הדסון ברמת החייל.

Omnivore

New member
הדסון ברמת החייל.

שלום, נעים להכיר, אני קורא ותיק של הפורום וסוף סוף החלטתי להצטרף. זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום ואשמח לקבל כל ביקורת.

בשבוע שעבר קיבלתי מאשתי הודעת ווטספ עם מילה אחת: "בשר!", הבנתי שרמת ההמוגלובין של יקירתי ירדה בעשירית יחידה ושהערב
חייבים להתנפל על חלק כלשהו של פרה משובחת. ההתלבטות בין NG להדסון הייתה קצרה וב-22:00 מסרנו את שמינו למארחת והושבנו בשולחן.
התפריט הוגש מייד, נשאלנו אם אנחנו רוצים לשתות משהו, סירבנו בשלב הזה, "אולי יין?" - שאלה המלצרית, עניתי שנזמין יין, אך קודם נחליט מה
אוכלים. המלצרית החלה בטקס של הסבר על המנות, אך עצרנו אותה ושאלנו אם יש דנבר קאט (הסטייק זכור לנו מהביקור הקודם לפני חצי שנה),
מסתבר שיש. הזמנו 700 גר' של דנבר ולראשונה את מנת הספיישל של פרוסות אנטריקוט צלויות (49 ש"ח אם זכור לי נכון) שתוארו על ידי המלצרית
כ"מנה סוף" ואת מנת הפטריות (54 ש"ח).
הראשונות הגיעו אחת אחרי השניה (כלומר השניה הגיעה כאשר הראשונה נגמרה), מנת הספיישל התגלתה כבינונית ביותר, היו אלה פרוסות אנטריקות
דקות, מתובלות במלח ופלפל עם רשת של שני רטבים עליהן. הפרוסות נחו על חסה או מיקס עלים (לא זכור לי במדויק). הבשר היה טוב (באיכותו), אך צלוי WD, הרטבים היו סתמיים ולא הוסיפו הרבה.
מנת הפטריות הייתה טעימה הרבה יותר, לפחות שני סוגי פטריות עם רוטב מתקתק וטעים, ביקשנו כף ואספנו את כל הרוטב.
הפסקת עישון הסתיימה בדיוק כשהונח הדנבר קאט על שולחננו. 700 גר' של בשר מדמם (MR), סיבי (במובן הטוב), מיושן היטב וטעים מאוד. עד עכשיו
זהו הסטייק המנצח מבחינתינו בהדסון (טעמנו בעבר גם טומהוק, מנהטן, פריים ריב). עם הסטייק הגיע קולסלו טעים וטרי וצ'יפס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.
לקינוח הזמנו את מנת המוס לימון עם מרנג ודברים אחרים, קינוח זה היה עם טעמים חזקים מאוד של לימון ומתיקות על סף המטרידה, הוא לא היה רע,
אך מקינוח לימון מצפים למשהו חמצמץ ומרענן, בפועל קיבלנו בומבה של טעמים וסוכר.
את הארוחה לווינו בבקבוק של "עירון" של הרי גליל (כ-190 ש"ח).
סך החשבון היה 675 ש"ח (לפני הטיפ).
יקר, אך הסטייק המצויון הצדיק א מחירו הגבוה, מנה ראשונה אחת הייתה טעימה מאוד, השניה בינונית והקינוח לא הרשים.
זה הכל לפעם.
 
ברוך הבא! דיווח מצויין גם מבחינה אינפורמטיבית וגם כתיבה מהנה

תגיד לאשתך להמשיך לשלוח לך הודעות ווטספ כאלה כדי שנזכה בדיווחים נוספים.
 

החתולית

New member
על הדיווח וברוך היוצא לאור


אנחנו אוהבים את הדסון, וטעמנו הם מגישים את הבשר הטוב ביותר שאכלנו בתל-אביב עד כה. הקולסלו שלהם משובח, והצ'יפס עשויים בדיוק כמו שצריך.
 

puppet

New member
הסטייק עלה 370?

675 פחות 190 פחות 49 פחות 54?? זה קצת הרבה ל-700 גרם. לא?
אגב, הדנבר קאט הזה. מהו? אנטריקוט? סינטה? אני לא רואה אותו בתפריט של הדסון בכלל. ועכשיו בחיפוש קטן בגוגל, מדובר בכלל בצ'אק (כתף נדמה לי בארץ). היתכן?
 

Omnivore

New member
כן הסטייק עלה כ-370 ש"ח.

אכן הסטייק יקר, ציינתי זאת בביקורת שלי. עם זאת, סטייק ליחיד בהדסון עולה בין 150 ל-200 ש"ח, הפורטר
הזוגי של NG עולה 320 ש"ח ומוגש עם שכבה נאה של שומן על החלק של סינטה ועם עצם. כאן קיבלנו 700 גר'
של בשר נקי ללא עצם וללא שכבת שומן כלל, לכן יקר, אבל לא "עבודה בעיניים".
 

Omnivore

New member
תודה על התגובות, ובעניין הדנבר קאט

כמו שכתבתי, ויתרנו על הפרזנטציה מצד המלצרית וישר שאלנו אם יש דנבר קאט כי אכלנו אותו באחת הארוחות הקודמות, לכן אינני זוכר
בדיוק מאיזה חלק בפרה מגיע הסטייק. כשpupet הזכירה את צ'אק (לדעתי, בארץ אומרים צ'אך), חשבתי לעצמי שצורתו של הסטייק באמת הזכירה
את הצורה של שפיץ צ'אך ושראיתי באיטליזים שונים שפיץ צ'אך מיושן (כלומר, מתאים לסטייק). אז השפיץ צ'אך אינו כתף, הוא נמצא בירך של הפרה
והוא למעשה מה שבמסעדות רבות קוראים פיקניה (השם הפורטוגזי של הנתח).
אני מצרף תמונה של הסטייק מארוחה קודמת שלנו שם, אולי המומחים יעזרו לנו לקבוע את מקור הנתח.

 

danbaratz

New member
קצת סדר

על פי החלוקה האמריקאית, צ'אק הוא חלק גדול מאוד מהכתף והצוואר של הבהמה. את הצ'אק ניתן לחלק בכמה אופנים ולכמה נתחים. בשר הצ'אק נוטה להיות קשה ושומני ולרוב נתחי הצ'אק משמשים לצלייה ממושכת או בישול. יחד עם זאת, ניתן להוציא ממנו כמה נתחים שיתאימו כסטייקים, לרוב עם מספר עצמות קטנות, בעלי מרקם לעיס וטעם חזק, מזכירים מעט את הפלאנק או הבבט.

בארץ אין דין ואין דיין. למרות זאת החלוקה מבוססת על השיטה האירופית. צ'ך מתייחס לירך המרכזית.
השפיץ צ'ך, או פיקנייה אצל הברזילאים, הוא למעשה נתח קטן, כ600-1000 גרם, שנמצא מעל הצ'אך ומחובר דווקא לשייטל. יותר מדויק היה לקרוא לו שפיץ שייטל. זה הוא חלק עם טעם מאוד עמוק וחזק, ומרקם רך. הברזילאים משאירים את שיכבת השומן שעוטפת את הנתח,אך ניתן גם לצלות ללא השומן.

לפי מה שהבנתי מהתיאורים שלך, הדנבר קאט הוא שפיץ שייטל. אם כך אז באמת מדובר בנתח נפלא.
 
למעלה