סופ"ש בפריס (דיווח קצת באיחור)

סופ"ש בפריס (דיווח קצת באיחור)

אחרי טקס (וירטואלי) של החלפת דגלים עם מיתר ורעייתו בש"ת CDG הגענו יחסית מהר למלון הקבוע
זה מאד נחמד כשבאים לתקופה ארוכה לשכור דירה עם אפשרויות בישול אך כשבאים ל3 ימים עם תוכנית קולינארית מלאה למלון יש יתרונות. קיבלנו חדר בקומה ה23 והנוף הנפלא של פריס נפרש מאופק עד אופק
פריס בשלהי הסתיו מצדיקה את הכינוי "העיר באפור" מרבית העצים בשלכת וחלקם כמו בתמונה אימפרסיוניסטית

ההתלבטות הראשונה בדרך מש"ת היא היכן לסעוד צהריים שיהי פתיחה הולמת לסופ"ש
בקרבת המלון יש לא מעט אפשרויות הפעם בחרנו ב LA CERISAIE קפצנו להזמין מקום וניצלנו
את הזמן עד פתיחת המסעדה לביקור בחנות PICARD הסמוכה לבדוק את מצאי הקפואים
כשבשבת ניקנו שם נקניקי "בודן נואר", פרוסות כבד, אווז אסקרגו, וערמונים ששימשו בשבת שאחריה
כבסיס לארוחה "צרפתית" למשפחה.

המסעדה הנ"ל (כבר דיווחתי בעבר) קטנה (20 מקומות) וצפופה מרפק אל מרפק מתופעלת ע"י אבא (במטבח) אמא ובת בחזית ומאוכלסת בד"כ באנשים מהסביבה כולל אנשי עסקים בחליפות ועניבות
אוכל קלאסי יצירתי וטעים.
לראשונות קסורל חלזונות עם צ'וריסו ושעועית ופטה כבד
לעיקריות קסורל עם נקניקיה אווז וחזיר שחור , "בודאן נואר" ועליו פירות צלויים (תאנים אגס ערמונים וענבים)
ומתחתיו פירה
לקינוח קרם גבינה עם פיסות אגס גלידת אגסים מרנג וקצפת
שתינו את יין הבית
ארוחה פתיחה נהדרת











 
BARATIN

זהו ביסטרו צרפתי קלאסי נהדר אנחנו קוראים לו "השמח" כי תמיד הומה שם ותמיד שמח
אומרים כי השפים באים לשם כשהם מסיימים את המשמרת שלהם האוכל נהדר וכמות בקבוקי היין הפתוחים גדולה מאד כך שתמיד יש יין נהדר בכוסות
צריך לבוא לשם במצב רוח טוב כי בד"כ צריך להמתין לשולחן וגם השרות לעיתים איטי אם כי תמיד מחויך
כשהמתנו לשולחן (עומדים ליד הבר כ15 דק' בערך) ראיתי בקבוק יין שנפתח והיין שנמזג ממנו היה בצבע וריח משגע מיד אמרתי למלצר שישמור לי ממנו "קראף" הוא הזהיר אותי זה יקר (30 אירו)
הושבנו בשולחן שמשקיף למטבח (טבח אחד בלבד ומדי פעם אחת ה"מלצריות" נכנסת לסייע להכין
את המנות הראשונות.
היין (סנט ג'וזף) הגיע די מהר ואכן היה נהדר גם בטעם ואחריו לאט גם האוכל
לראשונות: ארטישוק ועליו פרוסת כבד פטה כבד אווז
פרוסת נקניק ראש חזיר על תפו"א קטנים ברוטב פסטו
לעקריות: לחי עגל על ירקות שורש (גזר לפתות סלק קולרבי)
דג טורבוט בר ברוטב חמאה עם ירקות שורש
לקינוח קרמבל תפו"ע
כל המנות היו מצויינות היה ערב ארוך וכייפי





 
איזה דיווח...היה שווה להישאר ערה :)

אתה צריך להזהירלפני פרסום תמונות כאלה בשעה כזאת :)
 
LE VAISSEAU VERT וה BISTTROTTERS

לאור הדיון שהיה פה על מה להביא מפריס החלטנו לקבל כמה המלצות
הלכנו לחנות הבאסקית Pierre Oteiza ליד כיכר מדלן
קנינו גבינות ונקניקים וגם סנדוויץ של בגט עםפטה כבד אווז
למעשה חצי בגט עם כמות נכבדה של פרוסות פטה במסעדה אין מקום לאכול אז הלכנו לפושון הזמנו צדפות ו2 כוסות יין לבן וישבנו במרפסת תחת ה"שימשיה" כשגשם מזרזף ונהנינו מכל ביס ולגימה

נסענו גם לחנות של הגב' MARTIN DUBOIS וקנינו מבחר גבינות ביקשנו לארוז בוואקום

לארוחת הערב חשבנו ללכת למסעדה יפנית אבל אז ראיתי ב"טריפ אדוויזור" דיווח על
מסעדה צרפתית עם שף יפני ופרשנותו לאוכל צרפתי והדיווחים היו נלהבים
המסעדה מסה למצב עצמה גבוהה בכל מה שקשור לעיצוב אבל ההתנהלות נונשאלנטית
שעלולה להכשיל אותה המלצרית היתה יחפה ואחד המנהלים שממלצר גם הוא היה בכפכפים
התאורה במסעדה עמומה ואדומה ומכיוון שביקשו לצלם בלי פלש התמונות לא ראויות וחבל
האוכל מצויין אבל השרות.....
קיבלנו מתאבן פרוסות לחם יפני עם ירקות ואצות מטוגנות
לראשונות: קרוקטים של רגל חזיר על מינז עם צנוברים בתוספת כרוביות קטנות "חיות" ב3 צבעים
ועלי עולש במגוון צבעים מנה טעימה ויפה להפליא
מרק אפונה בטעם עז עם עישבי תיבול ופטריות שיטאקי
לעיקריות חזיר איבריקו עשוי מדיום ריר עם כרישה מאודה וצנוניות
מנת השף - פטה חם בצק עלים ממולא בבשר עגל קצוץ וכבד אווז מונח על ציר בשר ביין מחית סלק מחית סלרי וסלט גזרים בצד מנה מעולה
לקינוח הזמנו "פודינג אורז" שרק טעמנו ממנו לצאת ידי חובה

השרות - בתחילה הגיע מנה ראשונה שלא הזמנו התנצלו ואחרי כמה דק' הגיעה המנה המוזמנת
לקינוח חיכינו כ40 דק' ורק הערנו למלצרית ודבר לא קרה לאחר כ10 דק' נוספות ביקשנו את החן' ורק אז הגיע הבעלים עם המנה והתנצל החלטנו רק לטעום וביקשנו את החן' יפה שלקחו אחריות
והחליטו לא לחייב את אחת המנות הראשונות וכמובן את הקינוח
אנחנו נחזור למסעדה הזו כי האוכל ברמה גבוהה מאד

לא ויתרנו כמובן על ה"ביסטרוטר" ובעקבות ההמלצה של מיתר (קיבלנו מכם ד"ש)
הזמנו את הקונפי אווז שעשוי ככדור שניצל ברוטב גבינה שהיה אכן מצויין
הפעם הלכנו גם על קינוח חדש בתפריט מרק יין עם אגסים וגלידת ורבנה





 
אפשר מידע על המלון הקבוע?

מגיע לפריז במרץ אחרי שלא הייתי בעיר עשור וחצי, צריך המלצות חדשות גם למלון..
 

מחשבות

New member
ההמלצה שלי למלון 3 כוכבים מקסים היא LENOX MPONTPARNASSE.

גם קרוב למסעדה הראשונה שהומלצה ובכלל מסביב המון מסעדות ורחוב שלם של קרפריות נהדרות (רחוב מונפרנס, לא השדרה).
 
למעלה