טקסס ברביקיו

bruno01

New member
טקסס ברביקיו

כמו שכתבתי בשרשור הסופ"ש, בשבת בערב הייתי עם שירונת בטקסס ברביקיו החדשה יחסית ברמת החיל.
חשבנו ללכת שוב לפונדק דה לוקס אהובתנוו, אבל החלטנו שצריך לנסות את המתחרה החדשה. המסעדה היתה ריקה לחלוטין, וזה משהו שממש עושה לי הרגשה לא נעימה, לשבת במקום ריק, אבל כבר הגענו אז החלטנו להשאר.
העיצוב בהחלט חמוד, המוזיקה מצוינת (המון סיקטיז) וגם השירות ממש אחלה, רק חבל מאוד שהאוכל לא עומד ברמה, בעיקר הבשר דווקא (ושמעתי מחברים שדווקא כן נהנו מהבשר שם, אז אולי זה קשור לזה שהיה ריק, או סתם יום מבאס של המטבח).
הזמנו 2 "צלחות" של שני בשרים (68 שקלים ל-250-300 גרם בשר על פי המלצר) . אחת עם ספייריבס ושורט ריבס (הכל מבקר, כי משום מה אין שם חזיר, למרות שהמקום לא כשר. כל אחד מהנתחים האלה בתוספת שבעה שקלים), ואחת עם נקניקיות עוף וצ'דר שהמלצר המליץ עליה, והבריסקט שנחשב ל"נתח הדגל" שלהם, על פי המלצר. כל צלחת מגיעה גם עם שתי תוספות.
הספייריבס והשורט ריבס היו די דומים, עם בשר חביב ולא יבש מדי, אבל בלי הרבה טעם. בשני הנתחים השומן היה מאוד מוזר, והרגיש ממש נא, למרות שהבשר עצמו היה מוכן לחלוטין. הזזנו את כל השומן הצידה והמשכנו לאכול. הנקניקייה היתה חביבה, אבל יבשה מדי, והגבינה לא הורגשה בכלל, והבריסקט היה גם הוא רק חביב, וגם הוא יבש מדי. קצת הזכיר לי נקניק חזה בקר, שזה נחמד, אבל לא ממש מחמאה למשהו שאמור להיות הרבה פחות תעשייתי.
דווקא את התוספות חיבבנו יותר. לחם התירס מוצלח הרבה יותר מזה של פונדק דה לוקס, והוא ממש במרקם של עוגה בחושה לחה, וטעם מודגש של קמח תירס.
המק אנד צ'יז היה מוצלח וגם מאוד נדיב בכמות, אם כי היו יכולים לתבל אותו בצורה קצת יותר מעניינת. ירקות מעושנים היו כרובית תפוחי אדמה וסלק, והיו מוצלחים בדרך אנטיפסטית פשוטה שכזו. תפוח אדמה אפוי היה גם הוא מאוד פשוט אבל טעים, במיוחד עם חמאת השום הלא תעשייתית שהגיעה איתו. הכי אהבתי את תבשיל השעועית (שירונת היתה בעד המק אנד צ'יז). שעועית רכה וטובה, עם רוטב שכלל חתיכות בשר ושילב בהצלחה בין מתיקות לחריפות עדינה. הייתי אוכל עוד ממנו בשמחה.
גם המלפפונים החמוצים שמגיעים עם כל מנה מצאו חן בעיניי, גם בזכות שילוב בין חמיצות למתיקות. בכלל, מתוק זה טעם מאוד פופולרי שם, גם ברטבים שמגיעים בצד.
לקינוח לקחנו מוס שוקולד וקצפת שמיד הזכיר לנו מילקי. אני חיבבתי, שירונת פחות, אבל שנינו שנאנו את ההגשה הנוראית בצנצנת מרובעת, שיש לה פתח עגול וצר שקשה להוציא ממנו משהו. מי הדביל שחשב שזה מגניב ולא חשב על זה שצריך גם לאכול את זה איכשהו?
יחד עם שני חצאי סמואל אדמס (ותוספת שניה של מק אנד צ'יז), החשבון הגיע ל249 שקלים לא נוראיים מדי, אבל לא הרגשנו מסופקים בכלל.
די חבל, כי בהחלט יש למקום פוטנציאל, אם רק יקפידו יותר במטבח. זה שמהסעדה נשארה ריקה לגמרי לכל אורך הארוחה שלנו שם, כנראה לא מבשר טובות, לצערי...





 
בבוטם ליין מי טוב יותר?הטקסס או הפונדק?

מעולם לא טעמתי לחם תירס, זה נראה קצת כמו סוג של פשטידה,
כבר כתבתי פעם שיש אימרה טקסנית ידועה שבטקסס יש 4 דברים ייחודים שמשדרגים את טקסס:
המון המון נפט,
הוצאות להורג,
בשר טוב,
הרבה בלונדיניות
 

bruno01

New member
הפונדק, בלי שום צל של ספק.

אמנם הרבה פחות מעוצב ומפונפן, אבל הבשר, שהוא עיקר העניין, הרבה הרבה יותר טוב, במיוחד הספייריבס וחזה האווז, שרק עבורם שווה להגיע.
 

shironet3

New member
שוב אתה כפרוש. גרסת המכשפה לאיזון:

טקסס ברביקיו בעיקר היה משעמם.
&nbsp
או, אם נפרט, אם אני צריכה להתמלא ממק'נ'צ'יז במסעדת בשר, יותר ממשעמם היה לי מאכזב.
&nbsp
הספייריבס, השורטריבס והבריסקט חלקו את אותו טעם סתמי של סתם בשר. וזה אחרי שהתמודדנו עם השומן, שכמו שברונו תיאר, היה נא משום מה. אני יודעת, בדרך כלל בשר לא צריך תיבול או רוטב. במקרה הזה, מוטב והיו שמים משהו, להסתיר את המבוכה. הנקניקיה הייתה טעימה, אבל אנמית ביחס לתיאור.
&nbsp
הרטבים שהיו בצד היו מתוקים מדי, גם אלו החריפים. המלפפונים החמוצים היו מתוקים. אפילו השעועית סבלה ממתיקות מטרידה עד כדי אמריקאית אותנטית.
הירקות המעושנים היו ירקות סתם, ושום טעם ייחודי של עישון לא הורגש בהם. תפוח אדמה אפוי עם חמאה היה תפוח אדמה אפוי עם חמאה (לא רע ולא מרגש). המק אנד צ'יז היו טעימים.
כמה טעימים הם היו, וכמה מבואסת אני הייתי? בואו נגיד שהערב נגמר בזה שמלא בשר נשאר על המגש, ואני שבעתי מעוד קערת מק אנד צ'יז שהזמנתי כי נשארתי רעבה.
&nbsp
והקטע המבאס באמת הוא, שהכל מסביב היה אחלה ממש. המלצרים הכי ידידיותיים שפגשתי לאחרונה בתל אביב, המוזיקה הכי כייפית, עיצוב מדליק ממש, קונספט נחמד. באמת, מקום שממש נעים לשבת בו. רק חבל שהבשר כל כך מבאס.
&nbsp
 
אני הייתי שם במקרה היום

הבחור רצה לחזור לשם אחרי חודש שלא היה והוא מאוד מחבב את המקום.
&nbsp
אני הזמנתי לי את השורטריבס ואת הבריסקט והבחור הזמין עוף על העצם ואת הבריסקט. הבשרים שלנו היו כנראה טובים משלכם. החיתוך של הבריסקט אצלנו היה דק יותר והבשר היה מאוד עסיסי. הבעיה העיקרית שלו הייתה שהוא היה מלוח לי מדי. אמנם אני רגישה למלח אבל למרות שהיה לי טעים המליחות הובילה לכך שלא הצלחתי לסיים אותו. השורטריבס היו טעימים, לא היה לי שומן חי במנה. הבעיה הייתה לדעתי שהבשר לא בילה מספיק זמן במעשנת כי הוא לא היה רך מספיק.
העוף שהבחור לקח היה בסך הכל טוב אבל עוף.
&nbsp
המסביב היה בהחלט נחמד - השעועית הייתה מצויינת וממש נהנתי ממנה. המק אנד צ'יז ולחם התירס היו טובים, אבל אני מכינה אותם יותר טוב. הרטבים היו חביבים, התה קר היה בהחלט טעים ומרענן.
&nbsp
לקינוח חלקנו את עוגת הרד וולווט שיש להם במקום והיא פשוט מצויינת.
&nbsp
סך הכל חוויה לא רעה, מסכימה עם השורה התחתונה שהפונדק מוצלח יותר אבל אם אני בסביבה ולבחור יש חשק, לא אתנגד לחזור.
 

JewelStone88

New member
אפשר מתכון ללחם תירס?

ואיזה מותג של קמח תירס את קונה?
&nbsp
תודה :)
 
אני לא זוכרת את השם שלו

אבל זה המותג שמוכרים בסופרים שמגיע ארוז בואקום.
&nbsp
המתכון הוא:
75 ג חמאה מומסת
מלח
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס ריוויון
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח תירס
1 כפית סודה לשתייה.
&nbsp
אני מערבבת את החומרים בסדר הזה עם מטרפה בסיר שבו המסתי את החמאה. בתבניות מאפינס זה מוכן אחרי 15 דקות בתבנית גדולה אחרי כ 45 דקות. התנור על 180.
 

inבאלי

New member
תודה על המתכון

ינוסה בקרוב לטובת הצליאקית(את הקמח הרגיל נחליף בקמח ללא גלוטן)
 

החתולית

New member
ואנחנו דווקא נהננו מהבשר

ופחות מהתוספות שהיו ממש סתמיות לטעמנו.
&nbsp
אם הם מגישים ברד פודינג בצנצנת, מה ציפית ממוס שוקולד?
 
למעלה