אין ולא היתה לי כוונה להתנצח עם מישהו
הבאתי את המידע בפורום שהכי רלבנטי לנושא הסקר ולדעתי הוא בהחלט היה בהתאם לנהלי הפורום אתמול בבוקר, כשהטקסט שעסק בשרשור Off היה רק:
"שירשור OFF עולה בדרך כלל בימי שלישי - שמרו נושאים שאינם ביקורת מסעדות לשירשור הזה."
כנראה שגם מנהלי הפורום הבינו שהתקנון שהיה איננו תומך בטענתם ולכן היום אני כבר מוצא את התוספת:
"* ביקורות מתוך כלי תקשורת בארץ ובחו"ל, יועלו בשירשור ה- OFF השבועי או בשירשור ייעודי שבועי
שייפתח על-ידי מנהלי הפורום."
אין לי בעיה לכבד גם את הנוהל החדש הזה, שאינני מכיר כמותו בשום פורום אחר, אבל האם הוא באמת הגיוני ? נניח שהשרשור היה נפתח ביום ג', האם הייתם מונעים ממישהו להגיב עליו ביום ד', ה' ו' וכד' ?
וכדי להבהיר עוד יותר את שציינתי בהודעה הפותחת, Zagat הוא בעצם שקלול חוות דעת של סועדים כמוכם וכמוני ששלחו ל-Zagat חוות דעת על מסעדות שבהם ביקרו במהלך השנה האחרונה. בניגוד למישלן, שבו הסוקרים הם "מטעם" ובניגוד לביקורות בעיתונות של מבקרים "בתשלום", ב-Zagat משקללים חוות דעת של כל מי שכותב להם. גם אני עצמי שלחתי להם חוות דעת כאלה. להערכתי יש משקל גבוה יותר לסקר המבוסס על מדגם ענק של חוות דעת הטרוגניות מאשר לחוות דעת בדידות בכל פורום שהוא.
Zagat, לדעתי לפחות, איננו "כלי תקשורת" וכשהעלתי את הקישור לסקר האחרון שלו לגבי העיר ניו יורק, תוך העלאת מספר תהיות שגם העלו דיון עניני, סברתי שזה בנושאי הפורום, עונה לכלליו (לפחות עד אתמול) ובודאי בא לתת כלי שימושי לחובבי מסעדות כמונו, שעשויים להגיע לניו יורק.