בשר צלוי וחרדל ועוד.

&nbsp
 

החתולית

New member
קפה נחמני - תפריט עסקי ואפרטיבו

קפה נחמני, מקבוצת נואר, משיק בימים אלה שני תפריטים חדשים: תפריט עסקי ותפריט אפרטיבו שמוגש אחה"צ.

בתפריט העסקיות:
פתיח: פוקצ'ה אפויה במקום, עם קרם חצילים וסלסה פרסקה

מנה ראשונה לבחירה: מנת אנטיפסטי יומית / מיני סלט מיסטה /מיני סלט קיסר / מרק

עיקרית לבחירה מהתפריט:
ריגאטוני מלנזנה ארביאטה וריקוטה פרסקה 56שח; ניוקי שרימפס, עגבניות ושמנת 67 ₪; טריפוליני סלמון פרימוורה, אספרגוס וברוקולי 66 ₪; טליאטלה ראגו עוף ביין לבן 58 ₪; לינגוויני קרבונרה 59 ₪; טורטליני ריקוטה ותרד 62 ₪.
עוף דיאבלו בעשבי תיבול וצ'ילי עם ירקות צלויים בשמן זית 55 שח; המבורגר אנטריקוט ברוטב קיאנטי ובצל מקורמל 60 שח; סלמון בפאן גרטטה ברוטב יין לבן וזעפרן 76שח
מגוון הפיצות הנאפות בתנור לבנים, בינהן: פסטו תרד ושלוש גבינות 52 ₪; קפריצ'יוזה, ארטישוק, פטריות, זיתים ופרושוטו 58 ₪; פפרוני, קלמטה ובצל מושחם 52 ₪; פוזיטנו-עגבניות צלויות, צ'ילי ירוק, זיתים ואנשובי 51 ₪

קינוח צהרים טעים: פנקוטה טחינה /מיני טרמיסו / אפוגאטו / סורבה או גלידה בתוספת של 15 ₪.

התפריט העסקי מוגש בימים ראשון-חמישי בשעות 12:00-16:30 ומתומחר על פי המנה העיקרית.


בקפה נחמני משיקים גם תפריט אפרטיבו הכולל אלכוהול וברוסקטה לבחירה במחיר האלכוהול.
לדוגמא: ברוסקטה חציל, מוצרלה, קלמטה, עגבניות צלויות ואורגנו; ברוסקטה קרפצ'יו סלק, גורגונזולה ושמן פיסטוקֿ; ברוסקטה פלפל קלוי, אנשובי, פקורינו, שמן זית ובלסמי; ברוסקטה סלמי טוסקני, איולי חרדל, קורנישון ואורוגולה.
ניתן לבחור בכל סוג אלכוהול וגם מהקוקטיילים הנהדרים של נחמני
האפרטיבו מוגש בימים ראשון-חמישי בשעות 16:30-19:00.
 

APRSMO N

New member
רייבר בצומת יכין גמרה אצלנו את הקרירה אצלנו !!!

אהבנו אותה מאוד, השתוקקנו אליה, חיל ורעדה אחזה בנו כאשר הזמנו מקומות אליה,
אולי לא תעמוד במשימה ובציפיות? והנה הגיע הרגע והיא לא עמדה במשימה ובציפיות
ולכן אנחנו נפרדים.

ומה היה? אתמול הגענו אליה מבושמים מקולחים ועם ציפיה כרגיל, והנה הזמנו את מנת
הסלט רייבר שאנחנו כל כך אוהבים, הגיע לנו מנה כמו בחזיריה, גוש של סלט חסה שלא הופרדו
העלים כמו גוש סבוך ששכחו להפריד אותו ועל זה הרוטב המדהים שערות הבטטה ציפס והבוטנים,
אי אפשר היה לקחת את זה עם המזלג, כי סבך עלי החסה היה כל כך סבוך שהיינו ממש צריכים להאבק.

מנה אחרת שהזמנו היתה אטריות אורז עם כבדים, ושוב יצקו לנו לתוך הצלחת מנה ענקית
של לוקשן מאורז שהיה דבוק אחד לשני היה צריך מהנדס בניה על מנת שיפריד בין אטריה לאטריה.

המנות הוזנחו על השולחן ואנחנו נפרדנו בעגמת נפש מריבר לנצח.

גם להגיש מנות גדולות צריך לדעת איך הסועד יוכל להתנהל עם המנה.
 

innocence

New member
גם אני שמתי לב לאחרונה לעניין הסלט הירוק

שהם פשוט לא טורחים אפילו לקרוע את העלים.
אי אפשר לאכול אותו ככה, וזה ממש מבאס כשצריך להיאבק
 

החתולית

New member
פסטיבל "שף תאכל" ממשיך

פסטיבל "שף תאכל" ה- 18 מאריך את ימי הפעילות בשבוע נוסף, עקב דרישת חלק מהמסעדנים המשתתפים וימשך עד לתאריך ה 4/9.

המסעדות שימשיכו בפעילות עד ה 4/9 הינן:

מסעדת הארנב הלבן,
מסעדת הסינית האדומה,
מסעדת בלזק (לא כולל שישבת),
מסעדת גספצ'ו,
מסעדת קונפי,
מסעדת הוגו,
מסעדת קאזה ראשלצ,
מסעדת מונטיפיורי הירושלמית,
מסעדת לה בוקה,
מסעדת ננה התל אביבית,
מסעדת שיין אנד שארפ,
מסעדת וייטהול (לא כולל שישי ערב),
מסעדת שולה,
מסעדת אדיסון ,
דלי אסייתי (הוד השרון),
מסעדת מנציני (לא כולל שישבת),
מסעדת קולומבוס,
מסעדת אושן,
מסעדת בבה יאגה,
מסעדת סלבדור,
מסעדת צ׳וראסקו
הבלינצ'ס ההונגרי.

במסגרת שף תאכל קיץ מציעות המסעדות ארוחה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר 79 שקלים וב- 89 ₪ בסופי שבוע.
בנוסף יציעו חלק גדול מהמסעדות המשתתפות גם אופציות לטבעונית/צמחונית וגם מנת דיל עבור ילדים.
 
פיצה דה פפה חוזרת לתא...

http://food.walla.co.il/?w=/905/2778079
&nbsp
יש בכתבה ראיון עם עוד שני בעלי פיצריות בתא...
אני חייבת להודות שהראיון עם הבעלים של נונו אנג'לו קצת עצבן אותי....נראה לי נפוח מידי....
&nbsp
מעולם לא אכלתי באף אחד מהמקומות הללו אבל זכור לי דיווח של SALO על דא אוסוולדו שהיה חיובי....
 
דה פפה תמיד היתה כשרה?

בכל מקרה, זה מאכזב.
פיצה בלי תוספת בשרית זה בחזקת כמעט מיותר.
 

yogi3127

New member
איזה כיף!!!!

דה פפה הייתה הפיצה הטובה בארץ והשאירה אבק לכל האחרות. ממש היה עצוב כשהוא סגר.
פיצה נאפוליטאנית אמיתית לחלוטין ונאמנה למקור.
עדיין לא קמו לה מתחרות. למרות שאני מתכנן בכיוון...
 
למעלה