הוטל מונטיפיורי-זה לא זה

nadavhacohen

New member
הוטל מונטיפיורי-זה לא זה

לאחר שמיעת מספר המלצות על הוטל מונטיפיורי, הוזמן שולחן לארוחת ערב מוקדמת עבור שלושה צעירים (27-30).

נו"ן ראשון: אין למסעדה, ככל שאני חיפשתי, אתר בעברית. כמובן שאני דובר אנגלית והסתדרתי די בקלות, אבל רבאק, אתם לא בתל אביב? מה ההתפלצנות המיותרת של אתר באנגלית בלבד?

נו"ן שני: באתי עם ז'קט ותיק, הבחורה שבינינו כמובן באה עם תיק, וכמו שכתבתי על השכנה בינדלה-לא ממש ברור למה אין מתלה לשים עליו ז'קט ומקום להשאיר בו תיקים. המרחב האישי קטן יחסית, ולכן הז'קט שלי בילה את הארוחה על מסעד כסא, התיק על כסא, והתיק שלה על אדן החלון. הרי משקיעים לא מעט בעיצוב, אז למה לא לסגור את הפינה הזו?

נעבור לאוכל. הוזמנה מנה ראשונה אחת לחלוקה, ולצערי זה היה החלק הטוב בארוחה. מדובר בפולנטה עם פטריות יער מתפריט המיוחדים. אז מיוחד מאד זה לא, אבל טעים כן, המרקם היה מצוין, והשילוב עם הלחמניות הטריות שהוגשו לשולחן בנדיבות עבד יופי. לעקריות הבחורה הזמינה לינגוויני שרימפס בשמפניה מהתפריט הרגיל, והבחור הנוסף ואני החלטנו לחלוק סטייק טי-בון מתפריט המיוחדים, במשקל 650 גרם (המינימלי האפשרי). מהלינגוויני לא טעמתי, המנה נראתה לי פשוטה מאד, הבחורה אמרה שהיה די טעים אבל השאירה מעל רבע מנה בצלחת (והיא יודעת לאכול). לצד הטי-בון הוצעו 2 תוספות מתוך מגוון בנאלי מדי (אורז, פירה, שעועית...), והמלצרית עפה לגמרי על הפירה ("אי אפשר בלי הפירה שלנו..."). הזמנו פירה ושעועית. הפירה הגיע בפנכה בגודל שאין לכנות אלא "מעליב". אני הייתי מתבייש להגיש תוספת בגודל כזה, והתביישתי גם לקבל את זה. הוא היה בסדר, דרך אגב. שום דבר לספר עליו הביתה. השעועית היתה...כמה גבעולי שעועית חלוטים עם מעט מלח גס. עוד דבר שקשה מאד להגדיר כ"תוספת" רצינית באיזשהו קנה מידה. הבשר? בסיידר. לא רע. רחוק מלהדהים. חפשו קצב טוב ושימו על האש עם טאץ' שלכם, תקבלו סטייק מסעיר בהרבה. שיהיה.

תפריט הקינוחים, כמו התוספות, בנאלי לגמרי. סורבה, מרק פירות, מוס שוקולד, קרם ברולה...כזה. אז לקחנו קרם ברולה ומוס שוקולד שהיו...נחשו, נחשו...בנאליים. סתם פצצות סוכר בלי שום ערך מוסף או טאץ' של שף-קינוחים מומחה.

השירות בא ברובו ממלצרית ברמה סבירה יחסית לישראל, מתנחמדת מדי לטעמי וכמובן לא מספיק מקצועית (כשהבחור ביקש לדעת איזה בירות יש, היא ניסתה להזכר מולו).

מבחינת מחיר, האוכל מתומחר סביר לטעמי, הבחור שהגיע מגרמניה קצת פספס-הוא שכח שהוא בארץ וכמה עולה פה בירה, לכן שתה איזה 4 והקפיץ את החשבון חזק למעלה (אבל מה אכפת לו, אני שילמתי).

לסיכום, ייתכן בהחלט שעסקיות הצהריים בתמחור של עסקיות צהריים יעשו את העבודה, אבל לארוחת ערב חגיגית המקום אכזב אותי, ובבינדלה נהניתי מהאוכל הרבה יותר.
 
התפריטים באתר הם גם בעברית

אם כי זה אכן מוזר שבאתר עצמו הכל באנגלית. גם שמנו לב - הייתי השבוע עם חברה מחו"ל - שלא תמיד הפירוט בעברית והפירוט באנגלית זהים. שימו לב.
מה שכן, מאוד נהנינו. אבל באנו לצהריים, והרגשנו שקיבלנו אחלה תמורה על הכסף. אוכל פשוט אך מבוצע לעילא. כמו הבראסרי. הטענה היחידה היא שהיה יחסית רועש. ציפיתי למקום יותר שקט ואירופאי.
 

bruno01

New member
בעסה לשמוע.

אני דווקא מאוד אהבתי המנה הזו של הלינגויני כשאכלתי אותה. היא די עדינה בטעמים שלה, יחסית להרבה מנות פסטה אחרות בארץ, אבל דווקא בגלל זה חיבבתי אותה.

קצת מבאס לגבי הסטייק, למרות שכנראה סטייק זה הדבר האחרון שהייתי מזמין שם. סטייק אוכלים במסעדת בשר, שמתמחה בכך. עם זאת, זה כמובן לא פותר אותם מלהגיש סטייק מצוין, אם הם מציעים כזה.

לגבי הקינוחים, דווקא אני לא רואה בעיה בתפריט קינוחים קלאסיים, כל עוד הם מבוצעים היטב. לא תמיד חייבים מקוריות וחדשנות, ואני חושב שזו גם מסעדה שלא ממש ממקמת את עצמה בחזית החדשנות מבחינת התפריט כולו, וזה בסדר גמור. יש מספיק מקומות אחרים בשביל זה, ודווקא חסרים לי מקומות שמכינים אוכל קלאסי וטוב כהלכתו.

בזמן האחרון אני באמת שם לב לירידה ברמת השרות במקומות של הקבוצה הזו, וזה מאוד מצער, כי פעם חוויות השירות הכי טובות שלי בארץ היו אצלם, ובמיוחד בהוטל, אבל ממש לא בזמן האחרון.
אני מקווה שמתישהו הם יקחו את הנושא הזה לידיים, ויישרו את העניינים.

תודה על הדיווח, ומקווה שהבאים יהיו על ארוחות מוצלחות יותר!
 

Brianna

New member
דווקא לי חשוב לציין

בשישי לפני שבועים הייתי בבראנץ' בבראסרי
על הבראנץ' עצמו תיכננתי לכתוב אבל כרגיל בסוף לא כתבתי.. אז הנה בקצרה
&nbsp
הוא היה טוב מבחינתי, אבל בן זוגי כרגיל התבאס ,מבחינתו סלסלת לחמים טובה ככל שתהיה, משדרת קמצנות כשהיא מוגשת ככה בלי כלום (החמאה והריבה שמוגשים עם הלחם לא מדבר אליו... הוא לא אוכל חמאה בצורתה הממרחית וריבה מתוקה בתחילת הארוחה נוגד לו לגמרי את כל מה שהוא יודע על אוכל )והוא בכל פעם מחדש מאוכזב ויוצא בתחושה שדפקו אותו והתקמצנו עליו בגלל העדר פנכות או סלטים או משהו שעונה על הגדרת "ארוחת בוקר ישראלית"
&nbsp
אני אכלתי קרוק מדאם שבעיני היה מנחם מאוד ואני נהניתי
הוא אכל מה שניקראה בתפריט "ביצים עם גבינה וירקות" ,בפועל הוא קיבל חביתה עם פנכה קטנה של גבינה מלוחה כלשהי ופרוסה אחת של גבינת אמנטל
שנינו קיבלנו קערית של סלט ירקות טוב וקוקטייל בוקר קמפרי תפוזים
שנינו סיימנו את הארוחה עם הפוך.
&nbsp
מה שכן חשוב לי לציין לטובה זה השירות!
השירות היה מתוקתק, מקצועי, קשוב ומחויך במידה לא מעיקה. שירתו אותנו מספר מלצרים אבל הם היו מסונכרנים ממש, המידע עבר ביניהם בצורה מושלמת.. כך למשל אני ביקשתי את הקוקטייל שלי עם רק נגיעה של אלכוהול.. לאחר כמה דקות קצרות הגיעו הקוקטיילים עם מלצר אחר ששם מולי את הקוקטייל שלי ואמר " החלש לגברת".. בדרך כלל במקרים כאלה במסעדות אחרות במקרה הטוב היו שואלים למי החלש? ובמקרה הפחות טוב .. אני לא צריכה לספר לכם מה יכול היה לקרות במקרה הפחות טוב......
כך היה גם עם ההפוך בסוף הארוחה, בן זוגי אוהב את הפוך שלו מורתח ל100 מעלות ובלי קצף ( למי שתוהה מה יש לו לבחור הזה .. אני מבינה את התהיה שלכם - אבל נישבעת לכם יש לו מלא מעלות טובות !!
הוא פשוט לא פודי.. והוא הולך למסעדות בעיקר כי אני סוחבת אותו ואוכל אוכל מאוד לא מגוון ודברים מוגדרים ובנאלים) , ברב המקומות בהם הוא מזמין הפוך הוא מחזיר אותו לחימום חוזר כי הוא אף פעם לא מספיק חם..פה קיבלנו הפוך בדיוק לטעמו.. המלצרית שהביאה אותו ידעה בדיוק שהוא לא מיועד לי אלא לבחור.. וגם בדרך נשפך לה קצת אז היא הגיעה עד השולחן הגישה את שלי ועדכנה שנשפך לה טיפה מהקפה של הבחור ולכן היא הולכת להחליף אותו .. חזרה לאחר מספר שניות קצר עם קפה חדש שבדיוק התאים לדרישות הקשות שלו ל100 מעלות....
&nbsp
בקיצור מי שכתב למעלה שהשירות בקבוצה ירד ברמה , לי קשה להסכים איתו כי באמת חווינו חווית שירות מצוינת.. בטח בנוף התל אביבי הסטנדרתי...
&nbsp
&nbsp
 

alferd

New member
נושא הקינוחים

מסכימה מאוד לגבי הקינוחים "הבנאליים". אותי מאוד מבאס לשבת במסעדה עם קינוחים שגרתיים למדי - שכן מה שיקרה לרוב הוא שפשוט אוותר ולא אזמין אף קינוח.
יצירתיות בנושא קונדיטוריה חשובה מאוד לדעתי, ויכולה לשדרג...
נהניתי מהביקורת. תודה.
 
אויש.. כמה חבל. זו המסעדה האהובה עלי..

ולא הייתי שם כנראה קרוב לשנה.
אחד הדברים שהכי אהבתי שם הוא השירות, וממש מצער אותי לשמוע שהוא מתדרדר.
&nbsp
מבחינת פנכת הפירה - לא זכור לי משהו קטן. מעניין אם השתנה משהו.
ולגבי הקינוחים, אנחנו תמיד מזמינים את הסנט אונורה, ואני לפעמים גם טורחת לקנות אותו הבייתה בבייקרי.
&nbsp
 

אושר מ

New member
החוויות שלי שונות לחלוטין משם...

זו פעם ראשונה שאני שומעת שמישהו מצפה לעמדה שבה יוכל להשאר את התיקים. לא נראה לי שגם אם היתה כזו הייתי שוקלת להשאיר את התיק שלי שלא בטווח עיניים אצל אנשים זרים.
אני גם מאוד אוהבת את הלינגוויני שרימפס. מנה שהיתה תקופה שהייתי חוזרת רק בשביל לאכול אותה. נכון היא בהחלט עדינה בטעמים אבל קלילה וכיפית. אולי יותר קיצית מחורפית.
לגבי הסטייק, חבל שהוא לא היה איכותי מספיק. בעבר אכלנו שם סטייק אנטריקוט בספיישל שהיה מהטובים שיצא לנו לאכול. אם כי גם אנחנו לא מתמקדים שם בבשר בדר"כ.
 

pix37

New member
תודה על ההשקעה בביקורת - נהנתי לקרוא אותה

חבל שהארוחה לא התנהלה כפי שציפית.
 

החתולית

New member
אני מצפה למתלה למעילים

אבל לא למקום להניח בו תיקים. אני לא מכירה אנשים שיסכימו להניח את התיק שלהם לא לידם. אני בודאי לא אסכים להשאיר את התיק במקום רחוק ממני.
&nbsp
למיטב ידיעתי התפריט בהוטל מונטפיורי אמור להיות די קלאסי, ויש מי שיתפסו אותו כבנאלי. היות שבדקתם אותו באתר המסעדה, הרי ידעתם למה לצפות.
 
הבעיה בהוטל היא הצפיפות הרבה והשולחנות הקטנים והמוזרים.

ברור שכל אחד רוצה את התיק לידו אבל צריך קצת מרווח גם לזה.
 

Gargeran

New member
מסכים לגביי הצפיפות ולגביי עוד כמה דברים שעלו בשרשור הזה

1. השולחנות והצפיפות בהחלט בעייתיים, במיוחד כשמדובר באנשים גדולי מימדים (בין אם לאורך או לרחוב)
2. השירות באמת ירד ברמתו
3. זה לא מסעדה שהייתי מזמין בה נתח סטייק

גם אני לא מזדהה עם התלונה על תפריט הקינוחים, אין שום בעיה עם קינוחים קלאסיים. אולי במסעדת שף הייתי מצפה לקריצה של מקוריות, אבל אין מה לצפות מכל מסעדה לתפריט שאינו קלאסי. מה גם שבמקרה של הוטל מוטיפיורי יש את הסנט אונורה הממכר והייחודי ולמיטב זכרוני גם קינוח לימוני כלשהו. שניהם מצויינים ולא ממש בנאליים
 
למעלה