לונדון בכמה קטנות, גדולות ותמונות.

Maldini Girl

New member
לונדון בכמה קטנות, גדולות ותמונות.

אחרי שנעזרתי בכם לפני בערך חודש על לונדון, חזרנו הבוקר משבוע מדהים שחלקו הגדול טיולים ולצידם חוויות קולינריות. אז הנה שיתוף של כמה מקומות בקטנה, וגם שתי המלצות מפורטות יותר.
בעקבות ההמלצה שלכם ביקרנו ביאוואטאצ'ה, היה נפלא אך לא כתבתי התרשמות מהמקום.


The Jack Horner
המלון שלנו ממוקם בראסל סקוואר, שממוקמת במרכז העיר במרחק הליכה מכמה רחובות מרכזיים מאד וביניהם טוטנהם קורט רוד, ואוקספורד סטריט. בערב הראשון שהגענו החלטנו ללכת לחפש את מסעדת MONDELLO האיטלקית, עליה קיבלנו המלצות חמות. כשהגענו התבאסנו לגלות שהיא סגורה.
לאן מכאן? שאלתי את הבחור. ואחרי התלבטויות החלטנו על פאב שתפס את העין בדרך שנקרא THE JACK HORNER, מדובר בפאב קטן, שמהרגע הראשון התחבב עלינו. חזרנו לשם עוד פעמיים נוספות, ואכלנו-
המבורגר עם גבינה ובייקון, מוגש בלחמניה עם חמוצים וירקות, לצד צ'יפס קריספי. פשוט וטעים. 11.50 פאונד
BLACK PUDDING – נקנקיית דם עטופה בחזה עוף, מוגשת על פירה עם תרד (אם אני לא טועה) עם איזשהו רוטב, נדמה לי שהיה שם לפת, אבל כבר לא זוכרת. בכל מקרה, השילוב של כל המנה ביחד מוצלח מאד. 10.95 פאונד
פיש אנד צ'יפס- דג קוד מטוגן בבלילת חמאה ובירת "לונדון פרייד" חם טעים וקריספי. 11.50 פאונד.
טבעות בצל- גדולות ומטוגנות באותה בלילה. נפלאות. 3 פאונד
עוגת "טופי" שהייתה מפתיעה בכמה שהייתה טעימה 5.50 פאונד
עוגת גבינה-לימון עם רוטב פירות יער- לא מתוקה (במובן הטוב) לימונית ועשירה בדיוק במידה הנכונה (מהספיישלים) נדמה לי שעלה 4.5 או 5 פאונד.
כל פעם בתוספת בירה אחרת, שעלו פחות מ2 פאונד ל1/2 ליטר, ותמיד הייתה לנו שם ארוחה נעימה וטעימה.





 

Maldini Girl

New member
Le Pain Quotidien

רשת מאפיות אורגנית ולה סניף על גבול הרחובות טוטנהם קורט רוד וGoodge street
לאחר שמאסנו בארוחת הבוקר של המלון (שהציעה כל יום כמה סוגים של ביצים עם כמה סוגים של חזיר...) באנו לשם פעמיים לארוחת בוקר.
בפעם הראשונה לקחנו TARTINES, מן סנדוויץ' פתוח. הוא לקח עם עוף מעושן, ביצה קשה ונקניק, אני לקחתי עם נקניק וגבינת גרוייר (לא זוכרת מכירים אבל כ-8-9 פאונד כל אחד), בפעם השניה- בלי לשים לב, לקחנו את אותן מנות (אבל הפוך) בבגט, לטעמי בבגט היה יותר מוצלח, היה גם מעט יותר זול, כ-6-7 פאונד אם אני לא טועה.
נדגם גם בריוש (נחמד אך לא מיוחד לטעמי) שמגיע עם ריבות שונות, וקרואסון שוקולד (טעים) שניהם באזור ה4-5 פאונד, הבחור גם שתה פעמיים קפוצ'ינו ודיווח שהיה טוב.
הם מתגאים מאד בכך שכל המוצרים שלהם אורגניים, העוף, הביצים, החלב, הכול. התוצאה בסה"כ מוצלחת. הרשת נמצאת בכמה מקומות בלונדון, מצאנו סניף שלה גם ליד ריג'נט פארק, אז אם אתם באזור ובעניין- בהחלט שווה ביקור.



 

viczi

New member
תמיד מפתיע אותי

שיש עמים שלמים שמסוגלים לאכול בשר בארוחת בוקר.
ועוד עם מלפפונים חמוצים....
נראה טוב אבל בעיני יותר לצהריים.
 

Maldini Girl

New member
DABBOUS

DABBOUS
סמוך לטוטנהם קורט רוד, ברחוב שנקרא וויטפילד נמצאת דאבוס, בעלת כוכב המישלן. הזמנו מקום כמעט חודש מראש, למרות זאת לא היו מקומות לסרוויס ערב, ולכן נרשמנו לסרוויס צהריים, בשעה 14:00 (בדיעבד בחירה נכונה)
הגענו מעט לפני 2, ונאמר לנו שהשולחן עוד לא מוכן, אך אם נרצה להצטרף אליהם לקוקטיילים. הבר ממוקם בקומה התחתונה של המסעדה, מעוצב בפשטות- הברמנים מקצועיים, התפריט עשיר, לא זול, הקוקטיילים מתחילים ב9.5 פאונד ומעלה... הזמנו שני קוקטיילים, RUSTY NAIL, ו-RICE RICE BABY, (11 ו9 פאונד, בהתאמה), שהיו פתיחה מצויינת.
כעבור 25 דקות באו לקחת אותנו לשולחן שלנו והגישו לנו תפריטים. בצהריים מוגשים שני תפריטים- תפריט ארוחת צהריים (4 מנות- 3 +קינוח) ב32 פאונד לאדם, ותפריט טעימות- 8 מנות ב64 פאונד לשולחן. והנה האותיות הקטנות- הממש קטנות, כשכתוב "לשולחן" הכוונה שזה מחייב את כל יושבי השולחן. המחיר 64 פאונד הוא לאדם, קצת קשה להבין את זה מהצורה בה זה נכתב בתפריט, אבל כך או כך היינו בעניין של תפריט הטעימות.
בהתחלה הוגש לשולחן בשקית חומה לחם נפלא, התרענו מראש שהבחור אלרגי לשומשום אז קיבלנו בנוסף 2 לחמניות, מן בגטים קטנים. הלחם היה נפלא (הבגטים טובים אבל פחות) ולצידו הוגשה לכל סועד חמאה, הכי טעימה שאכלתי בחיים שלי. שאלנו את המלצר איזו חמאה זו, הוא חייך בגאווה ואמר: "אנחנו מכינים אותה לבד!"
מנה ראשונה:
מן טרטר סקאלופס עם מלפפון, מעל הייתה מן גרידת-אקליפטוס, מנה משגעת, חמוצה בדיוק במידה, וכל טעם מודגש בפה.
מנה שנייה:
טוסט ועגבנייה. הטוסט הוא מן פוקאצ'ה נפלאה, העגבנייה בשלה ועסיסית. אבל כמו שאמרתי לבחור (שטען שזו מנה מדהימה)- זה הטוסט עם העגבניה הכי מוצלח שאכלתי, וזה עדיין טוסט עם עגבנייה.
מנה שלישית:
בקערית חמה הוגש מרק מציר ברווז עם נודלס ועירית. אין, זו שלמות. לא רציתי לאכול כי ידעתי שככה זה ייגמר, ומצד שני לא יכולתי להפסיק. עצם זה שזו מנה קטנה השאיר אותי כמעט מאוכזבת מרוב רצון לעוד.
מנה רביעית:
תמנונים צלויים מוגשים על תפוחי אדמה וסלט של שומר, הוגש עם רוטב TARAMA, המלצר תיאר אותו כרוטב יווני, המרקם והטעם הזכיר מעט מיונז. מנה נהדרת, אני באופן אישי פחות אוהבת תמנונים, ועדיין חשבתי שמדובר במנה בהחלט טובה.
מנה חמישית:
בשר טלה עם עשבי תיבול, מוגש על חציל קלוי עם רוטב שמתואר בתפריט כLight cheese . בהתחלה טעמתי את עשבי התיבול,שהיו מעט אגרסיביים בתיבול, ואז את הטלה, שהיה מעט חסר תיבול, ואז את הכל ביחד, וזה היה הביס המושלם. עשבי התיבול השתלבו עם הטלה והחציל נתן איזה מרקם ועדינות שהשתלבו פשוט מצוין.
מנה שישית:

מנת ביניים
- בורטה עם תמרילו בשמן זית. שילוב של מתוק, עם קצת מלוח, ושמן זית, טעמתי, לא נפלתי. הבחור טען שזו המנה הכי טובה בארוחה. נו, על טעם ועל ריח...
מנה שביעית- "קדם קינוח"- חבוש עם פירה ערמונים, ומעליו נמזג מן לפתן. הפירה ערמונים היה מדהים, השאר פחות דיבר אליי.
קינוח- גלידת אזוב על פיסטוקים, עם סלרי כבוש.
גילוי נאות, כבר הייתי כל כך מלאה ואולי זו הסיבה שהקינוח כבר ממש לא עשה לי את זה. הגלידה הייתה אנמית לטעמי, הסלרי מעניין אך לא מעולה, הפיסטוקים היו נפלאים. הבחור טען שזו מנה נפלאה.
השירות היה נהדר- ענייני, נעים, וקמצועי, הטיימינג בין המנות היה מושלם. הצוות נכון לענות על כל שאלה.
אז מה היה לנו?
2 ארוחות טעימות
2 קוקטיילים
כוס יין לבן
סה"כ 177 פאונד שכוללים 12.5% טיפ שמוכנס לתוך החשבון (אך נכתב שהוא אופציונאלי). לא זול, אבל שווה כל פאונד.









 

salo22

New member
נפלא, תודה רבה !

נראה ונשמע מצויין.. הספר של השף אולי דאבוס (יצא בספטמבר לאור) נמצא מאוד גבוה אצלי ברשימת הלהשיג, קראתי על המסעדה דברים מעניינים מאוד ברשת
בטח יקח כמה שנים עד שיגיע למחיר מציאה במשומשים "
 

Maldini Girl

New member
אחרונה חביבה DINNER

יום אחרי דאבוס היו לנו הזמנות לארוחת צהריים לדינר, מסעדה נוספת בעלת כוכב משלן, שממוקמת באזור KNIGHTSBRIDGE היוקרתי. בצהריים מוצעים שני תפריטים- תפריט רגיל ו"סט לאנץ' מניו" (3 מנות, 32 פאונד לסועד), בו ניתנת בחירה בין 2 מנות ראשונות, 2 עיקריות ו2 קינוחים. לקחנו את התפריט הרגיל- בדיעבד לא בטוח שבצדק, ייתכן מאד שאת אותן מנות שלקחנו היינו יכולים לקחת בתפריט הסט לאנץ'. אגב, המסעדה היא מן מטבח "אנגלי מודרני" כל המנות מבוססות על מנות אנגליות קלאסיות, ובתפריט, מתחת לכל מנה מצוין על איזו מנה היא מבוססת, כולל מתוך איזה ספר בישול נלקחה.
בהתחלה מגיע לשולחן לחם נפלא עם חמאה מלוחה. (אם אני משווה, וסליחה שאני משווה, הלחם והחמאה בדאבוס היו יותר טובים.אע"פ שגם כאן היו מוצלחים.)
לראשונות לקחנו שנינו MEAT FRUIT- פטה כבד עוף ואווז עטוף במרמלדה בצורת מנדרינה, מוגש לצד טוסט שנקלה בתנור גחלים (המטבח שקוף וניתן לראות את כל המתרחש בו, כיף לראות אותם עובדים.) הפטה עצמו מדהים, המנה יפהפיה. אבל משהו שם לא התחבר לי עד הסוף. אולי זה הטעם האובר-דומיננטי של קליית הטוסט, אולי לא עפתי על המרמלדה, אולי שניהם. 17.5 פאונד למנה.
מנה עיקרית 1:
צלע חזיר צלויה, מוגשם עם קונפי בצל, "צ'יפס" מעור חזיר מיובש ומטוגן, וRobert sauce , וכרוב, שאני לא יודעת ממש איך לתאר אותו- כבוש? צלוי? גם וגם? בכל מקרה הוא היה נפלא. לתוספת הבחור הזמין צ'יפס. מנה נפלאה, הצלע עשויה בדיוק, הטעמים ביחד מושלמים. 34 פאונד.
מנה עיקרית 2:
אנטריקוט צלוי מדיום רייר, עם צ'יפס מטוגן 3 פעמים, קטשופ פטריות, ותוספת שעועית ירוקה עם בצלי שאלוט (מעולה אך בדיעבד מיותרת). המנה הגיעה עם רוטב כלשהו, לא זוכרת ולא בטוחה איזה רוטב היה, אבל הוא היה מופלא, הצ'יפס, אוי הצ'יפס, הצ'יפס הזה גרם לכל צ'יפס אחר להיראות כמו גמד מכוער וקירח.
2 "נקודות חולשה" למנה: 1. תוספת הצ'יפס של הצלע הייתה שונה מזו שמגיעה עם האנטריקוט. הצ'יפס עם הצלע היה צ'יפס רגיל וטוב, אבל כבר ציינתי איך הצ'יפס השני גרם לו להיראות?
2. קטשופ הפטריות היה טעים, אך למען האמת לא התחבר לי לשום דבר במנה.
קינוחים:
פלטת גבינות אנגליות שהוגשו עם צ'טני, ריבה וקרקרים. השילוב של הגבינות עם הצ'טני היה נהדר. בדיעבד, למרות שהיה נהדר, הייתי מוותרת על פלטת הגבינות ולוקחת רק את הקינוח השני, למרות שהבחור מאד רצה את הגבינות.
"טיפסי קייק"- בתחילת הארוחה ציין המלצר שלוקח 45 דקות (!) להכין את הטיפסי קייק. ולכן אם אנחנו מעוניינים בה עלינו להגיד כבר בהתחלה. הזמנו, הטיפסי קייק התברר כבריוש מופלא ששחה לו ברוטב של סוכר, חמאה ורום, לצידו הוגש אננס צלוי (שבמהלך הארוחה ראינו במטבח איך הוא מסתובב לו...) זה היה הקינוח המושלם, מסוג המנות שבין ביס לביס אתה מתגעגע לטעם ולא מסוגל להפסיק, משכנע את עצמך שלא יכול להיות שזה טעים כמו שנדמה לך- ומגלה שזה באמת מושלם.
יחד עם כוס יין ושירות מצוין- 187 פאונד, כולל 13% טיפ.
אגב, מסתבר שאחד ה"גימיקים" של המקום זה הגלידה- הסטון בלומנטל, השף, אוהב להכין גלידה מחנקן נוזלי, ושולחנות של 2 אנשים ומעלה יכולים לשלם 8 פאונד לסועד ושהמלצר יגיע אליהם עם "עגלת הגלידה", ומול עיניהם יקח את "בלילת הגלידה" (היה וניל, ונדמה לי שגם שוקולד ואולי עוד טעמים שאני לא יודעת עליהם), יכניס למכונה וישפוך מעל חנקן נוזלי, ואז יגיש להם את הגלידה. אנחנו לא הזמנו גלידה, אבל נהנינו לראות את העגלה בשולחנות שלצידנו. איך המלצר אמר "הנה משהו שבשבילו יהיה שווה לחזור לכאן"
אגב, בנמל התעופה הית'רו יש "מסעדה" על שמו של בלומנטל, שם מכינים את הגלידה באותה הטכניקה, וביום הטיסה אכלנו שם את הגלידה. הגיעה מן גלידת "סאנדיי" שוקולד עם פירות יער, שוקולד לבן ומריר ושברי בראוניז למעלה. התוספות היו מעולות, הגלידה עצמה לא הלהיבה אותי בכלל, אבל סביר להניח שיש הבדלים בין המסעדה בשדה התעופה (על אף שהיא רשומה על שמו של בלומנטל) לבין DINNER.













 
תודה על ההשקעה בכל הדיווחים. המנדרינה הזו

מקסימה. רעיון יפה לשילוב פטה עם משהו מתוק.
 

viczi

New member
המנדרינה

ממש אומנות. ועוד לחובבת פטה כבד כמוני
 

viczi

New member
תודה רבה על הדיווח


היה לי מעניין במיוחד שכן אני מתכננת טיול בלונדון באביב.
באיזה מלון הייתם? מומלץ?
איפה טיילתם/ביקרתם? מה מומלץ ומה פחות?

אשמח לפרטים
 

Maldini Girl

New member
על המלון

היינו במלון שנקרא מלון אימפריאל (IMPERIAL), ממש מול ראסל סקוואר.
אם הוא טוב? הוא בסדר. חדרים פשוטים, מיטה/מיטות, חדרון שירותים, חדרון אמבטיה, ארון בגדים קטן, שולחן כתיבה וטלוויזיה בחדר.
אין מיזוג אוויר (יש הסקה בחורף), לנו היה חם כשהגענו אז פתחנו חלון, אבל המלון פונה לכיכר שהיא אזור רועש גם בשעות הלילה- ניידות משטרה, אמבולנסים, מכונים ואופנועים, אני באופן אישי ישנתי עם אטמי אוזניים כל השבוע (אבל אני גם רגישה לרעשים, הבחור ישן מצוין בלי זה)
ארוחת בוקר אנגלית טיפוסית- ביצים וביצים וטוסט עם שעועית וחזיר וחזיר.
אבל הצוות אדיב ונעים, נכון לענות על כל שאלה, ולעזור בכל בעיה. והמיקום פנטסטי, פחות מ5 דקות הליכה מהרכבת התחתית של ראסל סקוואר, מה שאומר שיש לך חיבור ישיר עם הית'רו.
מבחינת מחיר הוא גם די זול בסה"כ, ושישה לילות בו עלו משהו כמו 1350 ש"ח, שזה ממש לא נורא.
אם יש לך תקציב יותר גדול, יש מלונות שנראו יותר טובים באזור.
&nbsp
איפה טיילנו? לי זו פעם שניה בלונדון אבל לבחור זו פעם ראשונה,
אז לקחתי אותו לאן שצריך- לארמון, לפארקים, לחלק מהמוזיאונים, לבורו מרקט, לטאוור אוף לונדון, לונדון ברידג', צ'יינה טאון...
אם תרצי שאלות נוספות אני פה.
 

החתולית

New member
על הדיווחים

הסטון בלומנטל הוא אחד השפים החביבים עלי, והבטחתי לעצמי ארוחה בשתי המסעדות שלו. עכשיו רק צריך לחזור ללונדון.
&nbsp
באיזה שדה תעופה יש מסעדה שלו בלומנטל? בהית'רו יש מסעדה של גורדון רמזי שאכלתי בה, אבל לא מצאתי מסעדה של בלומנטל.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
בהית'רו

דווקא אני לא ראיתי מסעדה של רמזי, מוזר
&nbsp
זו לא ממש מסעדה. זה נקרא, נדמה לי "קפה פרפקציוניסט" וליד כתוב "האוכל המהיר של בלומנטל" או משהו כזה. זה נמצא בקומה השנייה של הדיוטי פרי בטרמינל 1.
 

החתולית

New member
מצאתי

לפי האתר של הית'רו המסעדה נמצאת בטרמינל 2. אולי לכן לא ראיתי אותה בפעמים הקודמות.
אילו הייתי יודעת שהיא קיימת, הייתי אוכלת בה.
 

Maldini Girl

New member
אז אכלנו בה

הבחור אכל המבורגר, טוב אבל אכלתי טובים הרבה יותר ממנו (13.5 פאונד)
אני אכלתי EGGES בנדיקט שהיו מצוינות (7.5 פאונד)
וגלידה, שכבר אמרתי מה דעתי עליה.
אין ספק שזו אופציה ראויה לאכול בשדה תעופה...
 
הכל נראה כל כך כיף ומצוין

מתה על הסטון וגם אני צריכה לחזור ללונדון כדי לאכול אצלו כבר
 
איזה יופי של דווח -

והמנדרינה, הו המנדרינה.......
שלעולם לא נזכה לטעום ממנה, בהיותנו לא מחבבי לונדון בכלל...

תודה על ההשקעה והתמונות ה"מרעיבות" - מרהיבות .
 
למעלה