אנו נוסעים דרומה (ומחפשים מקום לאכול)

Meirav Flum

New member
אנו נוסעים דרומה (ומחפשים מקום לאכול)

ביום רביעי מסיים צעיר הבנים בשעה טובה קורס קצינים בבה"ד 1 והמשפחה נקראה להתייצב. אמא שלי החליטה שזו הזדמנות טובה ליום גיבוש משפחתי אז אנחנו שוכרות רכב וייוצאות במסע המפרך דרומה כשאנו חולקות את מושב הנהג (לא ברור מה יותר גרוע- לשבת לידה כשהיא נוהגת או לנהוג כשהיא יושבת לידי...).
אמא שלי חשבה שיהיה נחמד למצוא מקומות לאכול בדרך. עכשיו, היא לא החליטה איזו ארוחה אז אני מחפשת המלצות לארוחות בוקר מכיוון ת"א דרומה, ארוחות צהריים נראה לי מב"ש ודרומה וארוחות ערב בסביבות מצפה רמון.
עזרתכם תתקבל בברכה כי אף אחת מאיתנו לא נחמדה מדי כשהיא רעבה ואני מאד אוהבת את אמא שלי ורוצה לסיים את היום כשאנחנו עדיין מדברות.

לא מכירה את האזור אבל לפני שבוע בערך, היה פה דיווח על מסעדה

איטלקית נחמדה בבאר שבע (אם זיכרוני אינו מטעה אתי...).
&nbsp
תנסי לחפש בחיפוש ואני בטוחה שתקבלי בהמשך המלצות נוספות.

גסטרו

New member
קחי בחשבון שבסוף הטקס תשלפנה סביבכן

צידניות שופעות כל טוב כך שכדאי שתהינה מוכנות לחגוג עם הקצין הצעיר במקום
בזמנו (לפני כ10 שנים) ההורים הוזמנו גם לסיום החלק הבסיסי וגם לחלק החיילי. אני הבאתי רק עוגת בננה לסיום א והטראומה עד היום זכורה, לסיום חלק ב באנו מצוידים כהלכה לכיירה אמיתית

ארוחת צהרים - הכי כדאי- אם אתן אוהבות בשר- סמי וסוסו בשוק של באר שבע

shironet3

New member
בסוף הטקס חייבים להביא לו אוכל ולאכול איתו

הבודדים אצלנו שמצאו את עצמם אוכלים בחדר האוכל היו די אומללים באותו היום.
ולי עוד יש זכרונות מתוקים מארוחה סופר צפופה של שישה אנשים (!) בתוך אוטו אחד באחד הימים הקרים של ינואר (הביאו ציוד כדי לשבת בחוץ, אבל לא היה שום סיכוי שזה יקרה בכפור הזה).

מיתר44

New member
עוד על סמי וסוסו

בשבוע שעבר סעדתי שם עם חבר צפונבוני, גרגרן לא קטן. אכלנו איקרה, דג מלוח, שקדים (בעצם משהו שנקרא גרשיצה), סלט ירקות וחמוצים
וכמובן כמובן הקבב.
שתינו בירה מהחבית וגם שפריצ׳ על בסיס - כרמל הוק! כן, היין הזה מיוצר, כנראה, עבור יוצאי רומניה ונמכר מתחת לדלפק :)
החבר טען שהקבב ״לא נופל מאלו של מאמאיה התל אביבית״. יתכן.
מכל הנ״ל אני לא מוותר על מנת קבב הנהדרת, צלחת החמוצים, בירה מהחבית ושיחה קלילה עם הבעל בית המייסד מרצ׳ל. וכן, עוד
1/2 מנה מהנ״ל לקינוח.

חחחח הזכרת לי נשכחות מהיום שכמעט פוטרתי ממשרת האם שלי....

כשכולם הגיעו עם סירים וג'חנונים ועוגות וענינים ואני עם עוגת שמרים ( הום מייד אמנם ) וטרמוס קפה...
איך אמרת? הו הטראומה...

סוסקה

New member
הדרך למצפה רמון ....

בהצלחה לקצין הצעיר ,
אם נוסעות דרך כביש 6 אז- ,
הדרך אינה ארוכה כל כך ת'א באר שבע כשעה וחצי ולכן ארוחה אחת נחמדה בבאר שבע בהחלט מספיקה .
בבאר שבע כמו שנכתב סמי וסוסו רומנית וותיקה ונחמדה ובנוסף , באיזור הביג כמה מסעדות נחמדות עם מבחר לגמרי לא רע של עיסקייות
קאמפאי , בלאק ,פטפוט , B B b כולן פחות או יותר באותה רמה . מקום וותיק עם סנדוויצ'ים מצויינים סבא ג׳בטו בעיר מרכז רסקו .
היה ואתן לא נוסעות דרך כביש 6 ורוצות לעצור בדרך יש מקום נחמד במושב ביצרון ג׳ויס או כרמים במושב סגולה .
מומלץ מאוד כמו שנכתב לפניי להגיע מאורגנים עם צידנית לסיום הקורס או לפחות לברר עם הצוער את העניין , נותנים זמן משפחה וחיילים צעירים גם קצינים תמיד אבל תמיד רעבים .
רק בשורות טובות וימים שמחים.

dana3334

New member
נאפיס, בביג באר-שבע. גם ארוחות בוקר וגם צהריים/ערב.

אנחנו מאוד אוהבים את המקום הזה. טעים מאוד (מאוד!), מגוון גדול לבחירה, שירות מעולה ומחירים מעולים. ה- value הכי טוב שאני מכירה למסעדה בארץ (כמובן שלא דגמתי את כולן).
הם פתוחים 24 שעות, אז אין חשש שתגיעו מוקדם מדי.
יש להם חדר פנימי גדול שהוא ללא כניסת ילדים. אבל ביום חול בשעות לפני הערב - ממילא לא צפוי עומס במסעדה.
בסופי שבוע לפעמים עמוס ומחכים בתור. ביום חול בשעות העומס של הצהריים והערב לפעמים צריך לחכות קצת בתור, כמה דקות בדר"כ.
אולי אפשר להזמין מקום מראש, לא יודעת, אבל לכן זה כנראה לא רלוונטי כי סביר שאתן לא יודעות מתי בדיוק תגיעו.
ומבטיחה שאין לי שום קשר לנאפיס חוץ מהיותי סועדת מרוצה שם מזה כמה וכמה שנים...
באמת מקום מעולה. מזלנו שהוא קיים.
מזל טוב לבן ולכם, ובהצלחה לו בהמשך השירות.

Meirav Flum

New member
תודה על הברכות וההמלצות

את מרכז ביג בב"ש אני דוקא מכירה (בכל זאת- מערד במקור), קיוויתי שדוקא במושבים על הדרך יש פנינות ששווה לגלות. אמא שלי גם שאלה על מקומות במצפה וזכרה במעורפל מאפיה ארטיזנית שאופה למלונות באיזור. חשבנו שאולי אפשר יהיה לקחת את הילד לארוחת ערב איתנו אבל אם לא בהחלט נבוא מצויידות (לא שהיה חסר לו משהו במשך כל הקורס עם כמויות האוכל שהוא קיבל בסופי שבוע ובחבילות).

מיתר44

New member
זיכרון חזק לגבי מאפיה ארטיזנית

יש דווקא במצפה רמון ושמה: לשה במדבר.
לא אכלתי מלחמיה אבל עושה רושם שהיא יודעת משהו
על אפיית לחמי מחמצת. כדאי לבדוק אצלה טלפונית.
פרטים באתר הפייס שלה בשם הנ״ל.
יכול להיות שתוכלו לסעוד במלון היוקרתי שבמצפה ואולי גם
לעדמין את הבן. שוב עם כאן אני מציע לבדוק טלפונית.
שיהיה בהצלחה ובמזל טוב לקצין ושתהנו מהנסיעה. הנגב
עכשיו ירוק מהמם.

גסטרו

New member
בעבר, לא איפשרו לצוערים לצאת

הם מצידם הזמינו בחשאי פיצות ממצפה אחרי הטקס ואחרי שחיסלו את תכולת הצידניות (ריח העופות הצלויים מאז עדין באפי)
לשה- רק רק לחם , אפשר לאכול את הלחם שלה בהדסער - רובע הבשמים- הם שוכנים ממש בסמוך לה. אבל - סטיק וקבב אצל הרומני- עדיף לדעתי
על הדרך יש את איש הארטישוק- השאלה אם פתוח ביום רביעי או רק סופי שבוע

shironet3

New member
לפי מה שזכור לי (סיימתי קק"צ בינואר 2007... איך הזמן עף
)

לא יתנו לכם לקחת אותו לשום מקום. יש בערך שעה או שעתיים עם ההורים ואז חוזרים... לנקות את הרחבה!

Meirav Flum

New member
הם אכן נשארים עוד יום לנקיונות

החצוף הצעיר ביקש שנביא מתוקים כי הוא רוצה לחלק למפקדים ולהודות להם. כששאלתי אם לא יותר נחמד אם הוא יכין להם משהו הוא ענה שהוא רוצה שהם ישמחו לקבל את זה
. כשאני סיימתי קורס קצינות אני לא זוכרת כזה טררם. הם באו, היה טקס, אמרנו יפה שלום והאוכל חיכה לי כשחזרתי הביתה. נו שוין, אני באמת כבר זקנה... ההצעות שעלו פה נשמעות מצוין- אני אעלה אותן בפני הדרג המחליט ונכין מסלול בהתאם.

רזאי

New member
אנחנו היינו המומים מהפסטיבלים שכל משפחה

אירגנה לקצין הפרטי שלה. היינו מאורגנים בנושא האוכל, אבל לא לבשנו חולצות שמהללות את הצוער הבוגר, ולא הכנו שלטי ענק. מסביב ראינו משפחות שהכינו הופעות, והרגשנו משפחה מזניחה.

shironet3

New member
אם זה מעודד אותך, אני הודיתי להורים שלי שהם לא

לבשו חולצה, יצרו שלט או הרימו מטס.

רזאי

New member
ברור שזה היה מביך את הבן שלי.

אבל עצם זה שלא חשבתי שצריך לעשות פסטיבל, בניגוד להורים אחרים, אולי אומר שהגישה שלי להורות קצת שונה משל ההורה הישראלי הממוצע.

שבלול555

New member
ההמלצות הרגילות

מקומות בדרך:
בשמורת פורה בירידה מכביש שש - בוטקה נחמד שמוכר שקשוקה במחבת ובכריך - בכריך הרבה יותר טעים. 100 מטר ימינה (צפונה) משם תשכשכו בים כלניות.
אחרי צומת טללים - חוות קורנמל - תבדקו קודם אם החנות פתוחה, גבינות מעולות ממש, על המסעדה אני לא ממליצה.
במדרשת בן גוריון, במרכז המסחרי - הכנעניה - סנדביצי׳ים מושקעים, קפה טוב, אוירה טובה, וגם כאן טיול קצרצר לקבר בן גוריון ופולה ונוף עוצר נשימה.
בדרך למצפה: אפשר לבקר ביקב דרך ארץ, חוות קיש - בן אדם מעניין ויין מקומי.

במצפה רמון:
המאפיה לשה במדבר היא בהאנגר באזור התעשיה דרך הבשמים בכניסה, ברחוב ליד יש את הדסער, עם חנות מעניינת ומסעדה נעימה.
עוד אפשרות: מסעדת הקצה, גם באזור התעשיה, לאוכל ביתי.

ברכות למשפחה

למעלה