סוף שבוע בירושלים, טופולינו פעמים

גסטרו

New member
סוף שבוע בירושלים, טופולינו פעמים

לרגל כנס במלון קראון פלזה (האוכל שם בסיסי עד פחות , הבריקו לחמניות האבן בשבת בבקר ) עליתי בחמישי לבירה

התלוותה אלי הבת שלי חובבת אוכל איטלקי ומראש הוזמן מקום לטופולינו ברח אגריפס . המסעדה היתה די ריקה - לציין שהגענו מעט לפני השעה אחת
הארוחה היתה מהאכזבת- מנה ראשונה פטריות במילוי גבינת עיזים ברוטב שמנת היתה גדולה וכבדה עקב הרוטב אבל טעימה -מנה בהחלט לחלוק
אנטיפסטי - בטפשותנו לא שאלנו מה כוללת המנה - קבלנו קרש עץ ועליו 6 תלוליות - מנגולד עם לימון כבוש- חמוץ חמוץ מדי , קוביות סלק על שכבת גבינת עיזים- שתינו לא אוהבות סלק, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות- הזכיר לה את מחנה הקיץ של הצופים ואני שונאת שעועית ירוקה, תבשיל קוביות דלעת- היה מתוק מתוק אכלתי ממנו לקינוח , תבשיל גרגרי חומוס אולי עם פטריות - סביר אבל בצבע אפור לא מפתה וכנראה עוד תבשיל לא זוכרת, הפוקאצ'ה שהוגשה היתה דקה ונוקשה

המלצרית ראתה שמרבית המנה נשארה על הקרש ושאלה אם נרצה מנה אחרת , אבל היינו חצי שבעות מהפטריות ואף בקשנו לבטל אחת משתי המנות העיקריות שהוזמנו. שוב בחוסר שכל (וחוסר יעוץ ) בטלנו את הרביולי והשארנו ניוקי ברוטב פטריות ושמנת וזו היתה יציקה. הניוקי היו כבדים ורק הפטריות הדשנות היו קרן אור בים השמנת
מים קבלנו מקוררים בבקבוק . ידעתי שבערב - חברה טוב התחגוג שם יום הולדת בחוג משפחתה - הבאתי כרטיס ברכה ובקשתי לשלם עבור קינוח כמתנה עבורה והם שתפו פעולה ברצון (החוגגת אכן התרגשה ואף אהבה את הקינוח רביולי שוקולד ברוטב טופי קפה) , החשבון כולל הקינוח סביב 170 שח
קינחתי בגלידת למונענע ,פסיפלורה ואשכוליות במוסלין - רק 14 שח ל 3 חצאי כדור נדיבים אבל הפסיפלורה היה מתוק מדי, האשכוליות תפל ורק הלימונענע רענן
 

גסטרו

New member
טופולינו פעם שניה

מלכתחילה הזמנתי מקום גם לצהרי ששי לסעוד שם עם בעלי ולא נתתי לארוחה הלא מוצלחת לקלקל את התוכנית , ששי צהרים שעה שתים המסעדה מפוצצת , אקוסטיקה נוראית רועש מאד וקצב הוצאת המנות איטי מאד
לראשונה חלקנו ככר גבינת קממבר אפויה עם שיני שום וסילאן - מושחת וטעים
עיקרית חלקנו פיצה לבנה עם גורגונזולה אגסים וזוקיני- מיוחדת מומלצת שילוב קלסי , רכיב נוסף היה פלפל שחור גרוס בשפע
לקינוח הוזמנה מנת הרביולי שוקולד - מנה גדולה מספיקה ל 3 בשקט, הבצק היה מעט לא מבושל לטעמי, המילוי שוקולד מריר מריר והרוטב קפה חזק. מנה שלא אזמין שוב - כבדה מדי
מים הוגשו מקוררים בבקבוק, בשלב כלשהוא בקשנו בקבוק סן פלגינו אבל הוא התבושש להגיע ולבסוף הזמנו ישירות מהברמן כוס סודה
גם הפעם החשבון היה סביב 170 שח, לציין שהחשבון הוגש עם טראפלס קטנים

חוגגי יום חמישי בערב לקחו מנות אחרות - ריזוטו דגים רביולי ונהנו מאד
 

Geralt of Rivia

New member
אם אחזור לשם פעם, זה יהיה בשביל ככר הקממבר הזו

יתר המנות שניסיתי לא הרשימו. זכורים לי ניוקי סלק כבדים וחדגוניים בטעמם וניוקי א-לה רומנה שתומחרו בפראות והיו חביבים ותו לא.
אבל הקממבר היא אכן שחיתות מענגת.
 

אשהישנה

New member
מסכימה לגבי הניוקי

אני ובן זוגי אכלנו שם לפני חודש בערך.
התחלקנו במנת הניוקי פטריות ורביולי גבינת עיזים בחמאה,מרווה ואספרגוס.
הניוקי היו כבדים ונדבקו לחלל הפה,אך הרוטב היה טעים ומנחם.
הרביולי היו עשויים כמו שצריך,קלילים וגמישים, אך המילוי שלהם היה אנמי מידי לטעמי.גם כאן הרוטב היה הנקודה החזקה,למרות שהייתי שמחה לעוד ממנו.
 

oreldi

New member
תודה על הדיווח

מה יהיה עם אנטיפסטי במסעדות איטלקיות? כל כך פשוט להכין את זה וכל כך מעט מגישות משהו נורמלי
 

PooKiPsiT

New member
נשמע דומה לביקור שלי

גם הוזמנו לראשונות הפטריות והאנטיפסטי. האנטיפסטי ללא ספק מהגרועים שאכלתי. לא שאלנו מה יש, אבל עם הסטנדרטיים אנחנו לרוב מסתדרים. כנראה שכדאי להם לפרט מיוזמתם כשעושים משהו שונה כל כך מהסטנדרט.
מנת הפטריות הייתה טעימה וגרמה לי לשבוע עוד לפני העיקריות.
לעיקרית הזמנתי ניוקי סלק שזכור לי כבינוני. עוד הוזמן קנלוני עם גבינות ברוטב אגוזים שהיה יותר מוצלח.
לקינוח לא נשאר מקום אפילו בקיבת הקינוחים...
&nbsp
נראה שגם שם צריך לדעת מה להזמין. רוב הביקורות משם זכורות לי כחיוביות.
 

Gרר

New member
איזה הבדל בין הביקורים

עכשיו השאלה היא מה הבוטום ליין
צריך לדעת מה לבחור?
או צריך לדעת עם מי ללכת?
או גם וגם
 

salo22

New member
תודה על הביקורות המעניינות

כמו שצויין במקרים רבים מארוחות בעבר שם, הסיגנון שם בהחלט נוטה לכיוון אוכל כבד ושמנתי יחסית במנות הפסטה. הכמה מנות שאנחנו התחברנו אליהן עד היום והפכו "קבועות", זה חומר עבורינו לחלומות קולינאריים בלילה
אגב אני חושב שלא יצא לי לאכול אף אחת מהמנות שניסית שם למעט אולי כיכר הקממבר בביקור הראשון, או שזה קרה רק בטאנטי באצ'י.
הפיצה כמובן נשמעת טוב, במחשבה שניה גם את הרביולי שוקולד אני כמעט בטוח שאכלתי שם בעבר.
 

החתולית

New member
על הדיווח

די שונה מההתרשמות והחוויה שלנו בטופולינו בחורף האחרון. לטעמי רק קינוח הניוקי ערמונים היה כבד ושמנתי מאד, שאר המנות היו מצויינות.
 
למעלה