סופ"ש
איך השבועות רצים מהר, עוד פעם שירשור סופ"ש הגיע..
חמישי בערב כאמור בהפיצה בבוגרשוב, אין לי מושג למה לא הספקנו עד היום (התור הקבוע על הספסל ליד לא עזר) - הפעם הגענו בדיוק בחלון נדיר בו התור התפנה ושניות אחרינו התמלא לעייפה שוב, היה ממש מוזר ורצינו ללכת למלא לוטו אחרי. אכלנו פיצה מצויינת של ארבע גבינות עם מין מעדן תאנה מיובשת, ממש נפלא, היה שם גם סטרקינו לפי השמועות, בהחלט הורגשו גבינות ראויות, אולי גם מעט שמן כמהין. פיצה הבית עם רוטב עגבניות, פטריות וקצת ירקות, לא זוכר בדיוק, טובה מאוד גם כן.. ורביולי פטריות עצמאי ברוטב עגבניות ושמנת אם אני זוכר נכון, שהיה מוצלח בהחלט ודי נדיב ב 30 ש"ח למנה ראשונה, מעט יותר מידי רוטב לטעמי ושוב קצת יותר עידון ועניין בטעמים של רוטב לא מזיק..
מקומות לא מעטים "חוטאים" היום בפסטה בהכנה עצמית, לא יכול להגיד שזה היה הכי מעודן ומוצלח שבעולם, גם לא ממש מצפה, אבל זה כן היה ברמה מעט יותר טובה מהפסטה הביתית של דאלידה לא מזמן. נחמד שמקומות משקיעים יותר במנה יותר "מאתגרת" כזו ובפסטה עצמאית, זה נותן הרבה יותר מוטיבציה לאכול בהם.
סה"כ כ 170 ש"ח ראויים יחד עם שתייה קלה, נהננו ונשמח מאוד לחזור כשהרצון לפיצה יחזור שוב.
בשישי מוקדם בבוקר בכרמל, סיבוב "רגיל".. חזרנו הביתה ועשינו בראנץ' מתוצרי השוק - בוראטה מצויינת של גד (איפה הם בהרבה גבינות אחרות ? "
) מהדוכן ברחוב לפני הכניסה לשוק, על סלסה של עגבניות שרי קצוצות ומעוכות עם עשבי תיבול ותבלינים, אבקה של אגוזי לוז קלויים מעל הכל ורוטב על הבוראטה והעגבניות שהורכב ממי יוזו ודבש, במפתיע התאים נפלא לעגבניות ובעיקר כשהתוכן השמנתי של הבוראטה נזל החוצה.. כמובן שאין מנה כזו בלי שמן זית פסיכי
הקורנייקי של מגל הוא לטעמי שמן זית כזה..
ליד זה אבוקדו טוב מאוד מהשוק (ממשיכים לפנק אותנו חבל על הזמן עם האטינגרים, פשוט רמה אליפות), סלט טונה קצוץ עם יוגורט טוב ומלא דברים קטנים, לביבות של בטטה עם דייקון מהשוק ומטבלים (נקרא לו צנון לבן, אני לא הסמכות להחליט מה דייקון ומה לא
) וגבינה שתיים קשות מדווקא גורמה, נלסון אחד. תה חם עם הרבה לימון ודבש להקלת ההצטננות, ככה צריך לפתוח סופ"ש
שישי בערב הוזים על הספות בבית, אבל לפחות לא היה חום.. נראה שבכל הארץ אף אחד לא ממש במיטבו כרגע, תקופה כזו, משהו במזג אוויר כנראה.. אז הכנתי דאשי כהלכתו שיצא קצת "סרדיני מעושן" מידי בטעמים, יותר מידי שבבי בוניטו מיובשים.. אבל המרק היה טעים מאוד, עם פטריות ובאק צ'וי, מעט מיסו לבן, הרבה מירין כמובן וסויה וקצת קצת יוזו וטריאקי ביתי.
ממוסי נלקחו קצת טונה, הרבה סלמון וחצי קילו קלמרי שהלכו בינתיים לפריזר, אז עשינו מסיבת סושי ומין צלחת יפה של קרפצ'יו דגים מתבוסס ברוטב תאילנדי מלא למון גראס, פלפל תאילנדי וכולי.. לקינוח גלידת מחית "פיסטוק" ואגוזי לוז עם אבקת שוקולד מריר וצימוקים
לשתות היה שרדונה של צובה, הוא היה בסדר גמור סה"כ, למרות שהרגיש לי קצת יותר מידי "יבש ואגרסיבי" ולא מעודן ונעים מספיק, זה מה יש.. 61 ש"ח לפני מבצע 25% הנחה על כל החנות בעדן טבע, לדעתי הפכו המחיר למשתלם במיוחד (חברה שם תתעוררו, תורידו באופן גורף מחירים וזהו, תודה).
שבת גוצ'ה ברמת החייל בארוחה חברית משפחתית - היה לא רע אבל כמיטב המסורת של גוצ'ה, מדובר במקום בינוני מאוד, פירות ים ברמה בסיסית ביותר, הכנה מרושלת יחסית ויכול להיות הרבה יותר מוצלח - לראיה הסניף בדיזינגוף עושה את זה טוב יותר, גם במסגרת אותה בינוניות.
נון משמעותי לגוצ'ה - המחירים בתפריט לדעתי לא מתאימים כרגע למחירים באתר ובכל מקרה לא מדובר במקום זול במיוחד, המחירים פשוט גבוהים הרבה יותר מידי לאיכות חומרי הגלם ורמת המנות, לבטח בסניף רמת החייל. אם נמתח קו בין הארוחה בחמישי בערב לפינאלה בשבת בגוצ'ה - מקומות כמו הפיצה בבוגרשוב נותנים לדעתי תמורה הרבה יותר שווה לטעמי ב 200 ש"ח מאשר אותה גוצ'ה ב 300.
חזרנו הביתה לסגור הסופ"ש עם עוד קצת גלידה, קינוחי ופל בלגי אובר מתוקים א-לה זה של גוצ'ה אינם בדיוק כוס התה..