השומר 1

השומר 1

הבחור המריא הלילה לארה"ב לכשבוע וחצי ולכן החלטנו לנצל את אתמול לעשות קצת כיף. כיוון שבשישי לא הייתי בשוק ניצלנו את אתמול כדי לקפוץ ולעשות קניות לכל השבוע הקרוב ורגע לפני שקפצנו ללובלינסקי לקנות לו סכין חדש (כי יש לי אלרגיה לארקוס שיושב אצלו במטבח) החלטנו לשבת לאכול צהריים. נתתי לו יד חופשית והוא התלבט בין דה באן לבין השומר 1. כיוון שבראשונה אכלתי כבר, השומר 1 נבחר כיעד שלנו.

מדובר בדוכן שנמצא בדיוק בפינה של השומר עם השוק, מסביב יש כסאות בר, בצד אחד הם נוחים יותר, בצד השני (שאנחנו ישבנו בו) קצת מאתגר להתיישב עליהם אבל מרגע שמצליחים, הכסאות עצמם מאוד נוחים. המקום מכין חלות ולחמים מלאים בכל טוב. ניתן לבקש כל מה שמגיע בלחם גם בצלחת, יש גם צלחות נשנושים וגם ארוחות בוקר.

החלטנו לחלוק שתי מנות:
מעורב פועלים ירושלמי שהיה נדיב בחלקי פנים וכלל גם טחינה, חריף ועמבה. הבשר הגיע בבערך שני שליש לחם דמוי ג'בטה שהיה מצוין גם הוא. לצד המנה הזו הוגשו גם חמוצי כרוב מתובלים מאוד וטעימים מאוד. המנה השנייה הייתה לחמניית חלה עם שניצל שקיבל חיזוק מהמון לימון. בסנדוויץ היו גם ירקות ואם אני זוכרת נכון גם איולי כלשהו

את המנות ליווינו עם לימונדה שכוללת בתוכה מי ורדים והייתה מיוחדת וטעימה

סך הכל ארוחה משביעה ונעימה בפחות משבעים שקלים לזוג.

המקום גם מגיש שקשוקות לארוחת בוקר שאני רוצה לחזור לבדוק ועוד כמה מנות צהריים שנראות מאוד מעניינות בעיני.



 
שכחתי לציין שגם קיבלנו פינוק

של שתי קציצות עיג'ה עם קצת טחינה ועמבה עד שהאוכל הגיע. הקציצות היו מצויינות והיו טריות מהשמן.
 

Gargeran

New member
מאוד אהבתי את האיזון של הטעמים במנת המעורב

בכלל, כל מה שטעמתי שם היה טעים, אבל רק המעורב היה מיוחד באמת, בעיקר בזכות הרטבים
 
המעורב בהחלט מצויין ואני אחזור אליו

העוף עם הסלק והשקשוקות גם נראות מעניינות ובטח אנסה אותן בעתיד.
 

inבאלי

New member
נראה מעולה


אותי דווקא כריך השניצל קנה.
תודה על הדיווח - אזכור אותו לביקור הבא בשוק.
 

bruno01

New member
בהחלט מקום חמוד וכיפי

ותוספת מבורכת למצאי של המקומות הטעימים והלא יקרים באיזור הזה.
אפילו אני, שלא ממש מת על כבדים וטחול, נהנתי משני הביסים שלקחתי מהמעורב, בזכות התיבול, החריף הטעים והעמבה.
הלימונדה עם מי הורדים היא שיחוק אמיתי.
תודה על הדיווח!
 

אספרסו2

New member
מענין

ריכוז הירקות בכריך מתחת לשניצל ולא מעליו
תורמת בוודאות לעסיסיות שלא תיפגע תוך כדי הנגיסה
והגרת מיצי הירקות על חזה העוף לפני כתישתו בחלל הפה.
 
למעלה