המבורגר גורמה 26- השם מנסה להגיד הכול

המבורגר גורמה 26- השם מנסה להגיד הכול

הביקורת כולל תמונות מפורסמת גם אצלי בבלוג.

העשור הזה הוא כנראה עשור ההמבורגר גרומה בישראל, פתרון נפלא למסעדנים בארץ לספק מנה משביעה במחיר סביר שכנראה ניתן להרוויח ממנה קצת, זה התחיל עם הרשתות שלימדו אותנו לאכול המבורגר מבשר טוב (מוזס, אגאדיר ו-BBB ) ומאז התפתח למגוון רשתות שמתחרות אחת בשנייה מי מציעה המבורגר יותר מופנפן מסוגי בשר אקזוטיים עם מבחר עצום של תוספות מושחתות.
כנראה שהדרך הטובה ביותר להרוויח בעסק הוא התוספות להמבורגר- אחרי הכול מי אל שמח להוסיף עוד קצת בצל מטגן להמבורגר, כמה פרוסות גבינה, בייקון זה בכלל טוב, ביצת עין קטנה ולקינוח אולי גוש חמאה מתובלת ויש לך יופי של המבורגר, אם חושבים על זה עם כול התוספות הללו גם דיקט היה טעים.
המלכוד הוא במחיר- כל תוספת להמבורגר עולה כמה שקלים ומהר מאוד אתה מגלה כי המבורגר עם כמה תוספות טובות וציפס (שמשום מה מגיע ברוב המקומות בתוספת תשלום) חוצה בקלות את מחסום ה-100 שקלים ופתאום ממנה זולה ופושטה אתה משלם לא מעט על קציצת בשר.
שישי בצהרים אחרי הסופה הגדולה ואנחנו באזור גן החשמל מתיישבים בהמבורגר גורמה 26, הרחוב שקט ונעים עם בתים שעוברים שימור מסביב ומעבר לכביש כבר מדינת דרום תל אביב, השולחנות מזמינים, המלצרים בתלבושות עם ניחוח צרפתי ובכלל ההמבורגר די אלגנטי, לשמחתי בשישי בצהרים יש עסקית של המבורגר+ ציפס במחיר אחיד של 55 ₪, ביום יום מדובר במחיר של ההמבורגר לבדו כאשר על ציפס צריכים לשלם עוד 12 ₪.
הזמנו לנו את ההמבורגר הקלאסי שמגיע עם בייקון, גבינת אמנטל ובצל קונפי והמבורגר צמחוני אחד שמתואר בתור סטייק מוצרלה עם עגבניות מיובשות פסטו ורוקט. לפחמימה הזמנו ציפס רגיל אחד וציפס מתוק מבטטה (תוספת של 3 ₪)
לשולחן הוגשו קודם כל 3 רטבים בסט זכוכית יפה שכללו קטשופ פושטי לגמרי, איולי שום לאוהבי המיונז והשום שהיה מוצלח ורוטב גבינה כחולה שהרגיש כמו יוגורט אנמי למדי. הרטבים הוגשו הרבה לפני שהגיע משהו לשולחן ונשארנו איתם במשך דקות ארוכות, קצת מוזר.
ההמבורגרים הגיעו- הקלאסי הגיע בלחמניית בריוש שחומה ויפה, עמוסה בתוספות , הקציצה די דקיקה אבל מכובדת, המנה הייתה מסודרת ככה שלא היה צורך להוסיף רטבים אלא רק להרים ולתת ביס..
הבשר היה טוב, קצת פחות מדי גס לטעמי, מאוד מתמסר ועדין , התוספות לקחו אותו כבר למקום קצת יותר מענין, זה היה המבורגר מאוד עשיר ומושחת והמתיקות של לחמנית הבריוש תרמה הרבה , אבל הרגשתי שהוא עשיר מדי וכבד, אבל מסוג ההתמכרויות שאתה יודע שרעות לך אבל לא יכול להפסיק.
ההמבורגר הצמחוני היה כבר מענין יותר, סוג של שניצל מוצרלה שהשתדך יופי עם פסטו ועגבניות מיובשות, שילוב של רכות ופריכות, חם וקר, מנה מענינת מאוד שהייתי ממליץ גם למי שהוא לא צמחוני.
הציפס הגיע בכמות לא גדולה אבל מספקת , הוא היה דקיק ושחום מאוד, מתובל יחסית והתאים לטעמים של ההמבורגר, הציפס בטטה היה חתוך גדול ודי סמרטוטי, חסרה לי מאוד הפריכות שאני מחפש בציפס והוא היה קצת כבד מדי.
בגדול- המבורגר מושחת ועמוס תוספות, כל ההמבורגרים בתפריט עמוסים בכול טוב ונראה לי שהבשר עצמו קצת נעלם שם, המחיר בעסקית הוגן לחלוטין (55 ₪ עם ציפס) ללא עסקית מדובר עדיין בהמבורגר טוב אבל לאוהבי חסימת עורקים. בהתחשב בזה שהטאקרייה נמצאת ממש מעבר לפינה לא בטוח שזה יהיה המקום שאני יגיע אליו במיוחד לאכול פעם אחר פעם אבל בהחלט מקום ראוי, ציון הדוקטור- 8.
 

pix37

New member
מה הכוונה "קטשופ פושטי לגמרי" ?

משהו ברמה של אוסם או אפילו חו"ח "מיטב" ושאר הזוועות
או הכוונה לקטשופ הרגיל של היינז ?
 
קטשופ של היינז

לא הייתה לי בעייה עם הקטשופ עצמו (למרות שאני שונא קשטופ) אבל אם כבר מגישים רטבים תוצרת בית במיכלים מהודרים ויפים הייתי מצפה גם לקטשופ בייתי ומקורי
 

oreldi

New member
תודה על הדיווח

בביקור שלי שם קיבלתי המבורגר ממש רע, דומה למקדונלד'ס . נקווה שהם השתפרו
כפי שציינת בסוף, הבשר עצמו קצת נעלם עם התוספות וזה חשוב לציין, יש כאלה שיאהבו ויש שלא , באופן אישי אני מעדיף המבורגר עם מעט מאוד תוספות
 
אני גם מחובבי ההמבורגר נטו

אני טוען שבמידה והבשר טוב אין סיבה לכסות אותו בתוספות, הפעם הבשר היה לא רע והתוספות היו המובילות אבל זה היה בעלות של כבדות גדולה מאוד.
אני בכלל לא אוהב את הכיוון של ההמבורגרים בארץ שעוברים שיטוח- פעם היה מדובר בקציצה עבה יחסית שטחונה גס ואיפשרה לקבל פנים אדמדם וחוץ שחום, היום כולם עברו לקציצות שטוחות שכנראה מהר יותר לצלות אבל הם תמיד יהיו MW+ ומעלה
 

oreldi

New member
צודק

בשר טוב בעיניי לא צריך כמעט כלום בנוסף, בין אם זה המבורגר או סטייק
לגבי ההערה השניה -בהרבה מקומות אכן הקציצה שטוחה אבל יש עדיין מקומות שהקציצה עבה ושמנמנה, ביניהם דיקסי, מוזס, אגאדיר.
 
לצערי אפילו במוזס היא הושטחה

פעם היא הייתה הרבה יותר עבה, היום היא יותר רחבה אבל שטוחה יותר.
 

oreldi

New member
זה חדש?

ביקרתי בסניף בסינמה סיטי לפני 3 חודשים והקציצה היתה עבה
 
לדעתי זה תהליך של השנים האחרונות

עד כמה שאני זוכר פעם הקציצה במוזס הייתה הרבה יותר עבה וכל שנה היא מתרדדת לה יותר ויותר, גם בגזרת הלחמניות הם עושים שינויים יחסית לשנות בגדולה שלהם לפני כמעט עשור מתי שהן רק נפתחו
 

oreldi

New member
אוקיי

בכל מקרה, בסניף בסינמה סיטי בראשל"צ הקציצות עבות מאוד
 

Gרר

New member
המבורגר טוב לא דורש תוספות

אני יודע שזה חלק מהקטע כזה נוסיף קצת כזה וקצת כזה. מבחינתי אם הקציצה טובה אין צורך להוסיף עליה דבר. הטעם שלה מדבר בפני עצמה וכל היתר יכול רק להפריע.

מדי פעם אני אוהב להוסיף בצל מטוגן או בייקון אבל בגדול - מעדיף מקום עם קציצה טובה שלא דורשת להוסיף עליה כלום מאשר מקום שמחייב תוספות כדי להסתיר את טעם הקציצה.
 
כנראה זה חלק מבעיית הבשר הטוב בארץ

בשביל קציצת המבורגר טובה ומלאת טעמים צריכים להשקיע בבשר יקר ואיכותי שמעלה את עלות ההמבורגר.
עלות התוספות השונות היא מאוד נמוכה- אני הייתי מתמחר את ה- Food cost של בייקון, בצל קונפי ופרוסת גבינה איכותית סביב 2-3 ש"ח בהפרזה.
לכן יותר קל להשקיע בתוספות מסביב מאשר בהמבורגר.
 

bruno01

New member
אני מכין ממנו, ויוצא מעולה ממש. שפונדרה בשפת הקצביות.

 

oreldi

New member
אני איתך

בצל מטוגן זה מספיק, או רוטב יין אדום כמו בדיקסי (המבורגר נהדר). בלי כל הקשקושים מסביב
 

lady D 123

New member
לא אהבתי , ההמבורגר דחוס לי מדי

נחתך גס מדי ולא שמנוני ממש "נחנקתי " אכלתי היה לי יבש מאד
לא נראה כע אחזור על אף התוספות המושחתות בעליל
 
למעלה