ג'וז ודניאל

ג'וז ודניאל

אמנם עוד לא השרשור השבועי אבל הנה סנונית ראשונה מהסופ"ש.

חודש הבא אני והבחור יוצאים לחופש ואני משאירה את הכלבלב בפעם הראשונה בפנסיון, לכן החלטנו לנסוע ולבדוק פנסיון שהומלץ לי. כיוון שהיה מדובר בנסיעה ארוכה, החלטנו בדרך חזור לעצור לצהריים והפור נפל על ג'וז ודניאל בבני ציון. הזמנתי מקום ביום רביעי והודיעו לי במעמד ההזמנה שהשולחן יהיה שלנו לשעתיים. נו מילא.

המסעדה עצמה ממוקמת במקום מאוד יפה והמסעדה עצמה מאוד יפה. החסרון המשמעותי של המקום הוא האקוסטיקה שלו - כאשר המקום מלא כפי שהוא היה היום, שומעים המולת סועדים בעיקר. השירות היה יעיל, אדיב ועל פניו מנסה לפעול על פי כל כללי הטקס, בפועל, לא תמיד מצליח לו (ואם נהיה קטנוניים, הגישו לשנינו שתייה מאותו הצד כשישבנו זה מול זו, אבל זו באמת לא בעיה, סתם נודניקיות שלי). מה שקצת ביאס אותי בגזרת השירות הייתה תחושה מעט גרידית של המלצר ששירת אותנו. אני לא חושבת אבל שמדובר במשהו שהוא עקבי למקום כולו. למה הכוונה? המלצר הציג את הספיישלים ללא מחירים ולמרות שהם דומים למחירים של שאר המנות, ראוי לציין אותם. הסיבה שראיתי את המחירים היא כי על הלוח בכניסה יש את רשימת הספיישלים ובדרך לשירותים ראיתי אותו. בנוסף, במהלך הזמנת המנות התברר שאחד המרכיבים מכיל חזיר (שהבחור לא אוכל) ולכן שינינו מנה, די היינו סגורים על חלופה אבל לפני שהספקנו להגיד לו מה היא, הוא קפץ והמליץ לנו על פילה הבקר - המנה היקרה ביותר בתפריט בהפרש ניכר. that said גם המלצרים שעברו סביבנו וגם מי שנראו כמו אחמ"שים או מנהלים כולם היו קשובים וידעו לתת מענה הולם לא רק לנו, אלא גם לשולחנות סביבנו. כך, ראיתי את אחד המנהלים מרים צעצוע שנפל לתינוקת מתחת לשולחן האוכל של ההורים - מחווה יפה בהחלט.

לראשונה חלקנו אורקייטה - פסטה קטנה (בצורת אוזניים כמו שהמלצר הגדיר) עם רוטב של דלעת, חמאת מרווה ואגוזי לוז. המנה טובה מאוד, לצערי מרבית הטעמים העשביים שהרגשנו היו דווקא פטרוזיליה ולא מרווה (שמצאתי ממנה עלה אחד).
לעיקריות בחרנו את השוק אווז קונפי - המנה הייתה טעימה מאוד, הפירה מפנק מאוד, לא בטוחה שהרגשתי שם תפוחים. הבעיה העיקרית עם השוק, למרות היותה טעימה ולמרות שחיסלנו את כולה היא שהיא לא בושלה מספיק. קונפי כמו שאני מכירה אותו גורם לבשר פשוט לזלוג מהעצם כמו חמאה, בפועל זה לא קרה כאן.
המנה השנייה שהזמנו הייתה מנת כבדים על פירה עם צימוקים ובצלים בטאבון - המנה הייתה מאוד טעימה, באמת אחת מנות הכבדים הטובות שאכלתי אבל גם היא לא חפה מבעיות - הרוטב היה קרמלי מדי מה שגרם לכך שהוא התחיל להתגבש מעט בחלקו והיו בו פניני קרמל דביקות וכן רמת העשייה של הכבדים הייתה לא אחידה. מרבית הכבדים היו עשויים מעל המידה שאני אוהבת אבל סביר להניח שהיא מידה שתהיה נוחה לרוב אוכלי הכבד (עשוי אבל עדיין מעט אדמדם בפנים, כלומר לכיוון של MW) אחד או שניים מהכבדים היו עשויים פחות - אדמדמים ונמסים בפה, בדיוק האופן שבו אני אוהבת את הכבד שלי, חבל לי שלא כל המנה הוגשה באופן הזה (ואני בטוחה שאם סועד אחר היה נופל עליהם, הוא היה מוותר עליהם או מחזיר את המנה).

לקינוח חלקנו את ה bread pudding שעשוי מעוגת שוקולד שמרים ועליו בוטנים וסורבה שוקולד - בחיי שזה קינוח מושלם. מילה רעה אחת אין לי להגיד עליו.

במהלך הארוחה שתינו סנגריה חמה שהייתה מספק מאוד.

סך הכל 331 שח לפני לארוחה טעימה מאוד באווירה טובה - רואים שעושים שם משהו טוב ומושקע. כן, אני קצת קטנונית אבל אני מאמינה שעם קצת יותר תשומת לב המקום יכול להיות אפילו טוב יותר.









 

החתולית

New member
על הדיווח

הברד פודינג היה עשוי מעוגת שוקולד? נשמע נחמד, אבל לא באמת ברד פודינג (אמרה זאת שמחפשת מנה הגונה ואמיתית של ברד פודינג).
 
אכן עוגת שמרים שוקולד

אמנם לא לחם אבל הטכניקה הייתה זהה להכנת bread pudding לכן ויתרתי להם על החריגה (וגם כי היה קינוח מופלא)
&nbsp
עד היום לא מצאתי מקום שבאמת מגיש את הקינוח הקלאסי בארץ, לכן אני חושדת שתאלצתי להסתפק רק בביתי כאן.
באופן מפתיע אגב, הבחור שהוא חצי בריטי, מעולם לא אכל אחד כהלכתו, נראה שנאלץ גם אנחנו להכין בעצמנו.
 
נעדכן אותך


ואנחנו תמיד שמחים לבוא ולבשל אצל אחרים רק צריך להזמין אותנו, לקבוע, ולדאוג לאלכוהול
 

רזאי

New member
מוכנה לשתף במתכון לברד פודינג?

ניסיתי כבר כמה מתכונים שמצאתי ברשת, אבל אף פעם זה לא היה בדיוק מה שחיפשתי.
 

Meirav Flum

New member
מה בדיוק את מחפשת?

לי יצא להכין כמה פעמים בבית, פעם עם חלה מתוקה של שישי ופעם עם חלת בריוש של לחמים.
בארץ אכלתי אחד מוצלח בארוחת הבוקר של מלון רוטשילד אבל נראה שבתצורה הנוכחית המנה יצאה מהתפריט.
בלונדון יצא לי לאכול אחד שהיה קרמי ונחמד אבל שלי היה לי יותר טעים...
 

רזאי

New member
אכלתי פעם אחד ממש טוב בלוס אנג'לס.

מאז אני מזמינה כשיש בתפריט, וגם מנסה מתכונים שאני מוצאת מידי פעם. מאז הפעם ההיא, לא היה לי ממש טעים. הבעיה היא שאכלתי כ"כ הרבה גרסאות, עד שהתבלבלתי, ואני לא מצליחה לשחזר את הפעם הראשונה. אני פשוט מתכוונת לנסות, עד שיהיה לי טעים.
אם את מוכנה לשתף במתכון, אני אשמח לנסות את הגירסה שלך.
 

Meirav Flum

New member
המתכון הבא נראה לי הכי קרוב למה שיצא לי טוב

http://thefoodblog.co.il/?p=1438

אני תמיד עושה לפי כמויות הלחם שיש לי בבית אז זה משתנה אבל המתכון הזה נראה לי קרוב.
בהחלט השתמשתי בחצי כמות חלב וחצי שמנת מתוקה. מי שאוהב יכול להוסיף גם תבלינים כגון קינמון ומוסקט. ניסיתי פעם אחת עם ריבת תות ביתית, פעם אחת עם דובדבנים משומרים ויצא מאד מאכזב (הם נשארו שלמים ולא נימוחים והטעם שלהם ממש לא עבר ללחם) ופעם בקונפיטורת דובדבנים שהכנתי לבד מדובדבנים טריים. אני אוהבת להגיש את זה חם עם שמנת חמוצה או יוגורט איכותי וסמיך וסירופ מייפל אמיתי.
 

רזאי

New member
נקרא טוב
שלב ראשון-

להכין ריבה. שלב שני ברד פודינג. ננסה.
 

Meirav Flum

New member
סוף פברואר תחילת מרץ

כרגע המחיר שלהם נע בין 22 ש"ח לקילו בשוק ל-17 ש"ח לסלסלה של רבע קילו בערך בסופר. זה לא שפוי!
 

Meirav Flum

New member
ודרך אגב

בסוף שוק הכרמל, לפני שיוצאים לחניה, יש דוכן של מוכר פירות. באמצע-סוף העונה הוא מוכר סלסלות מוכנות של תותים יפים ומסודרים במחיר גבוה, ותותים קטנים ולא כלכך יפים בתפזורת בזול. גם אם אני צריכה לנקות ולזרוק חצי מהכמות שנקנתה זה עדיין משתלם לריבה.
 

רזאי

New member
טוב לדעת.

כדאי להכין ריבת תותים גם בלי קשר לברד פודינג
 

רזאי

New member
הכנתי, ויצא ממש טוב.

השתמשתי במעדן דובדבנים שחורים של סנדלפור.
תודה על המתכון.
 

ronenfox

New member
עוף-טופיק

מתכון מהבית:
&nbsp
לוקחים פרוסות של לחם / חלה / בריוש לא טריים
מורחים בנדיבות בחמאה
מסדרים בשכבות בקערה חסינת אש משומנת בחמאה
מפזרים בין השכבות סוכר וצימוקים (אפשר פה לגוון)
אופים בתנור עד שמזהיב :)
 
למעלה