מברצלונה למדריד דרך ארץ הבאסקים.

Omnivore

New member
מברצלונה למדריד דרך ארץ הבאסקים.

יהיו שלושה דיווחים על שלוש מסעדות שונות.
 

Omnivore

New member
מסעדת EL HOGRO ב-CALELLA

אל העיירה קלאיה הגענו כבר אחרי שקיעה. התמקמנו במלון הנחמד NEPTUNO שהיה אטרקטיבי בעיקr בגלל המחיר שלו (49 לחדר זוגי יורו חצי פנסיון). ארוחת הערב במלון לא קרצה לנו כל כך, אז החלטנו לחפש מסעדה. הבחירה נפלה על EL HOGRO, מסעדת דגים ופירות ים. המסעדה מחולקת לשני חדרי אוכל עיקריים, האחד נראה כמו בית קפה שפועל בצהריים והשני הוא למעשה המסעדה. בכניסה מוצב בכבודו מקרר ענק עם שלל חיות ים טריות (תמנונים ענקיים, דגים מפחידים, המון סוגי צדפות וחלזונות), בהמשך מוצבות עגלות שעליהן דגים, לנגוסטינים באורך אמה, כיפודי ים, סבידות ענקיות, עגלה נוספת הציגה שני שוקי חמון ופורצ'יני טריות. הבנו שנכנסנו למקום הנכון.

לא הייתה מנה אחת בארוחה הזאת שאכזבה או הייתה כזו שלא היינו מזמינים בפעם הבאה, רוב חומרי הגלם מקבלים טיפול מינימלי, ללא טכניקות מסובכות או רטבים אקזוטיים. לכן אסתפק בפירוט המנות בלבד ללא תיאורן.

כאמור, זו הייתה ארוחה נפלאה, לא זולה, אך שווה כל יורו מתוך ה-350 ששילמנו עבור 4 סועדים.



 

Omnivore

New member
מסעדת NERUA ב-BILBAO

פעם רביעית במסעדת מישלן ואם בפעמים הקודמות מצאנו את עצמנו יוצאים עם תחושת פספוס וארנק קל יותר, הפעם זו הייתה אכזבה נוראית. יכול להיות שאיננו מבינים באוכל עילי, ייתכן ובלוטות הטעם של מבקרי מישלן נמצאות בשיא ההתפתחות האבוליציונית, אבל זו פעם ראשונה שיצאנו עם תחושה של "עבודה בעיניים" כמו שקוראים לה מרבית המגיבים בכתבות של שגיא קופר או אבי אפרתי.

יום הולדת לאישתי, ההזמנה בוצעה כחודש לפני. באיחור אופנתי של כחצי שעה נכנסנו למסעדה. המסעדה עצמה נמצאת במוזיאון הגוגנהיים, את פסלי הכלב והעכביש המורסמים עברנו פעמיים עד שמצאנו את הכניסה. אנשי צוות בחליפות פוגשים את הסועדים בכניסה ומיד נותנים להתרשם ממקרר היינות הענק בצורת קיר מעוגל שניצב בכניסה. לאחר מסירת הבגדים העליוניים הובלנו אל המטבח הפתוח ובו אחד השפים (אין שם טבחים, כולם שפים, נו שויין) לוקח אותנו לסיור במטבח עם הסברים על חומרי הגלם, החזון וצורת העבודה במטבח. התרשמנו.

לאחר מכן הובלנו להיכל ההסעדה. נכנסנו לאולם רחב ידיים עם שולחנות עגולים גדולים וחלונות רחבים שמהם נשקף נוף לרחבת המוזיאון ולגשר מעל הנהר. עיצוב הפנים של המסעדה גרם להרמת גבה, המיקום של המסעדה פיתח ציפיה ליישור קו עם המוזיאון, עם אומנות העכשיוית, עיצוב מתוחכם או משהו דומה. ב-NERUA הלכו על פשטות ומינימליזם. כמה? עד הסוף. קירות המסעדה לבנים חלקים ללא זכר לציור, קישקוש אומנותי או משהו בסגנון, פשוט קירות לבנים עם שקעי חשמל בגובה הברך. המפות על השולחן היו עבות ואיכותיות והתחרו בלובן שלהן עם צבע הקירות מסביב. הכלים יוקרתיי ומבריקים. הכל תואם את מעמד המסעדה ואת המחירים שהיא גובה.

ניגשנו לאוכל. המנות שהוזמנו: PRAWN עם פרחי צוקיני (33 יורו) ושעועית לבנה עם בשר שליו וצ'וריסו (18 יורו) לראשונות, וכבד אווז עם ארטישוק (35 יורו) ושקדי עגל עם חסה וצנונית (28 יורו) לעיקריות.

PRAWN עם פרחי צוקיני – החסילון היה מאיכות טובה, בושל כנראה בסו ויד והיה במרקם מושלם. פרחי הצוקיני איכזבו, היו סתמיים ולא השתלבו עם החסילון.

שעועית – שעועית שבושלה היטב מבחינת המרקם, אך הייתה פשוט שעועית. בשר השליו היה עדין בטעמיו עד כדי חוסר טעם, את הצ'וריסו לא זיהיתי במנה (אולי אתם תצליחו). אכזבה.

כבד אווז – שוב אותו סיפור, חומר גלם מאיכות מעולה, דרגת עשיה מושלמת וזהו. הארטישוק חיוור, ולא נראה טוב בצלחת, לא משתלב עם הכבד.

שקדי עגל – המנה היחידה בינתיים שאיכשהו ה לא הייתה מאכזבת. כמובן שהשקדים היו מאיכות מעולה, הצנון והחסה לא הוסיפו הרבה, אבל הרוטב בתחתית השתלב היטב והיה די טעים.

קינוחים:
קינוח אגס בשלוש צורות וקינוח דלעת (12 יורו כל אחד). כאן כבר היה סיפור אחר. שני הקינוחים היו בהחלט לטעמינו, היו שם טעמים חדשים ומפתיעים, משחק נהדר של מרקמים ושילוב טעמים מנוגדים כגון מתוק-חמוץ. קינוחים ראויים בהחלט.

הארוחה לוותה במספר מתאבנים, מרענני חך וקומפלימנטים מהשף. כולם נעו על סקלה בין מוזר למזעזע, אבל אחד מהם היה על גבול הביזר – ציר כלשהו ובו כופתאות עגולות במרקם של ניוקי נימוח ובטעם מרוכז של בצל מבושל, טעמנו, עשינו פרצוף WTF, טעמנו שוב (אולי לא הבנו את כוונת השף) והזזנו הצידה (אנחנו אוהבים בצל חי, מטוגן, צלוי, במרק, אבל זה היה מבחיל).

220 יורו כולל שתי כוסות שמפניה (מותג שלא מוכר לי) ושתי כוסות יין לבן מקומי לזוג. סתמי, מיותר, מאכזב.

220 יור עלתה לנו התובנה שאנחנו עם מישלן גמרנו.













 
אני מזמן הבנתי שמיציתי את נושא מסעדות מישלן...

אחליף כל אחת מהן במסעדות סגוביה עם החזירון וקורדרו אסדו או בזאת עם פירות הים.
 

Omnivore

New member
מסעדת JOSE MARIA ב-SEGOVIA

המסעדה מומלצת בשלל אתרי אינטרנט ובינהם TRIPADVISER שאני ממעיט להשתמש בשירותיו, אך הפעם זה עבד. מסעדה עם אוכל מסורתי במרכז העיר, על פניו מקום תיירותי קלאסי, אבל לא כך הדבר, ספרדית הייתה השפה הכי מדוברת במסעדה הזו, נראה שזה מקום מועדף הן על התיירים והן על המקומיים. רק אחד מהמלצרים דיבר אנגלית. הספציאליטה של המקום (כמו של העיר כולה) הוא ה-COCHINILLO, חזירון חלב צלוי בשלמותו בתנורי עצים ענקיים.

נדגמו מספר מאכלים כשגולת הכותרת היא החזירון וטלה החלב ומנה מעניינת ששכחתי את שמה, אבל הרעיון הוא בשר בקר משויש שהוכן בדיוק כמו שמכינים חמון. לצערי לא צילמנו את כל המנות והערב היה רווי האכוהול וב-SILVERHAZE המצוין שרכשתי בברצלונה, לכן אינני זוכר את כל המנות שאכלנו (בעיקר ראשונות הקינוחים).

החזירון והטלה היו מעולים עד כדי אורגזמה בפה, אי אפשר לתאר במלים את טעמם. שאר המנות היו טעימות אף הן. לקראת הלילה החלל הקדמי של המסעדה הפך לפינצ'וס בר תוסס והומה אדם, כך שאת דרכנו בחזרה עשינו במבנה חוליה שניים לפנים ומרפקים לצדדים.
החשבון יצא כ-250 יורו ל-4 סועדים שכללו שני בקבוקי יין אדום ודז'יסטיבים.

מסעדה מעולה, עיר מהממת, מומלץ ביותר.

*החזירון שבתמונה הוא של השולחן הסמוך, הסתפקנו במנה קטנה ממנו.



 

החתולית

New member
תענוג לקרוא

נשמח לפירוט נוסף על המנות, ואעלה את השירשור לקישורי הפורום.
 

Omnivore

New member
לגבי המנות

אשמח לענות על שאלה ולהיזכר בכל פרט שיידרש, אבל לפרט
יותר ממה שפירטתי (ללא הכוונה ספציפית) ספק שאוכל. אלה היו
15 ימים של טיול עמוס באוכל. קשה לי לזכור את הכל ובחרתי לדווח
על מסעדות שזכורות יותר מאחרות.
תשאלו ספציפית, אענה הכיף.
 
למעלה