הנמל 24, עיסקית צהרים

  • פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

Gרר

New member
הנמל 24, עיסקית צהרים

[כשמה כך היא ממוקמת - הנמל 24, חיפה]
מזמן לא היינו בנמל 24. ביקור בתערוכת הספינות והים במדעתק הביא אותנו לשם לראשונה עם הקטנה. האישה שאלה בחשש מה אם זה יתאים עם קטנה בת 4.5 ואמרו לה שבצהרים לא צריכה להיות בעיה.

עיסקית הצהרים מציעה עיקרית במחיר החל מ-100 ש"ח ומעלה שמקבלים בנוסף לה גם ראשונה ופתיח.

בפתיח אין ממש מבחר - סלט שורשים או מרק. המרק אותו יום היה וישסואז. הוא היה טעים. קטיפתי. עשיר. האישה אמרה שלמרות שטעים חסר לה משהו. דווקא לטעמי לא חסר בו כלום. במרקים אני מסתפק בזה שיהיה עשיר בטעם ולא מחפש משהו מעבר.

הזמנו גם מנת לחם שכוללת גריסיני עם ריפיל לא הגבלה ושלושה מטבלים: סלסת עגבניות די סתמית. מטבל חציל שמאד הזכיר לי את אחד הסלטים הכי חביבים עליי של צבר (החציל בטחינה של רפי כהן). ואיולי עשבי תיבול מעט חריף. מנה מאד סבירה במיוחד ביחס למחיר - 6 ש"ח לסועד.

עד כאן היה בסדר. אבל אז הגיעה הראשונה. לשנינו האופציה הכי מסקרנת בתפריט היה סביצ'ה סלמון ומוסר. המנה מוגשת על צלחת צרה וארוכה והיא מרשימה מאד עד שתוקעים בה את המזלג, אז היא ממחישה איך הורסים סביצ'ה עם רוטב אגרסיבי. בתפריט מופיע וינגרט ליים צ'ילי וניל ומיונז וואסבי - לא יודע את מי מהם להאשים בכל מקרה השילוב היה תוקפני הרבה יותר מדי. אם נוסיף על כך שערמונים שפוזרו במנה היו בלתי לעיסים מקבלים מנה לא מוצלחת בעליל.

בעיקריות דווקא כן החלטנו לגוון... אחת מהים אחת מהיבשה. מנה של בייבי קלמרי וראשי קלמרי, נציגת הים, התגלתה כעוד מנה לא ברורה. שלושה שיריוני צדפה ומתחתם הקלמרי ברוטב שגם הוא סבל מאגרסיביות יתר וגם היה מלוח מדי. טעמתי קצת מזה וקצת מזה דווקא הנתחים היו בסדר אבל המסביב של המנה לא עשה שום חשק לאכול אותם.

נציגת הבשר היתה אולי המנה המוצלחת ביותר בארוחה - נתחי פילה לבן בייקון, פירה ערמונים, קרם אפונה ופטריות. כאן דווקא הטעמים העזים שאיפיינו את כל המנות החמיאו לבשר ולא הסוו אותו.

בשביל הקטנה, מכל מה שהיה שם בתפריט ההמבורגר נראה כומ ללכת על הכי בטוח. ההתלבטות היתה אם להזמין לה את ההמבורגר הרגיל של התפריט או את זה של המנת ילדים. מצד אחד ההמבורגר בתפריט נשמע קצת יותר מדי מתוחכם - בבריוש במקום בלחמניה ועם סלסלת עגבניות שהיא לא אוהבת. מצד שני זה אמור להיות המבורגר איכותי, בעוד שהניסיון המר שיש לנו איתה ועם מנות ילדים אומר שבדרך כלל האיכויות של המנות האלה לא עוברות את רף הטעם שלה.

כדי להוסיף לקושי - ההמבורגר כמנה עצמאית ולא חלק מהעיסקית תומחר במחיר גבוה של 89 שקלים, סכום לא קטן בשביל לסכן על משהו שלא בטוח שהיא תתחבר אליו. המלצר גם הבטיח שההמבורגר ילדים שהם טוחנים בעצמם אמור להיות המבורגר ראוי ביותר.

החלטנו ללכת בכל זאת על ההמבורגר ילדים, והדגשנו שיעשה אותו מדיום, יענו אדום באמצע. אולי מדיום וול? נבהל המלצר מהרעיון שילדה עם שיני חלב תאכל המבורגר ראוי. תקשיב, אמרנו לו. אנחנו מכירים את הילדה שלנו. יותר ממדיום - היא לא תאכל. שיהיה מדיום ושיהיה אדום באמצע. טוב... המלצר השתכנע.

מה לגבי תוספת? צ'יפס אין. יש אורז או פסטה. המבורגר עם אורז או פסטה לא נשמע חיבור מוצלח. שאלנו אולי יוכל לארגן לנו את הצ'יפס בטטה מההמבורגר הרגיל? הלך לברר. חזר עם תשובה שזה לא ממש צ'יפס אלא יותר עלעלים דקים של קישוט. טוב אז פסטה. ברוטב שמנת או עגבניות? עגבניות היא לא אוכלת אז שמנת. סבבה. יש מנת ילדים.

הגיעה צלחת עם המבורגר. קערית פסטה. ומלאאאאאאאאאאאא מלא ירקות. חצינו לה את ההמבורגר והצבע האפרפר במרכזו הבהיר מיד שגם במטבח לא סומכים על אנינותם של ילדים ועשו אותו way beyond מדיום. לא אמרנו כלום, נתנו לה שתנסה. הלחמניה שנראה היה שהם אופים במקום הקיפה את ההמבורגר בלי רוטב, קטשופ או תוספת כלשהי וכל העסק נראה מאד לא מפתה.

כצפוי, הקטנה התייאשה מההמבורגר אחרי שני ביסים. בהתחלה לא היה לה נעים כזה אבל אחרי ששאלנו היא הודתה שלא היה לה טעים. טעמתי בעצמי והאמת - צודקת. המבורגר קשה. לא עסיסי. מצד אחד הייתי מאד גאה בקטנה שלנו. מצד שני חשבתי לעצמי ווי ווי זאת שהתרגלה להמבורגרים של הויטרינה, סרגוס, גוז' ודניאל, שעושים כבוד להמבורגר, הולכת להיות לה בעיה רצינית עם החברות שלה... האישה טעמה את הפסטה, אולי ממנה תבוא הישועה, ועשתה פרצוף. חסר טעם לחלוטין. אמרתי תערבבי אולי הרוטב של השמנת למטה? שום דבר. מנת ילדים כמו שחששתי שתהיה.

בסופו של דבר הקטנה אכלה את הבשר מעיקרית שלנו והוכיחה פעם נוספת שאסור אסור אסור להזמין לה מנות ילדים. יכול להיות שלרוב הילדים פסטה חסרת טעם או עם קצת רוטב עגבניות מעאפן למעלה זה הדבר היחיד שהם יאכלו במסעדה. או השניצל הנצחי עם הצ'יפס. לילד שמגיל קטן מרגילים אותו לאוכל נורמאלי - מנות הילדים האלה הם ביזיון וחבל שבנמל 24, מסעדה שחשבנו שלפחות שם ילכו קצת מעבר, הפגינו את אותו זילזול בטעם של הילדים שלצערנו הוא נחלת רוב המסעדות בארץ.

אמרנו למלצר שאנחנו מאוכזבים מהמנה. שההמבורגר לא הגיע מדיום כפי שביקשנו ושהפסטה חסרת טעם. לזכותו ייאמר שהוא הודה שמדובר על כשל שלהם ובסופו של דבר לא חייבו על המנה ואפילו פיצו אותנו על חשבון הבית בגלידה שהשאירה לקטנה וגם לנו טעם טוב.

ההתייחסות הנאותה שלהם לאינסידנט גרמה לנו להשאיר טיפ נדיב מהרגיל. אלמלא זה - הטיפ היה נוטה להיות פחות מהממוצע כיוון שהשירות היה מאד לא מהוקצע. המלצר היה חביב אבל מאד לא מלוטש בקצע המקצועי, וזו עוד הפתעה לרעה מהנמל 24 שתמיד היו לעילא בתחום הזה. השיא היה בקבוק קולה שלם שהוא התעקש לרוקן במאמצים קשים לתוך הכוס של האישה, במקום למזוג קצת ולהשאיר את הבקבוק כנהוג.

בסיכומו של דבר יצאנו לראשונה מאוכזבים מהנמל 24. שתים מתוך שלוש מנות שאנחנו הזמנו היו מאד לא מוצלחות. על מנת הילדים בכלל אין מה לדבר, החל מרמת הצליה וכלה בעליבות הכללית של המנה.

חוששני שבביקורים הבאים בחיפה נצטרך לחפש אלטרנטיבה אחרת. למי שבכל זאת מתכוון להגיע, וסך הכל זו מסעדה שראוי לתת לה צ'אנס, הייתי ממליץ להתרכז במנות יבשה ולהמנע ממנות של ים. משהו בגישה הכללית שלהם לבישול הוא תוקפני מדי כשמדובר על מנות ים ששם צריך יד מאד רגישה ועדינה עם הטעמים. במנות הבשר זה פחות קריטי ובמחשבה לאחור - הן גן הזכורות לי כמנות שנהנתי מהן שם גם בביקורים הקודמים.



 
רק רוצה לציין

שלא ידעתי שהזמנת פסטה ברוטב שמנת...
כי הפסטה שהיא קיבלה הייתה ברוטב עגבניות כפי שניתן להבין גם מהתמונה.
(אם אפשר לקרוא לזה בכלל רוטב עגבניות- כי הוא היה חסר טעם לחלוטין...)

בנוגע לסביצ'ה- לפי דעתי מה שהשתלט על כך המנה היה מיונז הווסאבי.
כן אציין לטובה את הקרמבל שהיה מפוזר במנה...הוא היה ממש טעים וחבל שלא שולב למשל עם המרק של הפתיח

זה רק צריך ללמד אותנו לא לקחת את אותה מנה כפול שתיים- לא משנה כמה מפתה היא נשמעת- כי כאשר נופלים- נופלים פעמיים..

סך הכל- הם באמת ניסו להשאיר אותנו עם טעם טוב...
עם הביטול של המנת ילדים (המתבקש לאור העבודה שהיא לא נאכלה), והפיצוי של הסורבה בסוף, אבל לצערי- השורה התחתונה היא- שאם הפעם שידעתי שנוסעים לחיפה- השם הראשון שעלה לי לראש זה "הנמל 24"- אז אחרי הביקור הזה אפשרי לומר באופן חד משמעי שלא אחזור לשם בביקורים הקרובים.
 

Gרר

New member
לגבי הפסטה

היתה לי בראש תמונה של פסטה ממנת ילדים שראיתי פעם במסעדה אחרת ושבה הרוטב עגבניות היה מלמעלה וזה משהו שידעתי שהיא לא תאכל... אז חשבתי שלפחות רוטב שמנת יתן לפסטה קצת טעם בלי שהיא תצטרך להתחיל "לפרק" את המנה. זה מתווסף לשאר הבעיות במשולש של סועד-מלצר-מטבח שצלע שם לאורך כל הארוחה (לפני זה היה גם "אי אפשר צ'יפס אז הזמנתי לה אורז, זה בסדר?" שהמלצר הנחית).
 

pix37

New member
עצוב לקרוא - מצטרף למסקנה שלכם לגבי מנת ילדים

אין שום סיבה שילדים יאכלו פחות טוב מאיתנו - והאוכל במנת ילדים ברובם המכריע של המקרים הוא פשוט אוכל פחות טוב מאשר האוכל "הרגיל" במסעדה.
 
במקרה הזה..

הסיבה היחידה שלקחנו בסופו של דבר "מנת ילדים" היא כי הובטח לנו שההמבורגר הוא איכותי- ונטחן במקום- ולמעשה המלצר שכנע אותנו שכדאי לנו לקחת אותו לילדה- משום שההמבורגר "הרגיל" הוא עם כבד אווז בתערובת, וסלסלת עגבניות מוזרקת ללחמניה וכו'..
(האמת שהתיאור היה ממש טעים- אבל פחדתי שהקטנה- שלא אוהבת עגבניות, לא תתחבר)

אני מאמינה שאילו היו עושים את ההמבורגר של מנת הילדים במידת העשייה שביקשנו- אז הוא היה יכול להיות בסדר גמור..
גם הלחמניה נראתה סה"כ דיי בסדר- ועשה רושם שאפילו אופים אותה במקום..
בטח תשאלו למה לא החזרנו אותו- אז הסיבה היא שעד שהבנו שהסיבה שהיא לא אוכלת הוא בגלל שהוא לא טעים לה- היא כבר הספיק לנשנש לה שני גריסיני- ויחד עם הביס וחצי שכן אכלה- כבר דיי סגרה את הבסטה..

עוד הערה קטנה- אם מגישים המבורגר כמנת ילדים- לפי דעתי ראוי להגיש אותו עם קטשופ או כל סוג של רוטב אחר..
יש הרבה מסעדות שמכינים קטשופ בעצמם (ראה ג'וז ודניאל).
אין כל טעם להגיש המבורגר- בייחוד כשאתם צולים אותו למוות- ללא רוטב!
 

salo22

New member
העסקית כבר ב 100 פלוס ? פשש הגזימו שם החבר'ה

לא הייתי שנים שם וכנראה מסיבה טובה, מרגיש כאילו קפאו שם לחלוטין על השמרים וגם העלו בהדרגה המחירים, מה שהיה סיבה מרכזית להפסיק ללכת לעסקיות. לערב לדעתי ה VFM רוב הזמן היה בסימן שאלה גדול מאוד, אז בכלל לא יצא להגיע כמעט. תודה רבה לפחות על הביקורת המצויינת, חבל לקרוא דברים ממש לא טובים על מקום "רציני" כזה.
ואגב על מנת הילדים - שיתביישו להם, זה זילזול מעצבן ומביך להגיש מנה כל כך לא מוצלחת כי קרוב לודאי הם מניחים שככה ילד אוהב את זה, או משהו בסיגנון.
 

Gרר

New member
אכן חבל, זו מסעדה שאנחנו מאד מוקירים

האופציה הזולה ביותר היא של 99 ש"ח ולזה יש להוסיף 6 ש"ח על מנת לחם אם רוצים וגם על המנות הראשונות חלק מהן מייקר את המחיר במידה ורוצים לבחור בהן. אבל המינימום בלי להוסיף כלום זה 99 ש"ח.
 

salo22

New member
נו אז בכלל המחירים זזו

הלחם ומטבלים הפך מ"חינמי" ל 3 ש"ח ועכשיו כבר 6 ש"ח, עם זה עוד נחייה. עסקיות החלו בשישים ומשהו ועלו בהדרגה לאיזור המאה וזה כר המחייה הנורמלי שלהן לדעתי 60-100, סורי נמל 24. הקינוחים היו בחלקם גם מתחת ל 18 אם אני זוכר נכון ועכשיו נראה כמו מחירי קינוח כמעט מלאים, שווין.
99 לזיכרוני זה בדיוק נקודת הכניסה היום של מסה, אולי אפילו כמה שקלים פחות. העיקר שכשמסה הורידו לשישים ומשהו לפני כמה שנים לכאורה ב"שיאו" של המשבר הכלכלי, דאגו לפרסם זאת בריש גלי יחד עם תופעת ה"מסעדות חמודות מתיישרות למענכם עם המחאה..".. קרחצן, אני חושב שהמצב עוד יותר גרוע היום וגם המחירים עלו מנקודה זו עלייה תלולה. בהאמר כל זאת כמובן שהדיון מורכב ומחירי תשומות ויוקר כללי ובלה בלה, רק חמודים שם במסעדות, כשמצניעים היטב כל עלייה בתפריטים ורצים להרעים בתותחים כשלכאורה "מצילים" אותנו, תודה רבה.
 

bruno01

New member
מבאס מאוד לקרוא.

גם המחירים שנשמעים כבר גבוהים מדי, וגם האוכל שלא עומד בסטנדרטים האלה של המחיר.

המבורגר עם פסטה או עם אורז? מה הם חושבים שם במטבח?
בכלל הכל נשמע לי קצת הזוי, כולל הרוטב המוזר של הסביצ'ה ושלושת השריונים (?!) במנת הקלאמרי.

מאוד מבאס, כי העסקית שאכלתי שם לפני כמה שנים זכורה לי ממש לטוב. תודה על העידכון.

משעשע שלא שמת לב שזה בכלל לא רוטב שמנת אלא עגבניות אדום
 

salo22

New member
היו שם עסקיות לתפארת בעבר

מאוד מושקעות בסטנדרטים מקומיים ובמחיר לא רע בכלל. אולי עייפות החומר, אבל במסעדה טובה באמת, זה לא צריך לקרות. אכן מחיר בסיס כרגע 99, זה WAY נקודת כניסה גבוהה מידי לקונספט ורמת האוכל שמגישים שם. כל השנים הייתי מחבר בראש קצת בין הנמל למסה, ועכשיו נראה שלפחות ברמת המחירים הם יישרו קו כמעט בול עם אלו במסה, אבל מסה מסעדה פשוט יותר טובה לדעתי.
 

Gרר

New member
לגבי השריון

זה שימש בתור כלי קיבול לרוטב לבנבן שהוגש עם המנה. זה בנוסף לכל הרוטב שההיה מתחת ו"החזיק" את המנה.
 

Gרר

New member
הנמל VS מסה

בדרך חזרה גם אני אמרתי שתמורת תוספת לא גדולה למחיר כבר מגיעים למחיר העיסקית של מסה שמפעם אחת שניסינו אותה זכורה לנו מאד לטובה.
 

111Naama

New member
גם אנחנו יצאנו מאד מאוכזבים משם לפני שבועיים

האוכל היה במקרה הטוב "בסדר" (מנת הסטייק פילה שהייתה קצת יבשה).
המנות שאני הזמנתי היו ממש לא מוצלחות. ריזוטו פירות ים- שהיה עם רוטב מוזר ומלוח להחריד, ומנה עיקרית של "שרימפס מולים וקלמרי" שהייתה נדיבה והכילה פירות ים באיכות גבוהה ברוטב מימי חסר טעם ולא מתחבר בכלל למנה. אנחנו גם חשבנו שהגריסיני עם המטבלים היה סתמי ביחס לאיך שזכרנו אותו.

היינו שם פעמיים לפני שנתיים-שלוש והתענגנו על כל ביס. כל כך חיכינו לחזור לשם.
השירות היה מעולה
 

Gרר

New member
תודה על התגובה

ועצוב לקרוא שאותן בעיות חוזרות אצל סועדים שונים במנות שונות. גם אצלנו, כמו אצלכם, הרוטב הוא זה שהפיל מנת קלמארי שאיכות פירות הים בה היתה טובה אבל עם הרוטב הזה (שמעניין שגם אצלנו אחת הבעיות שלו היתה מליחות יתר) לא עשה יותר מדי חשק לאכול את פירות הים שהיו ספוגים בו.

לגבי הגריסיני - לא יכול להגיד שזו מנת לחם מדהימה אבל היא היתה לנו סבירה. בלא מעט מסעדות בתל אביב לוקחים 18 שקלים על מנות לחם פחות מוצלחות ובלי ריפיל.
 

111Naama

New member
הגריסיני היה סביר בהחלט

-פשוט בפעם הקדמת נהנינו מהן כל כך... שההשוואהה קצת ביאסה.
 

ו י ק י 3

New member
מאכזב מאוד....

&nbsp
אצלי הקטנה (10) דבקה בשניצלים וצ'יפס, נכון שהיא גם ככה בעייתית קצת באוכל,
אבל זו מנה שבד"כ אי אפשר לטעות בה.
הבעיה עם החינוך הזה שהגדולות אצלי כבר נעשו פיינשמקריות

&nbsp
אני מצפה שאם כבר מקום מציע תפריט ילדים אז שיהיה כהלכתו ולא יציע מיני בורגר עם פסטה, כי לא עושים פה צ'יפס (מקסימום צ'יפס בטטה לקישוט...) עשיתם תפריט ילדים? תדאגו שיהיו מנות הולמות!
אני כבר מעדיפה שלא יהיה ולחלוק עם הילדה במנה שלי.
&nbsp
חבל..

לפחות היו בסדר ופיצו. זה גם לא מובן מאליו בימינו...
 

Gרר

New member
פיינשמקריות זה טוב!

סך הכל אני מאד גאה בה שהיא ידעה לזהות המבורגר לא מוצלח. לא שחסרות לה מוזריות מעצבנות כמו למשל שאם היא תראה חתיכונת פטרוזיליה על המנה היא תרצה להוציא את זה גם אם זה בגודל של שלוש מולקולות... ובכלל מרקמים אצלה זה סיפור קשה. אבל בכללי לא יכלתי לצפות ליותר.

עם הזמן למדנו שהדרך הכי טובה במקרה שלה זה לא להזמין לה שום דבר במיוחד בשבילה. אם מזמינים לה מנה שלמה והיא מחליטה שהיא לא לרוחה - זה מבאס לזרוק מנה שלמה, וגם ככה בדרך כלל היא לא מסיימת מנה בגודל מלא. מנות ילדים כפי שבדרך כלל יש במסעדות בארץ זה בכלל חסר סיכוי איתה.

אז מה שאנחנו עושים זה מזמינים קצת יותר ממה שהיינו אוכלים בזוג וגם תוך התחשבות במה שהיא אוהבת לאכול והיא כבר דוגמת את מה שבא לה מהמנות שאנחנו קיבלנו. גם בנמל 24 מה שהיא בסופו של דבר אכלה זה קצת מהעיקרית הבשרית וקצת מהגריסיני... זו דרך שהייתי ממליץ לפחות לנסות אותה: להזמין למרכז השולחן ולתת לסקרנות של הילד ולרצון שלו להיות "כמו כולם" לעבוד.

מכאן והלאה זה כמובן סובייקטיבי לכל ילד. יש כאלה שזה יעבוד יש כאלה שאצלם השניצל והצ'יפס זה הדבר היחיד שיעשה את העבודה. או הקטשופ...
 

בעל כרס

New member
לנו יש ניסיון טוב עם הנמל 24

אכלנו שם צהריים לפני מספר חודשים והיה טעים מאד .
קשה לי לזכור בפרטים מה היה אבל בהחלט זוכר שהמלצנו לעוד חברים שהיו ונהנו.
מקווה שמדובר במעידה חד פעמית , אין כמעט מסעדות בליגה הזאת בחיפה.
 
למעלה