אומבריה - מקום נחמד
וגם טעים.
מה כבר יכול להיות רע באזור שבו כמעט כל המסעדות הן מסעדות מקומיות מסורתיות, כשהאוכל המסורתי כולל גבינת פיקורינו, פרושוטו וסלמי מופלאים, שמן זית משובח, ארנבות וחזירי בר, עדשים קטנטנות ואיכותיות, וכמובן הרבה הרבה כמהין? ובכן - כלום.
אז כמה טיפים (וגם שתיים שלוש מסעדות)...
וגם טעים.
מה כבר יכול להיות רע באזור שבו כמעט כל המסעדות הן מסעדות מקומיות מסורתיות, כשהאוכל המסורתי כולל גבינת פיקורינו, פרושוטו וסלמי מופלאים, שמן זית משובח, ארנבות וחזירי בר, עדשים קטנטנות ואיכותיות, וכמובן הרבה הרבה כמהין? ובכן - כלום.
אז כמה טיפים (וגם שתיים שלוש מסעדות)...
- באמת שאין צורך להתחכם. כמו בהרבה אזורים באיטליה במסעדות הביתיות והמסורתיות יש אוכל מופלא.
- אין הרבה אזורי יין באומבריה. מקומיים ששאלתי מאשימים את ה"ערפל"... יינות אורבייטו קלאסיקו הם יינות לבנים פירותיים וכיפיים.יש גם יינות אדומים חביבים ביותר יש מונטה-פלקו.
- נורצ'יה היא בירת נקניקי החזיר של איטליה וגם שוכנת בלב אזור איסוף הכמהין. ביקור חובה לפודי'ס ואחלה בסיס לטיולי טבע בשמורת הרי סיביליני הסמוכה.
- אם כבר נורצ'יה - במרכז העיר יש חנויות עם כל טוב התוצרת המקומית - אבל במחירי תיירים. לא צריך להרחיק לכת בשביל למצוא מקומות סבירים יותר לרכוש בהם את התוצרת המעולה. תאמינו לי - גילית את זה על בשרי...
- ניסיתי פעמיים את הקונץ של מגש גבינות. באופן מפתיע הוא תמיד מכיל קצ'וטה, פיקורינו וקצת גבינות עיזים רכות. מאוד מקומי אבל מאוד לא מגוון.
- נראה לי שהבנתי את הסוד של הבישול האיטלקי. כל דבר ששופכים עליו קצת שמן זית מעולה יהיה ממש ממש טעים.