אוסף ביקורות שהצטברו להן השבוע ונפתח במסעדת וניה

horseradish

New member
אוסף ביקורות שהצטברו להן השבוע ונפתח במסעדת וניה

ובכן, זה היה שבוע מאוד גדוש בבילויים. חברים שהגיעו מחוץ לעיר, אורחים מחו"ל ועוד.

במהלך השבוע הזה יצא לי להיות פעמיים במסעדת "וניה" או "ביסטרו וניה" ליתר דיוק.
גילוי נאות: אני מיודדת עם בעלי המסעדה ולכן נמנעתי עד כה מביקורות עליה, למרות שהרביתי לאכול שם בסמוך לפתיחה ועדיין פעם ב... יוצא לי לאכול שם.

אני אגיד את דעתי האובייקטיבית עד כמה שאפשר על המסעדה: וניה היא מקרה קלאסי של מסעדה עם פוטנציאל קולינרי גדול.
עם שף יצירתי שלא מפחד לבחון ולאתגר את הגבולות ולהצליח - כמעט כל פעם מחדש - להגיע לתוצאות טעימות במיוחד.
זו מסעדה שמציעה המון אופציות מעניינות ומסקרנות לצמחונים ולטבעונים ועם זאת נהדרת גם לקרניבורים ולאוהבי האוכל מהים.
אני חושבת שהיא חיונית בנוף החיפאי הקצת שמרני, למרות מוסדות האוכל המפוארים שיש בחיפה ושאני מעריצה אותם וסוגדת להם, כי היא מציעה משהו קצת יותר קוסמופוליטי ואולי אפילו... תל אביבי (הס מלהזכיר).

אבל - ופה בא אבל גדול - נקודת האכילס של המסעדה היא רמת השירות. השירות אדיב לרוב אך לא מקצועי, מבולבל ומגומגם לעיתים ובמקרים הרעים ממש הורס את החוויה.
לזכותה של המסעדה יאמר שאם מעמידים אותה על טעותה או מתלוננים, הם עושים הכל כדי לתקן ולפצות את הלקוחות, אך פעמים רבות מידי קרה שהמתנו למנות זמן רב, או שכחו אותנו, או הגישו לנו מנה שכלל לא הזמנו.

Having said that - אני יכולה עכשיו לכתוב על שני הביקורים במסעדה בלב שקט יחסית.

ביקור ראשון בוניה

הביקור הראשון היה בשבוע שעבר.
הגיעה אלינו אורחת מפורטוגל ולקחתי אותה לסיור בעיר התחתית. במקרה הזדמנו אל הוניה.
החלטנו לחלוק בסלט רימונים וחצילים (18 ש"ח) שהיא מנה שלאחרונה החלו להגיש. לקחנו גם את מנת הקרוק בורגר שהיא שילוב בין המבורגר לבין קרוק מסייה (65 ש"ח).
אחרי זמן קצר יחסית החלו לערוך לנו את השולחן עם כלים לאכילת סרטנים. העמדנו את המלצר על טעותו והוא מיהר לערוך את השולחן בהתאם למנות שהזמנו.
המנות הגיעו מהר יחסית. קודם הסלט ואחר כך הקרוק-בורגר.
נקודה לזכות השירות הייתה שנשאלנו מה סדר הוצאת המנות שאנחנו רוצות (לנו זה לא מאוד שינה, אז ביקשנו שמה שמוכן קודם - ייצא).

סלט הרימונים והחצילים היה נפלא. ב 18 שקלים קיבלנו צלחת די נדיבה עם לחם קלוי קלות וחמים, טוב מאוד באיכותו (ממאפיית "עיניים"). השילוב בין הרימונים והחצילים היה מופלא, גם מבחינת הטעמים וגם מבחינת המרקמים. העשבים שצורפו למנה השתלבו באופן מושלם (כוסברה בעיקר, אבל גם פטרוזיליה ועוד) ובאופן כללי הכל חרק מפה מרוב טריות.
אבל את ההצגה תפס הקרוק בורגר שהיה לא פחות ממופלא. תיאור המנה הוא כדלהלן: המבורגר מנתחי סינטה, שייטל וצלעות, בין שתי פרוסות חלת שבת, איולי קארי, חסות, שינקן, עגבניה, בצל סגול, בצל מטוגן ואמנטל הולנדית.
בפועל קיבלנו המבורגר שבשתי פרוסות חלה, כשהתחתונה משוחה באיולי קארי תוצרת בית מעולה וממכר, חסה, עליו ההמבורגר המכובד בגודלו (לא צוין משקל) ועליו כל הכבודה המדוברת ומלא מלא בצל מטוגן טעים ברמות. על הפרוסה העליונה הומסה אחרי כבוד פרוסה עבה של גבינת אמנטל.
איכות הבשר הייתה מעולה וההמבורגר הוגש עם מטבלים שהיו: איולי קארי (אותו אחד!), קטשופ תוצרת בית מצוין וברביקיו (סביר). הוגשו גם כמה פרוסות צ'יפס עבות במיוחד שהיו מעולות גם הן. מזמן לא נהניתי ככה מהמבורגר וגם הרגשתי קצת ילדה מושחתת
.
יותר מאוחר הצטרפו אלינו זוג חברים שהזמינו מנת סרטנים (לא זוכרת מחיר, משהו בסיבוב של 70 ש"ח ומשהו) מהספיישלים של אותו יום וסינייה חצילים ועגבניות (50 ש"ח).
לחברים היה קצת פחות מזל מאיתנו בתחום השירות והם נאלצו להתאמץ באופן פעיל כדי להשיג תפריטים, ואז להזמין, ואז לקבל גם מים. ההמתנה גם לקחה יותר זמן.
לא טעמתי מהמנות אך החברים היו מרוצים מאוד.

ביקור שני בוניה

הביקור השני היה בערב מיוחד שנערך במקום ובמסגרתו הוזמן השף של דלאל טאפאס בר בעכו, לבשל יחד עם השף של וניה.
דלאל טאפאס בר היא מקום חדש וקטן בשוק הטורקי בעכו. אוסמה דלאל, השף, מגדיר את המקום כטאפאס בר הערבי הראשון.
יצא לי לטעום במסגרת אחרת ממטעמיו ומאוד אהבתי. במסעדה טרם יצא לי לבקר וראיתי בערב הזה הזדמנות לבדוק את האוכל.
הערב נערך כך שדלאל ניגש לכל שולחן והסביר על המנות באופן אישי ושאל לגבי רגישויות, העדפות וכיוצ"ב. הזהירו אותנו שהקצב עלול להיות איטי מהרגיל, אך לא הרגשנו בכך.

הזמנו שתי מנות מהתפריט של דלאל וקינוח של וניה.
המנות שהזמנו היו טרטר פרחים וגלידת צנוברים שזו מנת פתיחה הכוללת "גלידת" צנוברים קפואה, ועליה פרוסות קיווי, חתיכות פלמוד, מיץ לימון, שמן פרחים ונגיעות כוסברה טרייה (46 ש"ח), מיאר - שזו מנה שכוללת "פירה" חומוס, סלק ומיציו, קצת יוגורט, אפונה, פלמידה מבושלת ואולי עוד משהו ששכחתי (73 ש"ח).
לקינוח לקחנו טארט שוקולד מריר (42 ש"ח) שהוא אחד מהקינוחים הקלאסיים של וניה ומוכן ע"י אביו של השף שהוא קונדיטור מעולה בפני עצמו.

כל המנות ללא יוצא מן הכלל היו מצויינות. הטרטר היה עדין אך לא מידי והדגיש את הטעמים של הדג. באופן כללי הרגשנו כל טעם לחוד ואת השילוב בלי ששום מרכיב ייטמע בשני שזו מומחיות גדולה לדעתי. המיאר היתה מנה מענגת ומנחמת וגם הטעמים שלה היו עשירים והשתלבו מעולה אחד בשני. הטארט היה מצוין כתמיד - דחוס אך לא כבד, נוזלי אך לא מידי, מתוק אך לא מאוד. פשוט עוגת השוקולד האולטימטיבית. משיחה עם הקונדיטור התברר שהקרם מבוסס על קרם אנגלז ולכן הוא כה רך וקטיפתי.

אני חייבת לציין שכל נושא השירות היה מופתי באותו ערב.
אני לא יודעת אם דלאל הביא איתו צוות, אבל יש לי הרגשה שנושא השירות מאוד חשוב לו.

אז כך ביקרתי פעמיים וגם קיבלתי שתיים באחד בביקור השני








 

horseradish

New member
בוקר בקפה אוא שבעיר התחתית בחיפה

שכחתי לציין ש"וניה ביסטרו" שוכנת בעיר התחתית בחיפה אף היא.

למחרת בבוקר, המשכנו בסיבובנו בעיר התחתית ופתחנו אותו בקפה אוא שנמצא אף הוא בעיר התחתית.
קפה אוא הוא מוסד חיפאי עתיק יומין המוכר בעיקר כמפעל וחנות לקליית קפה. המון בתי קפה בחיפה וגם ברחבי הארץ קונים תערובות פולי קפה אצל אוא.
בשנה וחצי האחרונות החליטו הבעלים לעבור מקום, לפינה הסמוכה (ליד קונדיטורית שני) ולהתרחב גם לבית קפה מרווח ורחב ידיים.

האוירה בבית הקפה נעימה והחלל ואופן ניצולו מדהימים. יש איזשהו אפקט שם שמשרה רוגע ותחושה קלילה ונינוחה ופשוט כיף לשבת במקום.
היינו שלוש בנות ולקחנו מנות קלות לבוקר.

אני לקחתי את המנה האהובה עליי - בייגל לקס ושמנת (38 ש"ח) שהיא בייגל פתוח, עם גבינת שמנת ולקס (סלמון בכבישה עדינה) ומוגשת עם צלפים ועיגולים קטנים של בצל ירוק בצד. לקחתי גם מוקצ'ינו גדול (13 ש"ח) עם חלב סויה (2 ש"ח תוספת). חברתי לקחה מרק גספצ'ו (סביבות ה 22 ש"ח) ומים. השלישית לא לקחה כלום כי אכלה שקשוקה קודם לכן.

השירות היה קשוב וטוב והמנות הגיעו מהר.
הבייגל היה מצוין. המאפה עצמו היה טרי ופריך והלקס הונח בנדיבות רבה על הבייגל. גבינת השמנת הייתה איכותית וכששאלתי אותם לגבי מקור הלקס הם השיבו שהם כובשים אותו לבד במקום. בצד הוגשו צלפים ועיגולי בצל ירוק באופן אסתטי ואלגנטי. המוקצ'ינו היה גם הוא מעולה ואני חייבת לציין שאני שותה קפה רק באוא, קפה בריסל וסנטה מריה. בכל מקום אחר הקפה פשוט לא טעים לי.
מרק הגספצ'ו היה טוב מאוד, אם כי חריף מידי לטעמי, אך החברה הייתה מרוצה. לא הוגש לחם לצד המרק וזה קצת חרה לי, אך החברה ציינה את המחיר הנמוך של המנה ואמרה שהיא לא מצפה ללחם בנוסף במחיר הזה.

לסיכום - קפה אוא היא בהחלט אופציה מצויינת לארוחות בוקר או סתם ארוחה קלילה באמצע היום. התפריט המגוון חושף גם שיש להם הרבה מנות טובות לצהריים ולא יקרות במיוחד. ציפור קטנה לחשה לי שבקרוב הם ירחיבו את שעות הפעילות וייהפכו לביסטרו בשעות הערב (כרגע פתוחים עד 19:00).





 
הבייגל -לקס הזה..למות

וואלה רק לפני כמה ימים יצא לי לשבת שם על אספרסו ארוך, חבל שלא ידעתי על הבייגל הזה, וואחד בייגל זה.
שמת לב לקומה השנייה? יש שם מין חדר ישיבות סטרילי שמזכיר חדר של מנהל בתחנת רכבת סואנת והומה.

לגבי החנות של המאפים בחלוץ-בדוכן הזה טרם הייתי, אבל כבר שנים קיים במעבר המדרגתי בין רחוב "החלוץ" בואכה רחוב "הרצל"דוכן בוכרי שגם שם אכלתי מטוגנים מהז'אנר הזה, נראה לי המקום במדרגות הוא יותר הארד-קור, יש שם ברנשים שאוחזים בבירות קרות כמו :בלטיקה 5 שמלווים את המשקה והלגימות במאפה חם שיצא מהשמן הרותח, גם אני אכלתי שם אבל עם כוסית וודקה, לרגע הרגשתי כמו הגיבור שלי מה "חטא ועונשו"

המלצה לשבת:ללכת לראות אם אפשר הבמסך איימקס כמה שיותר גדול את הסרט החדש של כריסטופר נולאן:בין-הכוכבים, סרט אפי, סרט מרגש ועתיר ברגש למרות שלל האפקטים והפירוטכניקה שבו, במאי מוכשר, צוות-שחקנים ששולט במשחק שכולל אפילו את השחקן הבריטי הנודע"מייקל קיין שזכה לתואר האצולה מידי המלכה.
סרט שאני מעניק לו..10 בציון אורשר:)
 

horseradish

New member
החדר בקומה השנייה הוא חדר VIP

וכן, הוא ממש ממש מגניב

אני תמיד מפנטזת על לערוך שם ישיבה עסקית הרת גורל...
&nbsp
כמובן שאני מכירה את הדוכן הבוכרי במעבר במדרגות. הם מוכרים שם גם קבס, הישר מהחבית, מעין גרסה רוסית-סובייטית לבירה השחורה שלנו. הפירושקי שם מצויינים. מומלץ במיוחד מילוי הכרוב.
&nbsp
ואם בהמלצות עסקינן, תודה על ההמלצה לגבי הסרט - בהחלט אקח לתשומת ליבי וליישום.
בדיוק חזרתי מהסרט "זעם" בכיכובו של בראד פיט. סרט מצוין ומומלץ לכל מי שחושב שמלחמה היא משחק ילדים.
אז זהו, שלא...
&nbsp
שבת שלום!
 

pix37

New member
השינוי בהחלט מורגש ונקווה שהם יצליחו להחזיק מעמד

יש להם קפה מצוין (הם יבואנים בעצמם) והתפריט עצמו נראה מסקרן שלא לדבר על צילומי המנות שהוספת.
 

horseradish

New member
נראה לי שבינתיים לפחות לא חסרים לקוחות

ואכן, אני צריכה לדגום לאט לאט את התפריט. לאט לאט אבל בטוח
 

horseradish

New member
דוכן אוכל רחוב חדש בהדר שבחיפה "אמנות על האש"

אתמול, בדרכי משוק תלפיות לכיוון הבית, נתקלתי בדוכן קטן בשם אמנות על האש.
מדובר בדוכן של אוכל רחוב בסגנון רוסי-בריה"מ שמוכר בעיקר דברים מטוגנים כגון: פירושקי, צ'בורק ובלינצ'יקי.

בעלי הדוכן לא ממש שולטים בשפה העברית אבל הצלחתי לתקשר עם הגבר שאישר שהם חדשים.
לקחתי הביתה לנסות בלינצ'ס ממולא במעורב שכלל לבבות וכליות טחונים. כל בלינצ'יקי כזה עלה חמישה שקלים. כלום, במונחים של אוכל בימינו.
המילוי היה נחמד והתפצפץ בצורה נחמדה בפה ואילו הבלינצ'ס עצמו היה מעולה, אוורירי וטרי.

אז אם חפצה נפשכם באוכל רחוב רוסי זול וטעים, אנא גשו לדוכן הקטן ליד תחנות האוטובוס ממול לשוק ובקשו מהמוכרים הנחמדים מאפה חם.



 

pix37

New member
תודה - גררתי לשם את המשרד השבוע רק כדי לגלות שביום שני סגור

ננסה שוב השבוע ונקווה שיעמדו ברף הציפיות שרצף הביקורות האחרון עליהם יוצר.
 

horseradish

New member
תיזהרו לא לצפות יותר מידי לגבי השירות

ומאמינה שהכל יהיה טוב
 

pix37

New member
יאן יאן - העיר התחתית חיפה

עם הורסרדיש כבר התחילה בסקירת המקומות השווים בסביבה אנצל את השרשור על מנת להזכיר את האסייתית האוטונטית של חיפה אשר נמצאת ממש ליד.

מדובר במסעדה שפועלת כבר כמה עשרות שנים בחיפה ומופעלת על ידי בני משפחה ויאטנמית אשר קיבלו אישור עליה לארץ ממנחם בגין בסוף שנות השבעים כסוג של מחווה הומניטרית, ובזכות נדיבותו אז כולנו מרוויחים.

המסעדה החליפה מיקום כבר כמה פעמים אבל תמיד באותו אזור - כעת היא נמצאת בחצר המשטרה הישנה מאחורי רחוב העצמאות.

לאור הכשלון להגיע לוניה המתואר למעלה החלטנו להמשיך אליה יותר בגלל זכרונות טובים שהיו לי ממנה בעבר, לקח לנו כמה שניות לאתר את המסעדה במקום החדש והמאוד מוסתר אבל לאחר שהבנו איפה התברר כי היא מצויה באחד המקומות היפים בחיפה והתווספה לה מרפסת ענקית המשקיפה על החצרות האחוריות אשר כאשר יושלם שיפוצן יהוו נוף מרהיב.

נכנסנו פנימה למסעדה מפוצצת בתיירים אסייתיים - לדעתי אנחנו ועוד שולחן אחד היינו הישראלים היחידים במסעדה שהיתה מלאה עד אפס מקום.

העסקית עולה 50 ש"ח לאדם וכוללת מרק או אגרול מנה עיקרית ואורז.

אני הזמנתי מרק שהיה חריף חמוץ וטעים מאוד שותפי אגרול שהיה חזרה לשנות השמונים כולל הרוטב האדום הזרחני שנטעם מטעמי נוסטלגיה ואז נזנח לטובת רוטב סויה (קיקומן) לטובת הטעם. האגרולים עצמם טוגנו נכון ושותפי לארוחה טענו שהיו טעימים מאוד. אני הזמנתי טופו עם ירקות שהיה סבבה לגמרי (לא מנה פורצת דרך אבל מנה נדיבה טעימה שהוכנה במקצועיות) ולידה אורז מטוגן סטנדרטי, בעסקית השניה הוזמנו רצועות עוף מטוגנות בבלילה ובעברית צחה שניצל ואת השלישית אינני זוכר)

סה"כ היה טעים מאוד בתמחור הוגן והרגשה קצרה של חו"ל.

בקיצור מקום ראוי לארוחת צהרים רגילה ביום עבודה אבל לא להגעה מיוחדת מחוץ לעיר (אלא אם כל התיירים הזרים יודעים משהו שאנחנו לא)
(היתה פעם אגדה על תפריטים בצבעים שונים לישראלים ולזרים - אין לי מושג אם זה נכון)
 

horseradish

New member
לגמרי מסכימה עם הביקורת

זו גם הייתה החוויה שלי בפעמים שאכלתי במסעדה.
לפעמים דווקא כן מתפלקות להן יציאות מעניינות - בעיקר כשאב המשפחה מבשל, אבל זה קורה מעט יותר ויותר בשנים האחרונות...
 
למעלה