בליני בנוה צדק- טעים ומוצלח

oreldi

New member
בליני בנוה צדק- טעים ומוצלח

לדיווח המלא בבלוג פה גדול- בליני

לאחרונה ביקרתי פעמיים בבליני, אחת בצהריים לארוחה עסקית והשניה בערב

למסעדה 3 חללים: חלל פנימי מרווח, מרפסת מקורה מחוץ למסעדה, ומקומות ישיבה על המדרכה (בתמונה). אי אפשר שלא להתפעל מהעיצוב במסעדה. כשמגיעים אליה בשעות הערב, היא רומנטית מאוד- עצים מקיפים את המסעדה ונותנים תחושה של טבע, הנוף של נוה צדק, מפות צבעוניות משובצות כנהוג במסעדות איטלקיות ואווירה של שקט שלווה המנותקת ממה שקורה בחוץ. מוזיקה איטלקית שקטה התנגנה במסעדה. לא פלא ששלושה שולחנות מסביבנו חגגו יומולדת כשהיינו בערב.

לגבי המנות:

הארוחה העסקית בצהריים:

הארוחה העסקית כוללת במחיר המנה העיקרית לחם, אנטיפסטי ושתיה קלה

  • קיבלנו לפתיחה אנטיפסטי ולחם. המבחר היה גדול אבל זה היה אנטיפסטי די סתמי. הכל הוגש קר. היו שם גרגירי חומוס עם פסטו טובים, היה גם שומר שהיה בסדר, אך שאר הירקות (קולורבי עם אורגנו, בטטה, פלפלים) היו קרים וסתמיים, וכמו כן הוגש תירס שהיה תפל מאוד, ואיבד את כל הטעם שלו. כמו כן הוגש לחם קלוי ע"ח הבית, אחד עם עגבניות ואחר עם עשבי תיבול. בצד הוגש גם שמן זית ובלסמי. הלחם היה קלוי מדי לטעמי וקשה, גם בביקור הראשון וגם בביקור השני. לשאלתי בעניין מידת הקלייה, השיבה המלצרית שזו מידת הקלייה המקובלת אך לבקשתי הביאה לנו לחם נוסף, קלוי מעט פחות.

  • על חשבון הבית קיבלנו קוקטייל בליני שהכין בין היתר רום ונקטר אפרסקים.

  • לעיקרית לקחתי פפרדלה קצ'יטורה- פפרדלה ברוטב ציידים, ציר בקר, פטריות שמפיניון ופורטובלו ומלפפון חמוץ עם נתחי פילה בקר ופרמזן (74 שקל בעסקית): מנה נהדרת. מנה מאוד עשירה, עם מגוון רכיבים מלאי טעם. הרוטב היה מצוין, הפטריות בשרניות, הפילה היה רך וטעים והפסטה נעשתה אל דנטה. מנה מענגת וענקית בגודלה, גדולה יותר ממנת פסטה ממוצעת .

  • כמו כן נלקח לינגוויני די מארה- שרימפס, קלמרי וונגולי ומולים ברוטב שמן זית, שום ועשבי תיבול (74 שקל בעסקית): עוד מנה מצוינת. אני לא אוכל פירות ים, אך השותפה לארוחה חובבת פירות הים, שיבחה את האיכות, הטעם והמרקם. הטעם היה עשיר והמרקם היה מוצלח ולא צמיגי. הפסטה עצמה היתה מצוינת. למרות הרוטב העדין, היה בה עומק של טעמים שקשה למצוא בפסטות דומות במסעדות אחרות.

  • לקינוח לקחנו טירמיסו (29 שקל בעסקית) שהמשיך את הקו המצוין של הארוחה. הוא היה קרמי, אוורירי, לא מימי, מתוק במידה ובעל נוכחות קפה מודגשת.


בערב:

  • ריזוטו אנטריקוט- פטריות פורטובלו, נתחי אנטריקוט, יין מרסלה, ציר בקר שמנת ופרמזן (49 שקל בתפריט רגיל): מנת הדגל המפורסמת של המקום. המנה נדיבה מאוד ויכולה גם להיות מנה עיקרית. מנה נחמדה בזכות הרוטב שהוסיף עומק טעמים והשמנת שהוסיפה מעט מתיקות (ולא יותר מדי). נתחי האנטריקוט היו רכים אך הם די שוליים במנה. יחד עם זאת, כל המרכיבים היו מתוקים יחסית, והיה חסר משהו שיאזן את המתיקות. מנה שהרושם שלי שהיא אובררייטד. אכלתי ואמרתי "נחמד", לא יותר.


  • פנה טוסקנה (פנה ברוטב עגבניות, פטריות שמפיניון טריות, עגבניות קצוצות, זיתים שחורים, ציר בקר, שום קלוי ורצועות חזה עוף בגריל (62 שקל): עוד מנה מצוינת. הרבה ירקות טובים, ועם רוטב מוצלח.

  • סטייק אנטריקוט 300 גרם- נתח אנטריקוט עשוי בגריל להבות בליווי מלח גס ושום קונפי (109 שקל): סטייק חביב. הוא היה רך מאוד, זו הפעם הראשונה שאני אוכל אנטריקוט והוא רך מדי (מעדיף סטייקים שמגלים מעט התנגדות ושצריך ללעוס אותם). זו לא מסעדת בשרים מתמחה ולכן הציפיות שלי לא היו לסטייק מדהים, וסך הכל הוא היה טוב.

  • הסטייק מגיע עם תוספת. לקחתי פסטה ברוטב עגבניות (נא לא להרים גבה): היא היתה בינונית. הרוטב היה סתמי, די תפל וחמצמץ מדי והפסטה בושלה יותר מדי. גם פה- התוספת היתה עצומה, בגודל של מנה עיקרית.



השירות היה טוב בביקור הראשון בצהריים (היינו לבד במסעדה) וקצת איטי ומבולבל בביקור השני בערב, בו המסעדה היתה עמוסה.

סך הכל שילמנו בצהריים 177 שקל ל-2 עיקריות וקינוח, וכאמור אנטיפסטי ע"ח הבית, ובערב -220 שקל לראשונה ו2 עיקריות. מחיר הוגן לדעתי.


  • לסיכום: מאוד מורגשת הנדיבות במקום, שלא מתקמצנים עליך וגם זה תורם לתחושה טובה. חוץ מהאנטיפסטי והפסטה ברוטב עגבניות, כל המנות היו סבירות (ריזוטו) וטובות (כל השאר). האוכל מוצלח, המנות גדולות והאווירה נהדרת. מסעדה שבוודאות אחזור אליה שוב.










 

גסטרו

New member
הריזוטו המתקתק מוגש גם בפיאנו פיאנו

שהיא מסעדת אחות לבליני ולאחר אכילה בודת - נמנעת מהזמנת המנה
תודה על הדיווח המפורט !
 

oreldi

New member
אגב, היה בריזוטו גם בצל שלא ברור מה הקשר

שלו למנה.
אני רואה שלא רק אני התלהבתי מהמנה
 
ריזוטו קלאסי

כולל כבסיס שאלוט ושום בחמאה ועליהם מוסיפים את האורז ומתחילים את הבישול. בצל נותן לך את אותו אפקט מינוס המתקתקות של השאלוט, אם הם בחרו ללכת עם השאלוט, ייתכן שזו סיבה נוספת למתיקות.
 

Mickey מאוס

New member
גם הפפרדלה קצ'יטורה נשמעת

כמו העתק מדויק של הפפרדלה ציידים בפיאנו.
זובאמתמנה מצוינת...
 

oreldi

New member
זו המנה שאהבתי יותר מכולן

עשירה מאוד, גדולה ולא מתוקה מדי. תענוג
 

Mickey מאוס

New member
אני מזמינה אותה המון

רוטב מעולה.
בפיאנו פיאנו זה גם משתלם יותר, 62 ש"ח עבור עסקית של פפרדלה ציידים, סלט או פוקצ'ה וסודה.
 

inבאלי

New member
אני אוהבת את בליני

יש לה מיקום מנצח לדעתי, בדרך כלל אנחנו קולעים עם האוכל והמנות נדיבות ונותנות תמורה הוגנת למחיר.
הלחם הקלוי שלהם ממכר לדעתי....
תודה על הדיווח.
 
תודה על הדיווח. המסעדה הזו מצאה כנראה את הנוסחא המנצחת

עובדה שהיא מחזיקה מעמד כל כך הרבה שנים.
 

horseradish

New member
על הדיווח המושקע


אני בהחלט צריכה להגיע למסעדה הזו פעם אחת בחיים.
נשמע שהם שומרים על רמה גבוהה יחסית והתמורה מצדיקה את האגרה.
 

viczi

New member
תודה על הדיווח

פפרדלה קצ'טורה היא מנה שאני מאוד אוהבת (אם כי לא תמיד מצליחה לבטא).

רשמתי לעצמי לטעום אותה גם בבליני בביקור השנתי שלנו בנווה צדק
 
תודה, מדהים באמת איך שנים שומרים על 'נעים וטוב'

וגם אנחנו פעם בשנה שנתיים נזכרים במסעדה ושבים אליה.
 

bruno01

New member
בערך מליון שנה לא הייתי בבליני


וטוב לשמוע שהיא מצליחה לשמור על עצמה היטב.

תודה על הדיווח!
 
למעלה