אוחת ערב טעימה ונעימה(ולעיתים אף מפתיעה) בדלידה

inבאלי

New member
אוחת ערב טעימה ונעימה(ולעיתים אף מפתיעה) בדלידה

לפני כמה שבועות אבא שלי היה בנסיעת עבודה בחו"ל, ובאופן ספונטני החלטתי לצאת עם אמי להתאווררות קלה והוחלט על דלידה.
אחרי העבודה אספתי אותה מביתה ואפילו צלחנו בזמן סביר מאד את הפקקים של שעת הערב המוקדמת.

דלידה היא מסעדה בר במתחם של שוק לוינסקי(זבולון 7 זו הכתובת המדויקת).
מקור השם הוא בדלידה שהיתה זמרת ושחקנית מפורסמת ממוצא מצרי – איטלקי.
במסעדה מקומות ישיבה בפנים ובגינה בחוץ. אנחנו ישבנו בפנים(בחוץ מותר לעשן), לאורך כל הערב שמענו מוזיקה מסגנונות שונים, והיו כמה רגעים שהרגשנו שהמוזיקה מעט רועשת עבורנו. התאורה קצת אפלולית, העיצוב נעים והקהל היה מגוון וכלל צעירים לצד מבוגרים יותר.

תחילה קיבלנו לשולחן צלוחית עם שעועית לימה בשרנית בתיבול מוצלח. זו היתה קבלת פנים נעימה וטעימה על חשבון הבית שבישרה על הצפוי לנו.


בהמשך חלקנו בינינו כמה מנות:

כרובית על יוגורט היתה מנה של פרחי כרובית מטוגנים שנחו על מטבל יוגורט מתובל וטעים.
גרסא טובה ומוצלחת של מנה מאד פופולרית. 21 ש"ח.

סלט של חציל שרוף עם קוביות תפוחי אדמה מדורה היה עבורי הפתעה מאד מהנה.
בסופו של דבר סלט של חציל שרוף זו מנה נדושה, אך כאן הטוויסט עם תפוחי האדמה נתן לה כיוון שלדעתי שידרג אותה מאד. בהחלט מסוג המנות שארצה להכין בבית. 19ש"ח.

טרטר דג ים היתה מנה שמלבד הדג הכילה המון ירקות כעגבניות, בצל סגול, צנוניות וצ'יפס במיה, ומעל לכל נח לו יוגורט עזים לא רע.
המנה היתה טובה אבל הייתי שמחה ליותר דג ופחות ירקות, במיוחד משום שהדג היה טעים מאד. 42ש"ח.

סלט של קולורבי אפוי עם גבינה עזת טעם(לצערי שכחתי לרשום את שמה), עלים ירוקים ושקדים לא עבד עבורנו ולא הצלחנו להנות ממנו. המרכיבים לא התחברו לנו לכלל מנה אחת ולא הבנו מה היתה כוונתו של מי שהגה את המנה הזו. 33ש"ח.

סלט זוקיני נא היה כבר סיפור אחר, סיפור הצלחה אמיתי.
מדובר בסלט עשיר שמכיל פרוסות זוקיני טרי, ארטישוק רומאי, עגבניות שרי, זיתי טאסוס, בצל סגול, גבינת באפלו ורוטב פלפלים נהדר.
ביום יום איני נוהגת לאכול זוקיני טרי כך. למען האמת אני עדיין זוכרת כיצד חברה קנדית שהכרתי בימי האוניברסיטה הכינה סלט זוקיני טרי לארוחת ערב סטודנטיאלית אי שם בתחילת שנות התשעים וכולנו חשבנו שהיא מוזרה...הפעם אהבתי את הזוקיני הטרי ואת שאר המרכיבים שהשתלבו כאמור לסלט עשיר מאד וטעים מאד. זהו בדיוק הסלט שלא תמצאו בכל מסעדה שניה, כזה שמזמן לך הפתעה נעימה. 42ש"ח.

מנת טורטליני ריקוטה הגיעה בצלחת עמוקה ובה היו שלושה טורטליני במילוי ריקוטה, מנגולד וחמוציות ואיתם ברוטב היו עגבניות שרי, פטריות מסוגים שונים ומנגולד. מעל הניחו פסי גבינה דקים. בשלב הזה היינו כבר מלאות אבל לא עמדנו בפיתוי: הפסטה היתה עשויה במידה הנכונה, המילוי טעים והרוטב עשיר ונהדר. מפאת היעדר המקום לא סיימנו אותה ואכלנו בעיקר את הטורטליני המצויינים. 48ש"ח.

חשוב לציין שכל המנות שבחרנו היו ללא בשר מכיוון שאמי לא אוכלת בשר, אבל בתפריט יש גם מנות בשריות.

עם המנות קיבלנו תחילה חצי כיכר לחם לבן עם קרום קשה שהיה טרי וטעים, ויותר מאוחר פרוסות לחם פירות יבשים מצויין. לא חוייבנו עליהם.

לקינוח חלקנו פנקוטה טעימה מאד עליה נחה שכבת תאנים טריות ומעל אטריות קדאיף.
זה היה קינוח טוב מאד שניתן למצוא במסעדות רבות, אבל כאן קיבל פרשנות שאנחנו חשבנו אותה לחיננית. הקינוח המשיך את הקו החיובי של הארוחה כולה, והיה אידיאלי לחלוקה על מנת לסיים את הערב עם מתוק בפה. 32ש"ח.

שתינו חצי קנקן סנגריה לבנה עם פירות שהיה קליל מאד והתאים לנו. 52ש"ח. שתינו גם מים קרים שהיו טעימים.


השירות היה מצויין – יעיל ומאד ידידותי.
המלצריות ששירתו אותנו ידעו לפרט היטב על כל אחת מהמנות והיו מאד נחמדות. אחת מהן הזמינה אותנו לצ'ייסר של משהו אלכוהולי מתקתק וזו היתה מחווה כיפית(וגם משעשעת משום שאמא שלי לא הבינה תחילה מה היא רוצה מאיתנו...)

לפי החשבון היינו צריכות לשלם 289ש"ח על הכל, שזה תימחור הוגן לדעתנו, אבל בפועל הודות לכרטיס בייגלה שילמנו 200ש"ח בלבד(היה להם מבצע כלשהו באותה תקופה), מה שהפך את הארוחה ל-VFM מצויין במיוחד.


מאד נהננו מהארוחה!
למעט הקולרבי האפוי, אהבנו את המנות כולן, חשבנו שחלקן עם טוויסט מעניין ושהשירות וקבלת הפנים נעימים במיוחד. נחזור לנסות מנות אחרות בהזדמנות.













 

oreldi

New member
נראה אחלה מקום

וגם מחירים מתונים.
כרובית מטוגנת, קולורבי אפוי, טורטליני גבינה- גן עדן מבחינתי. ואם יש גם בשר אז זה עוד יותר טוב.
לגבי הטורטליני- המנה לא קצת קטנה מדי ביחס למחירה?
 

salo22

New member
אם ממשיכים עדיין בחצי מחיר על התפריט בין 18-20 אמצ"ש

זו אחת מעיסקאות האוכל הטובות בנמצא ובמקום עם אוכל ראוי, לא משהו "מדהים" אלא יותר אוכל פשוט יחסית, עשוי די נכון שלצערינו מזוהה היום עם "גורמה" ו"שף" ולכן בסיטואציות רבות מידי הוא גם יקר הרבה מידי (מה שאפשר אולי גם להגיד לדעתי על המחירים גם של דלידה מחוץ לאותן שעתיים של חצי מחיר). לטעמי לא רואה צורך לאכול מעין "מנות ביניים" שיש שיקראו להן גם "מנות חלוקה" במחיר של 50 ש"ח וצפונה, תלוי כמובן באיזה חומרי גלם מדובר.
 

oreldi

New member
המחירים נראים לי סבירים

כרובית ב21 וסלט חציל ב 19 נראה זול יחסית. על כרובית אני רגיל למחירים כמעט כפולים במקומות אחרים.
לפי התפריט שלהם אני מבין שאלה המחירים הרגילים, ואם בין 18:00-20:00 זה חצי מחיר אז עוד יותר טוב.
האוכל הפשוט והראוי הזה זה בדיוק מה שאני מחפש, אבל כמו שציינת, אם מסתכלים על התפריט לעומק אז יש שם חציל בטחינה ב 39 שקל שזה ממש לא זול , וגם הטורטליני גבינה נראה יקר מדי.
אפשר בקלות לצאת ממקום כזה ב 250-300 שקל לזוג. בכל מקרה זה נראה כמו מקום ששווה ביקור
 

salo22

New member
אתה חייב לבקר שם
18-20 בבקשה לפעם הראשונה

ומנות הפסטה הפתיעו מאוד לטובה, אני לא כל כך יודע לגבי כרובית והחציל, לא זכור לי שהיו בתפריט הקטן בזמנו ואכן המחיר סביר מאוד.
 

inבאלי

New member
אוכל פשוט שעשוי נכון זו ההגדרה

לגבי התימחור, הוא נראה לי סביר יחסית למה שקורה היום במסעדות, וכמו שכתבתי השעועית לפתיחה היתה על חשבון הבית ולא חייבו אותנו על שתי מנות הלחם, מה שהופך להיות נדיר יותר ויותר היום.
הדיל שבייגלה הציעו בזמנו היה מאד משתלם - ארוחה של כמה מנות(חלקן קטנות, זה נכון), קינוח וסנגריה טעימה ב-200ש"ח זו הצעה שלא תמצא היום לצערי.
 

salo22

New member
היום כל מי שעושה טיפה מעבר ללהפוך חזה עוף על המחבת

קורא לעצמו שף ולאוכל שלו גורמה. לגבי המחירים בהחלט לא טענתי שהמחירים בדלידה יוצאי דופן ביחס לסטנדרט, עדיין לא הופך את הסטנדרט ללגיטימי מבחינתי
המצב כרגע בהחלט די בקנטים גם במחירי הממוצע במסעדות, כמובן דיסקסנו ומדסקסים זאת רבות. המחיר בין 18-20 נהדר ומעט מעליו הייתי שמח לצאת הרבה יותר למסעדות בערב.
 

inבאלי

New member
המנה לא הרגישה קטנה מדי

בהשוואה לתימחור מנות פסטה במקומות אחרים, אני חושבת שזה תימחור הוגן יחסית.
באופן כללי המחירים מתונים והתחושה היא של תימחור סביר. צלוחית השעועית לפתיחה, שתי מנות הלחם שהגיעו ללא חיוב, במסעדה אחרת כל אלה היו מוסיפים לחשבון בקלות עוד כמה עשרות שקלים. כך שבראיה כוללת אני חושבת שאפשר להרכיב ארוחה בעלות סבירה מאד.
 

החתולית

New member
על הדיווח

מהדיווחים שגורמים לי להודות על כך שאני לא תל-אביבית יותר. אילו הייתי תל-אביבית, הייתי מבקרת בדלידה אחרי העבודה כמעט כל יום, והתוצאות היו נראות לעין :)
 

inבאלי

New member
זה לא תירוץ, אנחנו נסענו לתל אביב...

אני מבינה אותך, גם אני חושבת לפעמים אם בא לי להיכנס לתל אביב בערב כשעוד יש עומס בכבישים, ואני עוד גרה קרוב ממך לעיר הגדולה.
 
הרבה זמן אני רוצה לנסות את דלידה

ופשוט לא מגיעה לזה, הדיווח שלך מחזק את הרצון הזה אצלי.
&nbsp
מה שכן, ציפיתי שהזוקיני יהיה חתוך אחרת בסלט וקצת הופתעתי מהתמונה
 

inבאלי

New member
אלו פרוסות אלכסניות שנחצו לדעתי

כלומר פרסו פרוסות באלכסון ואז חצו אותן.
בקשר לסלט הזה, אני מצטערת שלא ביררתי איך הוכן רוטב הפלפלים שהיה מצויין. ברור לי שהבסיס הוא פלפל אדום קלוי אבל א מעבר לזה.
 

bob68

New member
על הדיווח

שעושה הרבה חשק.
המקום נכנס לרשימה שלי


לדעתי אין בעיה עם מנות אשר יכולות להיחשב בנאליות ו/או שניתן למצוא אותן במקומות אחרים ובלבד שהביצוע שלהן לטעמי.
אם יש גם חתימה או אמירה אישית מה טוב.
 
למעלה