פרונטו במוצ"ש

nadavhacohen

New member
פרונטו במוצ"ש

שבוע טוב לכולם!

לרגל נסיעת חבר קרוב לחו"ל לתקופה ממושכת, החלטנו לסעוד במוצ"ש בפרונטו. אני זומם כבר לא מעט זמן על המקום, ובביקור הקודם לפני כשנה נכונה לי אכזבה, מפני שנפלתי במקרה-וללא התרעה מצד הצוות בעת ההזמנה-על ערב טאפאס. לא התכוונתי לבוא לערב טאפאס והם גם לא היו מוצלחים במיוחד, אבל ידעתי שאתן צ'אנס חוזר וכך היה.

הגענו בשעת ערב מאוחרת יחסית (22:00, המטבח נסגר ב23:00), ומתוך ארבעת המנות בארוחה גופא הזמנו שלוש מתפריט הקיץ של השף דיוויד פרנקל, ואחת מהתפריט הקלאסי. הראשונות היו "אספרגוסים של קיץ, רביולי תירס מסקרפונה בחמאת לימון" ו"תמנון צלוי, שעועית לבנה מוחמצת, אורגנו וצ'ילי". מנת לחם הוזמנה אף היא. האספרגוסים מתומחרים ב58 ש"ח, מהזולות שבמנות הראשונות במסעדה בכלל והזולה ביותר בתפריט השף. מדובר בכמה גבעולי אספרגוס חלוטים, חביבים לכשעצמם, מלווים בשלוש-ארבע רביולי קטנים וטעימים מאד. תמחור מעט מופרז עבור הכמות לטעמי, לא כל שכן למנה ללא בשר או דגים, אבל המנה טעימה. התמנון היה טעים מאד, עשוי מצוין, אבל השעועית היתה נפילה בהיותה קשה מדי, ולטעמי נטולת קשר או למצער תוספת משמעותית למנה. בסלסלת הלחם הגיעה פוקצ'ה חמה ומצוינת, וכמה פרוסות לחם כפרי עם אגוזים, שום דבר לספר עליו הביתה אבל גם לא רע כמובן.

מכאן זה השתפר: לעיקריות הוזמנו "שרימפס קריסטל, מנגולד ועגבניות צלויות" מצידי, ו"נתח קצבים פרוס עם פולנטה רכה" מצידו. היות שטעמנו זה מצלחתו של האחר, נוכחתי לדעת שמנת נתח הקצבים פשוט מעולה. בשר משובח, מידת עשייה מדויקת, הבשר מגיר מיץ על פולנטה טובה והשמחה גדולה. השרימפס שלי הזכירו למה שווה להתאפק ולחסוך קצת כדי לאכול מדי פעם קריסטל ולא את הזבל הקפוא שמשווק להמונים במקומות אחרים. קריסטל ושרימפס קפוא זה לא אותו פרודוקט, נקודה. השרימפס נעשו על פחמים, שנתנו הדגשה לטעם הים, והשתלבו מצוין עם המנגולד והעגבניות. 2 מנות טובות מאד.

בקינוחים זכרתי חסד לטירמיסו שהיה נקודת האור בערב הטאפאס ההוא, ולקחנו גם עוגת שוקולד חמה עם גלידת ארל גריי. הטירמיסו של פרונטו הוא, לדעתי, סיבה להגיע לשם במיוחד. הגודל מכובד פלוס, והוא קרמי, לא מתוק מדי, לא אלכוהולי מדי-מושלם לטעמי. עוגת שוקולד חמה עם גלידה במסעדה טובה היא תמיד פצצת סוכר מועילה, מה גם שברגעי השיא נטלתי לי בכף אחת קרם מהטירמיסו, קרם שוקולד ומעט גלידה יחד...עונג.

את הארוחה ליוויתי בכוס יין לבן שבלי, בהמלצת המלצר, והיה מוצלח. השירות בכלל היה מקצועי וחביב מאד, נקודת יתרון גדולה בנופי ארצנו.

החשבון הסתכם ב567 ש"ח לפני טיפ, על 2 ראשונות, 2 עקריות, 2 קינוחים, כוס יין אחת וקולה זירו אחד. סה"כ תמחור סביר עבור מסעדת שף. לא יכול לומר שעברתי חוויה קולינרית מסעירה, אבל הרוב היה טעים מאד, ואחזור בהזדמנויות חגיגיות נוספות.
 

Omnivore

New member
דיווח מצוין, תודה.

גם אנחנו יצאנו משם עם תחושה דומה - לא יצירתי מדי, יקר, אבל טעים ונחזור שוב.
 
הדיווח מזכיר לי את הביקור האחרון שלי שם, טעים, נעים אבל יקר

לצערי פרונטו מתחילה להתקדם לכיוון מסעדות השף "הנחשבות" שלנו. אפילו ראיתי את השף יושב על אזרחי בשולחן עם חברים במקום להיות במטבח, מקווה שזה לא סימון לבאות.
 

החתולית

New member
על הדיווח

לדעתי דיווח בכורה בפורום
 

nadavhacohen

New member
אכן דיווח בכורה


לתגובתו של "מושחתים": אכן, גם בביקורנו פרנקל ישב על הבר עם חברים, אבל זה לא היה בוטה כמו החוויה שהיתה לי בערוב ימיו של ירון שלו ב"טוטו" (הוא חסם לי את הדרך לשירותים, כי כרכר ללא הפסקה סביב שולחן שכן, שבו ישבה אילנה ברקוביץ' עם כמה "מכובדים" אחרים).

אבל אם להזכיר את "טוטו" בימי שלו, אפשר לומר שהם היו לארג'ים מאד ודאגו לשלוח אל השולחן פינוקים כל הזמן. לא שזו חובה ושאני מצפה לזה במיוחד, אבל בפרונטו לא היה אפילו רמז שמישהו מתכוון לפנק אותך במשהו על הבית, אפילו קטנטן בשביל ההרגשה הטובה כאשר כל ראש השאיר שם 300 ש"ח.

ולגבי היצירתיות בפרונטו, זה באמת סעיף הליקוי המרכזי. אני מצפה ממסעדה שמגדירה את עצמה כמסעדת שף לתפריט שיהיה-לפחות בחלקו-הרבה יותר נועז ויצירתי ממה שמציג פרנקל, שנראה שבורח לקלאסיקות טעימות מאד-אבל לא מרגשות.
 

החתולית

New member
אכלתי בטוטו כמה וכמה פעמים

ולא קיבלתי אפילו פינוק אחד, ואין לי שום בעיה עם זה.
&nbsp
אני לא מצפה ולא חושבת שפרונטו או כל מסעדה אחרת, צריכה לשלוח ללקוחות מנה על חשבון הבית, אלא אם כן קרתה תקלה כלשהי שמצדיקה זאת.
 
מסכים לחלוטין

אני חושב שפינוקים הם אחת מהחלות הרעות של המסעדות בארץ, גובים 150 שקל על מאתיים גרם בשר ו"מפנקים" בצ'ייסר שעולה 3 שקלים.

לגבי היצירתיות של פרונטו אני גם לא מסכים, אני אוהב מאוד את הגישה של פרנקל שמתמקדת בחומרי גלם וטכניקה ולא בשילובי טעמים מרעישים, חסרים לנו עוד שפים כמוהו.
 

מיתר44

New member
האיטלקים שאני מכיר מסכימים איתך, מושחתים


סעדתי פעמיים אצל מסימו בוטורה השף הסופר-יצירתי, וזכיתי מבני משפחתי האיטלקים לקיטונות של לעג: גם על האוכל המוזר וגם על השחתת כסף טוב לטובת אוכל מוזר. האיטלקי שאני מכיר מעדיף מנות שהוא מכיר (סעדתי עם בן דודי בעיר לוקה מאכל שאביו, מנוחתו עדן כבר 40 שנה ויותר, היה אוכל באותה מסעדה, לפי אותו מתכון בדיוק). לאיטלקים יש מטבח אזורי מוגדר וזה מה שהוא אוהב. פרונטו כמסעדה איטלקית עושה שירות כזה הכי טוב שאפשר בתנאים המוכתבים אצלנו, אפילו שהשף יושב לפעמיםעם הלקוחות/חברים. באשר לצ׳ופרים, אני בעד. צ׳ופר עושה לי הרגשה נחמדה נוספת. צ׳ופרים מקובלים בכל המדינות בהן סעדתי וזו לא ממשהמצאה ישראלית. אז למה לא?
 
אני שמח שהם מסכימים

מצד שני, אם הייתי גר באיטליה כמו אחי הייתי משתגע. הוא לומד בפארמה ולא רק שלא קיימות שם מסעדות לא "איטלקיות" (מלבד מסעדה סינית אחת סטייל שנות השמונים), כל המסעדות הן איזוריות ומגישות את אותן מנות. אני יכול להעריך את זה אבל תכלס אני מעדיף את המצב אצלינו.
פרונטו היא כמעט המסעדה היחידה פה שזהו סגנונה ולכן היא תוספת נהדרת לסצינה.

מבחינת צ'ופרים נסיוני הוא שזה לא מקובל באירופה. לא באיטליה, ספרד ובמיוחד שלא בצרפת, אבל אולי אתה יותר מנוסה ממני. על הסיבות למה זה רע כתבתי למעלה.
 

chillip

New member
דווקא יש צ'ופרים בחו"ל

לרוב במסעדות שף - האמוז בוש או המרענן חיך מוצגים כמשהו קטן מהשף.
גם דיווחים על צ'ופר שוקולדי במסעדה של גורדון רמזי או קופסת עוגיות לקחת באחת המסעדות הממושלנות בניו יורק נצפו כאן בפורום.

גם באיטליה - לא נראה לי שזה כל כך נדיר לקבל צ'ופר של שוט לימונצ'לו או סמבוקה

לדעתי זה דווקא מאוד נחמד ותורם לתחושה החיובית המתקבלת מהארוחה שיש אזושהיא הפתעה קטנה שלא צפית אותה. אי אפשר לצפות אבל זה מאוד נחמד לקבל
 
לא הייתי קורה לזה צ'ופרים כשזה חלק מובנה מארוחת טעימות\עסקית

וברור שכולם מקבלים את זה, גם אם זה לא כתוב בתפריט.
 
לקחת לי את המילים מהפה. זה בהחלט מובנה במסעדות שפים.

ואתה משלם על זה בעקיפין במחירים...
 

החתולית

New member
אכן כך

במסעדות בהן מגישים לכל הלקוחות מרענן חיך או פתיח, מתמחרים אותם מראש, והם נכנסים לעלות הארוחה או שאר המנות.
&nbsp
&nbsp
 

nadavhacohen

New member
אבהיר כוונתי לגבי הפינוקים

כפי שכתבתי-לא מצפה לזה במיוחד. אבל אני חושב שמסעדה שונה במהותה ממקום אחר שבו אתה מקבל שירות, אתה לא רק "לקוח" אלא גם "אורח". ולאורח נותנים הרגשה טובה של מישהו ששמחים לראות אותו, בצורה כזו או אחרת. זה לא פוגע לי בהנאה אם לא "מפנקים", אבל מסעדה שכן עושה זאת זוכה אצלי לנקודות זכות. לגבי התשלום ע"י התמחור, פרונטו היא גם כך יקרה. המחירים הם נתון, שכולנו יכולים לראות באינטרנט לפני שבאים. זו שאלה של גישה בעיניי, כמו שאני כבעל משרד נותן ללקוחות שלי אספרסו ועוגייה כשהם באים אליי לישיבה.

לעניין היצירתיות, אני כן חושב שפרנקל מאכזב. אני מבדיל לרגע בין העובדה שהארוחה היתה טובה וטעימה, לבין השאלה מה אתה מצפה משף צעיר. העקריות בתפריט של פרנקל כוללות 4 מנות בלבד, והן: צלעות טלה, לוקוס לבן, שרימפס קריסטל בגריל ואנטריקוט עם פירה. מעט מדי ופשוט מדי, גם אם טעים ומשובח.
 

החתולית

New member
אין קשר בין אספרסו ועוגיה בפגישה עם לקוח

לבין "פינוק" במסעדה. השאלה היא, האם לכל לקוח במשרד, אתה נותן שירותים מקצועיים חינם, היינו "מפנק" אותם.
&nbsp
&nbsp
 

nadavhacohen

New member
קצת התמקדנו בטפל, אבל...

לדעתי יש קשר, והסברתי אותו. המסעדה מרוויחה עליי יפה מאד, ושיהיה לבריאות, אני מדבר רק על התחושה שנותנים לך גם כאורח ולא רק כלקוח.

ואם שאלת, אז בהחלט יש שירותים "פרפיראליים" לתחום העיסוק שלי (אני מנהל משרד חשבונאות ומיסוי) שאני נותן ללקוחות שלי בחינם, וחלק ממש מופתעים מזה לטובה. עניין של גישה, כאמור.
 

מיתר44

New member
בהחלט יש קשר ואין זה סוד

שטיפוח לקוחות מהווה בסיס להתנהלות אסטרטגייםשל עסקים רבים וביניהם גם מסעדות שמתכוו ות לרוץ לטווח רחוק. כדי לטפח תחושה שאתה רצוי מעבר לסועד מזדמן, אפשרלנקוט בדרכים אחדות: מספר מסעדות שלחו לי ברכת שנה טובה, הזמנות לחגוגימי הולדת ואירועים אחרים (ומתן צ׳ופר), הזמנות לאירועים מיוחדים, וכן - גםהענקת צ׳ופר כמחווה של תשומת לב האומר ללקוח : אנו שמחים שאתה שוב עמנו. נכון, אין ארוחות חינם, אבל לא צריך להשקיע הרבה כדי לגרום ללקוח להרגישעוד יותר הנאה ובתנאי שהאוכל, מן הסתם, טעים.
 
אם היו מציעים את אותן הטבות בתפריט , מי היה מזמין?

יותר פשוט להוסיף את המחיר למנה עיקרית ולתת חינם.
 
למעלה