כמה דיווחים מהזמן האחרון

oreldi

New member
אייסברג וולקנו- תל אביב

לדיווח המלא בבלוג פה גדול- אייסברג וולקנו

אייסברג וולקנו, התערוכה 3, כיכר המזרקה מאחורי האנגר 11, נמל תל אביב, טל. 03-6026000. לא כשר

באחרונה הייתי בנמל תל אביב, באחד ממוצאי השבת האחרונים. המקום הוא מעין פיצריה- גלידריה והתפריט כולל בעיקר פיצות, פסטות, סלטים וקינוחים, בדגש על הגלידה המפורסמת של אייסברג.
המקום לא היה עמוס וישבנו בחוץ, (זאת בשונה משעות הצהריים בימי שבת, אז המקום עמוס לעייפה). עיצוב המסעדה פשוט ומינימליסטי. זאת לא מסעדה שיוצאים אליה במיוחד, היא יותר מתאימה לארוחה קלילה על הדרך.

• הזמנו פטוצ'יני פומודורו ברוטב עגבניות צלויות, שום ובזיליקום (43 שקל): הפסטה היתה חריפה מאוד ועם המון בפלפל שחור, דבר שלא רשום בתפריט ולא נאמר בעת ההזמנה. המנה נשלחה בחזרה למטבח ולאחר מכן יצאה שוב, חריפה הרבה פחות. יחד עם זאת, הרוטב היה אנמי, חמצמץ מדי, והמנה הרגישה די סתמית.

• כמו כן חלקנו פיצה פטריות עם פטריות שמפיניון ופורטובלו, טימין ורוזמרין (54 שקל): ביקשתי חצי מהפיצה ללא פטריות וחצי עם פטריות. פיצה סבירה. הפיצה היתה דקה, הבצק היה סביר אך לא קראנצ'י מספיק . הגבינה היתה טובה אך היה טוב אילו היו נדיבים יותר. לא משהו מיוחד או יוצא דופן, אך עדיין בסך הכל לא רע.

• לקינוח הזמנו גלידה בטעמי טירמיסו, לוטוס ונוטלה (20 שקלים) שהיתה טעימה ומרעננת. המרקם היה טוב, הטירמיסו בלט פחות, הנוטלה היתה טעימה מאוד ולא מתוקה מדי והלוטוס היה מעולה. יופי של גלידה.

לסיכום: מקום נחמד, אפשרי בשביל פיצה וכדאי מאוד בשביל הגלידה (גם בחורף מבחינתי אין כמו גלידה...)

החתולית

New member
אייסברג וולקנו היא סוג של ברירת מחדל בנמל

אם רוצים משהו קל פשוט וזריז (למרות שהשרות שם לפעמים לא משהו). תמיד הזמנו שם פיצות, ולא ניסינו מנות אחרות.
&nbsp
מקום כזה, על הדרך, כנראה שמתאים יותר למשפחות עם ילדים שמשתוללים בקיץ בין מתזי המים בחוץ.

oreldi

New member
פרנצ'סקה בים

לדיווח המלא בבלוג פה גדול- פרנצ'סקה בים

פרנצ'סקה בים , טיילת חוף הים ראשון לציון, טל. 053-9441354. לא כשר

אני יודע שלאחרונה היו כמה דיווחים לא מפרגנים על המקום, אבל למען האמת מאוד נהניתי שם לאחרונה

• לקחנו ארוחת בוקר איטלקית, אשר כוללת 2 ביצים ומלווה בסט מטבלים, לחם הבית, סלט קצוץ ושתיה קרה וחמה (56 שקל):
לא ברור מה היה איטלקי בארוחה ולמה היא נקראת כך. אך יחד עם זאת כמעט הכל היה טוב וטעים. המטבלים כללו טחינה, חמאה, ריבת תות, זיתים, גבינת שמנת עם פלפלים, גבינת שמנת רגילה, טונה, גבינת שמנת בלימון. בעיקר יש לציין את הגבינה עם הלימון, שילוב מיוחד ומפתיע. הטחינה היתה ממש מצוינת גם כן.

כמו כן קיבלנו שני קרוקטים (כדורי תפוחי אדמה מטוגנים) שהוגשו בצד. קיבלנו כדורים חמים ופריכים. זה לא הרגיש תעשייתי, אלא משהו שהוכן במקום ומאוד מאוד טעים. מה שפחות היה מוצלח היה הריבה הסתמית ו"לחם הבית" שהיה למעשה ג'בטות פשוטות. ראוי לציין שתוספת מטבלים היתה ללא תשלום.

החביתה אשר הורכבה משתי ביצים היתה טעימה ונעשתה היטב, מעט מתקתקה, אך תוספת הבצל שביקשנו כמעט לא הורגשה.

• כמו כן לקחנו שקשוקה בלקנית- 2 ביצי עין ברוטב עגבניות, פלפלים, שום, חצילים ופטה, מלווה בשתיה קרה וחמה (60 שקל): שקשוקה טובה וטעימה. שתי ביצים עשויות למחצה, רוטב עגבניות עשיר, סמיך ומעט פיקנטי. החצילים היו טעימים ולא מרירים, והגבינה היתה טובה והשתלבה היטב. מנה כיפית, מאוד טעימה ושנהנינו ממנה מאוד, יחד עם זאת המחיר לדעתי מעט יקר.

עם הארוחה הגיעה שתיה חמה וקרה. קיבלנו מיץ תפוזים סחוט אך לא סחוט במקום (תוספת 7 שקלים למיץ סחוט במקום, העדפתי לוותר).

לסיכום : ארוחה טעימה, אמנם לא מושלמת אך בסך הכל טובה מאוד. מקום שבהחלט אשמח להגיע אליו שוב.

inבאלי

New member
אני פחות נהניתי ממך מאותה ארוחת הבוקר

חשבתי שארוחת הבוקר ה"איטלקית" סתמית לגמרי ובטח שלא מצדיקה נסיעה במיוחד לראשון לציון....
מי שטעם את השקשוקה ציין גם הוא שהיא טובה מאד.
תודה על הדיווח.

oreldi

New member
היה סך הכל נחמד

אבל אני יכול להבין שה"איטלקית" לא קשור. גם לי זה היה מוזר, שום דבר לא היה איטלקי שם.
הגעתי לשם עם שובר לארוחת בוקר (שבסוף התברר שהם לא מכבדים אותו, אמרו לי שרשום באתר ואכן כך), וסך הכל, בהשוואה לרוב בתי הקפה נניח, הארוחה היתה טובה לדעתי. אבל כל אחד וטעמו כמובן.
יש לך אולי המלצות מעניינות לארוחת בוקר (חוץ מבנדיקט)? אני אשמח

למעלה