א.בוקר בכרמים שבצומת סגולה –

מ צ ד ה

New member
א.בוקר בכרמים שבצומת סגולה –


א.בוקר בכרמים שבצומת סגולה –


חברה ותיקה עברה לגור רחוק
- אז נפגשים באמצע. אין יותר מדיי אפשרויות (אם אתם מכירים מקומות אחרים בין ב"ש לרחובות אשמח לשמוע
) ולכרמים תמיד היה מוניטין טוב וגם לי זכורות ארוחות בוקר טובות.

אולי עדיף להישאר עם הזכרונות.

ישבנו בחוץ, היה שמשי ונעים ופרגולת בד מתקפלת הצלה עלינו. קיבלנו תפריט א. בוקר ממנו נבחרו 2 מנות שקשוקה – עם גבינה כחולה לה, בלקנית לי. להנ"ל היו אמורות להתלוות קעריות גבינה ומטבלים. למה אמורות? בהמשך.

בנוסף רצינו סלט ולא את היחיד שמוצע בתפריט א. הבוקר כי לא קסם לנו. ביקשתי מהמלצרית את התפריט המלא כדי שנבחר סלט אחר והיא אמרה שאי אפשר היות ועכשיו יש תפריט א.בוקר. לי לא ברור מה זה משנה היות ורצינו סה"כ סלט. פשוט שיחתכו ירקות לסלט אחר. לאחר דין ודברים ביני ובין המלצרית היא הלכה לשאול בסוגיה וחזרה עם התפריט המורחב. נבחר סלט כרמים – (מבחר חסות ועלים צעירים, ירקות רעננים, זיתי קלמטה וגבינת פטה) בפועל קיבלנו סלט שהכיל חסה לרוב, עגבניות שרי, בצל פרוס, פטה ופטריות טריות. סתמי.

ראשית הגיעו הלחמים (פוקצ'ה צרה מאוד וארוכה מאוד) שהייתה חביבה וכיכר לחם כהה רך וטעים. בנוסף הגיעו שתי קעריות סלט ירקות "ביתי" (קרי סטנדרטי שמתאים להגשה בבית) לחלוטין של קוביות עגבניה ומלפפון.

בתפריט נאמר: "מבחר עשיר של מטבלים וגבינות". צריך להוריד את המילה מטבלים כי לצערנו, לא היו כאלה. היו 3 סוגי גבינה (שמנת, מלוחה ועוד אחת שלא טרחתי לדגום), סלט טונה שהיה נחמד, תלתל חמאת שום שמיר וריבה (בה לא נגענו). לא התחברנו לגבינות. זה הרגיש כמו אותה גברת בשינוי אדרת ובעודף והן פשוט לא היו מעניינות.

השקשוקות הגיעו במחבתות גדולות וחמות על פלטות עץ. מנות נדיבות.

השקשוקה הבלקנית הכילה חצילים קלויים (פיסות בודדות), פטה, עגבניות (שרי לא מקולפות
- ראשית, מודה, לא מתה על שרי. ועוד להגיש אותן לא קלופות?! בעיניי לא לא ושוב לא. זה לא נעים בפה והיות והשרי מלכתחילה בשרן דק מאשר עגבניה רגילה, נסיונותיי לקלוף אותן הותירו אותי עם עיסת עגבניות שהושמה בצד כך שהצלחת שלי כוסתה בעיסה אדומה
), רוטב שקשוקה וביצים. סאגת העגבניות הזו די הרסה לי את השקשוקה.

השקשוקה הכחולה הכילה גבינה כחולה (שחברתי אמרה שמלוחה יתר על המידה), בצל סגול, עלי בזיליקום, רוטב שקשוקה וביצים. גם לחברתי הפריעו מאוד העגבניות הלא קלופות.

שתינו אשכולית אדומה (מתוקה מדיי, לא התעיינו אך הרגיש כי לא נסחטה במקום).

פינו את הצלחות והשאירו אותנו עם הסלט (לבקשתנו) אך ללא סכו"ם.

את הקפה הגישו ללא כפיות וללא סוכר (לא הזדקקנו אבל זה בנאלי).

מים הוגשו עם קרח בקנקן כסוף.

לפני האוכל הוגשה כוסית עם גרנולה ויוגורט.

בקיצור... לתוצאות כאלו וטובות יותר אני יכולה להגיע גם בבית
.

רק לי מפריעות כ"כ עגבניות לא קלופות
?

מה הקטע של תפריט א. בוקר שקיים גם במקומות אחרים? ואם בעשר בבוקר בא לי מרק או מנה בשרית? למה למנוע?

מכירים מקום בין ב"ש לרחובות בו ניתן להינות מא. בוקר?
 

מ צ ד ה

New member
BBB – בורגוס בורגר בר – באר שבע - נהדר!

BBB – בורגוס בורגר בר – באר שבע.

עוד מקום בב"ש שעושה משלוחים בסופ"ש! יאיי
!

הזמנו משלוח לעבודה.

זו הפעם השלישית שאני מזמינה מהם משלוח ונהנית כל פעם מחדש מהאריזה האסטטית והחכמה שהם נוקטים ע"מ שהלחמניה לא תירטב והכל יגיע טרי (התוספות מגיעות בקופסיות קטנות, ההמבורגר ארוז במגשית קטנה ומונח בתוך קופ', הרטבים מגיעים בקופסיות ארוזות. בקיצור - אסטטי,נעים לעין ומזמין).

הזומנו 3 מנות המבורגר (220 ג' ו- 300 ג') עם תוספת של גבינת צ'דר, אחת עם אמנטל ואחת עם בצל מטוגן. (אישית אני חושבת שגבינות אלו לא עזות טעם מספיק ולכן לא נותנות ניגודיות מתאימה לטעם ההמבורגר. אני אוהבת יותר גבינה כחולה).

הקציצות היו גדולות, עבות ונעשו במדויק! טעמן היה נפלא!

טבעות הבצל, על אף המשלוח, הגיעו חמות ופריכות.

היות והגענו ל- 200 ש', קיבלנו בקבוק 1.5 ל' קולה.

עמיתיי למשמרת, שזו להם פעם ראשונה לאכול BBB, שיבחו ונהנו מאוד מכל ביס.


הסתייגות קלה – ע"מ להזמין יש צורך במיני' הזמנה של 100 שח' (מקנה משלוח חינם). בעיניי זה מוגזם. אני חושבת שיש להכניס אפשרות להזמנה בפחות ממאה ש"ח אך יחויבו במשלוח.
 
הקציצה שלהם סתמית וחסרת טעם

לגבי כל השאר את צודקת
אכלת במוזס במרכז או בשיריס בעיר העתיקה?...
זאת קציצה!!!!
וכייייף למצוא פה באר שבעית
 

מ צ ד ה

New member
לא אכלתי במוזס ולא ידעתי שלשירי

יש מסעדה (אנחנו מדברים על הקצבייה כן? זו שיש לה סניף גם ליד ביג?)

בעיניי (וגם בעיני חבריי שסעדו איתי) ההמבורגר היה מעולה!!!
 
תנסי בשיריס

עד שמוזס יפתחו את הסניף
שיריס זה בעיר העתיקה בקקל
ואני חושבת שיש גם משלוחים
 

מ צ ד ה

New member
הצצתי גם בשיריס, נראה נחמד, אלא שהמקום

כשר כך שזה כבר מבטל את עניין המשלוחים בסופ"ש
.
 

החתולית

New member
אני מבינה את עניין תפריט ארוחת הבוקר

ברוב המסעדות, מגישים תפריט ארוחת בוקר בשעות מסויימות, ולא בשעות אחרות. באותה מידה, את תפריט הצהריים או הערב, לא מגישים בשעות ארוחות הבוקר.
&nbsp
הארוחה שאת מתארת, נופלת לפח אליו נופלות ארוחות בוקר רבות. התחושה היא שמכינים אותן כלאחר יד. מכניסים אותן לתפריט כדי להכניס עוד משמרת מרוויחה במסעדה, ומשקיעים בהן הכי מעט שאפשר הן מבחינת השקעה כספית בחומרי גלם וכלה ביצירתיות.
&nbsp
&nbsp
 

מ צ ד ה

New member
האם למסעדות אין אינטרס להרוויח כסף מעבר

לתפריט הקיים? ע"י זה שאני רוצה להזמין סלט אחר או מנה נוספת?

מסעדת כרמים נחשבת למסעדת שף - וכזו היא אמורה לעמוד בסטנדרט מסויים גם כשמדובר בא. בוקר.

א. הבוקר בבליקר בייקרי בגרנד קניון בב"ש נהדרת (
) וכך גם א. הבוקר בקפה "גרג" שבשדרה השביעית והן לא מסעדות "שף". הראשונות שציינתי הן בהחלט הפתעה נעימה לא. בוקר, לעומת כרמים שאיכזבה מאוד.
 

bruno01

New member
להכין דברים מעבר לתפריט הקיים זה מאוד בעייתי.

את רוצה רק שיחתכו סלט, מישהו אחר ירצו שרק יבשלו לו אורז לבן, מישהו שלישי יבקש שרק יאפו לו תפוח אדמה בתנור והרביעי יבקש רוטב עגבניות לפסטה כשאין כזה בתפריט.

העבודה במטבח מאוד מתוכננת ומסודרת מראש, ואי אפשר לבצע תוכניות כבקשתך, ברוב המוחלט של המסעדות שאני מכיר.
בשביל זה בדיוק יש תפריט, ואם רוצים משהו שלא קיים בתפריט, הולכים למקור אחר בו המאכל הזה כן קיים.

גם מבחינת תפריטי בוקר או ערב, הטבחים מבצעים הכנות לפי המאכלים שמצויים בתפריט של אותן שעות, וגם פה העבודה מאוד מסודרת ומוגדרת, ולכן קיימת החלוקה. טבח לא יכול לבשל 40 מנות שונות בכל רגע נתון, גם הוא בסופו של דבר אנושי ויכול להשתלט רק על כמות מסוימת של רכיבים, מנות ומתכונים במשמרת אחת. זה דווקא נראה לי מאוד הגיוני וברור.

לגבי שאר הבעסה מהאחורה, זה באמת נקרא לא משהו בכלל, בלשון המעטה.
 

מ צ ד ה

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת, אולם...

היות והיה מדובר בתפריט א. בוקר ואכן נעשות הכנות מקדימות, אני יוצאת מנק' הנחה שיש עוד ירקות חתוכים מעבר לקוביות המלפפון עגבנייה ולכן ביקשתי להזמין סלט אחר. אני גם חושבת שבתפריט א. הבוקר ניתן להגדיל את אופציית הסלטים ולא להסתפק באחד (שלא היה אטרקטיבי בעינינו).
 

החתולית

New member
הגדלת התפריט בכלל היא עניין אחר

ושונה מהכנת מנות מיוחדות שאינן קיימות בתפריט.
&nbsp
את יוצאת מנקודת הנחה שחומרי הגלם שאת רוצה מהם סלט, מוכנים במטבח, אבל זה לא מחוייב המציאות. מלבד זה, המסעדה לא יכולה להרשות לעצמה לספק צרכים של לקוח אחד (שרוצה רק סלט, או רק גבינה אחרת, או רק לחם אחר) ולסרב ללקוח אחר שרוצה ירקות קלויים למשל.
 
כל סרוויס במסעדה מתוכנן מראש כולל הכנות

לפי התפריט. כל דקה מחושבת היטב. פעם שאלתי במסעדה למה הם מגישים מדליונים של פילה, דקים יחסית, ולא גוש אחד גבוה כפי שמקובל בכל העולם. הוסבר לי שזמן הצלייה כשהוא פרוס למדליונים קטן יותר בדקה או שתים וכשמכפילים זאת במספר מנות זה כבר יוצר צוואר בקבוק ופיגור בסרוויס.
 
תודה על הדיווח....

בקשר לעגבניות, אני מניחה שזה עניין של טעם והרגל...
לי אישית היה מוזר אם להקליפה הייתה חסרה אלב חברה שלי לא אוכלת את הקליפה...ממש נגעלת...
&nbsp
בהרבה מסעדות נתקלתי בתפריט בוקר (בד"כ עד 12-13) ורק אחכ הם מגישים מתפריט הצהריים...אני מניחה שזה נוהל שמטרתו למנוע לחץ על המטבח על ידי התמקדות רק בארוחות הבוקר.
&nbsp
בקשר לממרחים...דווקא נשמע שהיה מבחר מגוון: 3 גבניות, סלט טונה, חמאה, ריבה...נתקלתי בארוחת בוקר שהיה רק גבינת שמנת, חמאה ושמן זית עם בלסמי ולזה הם קראו ממרחים :)
&nbsp
בכל מקרה, נהנתי לקרוא את הדיווח המפורט...תודה
 

מ צ ד ה

New member
לגבי הגבינות ציינתי שזה הרגיש כמו אותה גברת

בשינוי אדרת.
חברתי צמחונית ולכן הטונה מלכתחילה לא התאימה לה.
תלתל החמאה היה "תלתל" חמאה. מעט מאוד והסתיים מהר מאוד. לבקש ריפיל ולקבל תלתל נוסף?
לא היה גיוון. היה משעמם.
 
למעלה