שגב - שירות מעולה, אוכל בינוני מאוד

Udi Freeze

New member
שגב - שירות מעולה, אוכל בינוני מאוד

בחמישי גררו אותי קבוצת חברים לצהריים בשגב, אכלתי שם לפני כמה שנים ולא זכרתי שנהניתי במיוחד אבל מצד שני גם לא זכרתי שסבלתי.
הגענו בשעה 12 והיינו היחידים למטה, בקומה העליונה היו מספר שולחנות מלאים כבר.
לכל אורך הארוחה השירות היה יוצא מן הכלל, נעים, אינפורמטיבי ולא לוחץ.
הגשת המנות לעיתים מגוכחת שלא לצורך, צלחות גדולות יתר המידה ומגושמות, אקססוריז מגוכחים וכו... לדוגמה: אחת המנות הראשונות שאחד הסועדים הזמין הייתה סלט כלשהו, הגיעה קערה קטנה של סלט על ״מצע״ של משקל וינטג', כזה שפעם היו שוקלים בו רכיבים במטבח - כולם הסכימו שזה מגוחך עד כדי מבוכה.

סלסילת לחמים - מספר לחמים חמים וטובים רוויים שמן זית הונחו מיד על השולחן והיוו את פסגת הארוחה שהידרדרה מהר מאוד.

לפתיח קיבלנו ״קוקטייל פירות לא אלכוהולי״ - כולם בשולחן הסכימו שמדובר בברד הפיצוציות הסגול הגנרי לא יותר ולא פחות.

לראשונה הזמנתי סביצ'ה מוסר - צלחת ענקית עם מנה קטנטנה של קוביות דג מוסר ומנגו, בצד הגיעו כ6 ״תוספות״ שלא התחברו כלל וכלל לסביצ'ה: מקלות מלפפונים גדולים מידי, אפונת ווסאבי כתושה, אגוזי קשיו, שומשום ועוד כמה שטויות שלא היו קשורות. טעם המנגו הדומיננטי השתלט על המנה והדג לא הורגש כלל.
אני לא מבין כלל את המנה הזו, למה לתת כמות מזערית של סביצ'ה ולהשאיר את הסועד ״להרכיב״ לעצמו את המנה? לא בשביל זה הוא משלם (המון כסף) למטבח על זה? ואם כבר נותנים תוספות, למה לתת ערימת קשקושים שלא מתאימים? האם ציפו שאקצוץ את המלפפונים בעצמי?

בין המנות הוגש ברד ג'ינג'ר עם סוכריות קופצות - שוב, ברד מתוק מאוד, אם לא היו אומרים לי שזה ג'ינג'ר כנראה שלא הייתי מנחש.

לעיקרית לקחתי שיפוד אנטריקוט עם סלט כרובית חריף - מנה גרועה מאוד, הוגשו כ6 קוביות אנטריקוט, רובן לא היו לעיסות, הכילו המון גידים ושומן, טעם הבשר היה טוב אבל לפחות חצי ממנו נזרק למפית, ״סלט הכרוביתֿ״ התגלה ככרובית לא מבושלת עם מעט תבלינים - אני מת על כרובית, בפשטידה, מטוגנת, בתנור אבל כרובית נאה היא דבר לא טעים כלל, שלא נאמר מגעיל! מן הראוי היה לציין את זה.
כל המנה הוגשה על מצע טחינה שהייתה הרבה יותר מידי תוקפנית לחך, חמוצה / מלוחה.
כל שיפודיה בשוק התקווה הייתה עושה עבודה פי כמה וכמה משגב על מנה כזו.

לאחר שראו כי אני לא אוכל את המנה שאלו אם הכל בסדר ואמרתי שהמנה גרועה מאוד, מן הראוי לציין שלא חייבו אותי עליה.
לקינוח קיבלנו (על חשבון הבית) מספר פרלינים וסלט פירות וגלידה, שני הקינוחים היו בסיסיים מאוד ולא היה בהם שום ייחוד או חן.

הופתעתי מאוד שהרמה במקום נמוכה כל כך מבחינה קולינארית חבל שהשירות המצויין לא מצליח למחוק את הטעם המר בסוף הארוחה.

בסופו של עניין חוייבתי על המנה הראשונה (80 שקלים - שערוריה) ועוד 47 שקלים על כוס יין (גרועה מאוד).
 

salo22

New member
זה שגב "במיטבו"

עם כל הרפרטואר וממש "מרגישים את הכאב" בביקורת שלך, לא נעים
בא לכתוב מילים בוטות ולא נעימות על המקום והעומד בראשו, אבל נעצור פחות או יותר כאן, לא לפני שאציין שהכל נשמע נורא, אבל קוקטייל פירות לא אלכוהולי וברד ג'ינג'ר עם סוכריות קופצות, ווטאבר התכוון המשורר, פשוט נשמע מחפיר, משחק ילדים מעליב ולא מוצלח במטבח. העיקר שמעבירים שיעורי בישול "מסביב לעולם" בטלויזיה, הלבנט במיטבו.
 
אל תפגע בלבנט! הלבנט הוא מקור לאוכל נפלא.

החפיפניקיות והפוזה הישראלים במיטבם - יותר מדויק.
 

salo22

New member
בהחלט הכוונה לא הייתה להעליב את כל הלבנט


אלא רק את החלק שמשחק בכאילו ומאוד מרוצה מעצמו, משהו כזה.
 

horseradish

New member
אני זוכרת ששגב משה רק התחיל

בתוכנית של אודטה וכל כך לא סבלתי אותו, כבר אז.
שום דבר טוב לא יצא ממנו כצפוי...
 
חבל שהיה ערב כל כך גרוע קולינארית אבל תראה את הצד החיובי:

יצא לך דיווח ממש מוצלח!!
מאוד נהנתי לקרוא....
&nbsp
אני מאוד אוהבת ברד וסוכריות קופצות אבל נראה לי דיי מוזר להגיש את זה במסעדה...
&nbsp
אשמח לקרוא דיווחים שלך בעתיד
 
חחחחח אני אחרי 10 שעות עבודה ושעתיים וחצי

לימודים...
&nbsp
המוח שלי ג'לי וקליטת המידע אצלי הגיעה למקסימום
 
לגבי ההגשה של הסביצ'ה

זה לא בדיוק אותה סיטואציה - אבל לגבי טרטר בקר לפחות אני מעדיף בהרבה את צורת ההגשה הזאת, של הבשר הנקי עם תוספות בצד. זה מאפשר את גיוון בין טעימה לטעימה. כשמערבבים את הכל ביחד יש נטיה לטעם של הבשר הנא להתחבא. זה קרה לי למשל ביפו תל-אביב כשהטרטר היה בעיקר בטעם של עשבי התיבול שבאו איתו. דווקא בקימל בגלבוע המושמצת הוגש טרטר כהלכתו והיה מעדן.
מסעדנים - די להגשות מפונפנות של טרטר!
 
מעולם לא חיבבתי את שגב

בעיני האוכל שלו הוא בעיקר יומרני.
&nbsp
לנצח אעדיף אוכל עשוי טוב גם אם לא יצירתי על פני ניסיון להיות מוגזם ויצירתי על חשבון הטעם.
 

החתולית

New member
על הדיווח

ההגשה והכלים שאתה מתאר, הם חלק מהקטע של המסעדה. יש שאוהבים את זה, אחרים לא אוהבים, אבל זה חלק מהעניין בשגב.
&nbsp
לפחות לא חייבו על מנה שלא אכלת.
&nbsp
דרך אגב, האם כשטעמת את היין, אמרת משהו על כך שהוא לא לטעמך?
 
מה זה לא חייבו? ממה שהבנתי זו הייתה עסקית צהריים

וכשלא חייבו על המנה העיקרית, חייבו אותו על הראשונה במחיר מלא [80] ולא כחלק יחסי מהעסקית...
אם אכן הבנתי נכון - זו חוצפה ענקית.
 

החתולית

New member
לא נכתב שמדובר בעסקית

אם זו היתה עסקית, וחייבו מחיר מלא על הראשונה, זה באמת מרגיז.
 

Gרר

New member
מפתיע זה לא

לפחות בשגב אקספרס אני יודע מה להזמין כדי לא ליפול... בשגב עצמו אכלנו פעם אחת בערב ארוחה שעוד היתה על גבול הסביר (הרבה בזכות הפוקצ'ה וסלט הנבטים שאת שניהם אפשר לקבל גם באקספרס). בפעמיים הנוספות שנתנו צ'אנס זה היה כבר הרבה פחות מוצלח. זה היה לפני מיליון שנה ומאז לא דרכנו שם.
 

mishmoosh

New member
גם לי זה קרה בשגב!

לפני כשנתיים חגגנו יום הולדת לאבא שלי והלכנו כל המשפחה (שמונה אנשים) לשגב בפעם הראשונה.
רצינו מלכתחילה להזמין מקומות בשגב אקספרס, אך לא היה מקום והמארחת בטלפון המליצה על שגב הרצליה (למרות שהמחירים די שונים וגם המנות). בנוסף, היא אמרה שתציין שאנו חוגגים יום הולדת חשוב.
השירות היה מזעזע, בקושי התייחסנו אלינו כל הערב, לא פינו לנו את הצלחות, לא שאלו אם חסר לנו משהו, אם טעים לנו וכמובן שאף אחד לא התייחס ליום ההולדת.
אבל האוכל.. זו היתה הנפילה האמיתית - ריזוטו קשה, דג קר ויבשושי, מנות פסטה תפלות. באמת לא מה שהיה אפשר לצפות ממקום ברמה כזאת. לאחר שהתלונות שלנו די זכו להתעלמות מצד המלצרים ומכיוון שהמשפחה שלי מאד לא אוהבת מהומות (ומעדיפים לסבול ולשלם) כתבנו מכתב תלונה לאחר מכן, שהתגובה אליו הגיעה מאוחר מאד בדמות שובר לקינוח או יין בביקור הבא. נו באמת.
 

salo22

New member
נפלא, מכונות היח"צ הגו רעיון מצויין

סבלתם קשות פעם אחת, יפה מאוד, בואו תסבלו שוב פעם, תשלמו על זה ו"נצ'פר" אתכם בפינה.. נו באמת.. מצד שני, מה כבר יכולים לעשות, לכתוב שלא יודעים לבשל טוה המטבח ? זה יכול להיות קצת בעייתי.. אני חושב שבמקומם הייתי מסתפק בתשובה לקונית המודה על הפידבק וזהו.
 
למעלה