הרברט סמואל הכשרה בריץ קרלטון הרצליה (צמוד לקניון ארנה)

trilliane

Well-known member
מנהל
הרברט סמואל הכשרה בריץ קרלטון הרצליה (צמוד לקניון ארנה)

חוב של ביקור מלפני כחודש שתכננתי לכתוב ודחיתי...
אבל החלטתי בכל זאת לנער את העצלנות כי כשמגיע פרגון, צריך לפרגן. יש לציין שלא סעדתי לפני כן באף אחת ממסעדותיו של רושפלד (ולמעשה נתקלתי בו לראשונה רק ב"מאסטר שף" וגם אז כמה דקות פה ושם כי איני צופה בתכנית) ולכן אין לי למה להשוות. בחרנו במסעדה הכשרה לצורך ארוחה משפחתית (הם שומרים). המשפחה כבר ישבו בה בעבר (בלעדיי) לפני כחצי שנה, וחיבבו אך לא התלהבו; אך מכיוון שמסעדות כשרות רבות לא פתוחות בצהרי שישי (או שהן יקרות מדי / לא מוצלחות), נסענו, לשמחתי, כי רציתי לנסות.

חנינו בחניון של הקניון, עלינו, יצאנו ונכנסו למלון. כבר תחושה חו"לית משהו, יש להודות. עלינו לקומה הראשונה, שם נמצאים דלפק הקבלה, הלובי והמסעדה. יש ריח של מלון יוקרתי באוויר (באמת, הם מבשמים), נוף לים ותיירים. נכנסנו למסעדה – אלגנטית, מעוצבת נקי ופונקציונלי בקווים גאומטריים פשוטים, וללא הצפיפות והדחיסות שמאפיינות מסעדות רבות בימינו. יש מרחב ואוויר לנשימה, לא מרגישים כאילו פותחים שולחן עם זרים; מוזיקה עדינה ברקע, לא מעיקה; בחלק האחורי מטבח פתוח, רק הפסים הקרים. ראיתי בעיקר ירקות. הכול נראה ממש יפה ומעורר תיאבון, והם הזמינו אותי לעשות שם סיבוב בכיף.

התפריט העסקי (שמוגש גם בשישי בצהריים, לא דבר של מה בכך) מצומצם וממוקד: כולל ראשונה ועיקרית ב-88 ש"ח, מחיר שווה לכל נפש. ראוי לציין שהמנות כוללות בשר ודגים וללא תוספת מחיר (וגם זה לא דבר של מה בכך). הוא לא כולל שתייה ולא קינוח, אבל בעיניי מוטב כך.

כשנכנסנו למסעדה ראיתי על אחד השולחנות צלוחית טבילה ללחם שמצאה חן בעיניי. הזמנתי לחם (נדמה לי 19 ש"ח, לא בטוחה; אולי פחות). הוריי אמרו "בשביל מה לך לחם" אבל רציתי, כי דווקא במקומות כאלה הוא שווה. צדקתי
; הגיעו שני סוגי לחמים, אחד עם פירות או אגוזים (כבר לא בדיוק זוכרת) שהיה טרי ומוצלח להפליא (גם זה לא מובן מאליו במסעדות רבות, שבהן רק מחממים והלחם מתייבש) ולחם תפוחי אדמה, מיוחד ומעניין (פחות התחברתי, אבל אוהדי פשטידות התפודים יהנו). עם הלחם הוגשה הצלוחית הנאה – שמן זית, בלסמי, שום אפוי וזיתים. כמה פשוט, ככה מדויק וט-ע-י-ם. כשהיא נגמרה, קיבלנו אחרת במקומה (בלי לבקש).

מנות ראשונות:
אחי הזמין סלט עגבניות "הרברט סמואל";
אבי הזמין את "הלביבות של דייגי עכו" (קציצות דגים);
אמי הזמינה סלט (שכנראה לא מופיע בתפריט באינטרנט, הוא קצת שונה) עם לבבות חסה;
אני הזמנתי טרטר בקר עם כרוביות חרוכות (ובלי פלפל חריף, אין לי סבילות לחריף).
כולנו נהנינו מהמנות.

לעיקריות אני כבר לא זוכרת מה הזמינו הוריי וגם לא צילמתי...

אחי הזמין ראגו טלה טוסקני ואהב (זו לא מנה אסתטית אז היא לא מצטלמת טוב). אמר שהייתה קצת שמנונית אבל רכה וטעימה.
אני הזמנתי שיפוד פילה בקר עם תפוחי אדמה, קרם גזר כתום ומח עצם ואהבתי גם כן. הבשר היה עשוי כהלכה, לא יותר מדי, לא פחות מדי, לא יבש... גם כאן המנה הייתה די פשוטה בסה"כ, אבל עשויה היטב. היא לא הייתה גדולה, אבל בתוספת ראשונה ולחם, לא יצאתי רעבה.

כשהגענו לקינוחים לא היה תפריט ושאלנו את המלצר, והוא (כדרכם של מלצרים בימינו) לא נידב מחירים...
כשחיפשתי משהו עם שוקולד והוא אמר שיש להם ביצת שוקולד ברגע הראשון חשבתי שיהיה נחמד, ואז פתאום צלצל לי פעמון בזיכרון והצלחתי לקשר זאת לדיון בפורום על איזו ביצת פברז'ה קסומה (לא זכרתי באיזו מסעדה ולאיזה שף זה קשור) אך יקרה להפליא. טוב ששאלתי ולא ישר הזמנתי, כי היא עולה 68 ש"ח (מכיוון שזה קינוח במחיר חריג יחסית לדעתי זה מידע חיוני שצריך לומר לסועד גם אם הוא לא שואל אקטיבית). אמי נזכרה שהם הכינו כאלה באיזו תכנית של מאסטר שף... אבל אני בסה"כ רציתי משהו קטן מתוק, לא ביצת הפתעה מופלאה. ביררתי לגבי קינוחים אחרים, אבל אפילו סורבה עלה מעל 40 ש"ח (נסחפנו...) אז ויתרנו.

למעט אי ציון המחירים באופן יזום (שלא ייחודי למסעדה, אז קשה לי לבוא אליהם בטענות) אין לי תלונות למלצר/ים. השירות היה יעיל ואדיב, כיאה למסעדה ברמה כזאת.

לסיכום: תמורה מצוינת לעלוּת, בהתחשב במחיר האטרקטיבי (בשישי בצהריים!) ובכך שאכלתי בשר בקר גם בראשונה וגם בעיקרית (ועוד פילה!), על אחת כמה וכמה (וכמה). כבר אכלתי כ"כ הרבה עסקיות במסעדות בינוניות במחיר תלת ספרתי שרק גרם לי לצאת בתחושת החמצה, וכאן פשוט נהניתי מהכול, וכך גם בני משפחתי (סיכמו שהפעם היה מוצלח יותר). האוכל לא היה מתחכם, מתוחכם, מהונדס, מפונפן, מעוצב או מוכן מחומרי גלם מיוחדים; "אפילו" היה כשר...
אבל עשוי היטב, טעים (וגם נעים) וזה הכי חשוב.












 

מיתר44

New member
אני מנסה להשוות עם ה״ר המקורית

אם איני טועה, סלט העגבניות לא כולל ביצה אלא סוגי עגבניות. מנת הזיתים בה״ר מצויינת כי היא מבוססת על זיתים מעולים. גם הלחמים שם מצויינים ונאפים במקום לעיני מי שסועד בקומת המטבח. ראגו הטלה שימש בה״ר מילוי לצינורות פסטה והיו גם שם מצויינים. זהו בשר שבושל ארוכות ופורר אחר כך. במנה שלך לא מצליח לראות את הפירה ואת מח העצמות. גם אני הייתי בוחר מנה זו - אם היא מלווה במי עצמות שאני כה אוהב. סה״כ נראה כי זו עסקה מצויינת במחיר שנקבת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
חלק מהמנות קיימות בה, ממה שראיתי בתפריט

אבל התפריט באינטרנט של הכשרה הוא לא בדיוק התפריטים שקיבלנו, אז קשה להסתמך ב-100% על האינטרנט.
&nbsp
סלט העגבניות אכן כלל סוגי עגבניות (צבעים שונים של עגבניות שרי, אפשר לראות בתמונה). ראיתי את ארגזי העגבניות השונים במטבח, ממוינים לפי צבעים (כמו בחנות). זה ממש יפה לראות איך הכול מסודר שם.
&nbsp
אפיית לחמים לא ראינו, אולי כי זה שישי בצהריים וזה יום קצר (המסעדה נפתחת רק לשלוש שעות). ראיתי את עמדת הלחמים באזור הפתוח של המטבח.

&nbsp
במנה שלי אתה לא מצליח לראות פירה כי אין פירה...
(וטוב שכך, אני לא אוהבת פירה). יש תפוחי אדמה חתוכים (אפשר לראות) וקרם גזר כתום (זה מה שמרוח שם במעלה התמונה, מן הסתם) ומח העצמות לא הוגש בנפרד בתוך עצם (כפי שמקובל ב"סינטה בר" למשל), כנראה היה חלק מהרוטב של הבשר. אגב, נזכרתי שהתקשיתי לאכול את קרם הגזר חרף טעומ המוצלח כי הוא היה פיקנטי, ומבחינתי גם פיקנטי זה כבר חריף (אין לי סבילות לחריף, כאמור).
 

amirhir

New member
במקורית סלט העגבניות כולל גבינת טולום

נראה שהוחלף בביצה עקב מגבלות הכשרות
 

horseradish

New member
על הדיווח

נשמע בהחלט מאוד משתלם ביחס למחיר ולמה שמקבלים

כנראה שאנסה בעתיד כי יש לי חבר טוב שהוא דתי ותמיד בעייתי למצוא מקום טוב ואיכותי לשבת בו כשנפגשים...
אתמול היינו בקפה אוא בעיר התחתית בחיפה והיה ממש טוב. לקח לי המון זמן משום מה לעלות על זה שהם כשרים

אבל עכשיו זה כנראה יהיה המקום הקבוע...
 
תודה רבה על הדיווח המפורט והתמונות....

הקטע עם המחירים באמת מעצבן אבל כל הכבוד שזכרת ושאלת...
&nbsp
זכורות לך מנות שיכולות להתאים לצמחונית?..מלבד הסלטים....
&nbsp
ושוב תודה, נהנתי לקרוא
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אל תסתמכי על התפריט באינטרנט, הוא לא זהה למה שקיבלנו

במנות הראשונות היו סלטים למשל, אבל כפי שאפשר לראות התפריט די מצומצם וממוקד סביב בשר/דגים. אני לא יודעת איך המסעדה בת"א, ובתפריט הערב יש כבר יותר אפשרויות, אבל הארוחה העסקית (הזאת) לא מתאימה לדעתי לצמחונים, אלא אם מעוניינים בדיוק במנה שתיים היחידות שלא מכילות בשר/דגים.
 
תודה....

דווקא לא אכפת לי לאכול את סלט העגבניות ומנת הניוקי...
יש לי צד במשפחה ששומר כשרות ויש לנו כמה אירועים שהצטברו לחגוג (ימי הולדת,סיום תואר שלי והתחלת השני, עבודה חדשה...) והמקום נשמע ממש נחמד.
 

Gרר

New member
נרשם כאופציה כשרה למקרה שנזדקק לכזאת + שאלה

האם המסעדה עצמה מרגישה כמסעדה של מלון מבחינת עיצוב אווירה וכו'? או שברגע שנכנסים לשם שוכחים מהמלון?
אישית אני לא אוהב FEEL של מלון בגלל זה אני שואל.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה יכול להתרשם מהתמונות:

http://www.herbertsamuel.co.il/?categoryId=97891
http://msc.wcdn.co.il/w/f-466/1596295-18.jpg
http://timeout.co.il/אוכלים-שותים/חדשות-וכתבות/והים-אותו-הים
&nbsp
אני לא הרגשתי כמו במסעדה במלון אלא פשוט במסעדה, אבל אני לא נוהגת לאכול במסעדות של מלונות אז קשה לי להשוות. לי אישית היה נחמד להגיע אליה דרך המלון, כפי שציינתי, נתן לי קצת תחושה של חו"ל, אווירה שקטה, מכובדת ומתורבתת כזאת, לא כאילו הרגע נכנסתי מהרחוב. אני לא אוהבת לשבת במסעדות ולהרגיש שאני ברחוב; עם אווירה של מלון אין לי בעיה.
 

Gרר

New member
כן לשבת ברחוב גם אני לא אוהב

לא מבין פאבים ש-90% מהשולחנות שלהם על המדרכה. אם אני רוצה לשתות על המדרכה אני יכול לקנות בקבוק בירה ב-AMPM ולשבת על הספסל. לא צריך את הטובות של הפאב בשביל זה.
 
למעלה