מלון פסטורל בכפר בלום - כנראה שלא נחזור (אבל פוקצ׳ה
)

sweetdreams

New member
מלון פסטורל בכפר בלום - כנראה שלא נחזור (אבל פוקצ׳ה
)

נתחיל עם הנקודות הטובות:
החדר (בביתן חדרי 300) גדול, נעים ומרווח. היו פה ושם בעיות נקיון נקודתיות, אבל סה״כ אחלה חדר בסביבה שקטה ונעימה, עם מרפסת למדשאה הפונה למטע הזיתים.
אציין במיוחד לטובה את העובדה כי בחדר יש גם מכונת קפה וחלב טרי במקרר, ששימשו אותנו מצויין, במיוחד אחרי כניסת השבת, אז לא ניתן היה להשיג קפה טרי במלון (לצערי הרב הביקורת מ2010 התבררה כלא רלוונטית
).
צוות המלון ידידותי ושש לעזור, אם כי היו לנו קצת תקלות מקצועיות איתם (לא איפסו את הכספת לפני כניסתנו לחדר, ולאחר מכן לא הצליחו לתאם איתנו מישהו שיבוא לעשות זאת).
הספא נפלא, נהניתי מאוד גם מהמתקנים וגם מהטיפול שהזמנו. האווירה שם מרגיעה ונהדרת.

אז מה לא היה טוב? בגדול, האוכל לא משהו. וגם השירות בחדר האוכל קצת מעופף ולעיתים לא הכי מקצועי.
בארוחות הצהרים והערב היה סביר, שומדבר מעבר לזה אבל גם לא היו נפילות חדות. ארוחת הבוקר, לעומת זאת, היתה החלשה מכולן. להלן כמה דוגמאות נבחרות מארוחת הבוקר ביום שישי: מיץ תפוזים תרכיזי ודלוח, ביצים בעלות טעם לוואי, והשיא מבחינתי היתה בריסטה שלא יודעת מה זה מקיאטו כפול ולא מצליחה להקציף חלב.

נושא הכשרות וכניסת השבת:
זה מבחינתי סעיף נפרד, שאמנם היה צפוי מראש, אבל עדיין לדעתי שווה ציון.
אז כפי שנרמז כבר בתחילת ההודעה, המלון לא מציע שום בשורה חדשה בנושא הכשרות בשבת, ועם כניסתה השירותים שהוא נותן (במיוחד שירותי האוכל והשתיה, וכמו במסעדת המלון כך גם בלובי) הם מבחינתי מתחת לכל ביקורת. אם כי יאמר לזכותם שהם לפחות דואגים לקפה בחדרים.
נכון שזה לא חדש ולמעשה זה המצב בכל מקום, אבל בעיניי זה מקומם ומהווה את הסיבה העיקרית לכך שאני לא מבלה את החופשות שלי במלונות בארץ. גם לפסטורל, לולא זה היה נופש מטעם החברה, כנראה שלא הייתי מגיעה לבד, ונראה שבצדק.
הביקור הנוכחי אישש שוב את דעתי על כך שאין טעם לשהות במלונות כשרים, בפרט בסופ״ש, וגם אם אין ברירה אז כדאי לבחור לכל היותר בלינה בלבד ולוותר על האוכל - פשוט חבל על הכסף.

צהריים היום כבר אכלנו בפוקצ׳ה - שם היה טוב ואיכותי.
 

sweetdreams

New member
פוקצ׳ה

אכלנו כך:
&nbsp
ראשונות:
סלט אנדיב והדרים, סלק מוחמץ, תערובת עלים, גרעינים, גבינת כבשים ופרי העונה (תאנים).
פרוסות דג ים (מוסר) על ירקות צרובים (זוקיני, חציל, עגבניות שרי, בצל) ולבנה בשמן זית.
פולנטה צרובה, סינטה כבושה, גבינת כבשים, קרמל סלק.
&nbsp
עם הראשונות קיבלנו גם פוקצ׳ה, שמן זית וסלט עגבניות.
&nbsp
עיקריות:
נתחי שייטל בציר בקר וחלב קוקוס עם ירקות העונה ותפו״א קלוי.
מהספיישלים: פילה סלמון על פולנטה (שהיתה יותר תבשיל תירס).
&nbsp
קינוח:
פלאן קוקוס אפוי, עם שבבי קוקוס מסוכרים. טעים מאוד ולא מאוד מתוק.
&nbsp
המנות היו מאוד טובות. השירות היה מעולה - יעיל וקשוב.
מסעדה מעולה ובאמת שהיינו שמחים לחזור אליה יותר אם היא לא היתה ממוקמת כ״כ רחוק.
 

sweetdreams

New member
האמת שיש!

בדר״כ אני ממש לא שמה לב לזה, אבל שם התפריט היה מחולק לשלושה חלקים: ירקות, מן הים ובשר. ובכל חלק היו ראשונות ועיקריות.
 

נחשונת

New member
פסטורל כפר בלום - אין עוד אחד כמוה

אנו ובעיקר בן זוגי המוחרם שיחיה, מגיעים לסופי שבוע מוזיקלים מזה אולי 15 שנים, לפחות שלושה כאלה לשנה. בוא נגיד שגם אנו מבינים משהו במלונאות בכלל ובאוכל בפרט. אף פעם אחת בכל הזמן הזה לא הייתה לנו ולו תלונה בודדת על טיב האוכל, השרות או חדרי המלון והשרותים הנלווים. אם היו תקלות הם תוקנו מיד וברצון רב.
אם נתעלם מהפן התרבותי שהוא לרוב משובח, אז דווקא חדר האוכל שלהם שמנוהל ע"י אותו השף כל השנים האלה, הוא נקודת השיא בסופי השבוע . האוכל בד"כ מותאם לאירוע (איטלקי, צרפתי, צועני, דרום אמריקאי , ספרדי וכו'). ארוחת הבוקר שלהם היא אחת הטובות בארץ (לצערנו הרב במגבלות הכשרות וחבל שכך). מגוונת מאד, טריה (המאפים נאפים בטאבון בחדר האוכל), נקיון מופתי, הביצים כמובן מוכנים עפ"י הזמנה בכל צורה רצויה פרט לשבת ולא נתקלנו בטעמי לוואי ולו פעם אחת. בערב מוגשים יינות הרי הגליל ללא תוספת תשלום וללא הגבלה. בצהריים הוסיפו ארוחה חלבית קלה ויש גם פייף או קלוק עם מאפים טריים.
&nbsp
בעניין הכשרות פנינו מספר פעמים למנהל המלון ותמהנו איך קיבוץ בעל רקע חלוצי מתנועה חילונית לא מסוגל להשתחרר מאחיזת הרבנות בנושא זה. לצערי התשובה כמובן הייתה בעלת גוון כלכלי מובהק ועיקרה קבוצות של ועדי עובדים שכמובן כוללים גם דתיים ומסורתיים שהמלון לא מוכן להפסיד אותם. הם מיעוט קטן מאד וכל האחרים נאלצים לרקוד לפי החליל שלהם. זה מצב שאותנו אישית מקומם אך למדנו לחיות עם זה בלית ברירה.
מכל מקום מחוץ לחדר האוכל, בלובי והקפטריה בד"כ ניתן לקבל אספרסו טרי מהמכונה גם בערב שבת.
&nbsp
העונה הזו שתתחיל אחרי כל החגים אנו הזמנו 3 סופ"ש ומצפים להם השקיקה.
&nbsp
לסיכום - מומלץ ביותר לשוחרי תרבות ,קולינריה וטבע.
 

sweetdreams

New member
בהחלט מקומם, ובעיקר עצוב

אבל רגע.. את אומרת שאצלכם כן הגישו קפה בשבת? וגם הוגש יין בארוחת הערב? כי אצלנו זה בפירוש לא היה כך. למעשה, בארוחת הערב לא היתה בכלל שתיה שאיננה בתשלום נוסף פרט למים (כי כנראה שגם אסור לערבב מיץ תפוזים ולימונדה בשבת), בוודאי שלא יין (פרט ליין קידוש, כמובן).
ועכשיו אני תוהה מי משני התיאורים הוא יוצא הדופן, ואם יש מצב שהשוני נובע מאופי הקבוצה המתארחת. כי אז יכול להיות שגם דברים אחרים שונו בהתאם..

האמת היא, שציפיתי שיהיה מעט הבדל, ולו בגלל שהיינו קבוצה גדולה שמכילה הרבה מאוד (!!) משפחות וילדים קטנים. זה גם בוודאי לא הקל על השירות בחדר האוכל, שהגיוני בעיניי שהיה אולי מעט מבולגן מהרגיל. אבל בכל זאת הדברים שהתייחסתי אליהם במפורש - טיב הביצים בארוחת הבוקר, מיץ תפוזים איכותי, ובריסטה מקצועית - הם לא דברים שאמורים להשתנות.
 

נחשונת

New member
אני התייחסתי לסופי שבוע מוזיקלים /תרבותיים

כאמור אנו מזה שנים רבות מגיעים לאירועים האלה שמתקיימים בתקופת סתיו-אביב, כ 7-8 אירועי תרבות בעונה.
אכן הקהל שמגיע אינו קבוצה הומוגנית ואין כמעט ילדים בכלל, בגלל התכנים שלא מיועדים להם. במהלך חמישי, שישי ועד צהרי שבת, האורחים נהנים מפנסיון מלא, הופעות מוזיקליות והרצאות ואפילו טיול הסביבה הקרובה. (אפילו דואגים לנו לשקיות פירוט וחטיפים לדרך).
האירוח הוא מן המשובחים שאנו מכירים בארץ בהתחשב בכך שאין המדובר במלון פאר של 5 כוכבים, אלא אירוח קיבוצי. במהלך כל סופ"ש מוגש כאמור יין מיקב הרי הגליל שהוא חברת בת של יקבי רמת הגולן. מניסיון רב שנים אפשר לקבוע שהמזון המוגש לאורחים בכל הארוחות הוא משובח, איכותי, טרי ומגוון מאד.
כל משצריך הוא להיכנס לאתר פסטורל ולעיין בתכנית האירועים המוצעת.
יחסית לתמורה גם המחיר שאינו נמוך הוא סביר מאד, משהו כ 3,500 ש"ח.
&nbsp
 
למעלה