סיכום יום נישואים מוצלח + תוספות מהתקופה האחרונה

horseradish

New member
סיכום יום נישואים מוצלח + תוספות מהתקופה האחרונה

אז אתמול חגגנו יום נישואים רביעי והחלטתי להפתיע את בעלי בבילוי בחמאם גטאס שכבר נכתבו עליו כאן מילים חמות ואחר כך הופעה בפאב-קפה זברה שבכרמל צרפתי בחיפה.
קודם כל קצת רקע. שלוש שעות לפני שיצאנו לדרך התקשר אליי בעל המקום ואמר לי שעקב חג הקורבן הכניסה לעיר העתיקה של יפו חסומה בצד אחד ובצד השני פקוקה. הוא המליץ לחנות ליד המשטרה שנמצאת בטיילת החדשה (למי שמכיר). בקיצור, הגענו והכל היה עמוס. נאלצנו לחנות רחוק הרבה יותר. הליכה מהירה של כעשרים דקות בתוך כל עומס המכוניות, המוסיקה החזקה והצפיפות עשתה את שלה והגענו לחוצים וקצת תשושים.
קיבלו אותנו במאור פנים ומיד הושיבו אותנו וכיבדו אותנו בתמרהינדי קר (ונהדר). לא ארחיב על החמאם מעבר לכך שלשעתיים המתחם היה כולו שלנו והטיפולים, הפינוקים (שני סוגי סאונות וג'קוזי) והאוירה היו משהו שלא מהעולם הזה. ועוד משהו: למרות שאני בחרתי בחבילת קרצוף של 15 דקות ולא מסאז', המעסה ראה שהרגליים שלי תפוסות מההליכה המהירה ופשוט עיסה באופן יסודי את כפות הרגליים שלי, וגם את השוקיים. רגישות מדהימה. כשיצאנו, אחרי מקלחת, רעננים וחדשים אחרי החוויה, אמיל, בעל המקום ישב איתנו והגיש לנו ענבים, תפוחים ועוגיות, תה עם נענע וקפה ודיברנו יותר מחצי שעה. הוא בן אדם מאוד מיוחד שעבד 25 שנה באינטל רק כדי שיהיה לו כסף להקים מקום שכזה. היחס שלו ושל כל צוות החמאם פשוט חימם את ליבנו והבטחנו לו שנפרסם כמה שיותר את המקום. מה גם שהמחירים סבירים לחלוטין עבור מה שאתה מקבל שם (200 ש"ח עבור השימוש בכל המתקנים + קרצוף של 15 ש"ח עם ליפה וסבון שמן זית, 300 ש"ח עבור כל הנ"ל פלוס עיסוי של 45 דקות). כדאי מאוד ללכת אם רוצים להתפנק ולהרגיש כמו חדשים.
אחר כך המשכנו לזברה, שפעם פעל ברחוב מסדה. ז'יל, בעל המקום הוא בחור צרפתי חם ומצחיק שגם חוטא בנגינה, והחליט להקים בורגריה שמעודדת אמנים מכל הסוגים (יש גם תערוכות מתחלפות של ציורים אצלו) ובמיוחד זמרים בתחילת דרכם, במופעי כובע. את ההמבורגרים והצ'יפס שלו הכרנו עוד ממסדה ומאוד אהבנו. את הרטבים על בסיס מיונז הוא מכין בעצמו במקום וגם את הקינוחים. המקום בכרמל צרפתי הרבה יותר מרווח ונעים לשבת בו. הזמנו שני המבורגרים במשקל של 220 גרם (37 ש"ח לאחד) עם תוספת אננס צ'ילי לשנינו (8 ש"ח לתוספת אחת) ורצינו גם גראטן (16 ש"ח) אבל נגמר, אז לקחנו צ'יפס כתוספת להמבורגרים (9 ש"ח). האוכל הגיע יחסית מהר, ההמבורגרים היו חמים וטובים כפי שזכרתי אותם ומנת הצ'יפס היתה ענקית בשביל המחיר ובכלל והיתה גם היא טובה מאוד. הרטבים היו טיפה פחות טובים ממה שזכרתי אותם במסדה. קצת נוזליים מידי ולא היה מזיק אם היו סמיכים יותר. השירות היה קשוב וטוב. סה"כ תמורה מאוד הולמת תמורת המחיר. מומלץ אם אתם בסביבה או אם בא לכם לשמוע הופעה של זמר מתחיל.

horseradish

New member
פסטה מרקט - חוויה טובה אבל...

ביום הולדתה של אמי הלכנו למסעדת פסטה מרקט שהיא מסעדת פסטות קטנה היושבת במרכז זיו בחיפה.
המקום עושה את הפסטות במקום, מחזיק גם תפריט טבעוני (שמאוד חבל שהם לא מציעים מיוזמתם אלא אתה מקבל אותו רק אם אתה מבקש), השירות תמיד טוב או לכל הפחות קשוב והמחירים מאוד סבירים. לגבי החלק האחרון, לצערי הוא קצת השתנה.
היינו ארבעה, הוריי, בעלי ואני.
אבי הזמין סלט עגבניות שרי עם ארטישוקים, לימון ושקדים פרוסים. כמדומני 38 או 39 ש"ח.
אמי הזמינה אנילוטי שזה סוג של רביולי עם פטריות ונדמה לי שגם ערמונים. 54 ש"ח.
אני ובעלי התחלקנו בקרפצ'יו 40 ש"ח ובספיישל שהיה באותו יום פטוצ'יני סלק עם אפונה וסלמון בשמנת. 56 ש"ח.
כולנו חלקנו קינוח של בננות בטופי ושברי עוגיות חמאה. 25 ש"ח.
הזמנו שלוש כוסות מיץ (אמי שתתה מים) שעלו כ 12 ש"ח לכוס.
המנות הגיעו בהפרשים די ניכרים, מה שהביא למצב המביך שאני, בעלי ואמי כבר היינו בחצי המנה כשהסלט של אבא שלי הגיע. וצריך להזכיר שאנחנו גם הזמנו מנה ראשונה (קרפצ'יו).
הסלט היה חמוץ מידי לטעמו של אבי. לא טעמתי ממנו אז אני לא יודעת אם זו היתה בחירה שגויה מצידו או שבאמת היה חמוץ יחסית למרכיבים. הקרפצ'יו היה חביב. יחד איתו הגיעה צלחת של לחם ומטבל של ממרח שום שהיה טוב מאוד. הקרפצ'יו הגיע מנה יפה מבחינת גודל אבל פשוט הוצף בחומץ בלסמי וגבינת פרמזן. כמעט ולא יכולנו להרגיש את טעם הבשר. מנת האנילוטי היתה המנה הכי טובה בארוחה. הפסטה נעשתה באופן טוב מאוד וגם המילוי היה מצוין. כל מנות הפסטה וגם הקרפצ'יו הגיעו יחד עם גבינת פרמזן מגוררת בצד. המנה שלנו היתה טובה מבחינת הרוטב אבל המרקם של הפטוצ'יני היה יותר מידי אל דנטה וסבל מחוסר אחידות. הקינוח היה מעולה וכולנו נהננו ממנו.
פרט לעניין ההגשה של המנות השירות היה טוב למדי כמו בכל הפעמים שהיינו במקום.
משפט על המחירים. הם עלו די בחדות מאז הפעם האחרונה שהייתי שם (לפני חצי שנה בערך) ולא בטוח שהייתי ממהרת לחזור שוב, כיוון שאחד הדברים האטרקטיביים במקום היה המחירים הסבירים שהוא הציע. החשבון יצא בערך 250 ש"ח לארבעתנו - כלומר כמעט 70 שקלים לסועד יחד עם טיפ. לא יקר אבל גם לא כל כך זול. בטח בחיפה...

מזל טוב אבל לא הצלחתי להבין כלום...

ראשית, בבקשה, רווחים ופיסקאות שאפשר יהיה לקחת אוויר באמצע.
כל פירוט המחירים בחמאם - לא מובן.
זברה? איפה? מסדה, איפה? חיפה, יפו...

horseradish

New member
נשבעת שריווחתי. תפוז האלה...

לגבי המחירים:
חבילה שכוללת שימוש בכל המתקנים (סאונה רטובה ויבשה, ג'קוזי) וקרצוף של 15 דקות עולה 200 ש"ח.
חבילה שכוללת את האמור לעיל (שימוש בכל המתקנים וקרצוף) פלוס מסאז' של 45 דקות עולה 300 ש"ח.
לגבי זברה, באמת קצת לא בסדר מצידי שלא פירטתי.
הם היו פאב-קפה קטן שהתחיל את דרכו ברחוב מסדה בהדר חיפה ועברו לכרמל צרפתי למקום הרבה יותר מרווח.
מקווה שעכשיו הכל ברור עכשיו...

כתבת שהחמאם ביפו... ולא הבנתי איך המשכתם מיפו לזברה...

ואם כך איפה זברה. אני מניחה שכוונתך הייתה לעכו!

horseradish

New member
טעות שלי

כנראה שלא קמתי מאופסת מספיק.
החמאם בעכו העתיקה.
תמיד התבלבלתי בין עכו ליפו...

trilliane

Well-known member
מנהל
אה! (גם אני לא הצלחתי להבין איך יפו השתלבה בסיפור)

למעלה