ארוחה טובה בטופולופומפו.

Omnivore

New member
ארוחה טובה בטופולופומפו.

אורח יקר הגיע מצרפת וביקש לסעוד במסעדה טובה..
החבר מגיע מספר פעמים בשנה וכבר היינו איתו בהרברט סמואל, קפה 48,
פופינה, בסטה, הוטל מונטיפיורי ורבות אחרות. הפעם הבחירה נפלה על טופולופומפו.

קראתי לא מעט על השיווק האגרסיבי של המנות היקרות, על מנות בגודל ביס ב-60 ש"ח וכו'.
אז באנו מוכנים. מה זה מוכנים? עברתי על התפריט בבית, ידעתי בערך מה הולכים לאכול
וכששאל המלצר אם זו הפעם הראשונה שלנו, ענינו שלא ואנחנו מכירים את המסעדה היטב.
חסכנו מעצמינו את כל סיפורי האש והדרקון, אך בכל זאת שמענו על הסאם טליה (ההוא ב-370 ש"ח לקילו),
סירבנו בנימוס וניגשנו לתפריט.
המנות שהוזמנו (היינו 4 אנשים):

כרובית מושחרת (46 ש"ח) - קערה של פרחי כרובית עם המון עשבים ופרחים. מנה טעימה ומרעננת.

מנת ספיישל של קריספי ביף עם מנגו (סביב ה-60 ש"ח) - מנה מאוד טעימה, הקריספי ביף הוא סיבי
בקר פריכים שטוגנו כנראה בשמן ולפני זה עברו בישול תרמי כלשהו. השילוב עם מנגו היה טוב ומפתיע.
הרוטב חמצמץ.

קנדהר דמפלינג (39 ש"ח) - זוג כיסונים מאודים במילוי זנב שור, שזיפים חמצמצים ואגוזים. מנה טעימה,
אך נוכח בה תיבול שמזכיר מאוד תיבול של שווארמה. קראתי תלונות של סועדים על כך שהאוכל הזכיר
להם שווארמה ויש בזה אמת כלשהי. הטעם של התבלין לא היה דומיננטי ולא הפריע, אבל בהחלט היתה
לו נוכחות. תבלין זה יחזור גם במנה נוספת.

הר גאו פירות ים (66 ש"ח) - אולי המנה הכי טעימה הערב. זהו הר גאו ממלוא פירות ים עם שרימפ וסקלופ
בצד שהיה מונח בתוך רוטב של אפונה סינית מוקצפת. שילוב טעמים נהדר, שרימפ וסקלופ מאיכות טובה מאוד.

המבורגר טלה פנג'אבי (78 ש"ח) - לחמניה רכה ומתוקה, המבורגר עשוי מושלם, ללא טעם לוואי של טלה כלל.
הגיע בתוספת מיונז צ'ילי וצאטני קפסיקום (גם סוג של פלפל). היה המבורגר טעים מאוד, אחד הטובים שאכלנו.

ג'אקרטה ביף (135 ש"ח) - שורט ריב בבישול ארוך שמגיע עם אגוזים ופלפל (עם שמות שלא מוכרים לי) ועם
קציצות אורז פריכות. על הקציצות הייתי מוותר מראש, הן יבשושיות ונדבקות לשיניים. הבשר היה בטעם מעושן,
כל המסביב היה טעים מאוד. גם במנה הזו נוכח התבלין מהשווארמה.

לקינוח הוזמנו שתי מנות, אינני זוכר במדויק את שמן, אבל אחת הייתה מנת שוקולד מתובל (מסאלה?) והמנה
השניה באה בדמות גלידה/סורבה עם חתיכות פרי מעורבות בתוך הקינוח. שני הקינוחים היו טעימים, אך חלשים
יותר משאר המנות.

לסיכום: טופולופומפו היא מסעדה טובה, בעלת עיצוב יוקרתי ועם צפיפות גבוה מאוד של תיקי שאנל למטר מרובע.
השירות לא היה "מאיים" כמו שהיה ניתן להתרשם מביקורות אחרות, הוא היה יעיל ואדיב ברובו, למרות שמספר
פעמים היינו צריכים להזכיר למלצרים בפעם שניה על בקבוק מים שלא הגיע או בקבוק יין שלא נפתח.
כל המנות שאכלנו היו טעימות וטעימות מאוד, עם זאת, אף מנה לא עשתה WOW בפה (אני מתכוון לאותו WOW
שחווים מסטייק מצוין או לובסטר יוצא דופן). זו מסעדה יקרה, יוקרתית, עם אוכל ושירות טובים, מתאימה מאוד
לארוחה שאחרי חתימה על עסקה או אירוע מיוחד פעם-פעמיים בשנה.

החשבון יצא 990 ש"ח ל-4 סועדים שכללו גם דמי חליצה עבור שמפניה J.M. Gobillard.





 

pix37

New member
תודה רבה - מעניין לקרוא

הקטע של הסועד המתגונן מעצבן אותי כל פעם מחדש - להכנס במודע למקום רווי מלכודות רק כדי לראות אם אפשר להתחמק מהם לא נראה לי בילוי אידאלי לשכות הפנאי שלי
 

Omnivore

New member
אני יותר סלחני למקומות כאלה.

קודם כל לא הייתי קורא למקום רווי מלוכודות, פשוט אני לא אוהב כשמחליטים
בשבילי מה לאכול.אני לא בה להתגונן בפני מלצר שמעבידיו דורשים ממנו
למקסם את החשבון, התנהגות כזו של מלצרים לא תמנע ממני ללכת למקום
עם אוכל טוב. קיבלנו את מלוא התמורה לכסף ולא הרגשנו לרגע אי נוחות כלשהי.
 

Gרר

New member
גם אני נרתע ממקומות כאלה

אם יגידו לי שיש מקום כזה שהאוכל בו זה משהו חלומי וייחודי שאין דברים כאלה אני אלך ורק אקרא טוב טוב לפני דיווחים כדי להגיע מוכן אבל אם זה כולה טומפולופומפו אני אוותר מראש כדי להמנע מאי הנוחות
 
יש הרבה יותר מידי אנטי על המיסעדה הזו ובעליה.

בסך הכל מסעדה טובה ואוכל טעים ובלי ''מלכודות'' יותר מבכל מקום אחר.
לפני שמניחים הנחות למיניהן מנסים אחרת זה באמת לא כל כך מבוסס, לדעתי.
 

Omnivore

New member
מסכים בהחלט.

גם ב-NG דוחפים את הפורטר בכל הזדמנות אפשרית, גם בקלואליס יש
פאייה ב-350 ש"ח לסועד, אבל משום מה טופולופומפו משמשת כסדין
אדום עבור סועדים רבים. אני לא מגונן על המסעדה ולא מייחצן אותה, אבל
חבל שמישהו ימנע מעצמו ארוחה טובה בגלל שמישהו אחר לא הרגישו
בנוח באותו מקום בעבר.
 

Gרר

New member
הסבר

השאלה זה לא אם יש מנה במחיר מטורף בתפריט אלא אם מנסים לדחוף לך אותה או לא. בקלואליס מהפעמיים שהיינו נתקלנו במלצרים עם תודעת שירות הפוכה שבה כשמלצר אומר לך מנת ספיישל הוא מיד מציין גם את מחירה אפילו בלי שתשאל כדי שלא תרגיש לא נעים. כנ"ל גם ברוב המסעדות בליגה של קלואליס: אתה יכול לצאת מהם עם ארוחה ב-1000 שקל אבל כשיגיע החשבון לא יהיו לך הפתעות.

להבדיל יש מסעדות שבה המלצר מנסה לדחוף לך מנות כמו שאתה קורא לזה מבלי לפרט יותר מדי את המחיר ונכון שחוקית חובת הבדיקה עליך אבל זה בדיוק העניין שכשאתה יוצא לבלות בערב אתה לא רוצה להרגיש שאתה חייב לעמוד על המשמר או לשאול כמה זה וכמה זה כי אם לא תשאל בסוף יחוררו לך את הכיס.

בטומפולופומפו לא הייתי ואת ההתרשמות ממנה אני שומע בעיקר מדיווחים והיה יותר מדיווח אחד שהעלה את הנקודה הזו ואם זה נכון אני מעדיף להמנע ממקום כזה. אם יגיעו דיווחים נוספים שיציינו שהנושא כבר לא רלוונטי שם אז נשנה את הגישה כמו שבזמנו היו דיווחים על גישה דומה במסעדת אל באבור ואחרי זה חוסאם עבאס בעצמו כתב שהוא ביקש מהמלצרים שלו לחדול מכך ובאמת עלו דיוחים שהעסק נרגע וגם אנחנו ביקרנו שם והיה בסדר גמור קיבלנו תפריטים מפורטים ולא דחפו לנו שום דבר.

אגב יוצא דופן יחיד שאני נתקל בהם גם במסעדות מהליגה הגבוהה הוא הלחם שלא פעם מלצר שואל כאילו בתמימות תרצו לחם ולא אומר שהכוונה היא לתרצו לחם בתשלום. זה לא בסדר רק שלפחות שם הנזק לארוחה הוא תוספת של 15-20 שקל ולא תוספת של עשרות שקלים ואפילו למעלה מזה.
 
האנטי עוד מתחיל בעיני מצפרה

שם כבר קראנו סיפורים כאן בפורום אפילו לדעתי, על אנשים שהזמינו ספיישל מסוים וגילו כי מתמחרים אותו פר מאה גרם ולא טורחים להוציא פחות מכמות מסוימת.
&nbsp
יש לי בעיה עם חוסר שקיפות ועל סמך כל הדיווחים זה מה שקורה במסעדות הללו, דבר שממש לא גורם לי לרצות לרוץ אליהן
 
למעלה