חופשה קצרה בהולנד. 3 מסעדות.

Omnivore

New member
חופשה קצרה בהולנד. 3 מסעדות.

דרך אמסטרדם לכיוון הגבול הגרמני לעבר מרחצאות, מתחמי הסאונות וטקסי ה-Aufgus של גרמניה.
 

Omnivore

New member
ארוחת בוקר Greenwoods.

את ארוחת הבוקר אכלנו ב-greenwoods, מסעדה שבה ארוחות הבוקר מוגשות לאורך כל היום. נכנסנו למקום חם, אבל צפוף ביותר. כל השולחנות היו תפוסים, מלבד שולחן זוגי קטנטן ליד הקופה/מעבר למטבח שבו התיישבנו. התפריט מציע כ-10 ארוחות בוקר שונות כגון אנגלית, אגס פלורנטין, ארוחה טבעונית ועוד. רוב המנות מסומנות באייקונים ירוקים כאלה ואחרים: ביצי חופש, לחם אורגני, חלב BIO וכו'. במקום גם תפריט תה מכובד מאוד כולל אפשרויות ה-high tea.

ארוחת בוקר אנגלית – שעועית, בייקון, ביצים (אורגניות כמובן) עלומות, נקניקיה (מצוינת), פטריות ועגבניות צלויות. הכל עשוי היטב וטעים מאוד. 9 יורו.

אגז בנדיקט – שתי ביצים עלומות על בריוש עם רוטב הולנדז והאם (BIO). טעים, אך הרוטב היה יכול להיות מלוח פחות. 9 יורו.
בנוסף הוזמנו מספר כוסות מיץ תפוזים סחוט וקפה. סה"כ מקום נחמד, לא יקר והעיקר טעים.



 
תודה על הדיווחים

המקום מזכיר לי את בנדיקט :)

המנות נראות ממש נדיבות, במיוחד ביחד למחיר.
שמחה שנהנת...

שבת שלום
 

Omnivore

New member
סטייקהאוס Toro Dorado

אמסטרדם מלאה במסעדות הסטייקהאוס. לרוב, אלה מסעדות דרום אמריקניות המגישות בשר סביר
בלבד במחיר תיירותי ואחת המנות הפופולריות במקומות אלה היא הספייר ריבס. טורו דורדו שונה מבחינת איכות הבשר, זנים נדירים, תפריט יין מגוון ויקר יותר. הסועדים ברובם תיירים לובשי חליפות ומעט מקומיים שהביאו אות אורחיהם מחו"ל או חוגגים אירוע מיוחד. התפריט מציע סטייקים ממגוון מקורות שונים בעולם כגון סקוטלנד, ניו זילנד, קנדה ויפן.

המנות שהוזמנו ל-3 סועדים:

3 מנות ביסק לובסטר לראשונה. מזג האוויר ממש דרש מרק כלשהו והביסק לא אכזב. הוא אומנם היה עם נוכחות מאסיבית של שמנת וברנדי, אך עדיין, טעמי הציר נשמרו והיה לביסק טעם ברור של לובסטר. חביב ביותר (8 יורו למנה).

פילה ביזון/באפלו קנדי – בשר נטול שומן כנדרש מסטייק פילה, הוגש MR והציג טעמים נפלאים של בשר משובח. לביזון טעם "בשרי" ומתוק יותר מבשר הבקר וחבל שלא מאמצים בשר זה ביותר מקומות בעולם. 67 יורו ל-250 גר'.

ריב איי ניו זילנדי. הטעם של הסטייק הזה דומה מאוד לזה של הארץ. הסטייק היה עסיסי מאוד (M) וכמעט ללא גושי שומן, כך שנאכל כולו (מה שכמעט ולא קורה בארץ). VFM נהדר של 36 יורו לחצי קילו.

ריב איי וואגיו. הוואגיו מיובא מיפן והוא בעל רמות שונות של איכות (7 ככובים, 10 ו-12). הסטייק שהזמנו היה מדרגת ה-7 כוכבים. לסטייק הזה היה טעם שונה מכל סטייק אחר שאכלתי עד כה, בינהם סוגי הוואגיו השונים. טעם שקשה מאוד לתאר אותו, מין שומניות וחמאתיות שעוטפות את כל חלל הפה יחד עם רכות חמאתית של בשר יוצרים חוויה מדהימה ונדירה, חוויה שדומה לזו של קוויאר איכותי, כמהין טריות או כל מעדן נדיר אחר. תענוג נדיר ויקר. 99 יורו ל-250 גר'.

לסיכום: מסעדה שמעניקה חוויה שונה מרוב מסעדות הסטייקים באמסטרדם, הסטייקים מאיכות גבוהה מאוד, לא חייבים להוציא סכומים אסטרונומים כדי לאכול כאן, המסעדה מציעה סטייקים איכותיים במחירים השווים לכל כיס ואני בטוח שבשר זול יותר מזה שאכלנו לא יפול באיכותו (ראה את הריב איי הניו זילנדי), המחירים נאים מ-11 יורו לרמפ ארגנטינאי ועד 260 יורו לפילה וואגיו. שווה ביקור.







 

Omnivore

New member
מסעדת המלון Kasteel Bloemendal.

מלון 4 כוכבים הנמצא בעיר Vaals על גבול גרמניה ממוקם במקום שקט, מוקף בפארק שמטופח גם בעונה הזו של השנה, עם מזרקות, פסלים וצמחיה מטופלת. מסעדת המלון מגישה אוכל בכיוון צרפתי מחומרי גלם מקומיים. כמו כן, מוגש תפריט חורף עונתי שמציע בשר ציד ופטריות, פטריות היער נגמרו בערב שהיינו ועל כך הצטערנו מאוד. האוכל במסעדה קלאסי, אפילו קלאסי מדי. מקבלים בדיוק את מה שמזמינים ללא שום פרשנות מיוחדת (מלבד מנה אחת אחת שדווקא הייתה פחות מוצלחת אין שום הפתעות).

טרטר עגל – צלחת עמוסה כל טוב עד כדי כך שבמבט ראשון חשבנו שהוציאו לנו מנה שלא הזמנו. היו שם עלים, זיתים, קרקרים מתוקים משומשום, איולי ורוטב קרמי שטעם שקדים. בין כל אלה הסתתרו כמה קציצות של טרטר טחון דק מאוד. הטרטר עצמו היה טעים מאוד, כל המסביב קצת מיותר. 14 יורו.

מרברה (marbre) של ברווז – מרברה הוא שיש בצרפתית, המנה הורכבה משכבות של כבד ברווז ובשר ברווז כבוש שישבו על רוטב תפוחי עץ עם פיסטוקים שבורים וטיפות קולי/ריבה. מנה מאוד טעימה ומעניינת. 16 יירו.

חזה ברווז מתפריט החורף. החזה נצלה כהלכה, נלוו אליו רוטב אגסים עם קנמון, תרמילי אפונה וקרוקטים תפוחי אדמה. טעים, אבל די פשוט ובנאלי. 25 יורו.

אייל מתפריט החורף. בשר רך וטעים עם רוטב של ציר מצומצם וכרוב אדום מתוק. כמו הברווז – טעים, אבל די צפוי ולא מקורי מדי. 25 יורו.
מאפה אגסים עם גבינה כחולה – עשוי היטב, אבל צפוי ובנאלי. 9 יורו.

השירות אדיב ורשמי מאוד עם כל כללי הטקס, הלחמניות מוגשות עם מלקחיים מסל הקש, החמאה (המעלפת) זורמת אל השולחן כמו מים. גיל ממוצע של הסועדים המעונבים נושק לאמצע העשירון השביעי, מה שאולי מסביר את התפריט הקלאסי מדי של המסעדה. תפריט היין מגוון הן מבחינת ההצע והן מבחינת המחירים. לסיכום, אם לא טרחתם לחפש מסעדה חדשנית ונועזת יותר באיזור, זהו מקום מצוין לבלות בו ערב ללא תקלות.













 
רק תיקון קל - מרבר ולא מרברה. מ' עם פתח, השאר, 3 שוואים.

תודה על הדיווחים. לפעמים, דווקא סולידי וצפוי עושה את העבודה...
בעיני עדיף על יציאות ופרשנויות הזויות. אבל אני מהעשירון אותו הזכרת בדיווח...
 

Omnivore

New member
תודה על התיקון.

המלצר כינה את זה כך, לכן חזרתי אחריו. השכלתי.
 

Omnivore

New member
Marqt – Farmers Market in Amsterdam

זה לא בדיוק שוק, זה יותר סופרמרקט שמתמחה בשיטת מהחקלאי אל המצרכן. מקום יחסית
חדש שנמצא 5 דק' הליכה מליידספליין. פירות וירקות מגידול מקומי, לחמים טריים, גבינות, נקניקים
מבשר חזירי בר, ארנבות ושלל בשרים אחרים. גולת הכותרת היה פטה חזיר בר עם חמוציות וקלבדוס.
מאוד מומלץ!



 

החתולית

New member
על הדיווחים

נראה שזו היתה נסיעה די מוצלחת מבחינה קולינרית, והיבול מהשוק היה מכובד :)
 
למעלה