הרבה יותר מדי אוכל
יום שישי בבוקר קפצתי כרגיל לשוק - לא היו לי הרבה קניות כי מרבית הסופ"ש לא הייתי בבית אבל יצאתי עם אבוקדו מצוינים, תותים וחצילים יפניים מעולים. אחר כך בעקבות סבב השלמות בסופר גם קנינו דלורית וצ'דר להמשך הערב.
אחרי ביקור אצל החברה הכי טובה שבדיוק ילדה לפני שבוע חזרנו הבייתה והתחלנו לעבוד על ארוחת ה thanks giving שהתרחשה במוצאי שבת - האתגר המשמעותי ביותר היה להכין את כל הארוחה כשרה בשרית (מלבד הקינוחים שהיו חלביים) עקב מגבלות הכשרות של המטבח של הבחור.
את ההודו הבחור השרה במים עם מלח לכל הלילה ולאחר מכן ניצלה 3-4 שעות בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל כשמהלך האפיה הוא הוזלף מספר פעמים כדי לשמור על הלחות שלו.
הסטפינג היה בסגנון קליפורני (על פי כתבה של איזשהו מגזין אמריקאי שסיפקה מתכונים למנות מסורתיות של המדינות השונות בארצות הברית) והוא כלל לחם מחמצת, שרי, ציר, שקדים, תמרים, קייל, בצל, שום והודו טחון. אמנם אין הנחתום וגו' אבל הוא בהחלט יצא מצוין, חלקו נכנס באמת להודו וחלקו נאפה בפני עצמו
הגרייבי בושל על פני יומיים - בשישי הכנתי ציר על בסיס כנפי עוף והודו - מהציר גנבתי קצת לסטפינג וגם קצת לארוחת שישי בערב שהורכבה ממרק אפונה עם קבנוס וגראטן דלורית.
בשבת אחרי שהמרק הראשוני התקרר לחלוטין את הכנפיים הפרדתי מהבשר והכנתי סלט עוף שכלל גם אבוקדו ובצל והשמועות אומרות שהוא אחלה של ארוחת צהריים
הציר צומצם עד מאוד וקיבל גם חיזוק של שרי ובסוף מעט קורנפלור בשביל המרקם - נרשמה הצלחה.
מלבד המנות הללו גם הכנתי כרובית בסגנון אייל שני ולחמניות תירס שמהן הוצאתי את המרכיב החלבי כדי שיתאימו לארוחה, גם הן נרשמו כהצלחה יפה.
מלבד הדברים שאנחנו הכנו, המוזמנים הביאו גם הם מנות רבות - הצמחונים דאגו לגזרים צלויים מופלאים ומאפה שכבות בטטה, היו שני סלטי ברוקולי (אחד עם חמוציות ובצל סגול שהיה מצוין), פירה, פירה שום (שיצא מעולה), כרוב ניצנים (שהיה טעים אבל נזנח מרוב כמויות האוכל), היו גם בטטות בתנור, פשטידת כרובית ודי בטוחה ששכחתי לא מעט מהאוכל שהיה. סך הכל, למרות שהגיעו 21 אנשים רעבים - נשארו כמויות עצומות של אוכל.
מלבד הארוחה במוצאי שבת, בבוקר שבת השותף של הבחור הכין שקשוקה טובה עם גבינת פטה וקינחנו עם תותים בקצפת (כי אפשר)
בתמונה - הודו במשקל 8.2 ק"ג בסיום הצלייה.