"מומה" בקריית ענבים ליד אבו-גוש. ממש לא התלהבנו.

azaria

New member
"מומה" בקריית ענבים ליד אבו-גוש. ממש לא התלהבנו.

צר לי לאכזב אתכם. התמונות אולי נראות מלבבות, אבל האוכל היה בינוני פלוס מינוס, והשירות היה איטי ומרושל להחריד.
גם עם כל ההתחשבות והחמלה על כך שמדובר בזמן הכי עמוס שלהם, צהרי שבת עם שמש חורפית נעימה. בכל זאת סועדים לא צריכים להשתעמם זמן רב מאוד עד שהמנות מגיעות. ובטח ובטח שאין מקום ששני מלצרים שונים יבחינו בהמתנה הארוכה, יציעו "משהו נחמד על חשבון הבית לבנתיים... לחם או בירה או משהו" ... אבל מי לא בא? לא המנות שהוזמנו ואפילו לא לחם הפיצויים.

ולמנות:
לפתיחה לקחנו טאפאס פלפלים קלויים על פסטו וגבינת סנט מור, וטאפאס ארטישוק מוצרלה ובלסמי מצומצם
זה של הפלפלים היה ממש לא משהו. עד כדי רמזים על פלפלים מקופסא.
זה של הארטישוק היה ממש נהדר. ארטישוקים עם טעם נוכח מאוד, שעמד יפה בארומות העזות של הבלסמי המצומצם.
ואז.... אחרי המתנה ארוכה ארוכה (זוכרים את ההצעות שלא קויימו לפיצוי) הגיעו העיקריות.
ריזוטו קרם דלעת ושקדים קלויים - היה סתמי. דרש תוספות מלח ופלפל בכדי לעלות דרגה לסתמי למדי.
אנטריקוט. תפו"א ושאלוט צלויים, שום קונפי ורוטב בקר - הוזמן מדיום. הגיע רייר לחלוטין. נא וקר, לא רק במרכז אלא כבר מתחת ל"קרום" הצרוב. הוחזר למטבח לתיקון מידת העשיה. חזר עשוי כמעט כראוי בחלק ממנו התחלתי, אך אחרי כמה נגיסות נוספות הגעתי לחלק שעדיין היה נא מדי.
הסטיק המסכן חזר לעוד סיבוב על האש.
הבארמן/מלצר שלנו התעקש לפצות, אז הסכמתי לקבל כוס יין אדום, שלהפתעתי נמזג מייד. (מלבק ארגנטינאי, נחמד ביותר. הלך טוב עם הבשר)
כשחזרה שארית הסטייק הוא כבר היה עשוי בסדר.
לאור ההצלחה ובגלל שרצינו לבקר בעוד מקום, העדפנו לא להזמין קינוחים או משקאות חמים.

לסיכום - חבל. ממש חבל. הרי למקום הזה יש סיפור כל כך מרגש. עם חיבור היסטורי אל איתמר בן אב"י, בנו של אליעזר בן יהודה. וחיבור ריגשי לחובבי גיל חובב. אז חבל שמקום כזה לא מצליח לספק את הציפיות שפיתחנו.
נותר רק לקוות שמדובר במהמורות של תחילת הדרך ובקשיים של שיא הלחץ.
הלואי שמומה תצליח ותהיה המקום שעוצרים בו בדרך אל או מירושלים. זה שיש לידו גם עוד מקום שאומרים שיש בו אוכל... אבו-גוש או משהו כזה.







 

bruno01

New member
מאוד חבל.

נשמע שיש פוטנציאל למסעדת אמצע הדרך טובה, אבל הוא מתפקשש.
צהריים בשבת זה באמת זמן עמוס נורא, אבל להבטיח פיצוי ולא לתת אותו זה מרגיז. עדיף כבר לא להגיד כלום.

תודה על הדיווח ונקווה שהחוויות הבאות יהיו טובות יותר!
 

שוליקה10

New member
מקווה לבקר שם בקרוב ואדווח

אני דווקא חשבתי שמנת הריזוטו דלעת חביבה. לא מסעירה ולא מדהימה אבל בסך הכל נהנתי ממנה.
בכל אופן, אני הייתי שם בצהרי יום רביעי, סתם יום רגיל באמצע שבוע, והשירות היה בסדר גמור. יכולה להבין איך בעומס של שבת עלול להתחרבש להם.
 

azaria

New member
בהחלט,המקום היה מפוצץ. תור לשולחנות מוזמנים.

אבל אם זה המצב, אל תקבלו עוד אנשים מזדמנים (כמונו) לישיבה על הבר. זה הרי כאילו מחוץ למניין, אבל בכל זאת דורש קשב ושירות של מלצרת מוזמנות מנות שצריכות לצאת מן המטבח ללא הבדל גזע דת מין ושולחן או בר. אז אמנם לא נעים אבל רצוי לסרב בנימוס לקבל אנשים. אמירה פשוטה של "מצטער/ת אין כרגע מקומות פנויים. אולי בעוד שעה יתחיל להתפנות." זה בכל מקרה עדיף על ייצירת מצב בלתי אפשרי של לחץ גדול מדי על המלצרים והמטבח, עד כדי עיכוב רציני ביציאת מנות והתנצלויות בליווי הבטחות פיצוי שלבסוף אינן ממומשות.
חבל.
 
למעלה