אומבריה - מקום נחמד

amirhir

New member
אומבריה - מקום נחמד

וגם טעים.
מה כבר יכול להיות רע באזור שבו כמעט כל המסעדות הן מסעדות מקומיות מסורתיות, כשהאוכל המסורתי כולל גבינת פיקורינו, פרושוטו וסלמי מופלאים, שמן זית משובח, ארנבות וחזירי בר, עדשים קטנטנות ואיכותיות, וכמובן הרבה הרבה כמהין? ובכן - כלום.
אז כמה טיפים (וגם שתיים שלוש מסעדות)...
  1. באמת שאין צורך להתחכם. כמו בהרבה אזורים באיטליה במסעדות הביתיות והמסורתיות יש אוכל מופלא.
  2. אין הרבה אזורי יין באומבריה. מקומיים ששאלתי מאשימים את ה"ערפל"... יינות אורבייטו קלאסיקו הם יינות לבנים פירותיים וכיפיים.יש גם יינות אדומים חביבים ביותר יש מונטה-פלקו.
  3. נורצ'יה היא בירת נקניקי החזיר של איטליה וגם שוכנת בלב אזור איסוף הכמהין. ביקור חובה לפודי'ס ואחלה בסיס לטיולי טבע בשמורת הרי סיביליני הסמוכה.
  4. אם כבר נורצ'יה - במרכז העיר יש חנויות עם כל טוב התוצרת המקומית - אבל במחירי תיירים. לא צריך להרחיק לכת בשביל למצוא מקומות סבירים יותר לרכוש בהם את התוצרת המעולה. תאמינו לי - גילית את זה על בשרי...
  5. ניסיתי פעמיים את הקונץ של מגש גבינות. באופן מפתיע הוא תמיד מכיל קצ'וטה, פיקורינו וקצת גבינות עיזים רכות. מאוד מקומי אבל מאוד לא מגוון.
  6. נראה לי שהבנתי את הסוד של הבישול האיטלקי. כל דבר ששופכים עליו קצת שמן זית מעולה יהיה ממש ממש טעים.


 

amirhir

New member
מסעדת ANTICA CANTINA בעיירה אורבייטו

לטעמי אורבייטו היא יעד חובה למתיירים באומבריה. עיר יפיפיה עתירת היסטוריה, קתדרלה מדהימה, נופים ויינות לבנים טובים.
למסעדה הגעתי בעקבות ביקורת בTRIPADVISOR על מודעות גבוהה לנושא הגלוטן.
הם אכן צדקו. למסעדה תפריט מסומן היטב עם אינספור אופציות למנות מקומיות קלאסיות בגרסא נטולת גלוטן (לצד הגרסא הרגילה כמובן).

המקום עצמו חמוד, ומעוטר בפיצ'פקס ובתמונות וחתימות של אמנים וסלבים אחרים שביקרו ושיבחו את המקום.
כיוון שביקרתי מחוץ לעונת התיירות יצא שאכלתי שם לגמרי לבדי, והטבחית בישלה במיוחד בשבילי
קצת מוזר אבל טעים.

הארוחה המופרכת כללה קרוסטיני כמהין, פסטה עם רגו חזיר (שהשמן זית המריר הוסיף לו מימד של עושר), ועיקרית של שליו צלוי.
לקינוח הוגשה עוגת אורז. פעם ראשונה שיצא לי לטעום וזה אכן מעדן. אנסה לשחזר בארץ בקרוב.
כל העושר הזה עלה פחות מ40 אירו (לאחר הנחה של 10% מכרטיס הkeys to the city של אורבייטו)





 

החתולית

New member
עוד, עוד, ספר עוד

שמן זית משובח, גבינות טובות, כמהין ויין לבן טוב - לא צריך הרבה יותר,כדי להרגיש בגן עדן :)
 

amirhir

New member
מסעדת Granaro del Monte בנורצ'יה

המסעדה היא מסעדת המלון GROTTA AZURRA מלון שלושה כוכבים מוקפד יחסית שנמצא בבניין עתיק בלב העיר העתיקה.
המסעדה היא מסעדת ענק שבנוייה מכמה חללים גדולים ויפים. אין לי מושג איך היא מתפקדת בתפוסה מלאה...
לטענתם מדובר במסעדה העתיקה בעיר בת יותר מ150 שנים.
באולם שבו ישבתי בשני ביקורי ניצב תנור עצים גדול שמחמם את החלל, ושבו נצלים הבשרים המוגשים במקום. יש גם בר צדדי שלידו תלויים מספר נתחי פרושטו שנפרסים במקום. יאם.
מלבדי, ומלבד עוד כמה תיירים המקום היה מלא במקומיים. השרות היה קשוב וידידותי אם כי מעט פורמלי מדי לטעמי.

האוכל הוא אוכל מסורתי נורצ'יאני במיטבו. בשני הביקורים שלי דגמתי מרק עדשים, פסטה ללא גלוטן עם כמהין (גם לחם נטול סופק עם הארוחות), נתחי חזיר בר צלויים, סלט של נתחי פורל מעושנים עם גבינת קצ'וטה, וקינוח פשוט של ריקוטה טרייה טרייה עם דבש וקצת ריבת פירות יער.
המלצתי - לדבוק במנות הדגל עתירות הבשר והכמהין.
אורחי המלון זכאים ל10 אחוזי הנחה, מה שמאפשר לאכול ארוחת שחיתות עם יין ושלוש מנות בפחות מ40 אירו.





 

amirhir

New member
מסעדת VESPASIA בנורצ'יה

אחרי שבוע של אוכל אומבריאני מסורתי ומשובח למדי ממש דגדג לי לראות מה שף יצירתי מסוגל לעשות מהמטבח הזה.
על המסעדה הזו קיבלתי המלצה מהמלון שלי (שגובתה גם על ידי איזכור במדריך מישלן). זו לא חוכמה כי מדובר באותם בעלים.
כבר כשנכנסים לחדר האוכל המעוצב והמרווח, וכשמגיע מלצר לקחת את המעיל ברור שהם מכוונים לחווית ארוחה מכוכבת. המון סכום, המון אנשי שירות, תפריט יין מצויין (שאגב - כלל גם כמה מציאות מקומיות במחירים סבירים מאוד לצד יינות גדולים מאיטליה וצרפת), ומחירים של מסעדות מכוכבות.
ארוחה של שלוש מנות ללא קינוח אבל עם כוס יין עלתה כמעט 100 אירו אחרי הנחה של 10 אחוזים.

האוכל שהוגש מצליח לשלב באופן מושכל את המסורת (למשל בדמות פרושוטו סופר איכותי שנפרס מול השולחן), עם טוויסטים יצרתיים כגון שילוב של שקדי עגל, Prawns ופטריות פורצ'יני מקומיות.
בכלל, השימוש במוצרים מקומיים איכותיים הביא לשולחן לא רק בשר וכמהין, אלא גם דלעות, מיני פטריות ועשבים וגבינות שהאזור מתברך בהן.
הארוחה שאכלתי היא טעימה, ומעניינת, וכללה מנת ריזוטו מהטובות שאכלתי (עם קוביות דלעת, גבינה כחולה וגרעיני דלעת קלויים).
לאחר שיחה קצרה עם מנהל המקום, ומהכרות מיום קודם עם הבעלים השאפתניים והמשקיענים, נראה לי שהם שמו לעצמם מטרה לטפס במעלה הדרוג - ולעשות משהו אחר שקשה למצוא שם באזור.
הם עדיין לא שם. הפירה היה חלבי מדי, לא היו קינוחים נטולי גלוטן (אבל היה גריסיני נטול תוצרת בית!!), ומשהו בקבלת וב"שחרור" הסועדים לא תקתק. אבל עם המוטיבציה שלהם, אני מאמין שלא ירחק היום שבו נשמע את שמה של המסעדה הזו בצמרת הפיין דיינינג האיטלקי





 
נראה טעים לאללה

באומבריה לא ממש יצא לי לאכול במסעדות, כך שיש למה לשאוף.
&nbsp
גם לי זכורים העדשים האומבריאנים. כולל בירה עם עדשים!
&nbsp
&nbsp
תודה על הדיווח
&nbsp
 

החתולית

New member
נראה שהיה יופי של טיול קולינארי

יפה מאד שבאיטליה יש מודעות כזו למזון נטול גלוטן, עד רמה של גריסיני נטול.
&nbsp
מעלה את השירשור לקישורי הפורום.
 

inבאלי

New member
יופי של דיווחים

יפה שהצליאק לא היווה מכשול ושיכלת להנות כך מאוכל איטלקי.
תודה על הדיווחים והתמונות.
 
למעלה