פרוטגוניסט
New member
4 ימים בבולוניה
אני ואבי נסענו לבולוניה לרגל תערוכה דו שנתית שמתקיימת שם. זו כבר פעם שלישית שלי בעיר(מאותה הסיבה), וכיף לי להגיד ש"אני מכיר את העיר".
כמה מילים על בולוניה:
ביקורת מסודרת על מסעדה אעלה רק על אחת, "I Carracci", אבל כן מתחשק לי לספר קצת על כמה מקומות, כי זו באמת עיר אוכל מופלאה בעייני ושווה לשים אותה על המפה של חובב הגסטרונומיה.
כמו כן, מצ"ב מספר המלצות שלי מלפני 4 שנים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=146978869
אני ואבי נסענו לבולוניה לרגל תערוכה דו שנתית שמתקיימת שם. זו כבר פעם שלישית שלי בעיר(מאותה הסיבה), וכיף לי להגיד ש"אני מכיר את העיר".
כמה מילים על בולוניה:
- - עיר הבירה של מחוז אמיליה - רומניה, הממקום בצפון-מרכז איטליה(טוסקנה, אומבריה ומארקה מדרום, ונטו ,לומברדיה ולוגוריה מצפון).
- - אמיליה - רומניה: מחוז הנחשב עשיר, ולענייננו, אחד הידועים בגסטרונומיה שלו. פרושוטו די פארמה, חומץ בלסמי ממודנה והמפורסם מכולם; פארמג'נו רג'יאנו. כולם אבני יסוד בגסטרונומיה האיטלקית וכולם מגיעים מאמיליה רומניה.
- - אוניברסיטה - בבולוניה האוניברסיטה העתיקה בעולם(כנראה) שנוסדה ב1088. גם היום היא עיר אוניברסיטאית שוקקת, וזה בא לידי ביטוי בעיקר בזה שיש מלא צעירים. בכל מקום. אני אוהב את זה, כי אחרי כמה וכמה ביקורים באיטליה, באיזורים שונים מאוד אחד מהשני, אני יכול להגיד שבגדול זו ארץ שמשדרת משהו די זקן. לכן הרוח הצעירה שנושבת בבולוניה עושה לי נעים.
- - קומפקטיות - מרכז העיקר העתיק של בולוניה הוא די קטן. מה זה קטן? מקסימום 20-25 דקות הליכה ממקום למקום, ובדר"כ פחות. זה מאפשר לנו חובבי הגסטרונומיה... להספיק הרבה
ביקורת מסודרת על מסעדה אעלה רק על אחת, "I Carracci", אבל כן מתחשק לי לספר קצת על כמה מקומות, כי זו באמת עיר אוכל מופלאה בעייני ושווה לשים אותה על המפה של חובב הגסטרונומיה.
כמו כן, מצ"ב מספר המלצות שלי מלפני 4 שנים