פונדק דה לוקס ביפו וגם קוקיז בדיזנגוף

schifkit

New member
פונדק דה לוקס ביפו וגם קוקיז בדיזנגוף

ביקשתי שלשום המלצה לארוחת צהריים כיפית עם הבעל ביום סידורים/כיף
כזאת שמתאימה גם להריונית.
בסוף נזכרנו שהרבה זמן רצינו להגיע לפונדק דה לוקס, אז הנה הזדמנות הילד בגן אנחנו סופסוף לא עובדים ומסתובבים, נחמד

אז בדרך מראשל"צ (סידורים א') לאיזור דיזנגוף בת"א (סידורים ב') עצרנו ביפו, מצאנו כחול לבן לשמחתנו והלכנו לכיוון שוק הפשפשים, כבר כמה שנים שלא היינו באיזור ולשמחתנו מאוד נחמד שם והמון מקומות חדשים נפתחו.
הגענו בול לפתיחה ב12:00 אז יכלנו לבחור איפה בא לנו לשבת, מהר מאוד כל המקומות במקום הקטן נתפסו.

בשורה התחתונה נהננו מאוד.

התלבטנו מה לקחת ובסוף לקחנו וחלקנו -
חצי בייבי ריבס (67 ש"ח) - החלק היותר חלש בארוחה, בקושי היה בשר על הצלעות, הרוטב היה קצת חזק מדי. לא שחזר את החוויה שזכרתי מביקור בארה"ב שם הצלעות היו שמנמנות וטעימות .
אווז מעושן (28 ש"ח ל100 גרם, לקחנו 200) - החלק האהוב עלי, היה טעים ביותר... חבל שחצי מהמשקל היה שומן שאני לא אוכלת אבל נו ככה זה באווז. בטוח מזמינה שוב פעם הבאה.
בטן לבן (23 ל100 גרם וזה מה שלקחנו) - טעים, שומני אבל טעים. בייקון קצת אחר.
תוספת של תפו"א קרועים (הגדול, שהוא די קטן 12 ש"ח)
סיימנו ונשארנו רעבים (בניגוד להרגלנו) אז הוזמן גם:
ציפס דק ומופלא (8 ש"ח למנה קטנה ויפה)
אונטריב בקר מפורק (22 ל100 גרם וזה מה שלקחנו) טעים מאוד, טעם בקר חזק במובן הטוב של המילה.
תבשיל שעועית אדומה עם רוטב עגבניות וחתיכות בשר - מעולה... מעולה... מעולה...

המנות הגיעו עם לחם תירס בצורת מאפים חביב.

הבחור שתה עם זה חצי בירה ששכחתי את שמה, אני שתיתי לימונדה כי אסור אלכוהול, וחבל כי בירה הולכת מעולה בשר.

בקיצור היה טעים, ורשמתי לעצמי שכל פעם שיש לי קרייבינג לבשר בהריון הולכים לשם, כי סופסוף מקום שהבשר מבושל עד הסוף והוא באמת טעים.

השירות היה מעולה והמלצרית מיוזמתה בדקה אם מותר לי מיונז. האוכל מגיע מהר שזה נחמד מאוד שרעבים מאוד...

סהכ מומלץ בחום, סיימנו עם סביב ה260 ש"ח לפני טיפ. לא זול אבל אכלנו הרבה והיה טעים אז שווה מאוד לדעתי.

בדרך לאוטו פלודה שיראזי שהזכיר לי את הילדות, אלוהים יודע איך הצלחתי להכניס עוד משהו אבל הייתי חייבת לטובת הנוסטלגיה...

המשכנו אחכ לדיזנגוף לסידור קטנטן, אספרסו ארוך בארומה לבחור שכמעט נרדם מעודף בשר (אני נמנעת מקפה אז ויתרתי) בדרך חזרה לאוטו נתקלנו בcookeez (??) 2 עוגיות בתוכן גלידה, מה יכול להיות לא טוב? לקחנו עוגית מקדמיה ושוקולד לבן עוגיות טריקולד ובאמצע גלידת קרמלח, טעים ומושחת
גם זה מומלץ... היינו פוצצים ועדיין נהננו

לעוד ימים טעים וכיפיים...

חג שמח
 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח על הפונדק

אני מקווה להגיע לשם בעצמי בקרוב
 

maya567

New member
בדיוק היום דיברנו במשרד על פונדק דלוקס

והמסקנה היתה דומה - הם ממש לא טובים בלבן, אבל מצוינים בבקר.
 

schifkit

New member
ת'אמת שהכי טעים היה האווז

הכי טעים שאכלתי... חבל שבארץ אווז לא נפוץ בכלל.
הבטן לבן דווקא היה טעים, הבעיה זה הצלעות שהיו ממש סקיני
העלתי השערה שאינני יודעת אם היא נכונה שאולי זה קשור לזה שהחזירים בארץ שונים ממה שיש בארה"ב ולכן גם התוצאה
 

Vegeterian123

New member
שאלה בקשר לתוספות...

המנות ה"צמחוניות" כמו הצ'יפס ותפוחי האדמה הקרועים יכולים להשביע אדם לא רעב?
חייב שיהיה משהו לאישה, בזמן שאני עסוק בבשר :)
בקשר לקוקיז, מצטרף להמלצה, נחמד מאוד, היינו באזור אחרי ארוחה, אז לקחנו רק 2 עוגיות ללא הגלידה באמצע (10 שקלים ל2 עוגיות... לא ברור למה...)
עוגיות חביבות מאוד, פעם הבאה ננסה עם הגלידה :)
 
לא הייתי בונה על זה

התוספות שם קטנות וטוב שכך - אף אחת מהן לא טובה.
מה שכן, הבשר להיט.
 

schifkit

New member
התוספות קטנות יחסית

אבל הן לא יקרות אז אפשר להזמין כמה
אני מנחשת שמאק אנד צ'יז ותפו"א ואולי איזה סלט קטן
יש גם מנות של סלט שאפשר לצמחן וגם סנדביצים אם רוצים משהו על הדרך
&nbsp
 

salo22

New member
תודה על יופי של ביקורת ! ונצל"ש ביקורונת מהערב

תקציר - מקום בהחלט חמוד מאוד, אהבנו איך הוא משתלב עם ה"היפסטריות" והסביבה ובכלל איזור הפשפשים "ברוחו" מצא חן בעיננו מאוד הערב, עד כדי רצון לחפש דירה באיזור "
ממש "שכונה" מעניינת נראה שהתפתחה לה שם, למרות שלא חקרנו לעומק.
מעבר לאווירה המעניינת משהו, האוכל היה טוב, למרות שכמו שציינת, ראוי לקחת בפרופורציות וביחס לסביבה הארצישראלית בה פועל המקום - בדרום ארה"ב כנראה שהיו מבקשים להוציא למקום כזה צו סגירה עקב הפרת חוקי עישון בשר כלשהם, בניו יורק היו קוראים לזה מקום שכונתי נחמד ובארץ מקום כזה ייחשב בהחלט בשורה

אבל סה"כ בהחלט נהננו מאוד - כוס יין סביר של כרם שבו וחצי ליטר פאולנר סלבטור או משהו כזה עשו את שלהם עם האוכל והשירות החביב למקום כזה(חברים 35 שקל לחצי פאולנר, תעבדו קצת על הקטע הזה בבקשה, גם על שבו ב 31 ש"ח לכוס).
200 גרם פיקניה ב 24 ל 100 גרם - הפיקניה הייתה טעימה אך היה נראה שנצלתה כשהיא פרוסה ולכם הגיעה אפרורית ועשויה הרבה יותר ממה שהייתה אמורה להיות.. בהחלט לא מנה שנזמין שוב בעתיד, למרות ששוב, היה טעים ואכיל בהחלט.
חצי עוף מעושן היה טעים מאוד, מנה שנשמח להזמין שוב, 44 שח. חצי בייבי בק ריבס היו טעימים גם כן, אך אכן היו בעיקר עצמות גדולות, בהחלט פחות בשר ממה שיש בזיכרונות מבייבי בק אמריקאיים אלמותיים והאמת שגם ברוטב אפשר לעבוד יותר טוב כי בעיקר הורגשו מתיקות וטעם מעושן, לא ממש רוטב ברביקיו דביק ומגרה חושים.. אבל אבל, גם המנה הזו הייתה טעימה, והכל ביחד התחבר לחווייה נעימה מאוד בהחלט, קצת קשה להסביר לאור הנקודות המוזכרות, אבל זה מה יש, בשביל הארץ, ארוחת סאב 250 לזוג, מצאנו מנצחת נוספת.
אה והיה גם תפוחי אדמה קרועים "גדול", שבאמת קצת קשה לדמיין איתו את הקטן
אבל ביצוע טוב ובכלל לא שמנוני כמו שלרוב מפציצים בז'אנר. הרטבים טובים - חזרת יופי, משהו מעושן חמוד, קטשופ סלק חביב ולא יותר.

אחרי שתי מנות אמיל בצהריים, בהחלט יום חריג מאוד בשנים האחרונות של יותר מידי בשר, צום בשרים באופק לתקופה הקרובה...
אגב לקינוח צעדנו לכפיתולינה, שהיא כנראה סניפון של אניטה לפי המשאית הקטנה שפרקה סחורה פנימה.. גלידה סבירה ולא יותר, די משעממת, צוות חביב..
 
למעלה