מסעדות בלונדון ואדינבורו

ayulli

New member
צודקת לגמרי

יולי-אוגוסט (אז הייתם?) הם ממש בלתי נסבלים מהבחינה הזו - עמוס, צפוף ומאוד רועש. אלו החודשים הכי פחות נעימים להיות שם, לדעתי.

passioneta

New member
כן אבל יש הבדל בין לומר שהיינו וסבלנו מהתיירים

לבין לומר שהעיר "מיותרת"

passioneta

New member
לא. אבל הסיבה חולפת ואת הצגת את המסקנה כמוחלטת וקבועה

גם ההתייחסות לוורוויק קסל היתה לא מדויקת, בלשון המעטה.

sweetdreams

New member
מוחלטת וקבועה תחת הכותרת שזוהי ביקורת/המלצה, ועל כן מה שנכתב

הוא הרשמים הפרטיים שלי ושל בן זוגי בלבד. אני לא חושבת שזה חדש, או משהו שצריך לציין כל פעם, שמה שאנחנו כותבים כאן הוא איך אנחנו התרשמנו מביקור במסעדה/מקום מסויים. (ודרך אגב, בזמן הביקור שלי באוקספורד אני לא חשבתי שהסיבה שלא נהניתי היא כזו חולפת.)

לגבי הדברים שבעיניך היו לא מדוייקים, ההודעה המקורית שלי אליה הגבת היתה רחוקה מלהיות מפורטת, כי אם סקירה חלקית מאוד של שבועיים+ לתוך מספר נקודות שראויות בעיניי לציון. כמו לגבי הטירה, גם לא פירטתי דברים אחרים - מה כל כך מוצלח ב- Book of Mormon, למשל? אולי זה בכלל לא מתאים לכל אחד?
עם זאת, בהמשך, כשנוצר צורך להתייחס בהרחבה לנקודה מסויימת, אז אין לי בעיה לעשות את זה ולהבהיר את עמדתי.
ובספציפית בנוגע לטירה, אני חושבת שהנקודה החשובה לגביה היא לדעת שלא מדובר בללכת ולראות טירה, אלא בסוג של פארק (שכן, יש בו גם טירה), ולתכנן בהתאם את הביקור בה (אם וכיצד).

אבל שוב, אילו הנקודות שאנחנו חזרנו איתם מהטיול. את לא מסכימה איתי? אז מצויין, כתבת את דעתך. וכעת למי שקורא יש עוד דעה לאוסף, והוא יכול לבנות לעצמו תמונה שתהיה יותר אובייקטיבית.

* ההודעה נערכה לתיקון שגיאות הקלדה. התוכן לא שונה.

החתולית

New member
כמו שכבר כתבתי בהמשך

אנחנו נהננו מאד באוקספורד, ולטעמי ביקור בה אינו מיותר כלל.
&nbsp
טירת וורוויק, היא קודם כל טירה היסטורית, וגם מלון, גן שעשועים, מרכז אירועים וכו'.

sweetdreams

New member
אני שמחה שנהנית

אני שמחה שהרושם שלכם מאוקספורד היה אחר, ומקווה שאם מישהו ילך בעקבות המלצותיכם אז שיהנה גם הוא.
אנחנו לא נהנינו, גם פירטתי בהמשך מדוע לא.
אבל פרט לזה, החוויות שלנו לא סותרות אחת את השנייה.
&nbsp
לגבי הטירה, גם כאן פירטתי יותר בהמשך. אבל כן, את צודקת, יש שם גם טירה.

החתולית

New member
את יודעת, יש הבדל בין הבעת דיעה לקביעת עובדה

אני משערת שאילו היית כותבת שלדעתך הביקור באוקספורד היה מיותר לכם, הייתי מגיבה אחרת.
&nbsp
תארי לך שמישהו היה כותב שירושלים מיותרת, כי היו בה המון אנשים והיה צפוף. בעיני זו קביעה קצת מקוממת.
&nbsp
אשר לוורוויק - היא ראשית לכל טירה שהוקמה במקור לפני אלפי שנים, ועברה גילגולים שונים. רק במאה ה- 20 נרכשה על-ידי קבוצה שהפכה אותה בהדרגה למה שהיא היום. כך שלכתוב שזו לא באמת טירה אלא פארק שיש בו גם טירה, קצת חוטא לאמת.
&nbsp
הדיון אולי נראה לך מיותר וקנטרני, אבל לפעמים הכל נמצא ב"צליל ובטון", וגם בכתיבה יש כאלה.
&nbsp
העיקר שכולנו נמשיך לטייל, לבלות ולהנות.
&nbsp

sweetdreams

New member
הכל בסדר

גם התייחסתי לדברים בתגובתי האחרונה לפסיונטע (09:17).

fluff11

New member
ממליצה גם לנסוע לקיימברידג'

לוקח כ45 דקות ברכבת מהירה מקינגז קרוס. שפע של מסעדות וחומד של עיר.

החתולית

New member
אותה המלצה על אוקספורד

בלשכת התיירות המקומית, תוכלי לקבל מידע על סיורי חינם מצויינים בעיר. הזדמנות לראות את האוניברסיטאות מבפנים, לשמוע על ההיסטוריה שלהן וללמוד על מבנה חברתי מרתק (אותי לפחות).

ayulli

New member
קארפו (מול קינג׳ס קרוס)

החיצוניות הצבעונית והדי מקושקשת מטעה מאוד - מבפנים זה מקום נהדר ומוקפד (אבל בלי טקס מיותר בישבן) עם יופי של אוכל בתמחור מאוד ידידותי.
&nbsp
http://www.karpo.co.uk/

ayulli

New member
לגבי אדינבורו

באופן כללי יש יופי של אויסטרים - אם זה בכיוון, בטוח תיהנו.

ayulli

New member
אה, ופרינצ׳י, כמובן, אם אתם חובבי פחמימות

למרות שיש להם גם יופי של אופציות בשריות לארוחת צהריים (קורדון בלו וכו׳) - http://www.princi.com/

על הדרך, עוד בבורו מרקט: הדוכן של la tua pasta - בעיקר זו שממולאת בדלעת, שהיא מופלאה (http://www.latuapasta.com/), והדוכן ה״צרפתי״ שמוכר פנכות יוגורט עם מחית ערמונים. אם אתם מגיעים לכמה ימים, קנו לחם גרעינים מאחד הדוכנים ותוסיפו לו חמאה צהובה וכוס חלב מפעים (בלי צחוק) מהדוכן שעומד פחות או יותר שני מטר לימינו. יש גם חנות שוקולד/קפה מצויינת עם פולים לנשנוש בזמן ההמתנה. ביציאה שמאלה לכיוון הגשר יש חנות כלי מטבח נהדרת עם כמה דברים שווים.

(גרתי מטר ורבע משם לתקופה מסויימת, באושר רב).

bruno01

New member
לגבי אדינבורו

יש דיווח שלי מלפני ארבע שנים:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=146251907

אני מאמין שחלקו עדיין רלוונטי. לפחות לגבי The queens arms אני יודע שכן, וזה בהחלט מקום ששוה ביקור או אפילו שניים, בין אם לארוחה ובין אם סתם לבירה.
כמו בהרבה ערים מתוירות אחרות, יש המון מלכודות תיירים וצריך לברור בקפידה, אבל בזמנו עשיתי קצת מחקר באינטרנט ובאיזה בלוג מאוד אינפרומטיבי שמוקדש לעיר שצערי הפסיק להתעדכן לפני משהו כמו שנתיים, אבל אולי הוא בכל זאת יעזור:
http://www.theedinburghblog.co.uk/
והצלחנו מאוד עם האוכל שם וגם די בזול יחסית.

היה בימי ראשון שוק איכרים מאוד חמוד למרגלות הטירה (מחוץ לתחום של העיר העתיקה, אבל ממש מתחתיה), שאם הוא עדיין קיים בהחלט שווה ביקור. אין על נשנוש של סיידר אלכוהולי וכריך של חזיר שנפרס מול העיניים (או איזו אופציה צמחונית
) למרגלות הנוף המדהים הזה, וקנינו שם גם איזה ליקר מצוין שאני לא מצליח לזכור ממה הוא היה, רק שמאוד מאוד התלהבנו ממנו. אולי רוברב? לא זוכר.

העיר מדהימה בעיניי (תנו לעצמכם ללכת לאיבוד בכל הסמטאות של העיר העתיקה) והביקור בה ממש נחקק היטב בזכרון שלי. תהנו!

hillala8

New member
הלילה חזרנו מלונדון

אז כמה המלצות:
בורו מרקט- לא לוותר! הגענו אליו ביום הראשון וטעמנו כמה דברים, אחרי כמה סיבובים הבנו שלא נוכל לטעום את כל מה שרצינו בפעם אחת אז חזרנו גם למחרת.
מהמוצלחים יותר:
רקלט של גבינה מותכת על תפו"א צעירים מבושלים- מושחת וטעעעעעעעעעייייייים
דונאט למון-קארד מ Bread Ahead Bakery (יש להם מבחר משתנה של טעמים)
פוט-סטיקרס
בראוני מ-ע-ו-ל-ה (רק לא זוכרת מאיזה דוכן כי יש המון).
קנינו גם פאדג' אמיתי בטעמים שונים, מיצים בשילובים מעניינים, נקניקיית שליו עם טעם לא רגיל
והיו עוד דברים שאני כבר לא זוכרת...

Jamie’s Italian- של ג'יימי אוליבר, בין אוקספורד-סטריט לקובנט גארדן, היה טעים, שירות טוב ומחירים סבירים, אבל לא חוויה איטלקית מיוחדת.
The Table- נמצאת באזור הטייט מודרן ובורו מרקט (המלון שלנו היה באזור), ארוחות בוקר מעולות, נראו דברים נחמדים גם בתפריט הצהריים אך לא יצא לנו לנסות (סגור בערב). מחירים נוחים, בסופי שבוע חובה להזמין מקום.
Asia de Cuba- הוזמנו למסעדה ע"י קולגה של בעלי, היה מאוד מאוד טעים ומאוד מיוחד. קונספט של מנות חלוקה (גדולות ומתאימות לחלוקה), חוויה אמיתית. מדובר פה על מחירים שונים לגמרי, אמנם לא ראינו את החשבון אבל להערכתינו יצא כ-2,000 ₪ לארבעה אנשים. אם אתם הולכים לא לוותר על CUBAN COFFEE CRUSTED RIB EYE ועל הסופגניות הקובניות בקינוח.
אם מחפשים המבורגר נחמד וזול אז ביירון מאוד נחמדים, יש הרבה סניפים בעיר וטבעות בצל מדהימות.

אני אשתדל כתוב ביקורות יותר מפורטות עם תמונות בימים הקרובים

ניקה22

New member
בישול זה ממש לא הצד החזק של האנגלים

יש שם המון (!) מסעדות ובתי קפה. בצורה מטורפת וקצת לא נורמלית. ככה שהמבחר הוא דיי גדול ויש הרבה סוגי אוכל.
אני גם צמחונית, ואני ממליצה לאכול שם במסעדות האיטלקיות. אני לא זוכרת שמות, אבל נכנסתי בערך כל יום למסעדה איטלקית אחרת ונהניתי מכל מנה ומנה.
האוכל הסיני גם לא רע שם, אכלתי במסעדה נחמדה ליד פיקדילי, אבל שוב, לא זוכרת שמות.
מבחינת בתי קפה, אני אהבתי את CAFE NERO. יש שם סניף כמעט בכל חור.

למעלה