אבו שוקרי המקורי- לוקש באבו גוש

oreldi

New member
אבו שוקרי המקורי- לוקש באבו גוש

לדיווח המלא בבלוג פה גדול
אבו שוקרי המקורי, השלום 61 אבו גוש

הנה רקע קצר על אבו שוקרי המקורי:
אבו שוקרי הקים חומוסייה באבו גוש. במשך הזמן מערכת היחסים בין שני בני הדודים (או אחים או חתנים או משהו דומה, לא חשוב מה) עלתה על שרטון, ובעקבות זאת אחד מהם עזב והקים חומוסייה משלו, בצד השני של הרחוב של המסעדה המקורית. שתיהן התחרו ביניהן מי הוא "אבו שוקרי המקורי". כל אחד טען שהוא המקורי ואולי אף אחד מהם לא מקורי, שכן קראתי שהמקורי המקורי עובד בעיר העתיקה בירושלים.

בעקבות שיטוט קצר באינטרנט, בדרך חזרה מביקור בירושלים, נסעתי לאבו שוקרי המקורי, אשר נמצא ברחוב השלום 15 באבו גוש.
נסעתי לשם, ראיתי שאני ברח' השלום, ושלט מרשים המבשר שכאן נמצא אבו שוקרי המקורי מספר 1! ניצב בגאון מעלי. הנחתי שהגעתי למקום הנכון.
רק אחרי הארוחה, התבררה לה הטעות הגדולה. המשכתי 200-300 מטר עם הכביש וראיתי עוד אבו שוקרי. זה האבו שוקרי שבמקור התכוונתי להגיע אליו, שנמצא ברח' השלום 15 (מול מסעדת "טחונה").

שורהכ תחתונה- יש שני אבו שוקריים מקוריים במרחק של 200-300 מטר. מי יודע עוד כמה "מקוריים" יש באבו גוש.

נו, אז עם כל המקוריות מה היה לנו פה? האם היה שווה?
לקחתי חומוס טחינה וגרגירים (20 שקל). המרקם של המנה היה דליל.
המנה הוגשה עם הרבה מי ההשריה. הבחור שעובד במקום אמר שככה זה מוגש. החומוס, שכלל חתיכות של גרגירים היה סתמי. בעיקר טעם של מים זה מה שהיה שם. הטחינה היתה לא הרבה יותר טובה, ורוטב השום- לימון-פלפלים הירוק היה אנמי. הפיתות היו פיתות סופרמרקט והחמוצים היו סטנדרטיים.
זה היה חומוס סתמי, כזה ששוכחים 5 דקות אחרי שאוכלים. אבו שוקרי המקורי המקורי האמיתי האמיתי- אינני יודע מי אתה, אבל אני מאמין שלא לילד הזה פיללת.

החתולית

New member
מעולם לא אכלתי חומוס טוב באבו גוש

אחרי כמה נסיונות בכמה מקומות, החלטנו שאין שום סיבה לנסוע לאכול חומוס באבו גוש.

דווקא היה לי נסיון אחד מוצלח איתם :)

אחת המנחות באוניברסיטה החליטה להפתיע אותנו והביא לנו אוכל מאחת המסעדות באבו גוש.
&nbsp
היה שם: חומוס, טחינה, פלאפל(עם הרבה עשבי תיבול שונים), ציפס, לאבנה(אחת הטובות שאכלתי, אם אני לא טועה היא תובלה בנענע), סחוג, סלט טורקי או מטבוחה- לא זוכרת בדיוק), טאבולה ועוד כמה דברים שאני באמת לא זוכרת.
&nbsp
הכל היה מאוד טעים, במיוחד לאור העובדה שעברו בערך שעתיים מההכנה של מנות עד לרגע שאכלנו.
&nbsp
לצערי אני לא יכולה להמליץ כי אני לא זוכרת את שם המקום..
&nbsp
אני כן זוכרת שכשאשר שאלנו את המנחה לשם המקום היא הזהירה שרוב המקומות באבוגוש הן מלכודות תיירים וזה המקום היחידי שמוצלח לדעתה...

jonbaum

New member
אכלתי בנאג'י בביקור האחרון שלי בארץ

והיה מצויין.
קודם כל, המסעדה לא נמצאת בסטריפ של כל מלכודות התיירים אלא ממש באמצע הכפר.
הכל היה טעים. החומוס, הסלטים שהיו טריים וקצת שונים ממה שמגישים בדרך כלל, הפלאפל, שיפודים וקבאבים. משפחה שלמה מנהלת את המסעדה והשירות היה מאוד חביב.
נדמה לי שהחשבון יצא משהו כמו 100 שקלים לבן אדם.

גם אני אוכלת רק בנאג'י כשמזדמן לי לעבור שם.

יש להם מחיר פיקס 70 ש"ח לאדם לכל הסלטים ולשיפודים רגילים[פרגית, קבב וכו'] כולל לימונדה.
עם לוקחים כבש, המחיר קצת עולה.

jonbaum

New member
עכשיו אני נזכר שסיפרת לי על זה

לפני הביקור הקודם שלנו בארץ לפני שנתיים.
אבל אז, מישהו שלח לי ברגע האחרון לינק לאיזו כתבה על מסעדת טחונה, כתבה מלאה תשבוחות. ולכן ויתרנו על נאג'י ואכלנו בטחונה והיה ממש על הפנים.

לפני שנתיים-שלוש אכלנו בנאג'י והיה נפילה

קראנו כאן כמה המלצות חמות על המקום ובאחת השבתות שטיילנו באזור החלטנו לנסות. החומוס היה סטנדרטי, הבשרים על האש היו סתמיים, אחת הילדות הזמינה פלפל ממולא והוא הגיע לשולחן קר כמו קרח (אפילו לא חיממו אותו במיקרו כמו שצריך...). היינו כעשרה אנשים בשולחן וכולנו יצאנו מאוכזבים, לאור הציפיות המוקדמות.
זה היה הביקור האחרון שלנו במסעדה באבו גוש, יצא לנו עם השנים לבחון את רוב המסעדות בכפר והגענו למסקנה שהכפר החביב הזה הוא פשוט מלכודת תיירים אחת ענקית. סימנו איקס אדום גדול עליו במפה וזהו, לפחות מבחינתנו.

inבאלי

New member
גם בתמונות החומוס לא נראה טוב

חבל על האנרגיות לחפש אוכל טוב באבו גוש.
תודה על הדיווח.

oreldi

New member
אכן לא נראה טוב..כשקיבלתי את זה

לא היה לי ברור מה הולך פה. העובד אמר שככה המנה מוגשת. בקיצור נשארתי עם חומוס בטעם מים.

אספרסו2

New member
אולי לכל חומוסים שם יש

את אותו המטען הגנטי,אם נכונות השמועות על המעשים המגונים בחומוס במגזר הערבי.

נופשתת

New member
אויש, פיכסה:)

נראה לי שהכל אגדות שאמורות להסביר את האכזבה הכרונית מהחומוס שם.
&nbsp

אנחנו אכלנו במסעדת "אבו גוש" - דרך השלום 65

(זאת שעולים אליה במדרגות למי שמכיר)
אכלנו שם בשבת לפני שבועיים. כמעט כל מה שאכלנו היה טעים - חומוס עם בשר, פלפל ממולא צמחוני, סלט טבולה מצוין, מג'דרה, חומוס גרגירים, שיפוד פרגיות, צ'יפס וכו'.
מה שהיה פחות מוצלח זה שיפוד הפרגיות שהיה מתובל מידי.
בגדול נהננו אבל הפריעה לנו התחושה שהמנות קטנות ביחס למחיר.
קנקן לימונדה למשל תומחר ב- 35 ש"ח ובקושי הספיק ל- 3 כוסות.

oreldi

New member
אבו גוש מבלבלת אותי

ליד האבו שוקרי שהייתי בו היה שלט עם המספר 61 ,
לא ראיתי אף מסעדה אחרת ליד. משהו פה מוזר...

למעלה