צ'יקטי

צ'יקטי

אתחיל את הביקורת בגילוי נאות: אחיה הקטן של החברה הכי טובה הוא אחמ"ש במקום והיה שם באותו הערב.

צ'יקטי היא מעין בר עם אוכל כאשר מבחינה אלכוהולית הם מתמחים בקוקטיילים מיוחדים ומבחינת האוכל הכיוון הוא איטלקי מובהק. זו פעם שנייה שלנו במקום, בפעם הקודמת הגענו בלי שהאח של היה במקום או שידעו שאנחנו מגיעים ולכן יכולה לומר שהמקום מוצלח גם בלי היכרות זו.

התחלנו עם שני קוקטיילים:
אני הזמנתי את Midnight in Sicily אחרי התלבטות עם קוקטייל נוסף מול הברמן. הגיע קוקטייל בכוס מתכתית (פליז? נחושת?) גדולה ומלאת כל טוב. טעם הג'ינג'ר ניכר בקוקטייל והוא היה מרענן והיווה פתיחה מצוינת לערב.
הבחור הזמין El Bambino d'Oro - קוקטייל ורוד שהגיע בכוס גדולה והיה מאוזן מאוד ולא מתוק.
בכלל, היד על הקוקטיילים במקום טובה מאוד לא ניכרת מתיקות יתר וכל הטעמים עובדים ביחד. כיף לראות מקום שמצליח להכין קוקטיילים מצויינים במחירים *יחסית שפויים לקוקטיילים (*יחסית כי היום בכל מקום קוקטיילים נעים סביב החמישים שקלים).

לראשונה חלקנו כדורי ארנצ'יני שהגיעו במילוי פטריות וגבינות אשר הוגשו סלסה ורדה שלדעתי הייתה מבוססת כוסברה. מנת פתיחה טעימה ונחמדה.
לאחר מכן חלקנו את מנת הפולנטה שלהם שעשויה מתירס טרי ובאמת שיכולתי ללקק את הצלחת מרוב שהיא מוצלחת. ביררתי קצת על איך הם מכינים אותה והגעתי למסקנה שאין סיכוי שאוכל להכין אותה במרקם הזה בבית. המנה הוגשה עם פטריות וגילוחי פרמזן והייתה מושלמת לאותו ערב חורפי (שני בערב)

כמו כן, חלקנו את מנת הברוסקטות עם הכבדים שהוגשו ורדרדים כמו שאני אוהבת, רכים ונהדרים. אין סיכוי להרים את הלחם כדי לנגוס בו עם הכבדים אבל לשם כך הוגשו גם סכיני בשר.

פונקנו במנה של אספרגוסים צלויים בקציפת פרמזן שהייתה מאוזנת ולא מלוחה מדי. מעל מוגשת מרווה מטוגנת שעובדת מצוין עם כל הטעמים האחרים. מנה מוצלחת גם כן.

בשלב זה כבר היינו שבעים ולכן החלטנו על סיבוב שני של קוקטיילים. הפעם נתנו לברמן יד חופשית עם הכוונה בנוגע להאהבות שלנו.
אני קיבלתי קוקטייל שאני לא מצליחה לזהות מהתפריט וכלל בורבון, תפוזים וביטרים. הוא היה בעל טעם עשיר ובדיוק מה שקיוויתי לו. הבחור קיבל למביני - קוקטייל בהשראת מרטיני אשר כולל גם הוא ביטרים (ונשאר במחוזות הורוד), קוקטייל שהוא כבר שתה בעבר ונהנה ממנו מאוד.

לקינוח הזמנו את הפנה קוטה שלהם שמוגשת עם תותים חתוכים וקולי אמרטו, מסביב מפוזרים פיסטוקים קלויים. מנה פשוט טעימה, לא כבדה ומרעננת מאוד. היוותה סיום הולם לארוחה.

היו כמה צ'יסרים בדרך עם האח של. סך הכל ארוחה נעימה, טעימה ומוצלחת.

סביב ה 350 לפני

התמונות מהמכשיר של הבחור.

















 

salo22

New member
קוקטיילים

הם בהחלט עוד אחד מיני רבים מאבסורדים תימחוריים במסעדות ומקומות בילוי, 50 ש"ח היא נקודת תמחור מזעזעת.
תודה רבה על עוד יופי של דיווח מעניין ותמונות מהנות, מה "הפחיד" אותך בתהליך הפולנטה בדרך למרקם המיוחל ?
שימוש מאסיבי מיותר בחמאה ושמנת ?
 
דווקא לא

יש להם מכשיר שמפריד בין הקליפות של התירס לבין הבשר שלו והם מעבירים את הפולנטה בתרמו מיקס
 

salo22

New member
מעניין איזה מכשיר

אני משתמש בסטיק בלנדר ובמסננת פשוטה
כמובן שזה הופך את המרקם לדליל יותר בהמשך, גם הכמות משמעותית קטנה יותר.
 
זה מכשיר ידני לפי מה שהבנתי

זה גם מה שאני עושה היום. הפולנטה לא הייתה דלילה מדי אבל בהחלט דלילה מכזו שיוצאת מקמח תירס
 

salo22

New member
האמת קצת מוזר

הייתי מצפה שתרמומיקס יטחן תירס לבערך אבק אם הוא רוצה &quot
 

Gargeran

New member
לא בטוח שאני מסכים בקשר לקוקטיילים...

המחיר שלהם לבטח לא זול, אבל אחרי ששילמתי בממוצע 70 שקל לקוקטייל במסעדות וקוקטייל ברים בלונדון, ה-45 - 50 פה כבר לא נראים לא כמו הגזמה, כל עוד מדובר בקוקטייל טוב כמובן ולא בסתם *משהו 40 אחוז אלכוהולי, עם עוד משהו משעמם שהעתקנו ממקום אחר והטעם שלו הוא מתוק מתוק מתוק*
 

salo22

New member
כתבתי על לונדון לא מזמן

והזכרתי עם דגש חזק את עניין היין בכוסות, שרצוי לשים אליו לב ולהיזהר, כי זה מייקר מאוד את הארוחה. אני מתאר לעצמי שלבטח הקוקטיילים לא רחוקים מזה שם, אבל לא בדקתי, ההיגיון מחייב. לונדון פשוט אינה דוגמא מייצגת טובה בעניין הזה, אני בטוח שאם תעבור על תפריטי קוקטלים בגרמניה, ספרד ואיטליה, תקבל תמונה מעט שונה והגיונית יותר..
שתיתי לפני שנתיים שלוש קוקטלים ב EMP במנהטן, שניים או שלושה מישלן, והם היו בסביבות 11-12 דולר.. אני לא בטוח שהם מתומחרים הרבה יותר גבוה מזה כרגע.. כמובן שהדיון רחב הרבה יותר ממה שאנחנו מנהלים כרגע..
 
סלו, לא ניראה לי שניתן להגיש קוקטיל שמבוסס על וויסקי ראוי

ב 12 $.
לא בניו יורק ובטח לא בישראל
 

salo22

New member
זה בהחלט נשמע הגיוני

מצד שני אני לא זוכר מתי פגשתי בתפריטי מסעדות בארץ קוקטיילים שהזכירו ויסקי ראוי, או ויסקי בכלל. ממש לא התעמקתי יותר מידי כי התחום הזה לא קרוב אלי, וויסקי במיוחד, גם וודקה, ממש לא מכיר ויודע בגרוש, קורה
אבל אני כמעט בטוח שהמחירים התקבעו להם 40-50, גם כשמדובר באלכוהול שרחוק מאוד, מאוד, מלהיות ויסקי איכותי.
לגבי EMP זה היה מין תפריט לכיוון ביטרים "ספיישל" אם אני זוכר נכון, לצערי לא זוכר מה בדיוק היה בפנים, אבל הרגיש טעים ואיכותי
 
בהחלט יש ברים בישראל שמגישים ויסקי ראוי בקוקטלים

תעבור באימפריאל למשל.
ויש עוד לא מעט
 

salo22

New member
בגלל זה כתבתי מסעדה


האימפריאל הוא high end בכל מה שנוגע לבר קוקטיילים אבל אין לו משמעות לעולם המסעדות שלנו, לדעתי, אני בטוח שנושא התמחור שם אחר מ 99% מהמסעדות שיש לנו בארץ.
 
אם נחשב לפי ריי ויסקי אמריקאי באיכות טובה 50 דולר לבקבוק.

רק הויסקי זה 4 דולר.
אלכוהול נסף?
סאור?
ביטרס?
וזה עם לא מדברים על אינפיוזן.
עד כאן חומרים בילבד
 
המנה של הכבדים הייתה די מכובדת

אבל רוב המנות הן בתחום הבינוני קטן.
&nbsp
חייבת לומר שלשנינו קיבולת מכובדת והארוחה הספיקה לנו בהחלט.
 

Omnivore

New member
למיטב הבנתי צ'קטי זה סוג של טפאס. לכן אין שם מנות גדולות.

 
למעלה