מגדלנה - מסעדה ערבית יוקרתית ויקרה (הרבה מדי)

נחשונת

New member
מגדלנה - מסעדה ערבית יוקרתית ויקרה (הרבה מדי)

בדרכנו למלון פסטורל לסופ"ש תכני בכפר בלום, החלטנו לוותר על כיבוד הצהריים במלון ולדגום את מגדלנה שבצומת מגדל ששמה יצא לפניה בתקשורת. כבר מעיון חטוף בתפריט למדנו כי הבעלים מחפש החזר השקעה מהיר (השקעה רצינית מאד גם אם מעט קיטשית בעיני). המחירים לחלוטין של מסעדת יוקרה בגוש דן בעוד ההוצאות הקבועות כגון שכ"ד וארנונה יש להניח נמוכים יחסית.

ואי לכך הזמנו רק מנות ראשונות וכוס בירה. אז מה היה לנו?
לחמי בית מצויינים מהתנור.
שנקליש שהוא לבנה מוקרש עם תוספות של זעתר ותרד .
שישברק הלא הם כיסוני בשר ביוגורט.
מוח טלה ברוטב עגבניות.

מנות מעניינות ומצויינות ללא צל של ספק ויש תמורה לאגרה היקרה. גם השרות מעולה וכמובן הכינרת נשקפת מהחלונות בכל הדרה.

אבל!!:
3 מנות קטנות, לחם ו 1/3 בירה ווינשטופן עלו 195 ש"ח לפני תשר. עם מנות עיקריות בקלות היה מגיע ל 500 לזוג. קפצו גבוה הבעלים וגם אין עיסקיות, כך שלאכול ארוחה מלאה של 3 מנות עם יין או בירה זו בהחלט השקעה כספית מכובדת.
יכול להיות מתאים לאיזה אירוע , אך ככה לצהרי יום חמישי - לא לעיניין.
 

pix37

New member
הביקורת שלך מתיישרת גם עם ביקורות אחרות על המקום

אוכל טעים ומעניין - אבל ה- VFM נראה בעייתי
 

salo22

New member
אני לא בטוח ששכ"ד וארנונה

אמורים להיות הגורם המשמעותי ביותר, בתמחור מנות בתפריט במסעדות שלבטח משלמות משכורת לעשרה עובדים לפחות, ואז מגיעים לספקים. חוץ מזה מגדל אמורה להיות יעד מגורים או עסקים זול ? יש נתונים ברורים שיצביעו על הפרש משמעותי בין ניסיון להקים ולתחזק מסעדה במגדל מול כל עיר אחרת בארץ כולל בגוש דן ? תל אביב זה כל גוש דן בענייני שכירויות ? אין מסעדות אחרות בארץ שאינן בתל אביב וגובות מחירים כאלו ? הארנונה בתל אביב יותר גבוהה מחיפה ?
נראה שהמסעדה מאוד גאה בתוצאה הסופית, סחטיין עליה, שתיקח כמה שבא לה, ככה היא רוצה למצב את עצמה, לא כנקודת עצירה לאוכל למבקרים באיזור, אלא כמקום מיוחד ויוצא דופן בקנה מידה ארצי, זכותם, לא ממש אוהב את הנימה הזו של "גוש דן מול שאר העולם".
 

החתולית

New member


 

נחשונת

New member
תימחור וחיות אחרות

למען האמת גם אני לא מתה על נימת הפוסט כולו אך לא מפתיע שקיבל לייק ממנהלת הפורום.
&nbsp
אף אחד לא התיימר לעשות כאן דוקטורט בעלויות תפעול מסעדה. שכ"ד וארנונה צויינו בשל היותם רכיבים מהותיים בהוצאות הקבועות של כל מסעדה ואין צורך להיות מדען גרעין כדי לדעת שבמרכז הארץ (גוש דן OUT) תשומות אלה גבוהות בהרבה מהפריפריה. כל בר דעת יודע שיש עוד עשרות סוגי הוצאות כולל עלויות שכ"ע , חמרי גלם, ביטוחים, אנרגיה וכו'.
&nbsp
זכותה של המסעדה לקבוע מחיריה כראות עינה ואף אחד לא חלק על כך וזה בכלל לא העניין. מהצד השני זכותי כצרכן לטעון שרמת המחירים גבוהה מדי למיטב הבנתי ולא להתארח שם בעתיד כל עוד לא חל שינוי מהותי במדיניות התמחור או המיצוב או קהל המטרה. אם ההנהלה בונה על אוליגרכים, טייקונים וסתם מתעשרים שיבואו בהמוניהם כאמור זה זכותה הלגיטימית. אם אלו באמת יגיעו זאת כבר שאלה אחרת.
 
מסעדות פריפריות, בוודאי לוקחות בחשבון -

בתימחור גם את העובדה שסבב הלקוחות פחות גדול מאשר במרכז. ( לאו דווקא תל אביב ).
אם זו מסעדה שעוברים דרכה בדרך אל ..... זה משתנה מאוד בלתי קבוע, שמקשה יותר לתכנן ולהחזיק תפריט איכותי וייחודי. זו דעתי כמובן. לא ערכתי מחקר כלכלי בענין. רק מחשבה.
ועדיין - נשמע תמחור גבוה ומעט מרתיע.
 
למעלה